Тема: Русский язык на радио и оранжевый цвет

Ответить в теме
Страница 18 из 38 ПерваяПервая ... 8 16 17 18 19 20 28 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 341 по 360 из 754
  1. Вверх #341
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Матрос с <Потемкина>
    После польского восстания и попыток оторвать кусок России с использованием стнтетического украинофильского движения и появился запрет на печать религиозной и учебной литературы.
    Художественную литературу, научные труды никто не запрещал.
    Прошу прощения за учебники, спутал с научными трудами.
    "синтетичний українофільский рух"?! І хто ж його цікаво синтезував?!
    І Ви ще, шановний, забули додати, що згідно того самого указу друкувати "незаборонену" літературу дозволялося лише в тому випадку, якщо це дозволить спеціальний комітет. А той напевно нікому відмовити не міг, всім дозволяв друкувати свої твори...

А сам украинский был в зародыше, на нем говорили малограмотные. А чуть продвинутые и не думали отказываться от русского. Кстати, хоть научные труды и можно было на украинском, ученые почему-то гнали их по-русски. Украинский язык - синтезированный.
    Ну нєфіга ж собі... Такою заявою ви всіх українських письменників записали у "малограмотні"... Це по-перше.
    А по-друге, як це цікаво науковці могли писати свої труди іншою ніж російська мова, якщо б тоді їх би просто ніхто не сприймав.

Кстати, ПРИЖИМАЯ РУССКИЙ ЯЗЫК И НЕ ДАВАЯ ЕМУ СТАТУС ГОСУДАРСТВЕННОГО ВЫ ОТРИЦАЕТЕ ЖИВУЧЕСТЬ И ВОСТРЕБОВАННОСТЬ УКРАИНСКОГО. Вот так, прямо и отрицаете. Доказываете лишний раз, что украинский умрет, т.к. нет носителей. А если есть, и он кому-то нужен, так какие проблемы с русским?
    Я, до речі, російську мову не обмежую, так шо не тре...
    І цікаво, з вашого твердження вірне і зворотнє, що російська мова також помре, якщо їй не надати статус державної. Чи не так?! :twisted:
    Гальмо - двигун прогресу!!!

2. Вверх #342
    User banned
    Цитата Сообщение от Indeets
    "Индивидуальная жизнь" всем дорога, не вижу смысла положить свою за какого-то очередного урода, неважно Путина, Ющенко или Джугашвили... наверное я ближе к Европе по менталитету ?
    Тогда о какой Родине, вашей стране и вашем городе Вы тут талдычили на протяжении многих недель?

3. Вверх #343
    Посетитель
    Цитата Сообщение от free-man
    Тогда о какой Родине, вашей стране и вашем городе Вы тут талдычили на протяжении многих недель?
    А для вас Батьківщина дорівнює Президенту чи іншим політикам?!
    Я б також свого життя ні за якого полтика сьогодення не віддала, навіть якщо той Президент моєї держави. так шо тепер я не патріот?!

4. Вверх #344
    Местный правдолюб Аватар для Indeets
    Цитата Сообщение от Іриcя
    Я б також свого життя ні за якого полтика сьогодення не віддала, навіть якщо той Президент моєї держави. так шо тепер я не патріот?!
    Спасибо, я не успел ответить, а теперь уже и не надо ....
    Мне не 40, мне 18+22 года опыта :)...

5. Вверх #345
    User banned
    Я у шоці ) У глибокому шоці )

Русский - это не национальность, как многие другие. Это намного шире.
    Та після іншого креативу цього ж автора, можна лише стверджувати, що "русский" - це не національність, а діагноз )

Кожний раз, коли я зустрічаю подібні строки про "унікально-неперевершену руську культуру", стає зрозуміло, що роблять ці люди у "тилу ворога" - вони ведуть суто саботажну діяльність. Усі інші можливості розшифрування подібної поведінки відпадають геть.

В мене був у школі вчитель з правознавства, який на кожному уроці, окрім того, що розказував про Конституцію України та основні її положення, поливав брудом і культуру і людей цієї країни. І гордо мовив: "Я - русский!". Подібний типаж живе де завгодно, але не на своїй історичній батьківщині )

Все сплошь шакалье вытье.
    Можна зрозуміти і "путінських соколів", яким писати усякий бруд - це в них праця така.
    Але Ви, Матрос с <Потемкина>, і Вам подібні, добре засвоїли уроки подібних до мого вчителя правознавства "наставников". Поливати своєю "русской" отрутою місце, де живеш, і по спроможності - передати естафету "русской гордости вдали от обожаемой Родины" своїм дітям та онукам. Бог або Б. Гейтс Вам суддя. Але така поведінка - це "отвратительно".

Як людина, яка з гордістю може мовити: "я - українець", це Вам пишу. І від мене, на відміну від себе, Ви не почуєте про те, що українська культура - це колиханка всесвіту. Мені це не потрібно. Тому що я вважаю це за маразм. І я ніколи не стану говорити у адресу рідної землі усякий непотріб. Тому ще це - принизливо.

У котре говорю: "Не подобається - Вас тут ніхто не затримує". Але... Живуть тут і нікуди не збираються. Забавна психологія. Все їм тут не подобається, і українська культура для них "омерзительна и вторична, холопская", але до рідної Москви та Тьмутаракані не їдуть. Чому?
    Мабуть, до тих пір, коли наша "ментальність" буде заважати нам добре пнути таким патріотам під зад ногою, так і будемо жити. Кожний день будемо зустрічати їх, вислуховувати подібне на форумах та у реальному житті, дотримуватися політ. корректності і максимальної толерантності, і через років 10 в усіх областях, крім західних, українскій мові буде "жопа".

Теперь по русски )
    Пока нам свободно и уголовно не наказуемо будут тыкать лицом в ж, и рассказывать, что мы все - русские, а украинская культура вторична и синтетична, и история наша - сплошь предатели и бандиты, а мы будем это терпеть - до этих пор хреново жить и будем.

Янки - гоу хоум.
    Русские - гоу хоум.

6. Вверх #346
    User banned
    Цитата Сообщение от Іриcя
    В войну понятие "Сталин" использовалось больше как символ, чем как конкретный человек, поэтому и на смерть шли со словами "За Родину! За Сталина!", т.к. для людей это были равноценные понятия. А во главе любого государства во время военного конфликта всегда будет стоять какой-нибудь урод и Ваше личное дело считать, отдаете Вы жизнь за этого урода или защищая свою землю - суть дела это не меняет. Разве только моральное удовлетворение перед смертью получите...

7. Вверх #347
    Посетитель
    В войну понятие "Сталин" использовалось больше как символ, чем как конкретный человек, поэтому и на смерть шли со словами "За Родину! За Сталина!", т.к. для людей это были равноценные понятия. А во главе любого государства во время военного конфликта всегда будет стоять какой-нибудь урод и Ваше личное дело считать, отдаете Вы жизнь за этого урода или защищая свою землю - суть дела это не меняет. Разве только моральное удовлетворение перед смертью получите...
    Ого... Ви це так впевнено кажете... Всіх учасників війни опитали?!

8. Вверх #348
    User banned
    О чем? За что они умирали? И так понятно - за свою Родину (СССР), за свой народ (советский) и за свою землю. Какие символы у каждого из них с этим ассоциировались (Сталин, красное знамя, Коммунистическая партия etc) - спрашивайте их.

9. Вверх #349
    Оце такої! Чеширр українською заговорив. А чого ж раніше все тільки москальською? Питаю щиро. Відповісте, будь ласка.

10. Вверх #350
    Цитата Сообщение от Cheshirrrrre
    Я у шоці ) У глибокому шоці )

Русские - гоу хоум.
    А я и есть дома. Почему вы решили, что это ваш дом, но не мой? С этого надо было начинать, что, мол, "утопимо москалів у жидівській крові".

Украинской гордости не видно не потому, что ее проявлять "принизливо". Просто, за 13 лет незалежности сидим все в заднице. А помнится, за год после отделения должны были зацвести.

Поливаю грязюь только тех, кто в ней по уши, сам туда залез, и уже хуже не будет.

Северное Причерносорье осваивала Россия. Где ж тут Родина украинца и не Родина русского?
    Ту же Одессу строила не Украина, а Россия.
    В чем выражается страна Украина? В языке, который надо силком насаждать?
    А Вы, Чеширррр почему-то раньше мовою не пользовались. Странно, как на українця.

Украинской гордости маловато, не потому, что это "принизливо" (надо же, додумался). 13 лет как эта гордость все меньше и меньше.
    Украинец может гордиться той частью своей истории, которая связана с Россией, потому как в это время свершались дела. Еще, украинец может гордиться тем, что он русский. Слово о полку Игореве вспомните. Там, вроде, про украинских князей, правда почему-то русскими называемых.

Да вам бы стыдится того, что кто-то когда-то перекрасил часть великого народа, причем, более русскую, в нечто совсем другое.
    История-то наша.
    Взять бы хотя бы победы Черноморского флота России. Украинцев на нем много было. Как можно проводить раздел исторических заслуг по палубе корабля?

То же самое и нашей земли касается: раздел Украина-Россия - бред. Потому что в России много украинцев, а в Украине - много русских.

А вы все хотите однозначно поделить. И доперекрасить, обязательно, всех, кто еще не перекрашен из "русского" в "украинца".

И ответы на мои слова у вас какее-то вынужденные. Нелогичные.
    Украинцев я не обижаю, пока они не начинают обижать меня.
    А то, что творится сегодня, только обидой и можно назвать, если мягко выразиться. Да еще и кто обижает? Сколько вас таких? И цель-то какая? Не благосотояние народа Украины. Или, может, заговорим все по-украински, станем шикарно жить?

А то, что русккий хочет видеть своих детей русскими - плохо? Ой, вы бы их перекрасили, но вам мешают. Да красте своих. Кто же против? Только почему мои должны? Что, в Канаде меньше демократии из-за двух гос. языков?
    Или может, все таки, украинцы имеют эксклюзивное право на эту землю? ДА?
    Не хотите быть русскими, кто вам доктор? Не хотите быть причастными к великим делам, которые мы делали вместе? Да хрен с вами. Хотите подписаться под словами Бендеры "Народе! Знай! Москва, Польща, мадяри, жидва - це твої вороги. Нищи їх! Ляхів, жидів, комуністів знищуй без милосердя!.." Да, please!
    Только дело-то ваше - труба.

11. Вверх #351
    Постоялец форума Аватар для Shelton
    Матрос, украинский язык всячески подавлялся Москвой. И его нужно восстанавливать. А вообще, ваш пост пронизан шовинизмом.
    Украина вслед за братскими славянскими странами идет в цивилизoванную Европу. Удачи тебе, Кремль!
    Aвтор Shelton (Избранное)

12. Вверх #352
    Ну, ладно. Уговаорили, Индеетс, что ві ближе к европейскому менталитету. Соотв. при очередной навале будете в полицаях. Только народ не тиранов защищает. А свою землю. Своих таких же. И вешать будут на столбах за "европейский ментолитет".
    Солдат никто пачками после плена не расстреливал. Были проверки, кое-кто в лагеря попал. Кое-кто - в шрафбаты. Известно также, что с ними из "окружения" выходили диверсанты и шпионы. И не гоаорите обратного. С каждым в отдельности разобраться в суде не было возможности. Почему американцам можно было собрать всех японцев в концлагеря? Почему ж они не разобрались? У них, таких умных и цивилизованных, тоже не оказалось возможности.

Речь идет о жизни страны, всех людей. Или может планы Барбаросса - выдумка?

И еще: когда Европа благородно и цивилизованно ложилась под немцев, она отдавала на смерть и в лагеря миллионы евреев. Когда вы вместе с Украиной захотите сделать тоже самое, убедитесь, что захватчики в вас не заподозрят недочеловека.

13. Вверх #353
    Цитата Сообщение от Shelton
    Матрос, украинский язык всячески подавлялся Москвой. И его нужно восстанавливать. А вообще, ваш пост пронизан шовинизмом.
    А звідкілля я його знаю? Чи може в мене з'явилося нестерпне бажання читати, писати й говорити цією мовою?
    Те, що "наші" політики старшого покоління тільки прикидаються, немов говорять українською, ще не причина говорити про запрети.

А шовінізм - це супернаціоналізм. І коли я шовініст, то вже давно б'ю "нерусских" по під'їздах.
    Але шовінізм - це Бендера, це "герої" Галічіни, це знищення російських шкіл та ВУЗів, це найменування вулиць на честь вбивць росіян і украінців, що мали росіян за братів...
    Державний шовінізм - це завал ЄЕП, вступ до нато, це ругня з Росіею.

А ще більший шовінізм, це не чути нас, кортих в Україні мільонів 25. Конфлік роздмухується все більше. Тому ми будемо теж агресивними. Це й наша земля, й наше життя. Тому або почуєте, або ...

Чи я не правий?

Повторюся: якщо украінська мова потрібна людям, це не причина тиснути на інших. Не буде украінської за такої підтримки. Розвивайте культурні заклади, розвивайте українських дітей, мої теж будуть обов'язково знати украінську, щоб не брехали їм про Кобзаря хоча б.
    Нехай шкіл руських і українських буде у відношенні, як народу. Все ж буде "чинно и благородно". Та, чи мозок замалий, чи ще щось. Але, давите ж.... І окрім опору нічого не отримаєте.

14. Вверх #354
    User banned
    Матрос, украинский язык всячески подавлялся Москвой.
    Давайте не будем врать! Если у Вас есть доказательства "подавления", приводите их, а огульных обвинений все уже наслушались достаточно.
    И его нужно восстанавливать.
    Принудительно? Может для этого еще организовать пару перевоспитательно-трудовых лагеря?
    А вообще, ваш пост пронизан шовинизмом.
    Не больше, чем все Ваши.
    А в Канаду Вы, наверное, подались от большой любви к Украине и украинцам?

15. Вверх #355
    User banned
    Почему американцам можно было собрать всех японцев в конслагеря? Почему ж они не разобрались? У них, таких умных и цивилизованных, тоже не оказалось возможности.
    Они и сейчас держат в тюрьмах сотни афганцев без суда и следствия.

16. Вверх #356
    User banned
    Матрос с <Потемкина>,

добре ) Почнемо українізацію с адміністрації форума )

И цель-то какая? Не благосотояние народа Украины. Или, может, заговорим все по-украински, станем шикарно жить?
    Вважаю це за провокацію. Відповідь на таке - відродження нації почнеться тоді, коли вона стане розмовляти рідною мовою. Якщо мова у нас буде "русская" і усі мі будемо з гордістю звати себе "русскими", ніякого добробуту для народу України не буде. Ціль наша - відновлення та відродження національного самовизначення. Щоб кожний, хто живе на цій землі - з гордістю називав себе українцем. "Космополитами" ми вже були. Вже відчували колись єдність з В'єтнамом, Албанією, бідними странами Африки - з цього набули лише вулиці "Патриса Лумумбы" та в'єтнамські рисові циновки.

Не хотите быть причастными к великим делам, которые мы делали вместе? Да хрен с вами. Хотите подписаться под словами Бендеры
    Так, я не хочу називати "братом" та "братським народом" той, який називає мою мову "синтезированной", та національних героїв - "бендерівцями". Мені не потрібні ваші "великие дела". Тому що величність їх - більше, ніж просто сумнівна.

Еще, украинец может гордиться тем, что он русский. Слово о полку Игореве вспомните. Там, вроде, про украинских князей, правда почему-то русскими называемых.
    Щодо мови:

Более ранним оформлением великорусской национальной идеи объясняется то, что она первой узурпировала общий для всех восточных славян метаэтноним «Русь» в качестве самоназвания. Это впоследствии сильно затрудняло национальную самоидентификацию украинцев и белорусов, которые привычно называли себя «русскими», «русинами» и долго не осознавали, что в Московском государстве в это имя вкладывался уже совсем новый смысл (вспомним «две русские народности» Костомарова).
    - узято з Белорусы: становление этноса и «национальная идея»

Також цікавий реферат на цю тему - Украинский язык

Про насильство:
    Ляхів, жидів, комуністів знищуй без милосердя!
    Я казав:
    добре пнути таким патріотам під зад ногою
    Про жидів, ляхів, комуністів, мадярів - я не писав. Також вважаю, що використання слова "жидів" є образливим для тих користувачів форуму, які є євреями. Тому:
    - прошу не приписувати мені якиїсь лозунги та не видавати свої домисли за мої помисли;
    - прошу Вас кинути використання шовіністичних слів, до котрих відноситься "жиди".

Просто, за 13 лет незалежности сидим все в заднице. А помнится, за год после отделения должны были зацвести.
    - Кидаємо писати "за всех". Коли ви сидите у жопі, то це ще не означає, що в "усіх" така ж ситуація ) Сидіть собі і далі, якщо Вам там подобається.

Поливаю грязюь только тех, кто в ней по уши, сам туда залез, и уже хуже не будет.
    Якщо це - Ваш лозунг, тоді перечитайте, будь ласка, Правила форуму.

"утопимо москалів у жидівській крові".
    Це - Ваш вислів, а не мій. Я такого - не писав, тому - це Ваші проблеми, та Ваше агресивне світосприйняття.

Більше у Вашому "наборі слів" нічого геть не зрозуміло.

Не хотите быть причастными к великим делам, которые мы делали вместе? Да хрен с вами.
    - Особливо це. Які "великие дела" Ви маєте на увазі? ))

17. Вверх #357
    Почему американцам можно было собрать всех японцев в конслагеря? Почему ж они не разобрались? У них, таких умных и цивилизованных, тоже не оказалось возможности.
    Они и сейчас держат в тюрьмах сотни афганцев без суда и следствия.

Ні, це не підходить. Їх можна держати. Вони - вороги. А он японці були "чисто" американцями, і грінкарта не допомогла. Ще до цього всіх американських солдатів японського походження було звільнено. І це тільки з одного домислу, что вони можуть..... тому що японці.
    Сталін, доречі, з татарами й чеченами зробил те саме, але з більш важливих причин. І за це на Росію досі ллють бруд. Японці були в концлагерях, а татар і чеченів просто переселили з майном даже.

20 тисяч татар як один дезертували з арміі і, на відміну від японців, дуже активно "працювали" на німців. Чечени теж встигли "поспілкуватись" з німецьким десантом. Той, правда, не довго жив.

18. Вверх #358
    Постоялец форума Аватар для Shelton
    Матрос, украинский язык всячески подавлялся Москвой.
    Давайте не будем врать! Если у Вас есть доказательства "подавления", приводите их, а огульных обвинений все уже наслушались достаточно.
    И его нужно восстанавливать.
    Принудительно? Может для этого еще организовать пару перевоспитательно-трудовых лагеря?
    А вообще, ваш пост пронизан шовинизмом.
    Не больше, чем все Ваши.
    А в Канаду Вы, наверное, подались от большой любви к Украине и украинцам?
    Русский начинался с первого класса и учился вдвое большем объёме. Вы говорите, что вы - украинец. Хорошо. Давайте вы и я будем в постах использовать українську мову. Добре? Не вам звинувачувати будь-кого у брехні. Вас стільки разів ловили на цьому. Які табори? Перші табори були застосовані тим, хто лежить у Мавзолеї і є вашою національною гордістю.

19. Вверх #359
    Местный правдолюб Аватар для Indeets
    при очередной навале будете в полицаях.Соотв. Только народ не тиранов защищает. А свою землю. Своих таких же. И вешать будут на столбах за "европейский ментолитет".
    "Ну и как же, вашу мать, это надо понимать"(с) ? Мне угрожают повешеньем ?
    А ЗДОРОВЬИШКА ХВАТИТ ?
    Мне не 40, мне 18+22 года опыта :)...

20. Вверх #360
    До Чеширу

Якщо ви тільки іноді говорите "рідною" мовою, це багато каже. Бендерівці співпрацювали з гітлеровцімя, яких весь світ, включаючи усі розвінені країни, осудив. Український фашизм не ліпший за будь який.

Мова - синтезована. Подивіться в вічі правді. Історію учіть. Терміни "українець" і "білорус" коли з'явилися?

А "Русь" як можна було узурпувати? Хе-хе. Русини в Закарпатті називалися так, коли хотіли. А поляки з австрійцями украиінців і відрвали від Русі, назвавши їх українцями, а не Росію Руссю.
    А говірки й в Росії можна знайти такі, що обізвати їх якось неруськими и кричати потім, що не руський це народ.

А великі діла, та хоча б розбудову української промисловості, науки. Перемога світового масштабу теж не цацкі. Чи невже тільки українці будували так би мовити "ПівденьМаш"?

Ну, то нехай.

Виношу вирок: кожний, хто не розмовляє українською у себе вдома, на роботі, і всюди, не має права носити горде ім'я українця. Тем більш, що часу вивчити "рідну мову" в нього було аж 13 років.

А той, хто вирішив у мить, що мабуть він українець, це щось таке, що може в іншу мить вирішити, що воно - німець чи американець.

Ну, то нехай.

А якщо мова про те, що Україна розквітне тільки говорячи українською, якщо це не шовінізм, тоді дійсно все стало догори дригом, і що я можу сказати? Тільки: зустрінемося у інших місцях.

Ну, якщо цитувати про "жидів" не можна, як же донести думку глвного українізатора й героя Украйни? А те, що він герой ясно як день.

Ответить в теме
Страница 18 из 38 ПерваяПервая ... 8 16 17 18 19 20 28 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права