Тема: Румынский паспорт

Ответить в теме
Страница 1725 из 2903 ПерваяПервая ... 725 1225 1625 1675 1715 1723 1724 1725 1726 1727 1735 1775 1825 2225 2725 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 34,481 по 34,500 из 58043
  1. Вверх #1
    Живёт на форуме Аватар для {Totoro}

По умолчанию Румынский паспорт

Показать скрытый текст
    Полезные ссылки для новичков темы:

В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
    Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?

Полезные посты:
    Большой FAQ
    Последний раз редактировалось efilatov; 23.10.2022 в 23:48.

2. Вверх #34481
    Посетитель
    от сегодня справки о несудимости с Руминии не надо для подачи
    Последний раз редактировалось dkt; 03.08.2016 в 17:27.

3. Вверх #34482
    Новичок
    Цитата Сообщение от dkt Посмотреть сообщение
    от севодня справки о несудимости с Руминии не надо для подачи
    Це точна інформація? Є десь написано чи "сарафанне радіо"?

4. Вверх #34483
    Новичок
    День добрый! Подскажите, может кто-то знает даты присяг на август - сентябрь? Может есть где-то эта инфа на официальных сайтах?

5. Вверх #34484
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Sonigen Посмотреть сообщение
    Це точна інформація? Є десь написано чи "сарафанне радіо"?
    сьогодні люди були на подачі в Яссах, всім повертали справки , і в новому переліку документів тільки справка про несудимість з країни проживання.

6. Вверх #34485
    Посетитель
    Цитата Сообщение от _Maksym_ Посмотреть сообщение
    Доброго дня!
    Мені, як і Вам, також стало цікаво зробити СОР і СОБ дешевше. На цьому форумі траплялись повідомлення про те, що на 999.md безліч пропозицій щодо виготовлення СОР/СОБ, на практиці ж виявилось, що transcrieri.com -- єдиний з посередників із сайтом, при чому досить інформативним -- і ціни, і строки, і переліки необхідних документів. Відправив на Скайп-контакт питання, чи розуміють російську мову, у відповідь надійшов інший контакт (Birou Acte Romanesti)... ну і виявилось, що ціни на сайті застарілі, СОР/СОБ коштує вже не 65 євро, а 75. Ну, ніби не набагато дорожче, але вже наводить на роздуми -- чому б на сайті ціни не відкорегувати? Для серйозної фірми актуальність інформаці на сайті мало би бути важливим, на мій погляд. Ну й крім того, щось не дуже полюбляють працівники transcrieri.com спілкуватись вживу -- готові годинами переписуватись замість того, щоб 10 хвилин поговорити. Мені це видалось дивним.
    Ситуація в мене була наступною. Присягу склав у червні, а дружина складала 26.07. Виїхали з дружиною в Бухарест разом, по-перше, вона й з квартири сама виходити не любить, а по-друге, мені й самому так спокійніше. План був наступним: після присяги дружина прямим ходом повертається в Чернівці, а я виїжджаю із документами в Кишинів: невеликий крюк, а економія на дорозі відчутна. Зробив нотаріально завірені переклади в Чернівцях, мені це коштувало 1150 грн. за три пакети документів (СОР+СОР+СОБ) + 200 грн. за Заяву про порядок розподілу спільно нажитого майна у випадку розлучення. Єдине, чого бракувало -- доручень на працівників transcrieri.com.
    18.07 запитую про зразок доручення -- відповіді немає. 22.07, в день виїзду запитую повторно -- 25.07 приходить наступна відповідь:

Заспокоюю нерви і прошу ще раз надіслати зразок доручення, а також намагаюсь зрозуміти, що це ще за Матримониальная Доверенность:

26.07, вже повернувшись з присяги з 2 заходу у хостел, у Скайпі знаходжу відповідь з довгоочікуваним зразком довіреності і фразою:

Розумію, що толку від спілкування мало. Знаходжу в інтернеті наступне:
    Свидетельствo о матримониальной правоспособности является документом подтверждающим право граждан Республики Молдова в соответствии с молдавским законодательством заключить брак за границей (выражающее подтверждение отсутствия препятствий для вступления в брак), выданные в соответствии с документами гражданского состояния для использования в: Люксембурге, Италии, Португалии, Испании, Турции, Нидерландах, Швейцарии и Германии...

Питаю transcrieri.com, навіщо нам із дружиною, громадянам України, документ, визначений для громадян Молдови, і одержую відповідь і на це питання:

Результат: повернулись в Чернівці разом із дружиною і також шукаємо посередника із адекватною ціною.
    Ребят, ну такие у них забубоны в Кишиневе
    Я тоже делал через кишиневских посредников, и делал эту "матримониалу", как они ее называют.
    Мне дали образец на румынском языке, я перевел на укр, чтобы потом 1к1 перевести обратно. У нотариуса сделали с женой такую заяву:

Нижчепідписані: ________________ і ___________, заявляємо під свою відповідальність, усвідомлюючи покарання, передбачені Кримінальним кодексом відносно неправдивих заяв, що договірний режим майна подружжя укладений __.__.20__ в м._________, Україна, відповідає вимогам законів Республіки Україна, на території якої було вкладено зазначений вище шлюб.

Всё! Чего вы паникуете сразу? Сделали, отдали и получили потом ваши документы. Всем удачи!
    Последний раз редактировалось igor0021; 03.08.2016 в 17:58.

7. Вверх #34486
    Посетитель Аватар для Сорока-Белобока
    Всем добрый вечер! Посоветуйте, пожалуйста, в личку преподавателя по румынскому с возможностью заниматься по скайпу, который сможет хорошо подготовить к присяге. Зараннее благодарю!
    Лето покажет кто ел по ночам.

8. Вверх #34487
    Посетитель
    Возьми пробный урок и сам реши кто тебе больше подходит. Вся подготовка к присяге сводится к наработке основных клише. Почти все репетиторы готовят одинаково. Я уже 3 сменил. Сейчас хочу учиться на курсах вживую. Слишком плохо ведут занятия доморощеные репититоры
    Последний раз редактировалось justmafia; 03.08.2016 в 20:17.

9. Вверх #34488
    Посетитель
    Сейчас большинство преподавателей в отпусках. Кто лучше/хуже, всё индивидуально, нужно пробовать.

10. Вверх #34489
    Новичок
    Цитата Сообщение от igor0021 Посмотреть сообщение
    Ребят, ну такие у них забубоны в Кишиневе
    Я тоже делал через кишиневских посредников, и делал эту "матримониалу", как они ее называют.
    .....
    .....
    Всё! Чего вы паникуете сразу? Сделали, отдали и получили потом ваши документы. Всем удачи!
    Особисто я запанікував двічі:
    1) попередньо запанікував, оскільки на сайті посередника такий документ не згадується, про його необхідність мене було повідомлено в передостанній момент, і до того ж сам посередник не спромігся пояснити суть цього документу;
    2) остаточно запанікував, коли почав дізнаватись, що ж це за довіреність така матрімоніальна, і на сайті http://stare-civila.gov.md/ru/pages/eliberarea%20certificatului%20de%20capacitate%20ma trimonial%C4%83 побачив наступне:
    Необходимые документы

При истребовании справки о матримониальной правоспособности заявитель представляет в обязательном порядке следующие документы:
    - заявление соответствующего образца ;
    - Документы, удостоверяющие личность вступающих в брак (удостоверение личности гражданина РМ оригинал и копия и нотариально заверенная копия паспорта иностранного гражданина;
    - Документы, подтверждающие прекращение предыдущего брака вступающих в брак;
    - В случае представления, предостовляется удостоверение личности (оригинал или копия) представителя, и доказательства права представлять в оригинале и копия (доверенность);
    - квитанции об оплате услуг.

Сроки, расценки и место выдачи

Сроки Стоимость услуги
    1 час 500 лей
    24 часа 350 лей
    5 дней 250 лей
    15 дней 150 лей
    30 дней 50 лей

Тобто знову переклади документів, знову подача, знову оплата і знову очікування, а все для чого? Щоб одержати ще один документ, який можна буде десь-кудись подати...

Ну і викликає подив наступний факт: як український, так і молдовський посередники подають документи у одну й ту саму інстанцію -- румунську Stare Civilа. Українські посередники матримоніальної довіреності у українця не вимагають, то й молдовський не повинен був би це робити; адже перелік необхідних документів встановлює саме Stare Civilа залежно від громадянства особи-заявника, а не посередника. А якщо мій посередник з Сомалі, то мені потрібна буде довідка, що я не займаюсь піратським промислом ?
    Як на мене, це непрофесіоналізм молдовських посередників: вимагати все підряд із того, з чим звикли мати справу щодня замість того, щоб розібратись, які довідки дійсно повинен надати конкретний клієнт! Мені він обходиться мінімум у ~100...200 грн. нотаріусу і 100 грн. перекладачу! Красно дякую!!!

11. Вверх #34490
    Новичок Аватар для CetateanRO
    Кто в Черновцах и ищет хорошие курсы, могу посоветовать - Первые киевские курсы иностранных языков. Хорошие учителя и приемлемые цены. Мне они помогли в изучении румынского.

12. Вверх #34491
    Новичок
    Цитата Сообщение от CetateanRO Посмотреть сообщение
    Щиро дякую вам, що поділилися з нами своїм досвідом. Я вже планував їхати, але тепер не буду поспішати. Мені лише один СОР потрібен, а є люди які більш зацікавлені в єкономії. Яким по декілька документів треба зробити. Прикро, що ті люди, які вже отримали документи, не спішать поділитися своїм досвідом.

Вам +1
    Будь-ласка!
    Ось що мені відповіли transcrieri.com на питання про актуальність цін на сайті:
    это наш сайт, но цены у нас поменялись, если у вас один Документ -75 евро, если 2+ то 70 евро
    Так що, можливо, Вам доцільно об"єднатись із кимось, щоби ще трошки з"економити.
    Особисто я до послуг transcrieri.com звертатись не буду -- дружина категорично проти них.

13. Вверх #34492
    Особисто я запанікував двічі:
    1) попередньо запанікував, оскільки на сайті посередника такий документ не згадується, про його необхідність мене було повідомлено в передостанній момент, і до того ж сам посередник не спромігся пояснити суть цього документу;
    2) остаточно запанікував, коли почав дізнаватись, що ж це за довіреність така матрімоніальна, і на сайті http://stare-civila.gov.md/ru/pages/eliberarea%20certificatului%20de%20capacitate%20ma trimonial%C4%83 побачив наступне:
    Необходимые документы

При истребовании справки о матримониальной правоспособности заявитель представляет в обязательном порядке следующие документы:
    - заявление соответствующего образца ;
    - Документы, удостоверяющие личность вступающих в брак (удостоверение личности гражданина РМ оригинал и копия и нотариально заверенная копия паспорта иностранного гражданина;
    - Документы, подтверждающие прекращение предыдущего брака вступающих в брак;
    - В случае представления, предостовляется удостоверение личности (оригинал или копия) представителя, и доказательства права представлять в оригинале и копия (доверенность);
    - квитанции об оплате услуг.

Сроки, расценки и место выдачи

Сроки Стоимость услуги
    1 час 500 лей
    24 часа 350 лей
    5 дней 250 лей
    15 дней 150 лей
    30 дней 50 лей

Тобто знову переклади документів, знову подача, знову оплата і знову очікування, а все для чого? Щоб одержати ще один документ, який можна буде десь-кудись подати...

Ну і викликає подив наступний факт: як український, так і молдовський посередники подають документи у одну й ту саму інстанцію -- румунську Stare Civilа. Українські посередники матримоніальної довіреності у українця не вимагають, то й молдовський не повинен був би це робити; адже перелік необхідних документів встановлює саме Stare Civilа залежно від громадянства особи-заявника, а не посередника. А якщо мій посередник з Сомалі, то мені потрібна буде довідка, що я не займаюсь піратським промислом ?
    Як на мене, це непрофесіоналізм молдовських посередників: вимагати все підряд із того, з чим звикли мати справу щодня замість того, щоб розібратись, які довідки дійсно повинен надати конкретний клієнт! Мені він обходиться мінімум у ~100...200 грн. нотаріусу і 100 грн. перекладачу! Красно дякую!!!
    Лишние документы - лишние затраты для нас. Посреднику, конечно, всё равно. Смею предположить, у вас отпало желание ехать в Кишинёв? ))

14. Вверх #34493
    Будь-ласка!
    Ось що мені відповіли transcrieri.com на питання про актуальність цін на сайті:

Так що, можливо, Вам доцільно об"єднатись із кимось, щоби ще трошки з"економити.
    Особисто я до послуг transcrieri.com звертатись не буду -- дружина категорично проти них.
    Мне кажется, мы знакомы Как я и предполагал, вы передумали с ними работать. Полагаю, мне тоже нет смысла ехать в Кишинёв ради одного документа. Наверное проще взять и написать в несколько адвокатских контор в Сучаве и спросить могут ли они помочь с румынским СОР-ом.

15. Вверх #34494
    Новичок
    Кстати про румынский сор. Кто-нибудь пробовал пролезть в рум. загс для этого просто так, без записи?
    Судя по предлагаемым ими срокам, которые сравнимы с официальными, посредники так и делают.

16. Вверх #34495
    Цитата Сообщение от snowblock Посмотреть сообщение
    Кстати про румынский сор. Кто-нибудь пробовал пролезть в рум. загс для этого просто так, без записи?
    Судя по предлагаемым ими срокам, которые сравнимы с официальными, посредники так и делают.
    Паспорт можно сделать без записи - 100%, а вот СОР все делают через посредников, потому и не ясно - можно сделать без записи, или нет.

17. Вверх #34496
    Новичок
    А давайте общаться на русском! Не все Украинский знают
    Если что я в Кишинёве временно, могу сходить прощупать этих тринскриери.ком
    Напишите те кто с ними общался
    Последний раз редактировалось turboponi; 04.08.2016 в 12:43.

18. Вверх #34497
    Посетитель
    Цитата Сообщение от CetateanRO Посмотреть сообщение
    Паспорт можно сделать без записи - 100%, а вот СОР все делают через посредников, потому и не ясно - можно сделать без записи, или нет.
    сор стоит копейки, очередь стоит денег, чем бистрее тем дороже, после 81 год рождения можно и за 1 день сделать

19. Вверх #34498
    Новичок
    сор стоит копейки, очередь стоит денег, чем бистрее тем дороже, после 81 год рождения можно и за 1 день сделать
    Поподробнее ) это в Кишинёве, вероятно ?)

20. Вверх #34499
    Посетитель
    Цитата Сообщение от turboponi Посмотреть сообщение
    Поподробнее ) это в Кишинёве, вероятно ?)
    причем сдесь Кишинёв?

21. Вверх #34500
    Посетитель
    причем сдесь Кишинёв?
    после 81 г. в Сучаве

Ответить в теме
Страница 1725 из 2903 ПерваяПервая ... 725 1225 1625 1675 1715 1723 1724 1725 1726 1727 1735 1775 1825 2225 2725 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права