Вряд ли, он был прописан в одной квартире с мамой, а квартира в доме от завода
| ||
Вряд ли, он был прописан в одной квартире с мамой, а квартира в доме от завода
"Каждый выбирает по себе..." (с)Левитанский
Близится отопительный сезон.Мне, как и многим, пришел "судовый наказ"
Показать скрытый текст
Картинка
Посоветуйте, как грамотно отреагировать, чтобы не допустить переход от приказного до искового производства.
Тем более, что долг не очень большой и потихоньку погашается.
Спасибо.
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Понятно!А вообще, выдача такого приказа - это вынесение заведомо неправомерного решения судьей.
Еще бы образец(ссылку),если не трудно.то нужно в течении 10 дней написать заявление об отмене приказа
Сам нашел, спасибо.
Последний раз редактировалось Bиталий; 24.10.2009 в 21:08.
Добрый день. Посоветуйте,что делать.
У меня 12-летний ребенок, отец ребенка официально алименты не платит, платит каждый месяц 300 грн.Могу я рассчитывать на что-то больше если подам в суд, притом что у него есть еще 2 детей и официальной зарплаты нет(или она минимальная)
Последний раз редактировалось нюра30; 28.10.2009 в 11:29.
Чи не могли б Ви допомогти в розв'язанні наступної проблеми..
Я сплачув аліменти на утримання дитини від першого шлюбу. Сплачував регулярно. Але в минулому місяці, в зв'язку з кризою, з мною було розірвано трудову угоду.Зараз я безробітний.
Компанія розрахувалася зі мною повністю, АЛЕ..
Пізніше я виявив, що з мене було стягнуто аліменти не тільки з заробітньої плати за останній місяць, але з СУМИ ВИХІДНОЇ ДОПОМОГИ, та СУМИ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ(12 кал.днів).
Існує Постанова КМ №146 від 26.02.1993, та якась стаття в КЗпП, де чітко говориться про те, що з даних видів доходу аліменти НЕ стягуються.
Я спробував домовитися з колишньою дружиною про повернення мені незаконно(помилково) перерахованих сум.
Вона навідріз відмовилася, мотивуючи це тим, що згідно ст.1215 ЦК, виплачені навіть без достатніх підстав(помилково) суми аліментів не можуть бути витребувані назад,якщо тільки не було підробки документів. Тобто по природі своїй вони є безоплатними(невозвратными).
В виконавчій службі району сказали, що вони нічого вдіяти не можуть, Помилка мала місце, але навіть зробити залік цих помилково стягнутих аліментів в рахунок майбутніх платежів не можуть. І що кращим виходом буде заключити мирову угоду з колишнім роботодавцем про повернення мені грошей, і в разі відмови подати на нього в суд з вимогою про повернення суми необгрунтовано знятих аліментів.
Існує ще один ньанс:
Мене звільнено було по ст.36(ч.1)- за угодою сторін.
Було належним чином оформлено угоду, між мною та роботодавцем, в якому прописано всі ньюанси звільнення, в тому числі сума ВИХІДНОЇ ДОПОМОГИ( компенсації за розірвання трудових відносин). Так само сума компенсації фігурує під назвою ВИХІДНА ДОПОМОГА в розрахунковому листкові та в листі-роз'ясненні, який роботодавець надав у виконавчу службу(у мене є копія). Так от, в досудовому порядку колишній роботодавець відмовляється вирішити питання, мотивуючи це тим, що офіційно по ст.36, ч.1 КЗпП не передбачено вихідної допомоги, і по природі своїй це була ПРЕМІЯ за розірвання трудових відносин(цікаве формулюваня, правда? ),не дивлячись на те, що формулювання ВИХІДНА ДОПОМОГА фігурує в усіх документах.
В зв'язку з цим питання, чи існує нормативний акт, який НЕ ЗАБОРОНЯЄ(або дозволяє) стронам укладати угоду про виплату вихідної допомоги, навіть, якщо це і нередбачено сттатте. КЗпП, або, в крайньому випадку виплачувати її в більшому розмірі, ніж це передбачено КЗпП??
Та як Ви вважаєте, чи зможу я в суді довести, маючи Угоду про розірвання трудових відносин на руках, що це була ВИХІДНА ДОПОМОГА та я маю право на відшкодування незаконно знятих аліментів?
Дуже вдячний Вам заздалегідь!![]()
подскажите, чтоб торговать цветами нужно какое-то разрешение или спд открывать?
например если я хочу просто где-то на тротуаре ведерка 2 роз продать
не отмененный Декрет:
[ДЕКРЕТ
КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Про податок на промисел
Із змінами і доповненнями, внесеними
Законами України
від 6 квітня 1995 року N 126/95-ВР,
від 11 липня 1995 року N 297/95-ВР,
від 13 вересня 1996 року N 371/96-ВР
Стаття 1. Платники податку
Платниками податку на промисел є громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства (надалі - громадяни) як ті, що мають, так і ті, що не мають постійного місця проживання в Україні, якщо вони не зареєстровані як суб'єкти підприємництва і здійснюють несистематичний, не більше чотирьох разів протягом календарного року, продаж вироблених, перероблених та куплених продукції, речей, товарів (надалі - товари).
Стаття 2. Об'єкт оподаткування
Об'єктом оподаткування є сумарна вартість товарів за ринковими цінами, що зазначається громадянином у декларації, поданій до державної податкової інспекції по району (місту) за місцем проживання, а громадянином, який не має постійного місця проживання в Україні, - за місцем продажу товарів.
Форма декларації встановлюється Головною державною податковою інспекцією України.
Не декларується та не оподатковується продаж вирощених в особистому підсобному господарстві, на присадибній, дачній, садовій і городній ділянках продукції рослинництва, худоби, кролів, нутрій, птиці (як у живому вигляді, так і продукції їх забою в сирому вигляді та у вигляді первинної переробки), продукції власного бджільництва, а також продаж автотранспортних засобів, які перебувають у приватній власності громадян, якщо вони реалізуються один раз протягом року.
(частина третя статті 2 із змінами, внесеними
згідно із Законом України від 13.09.96 р. N 371/96-ВР)
Стаття 3. Ставка податку
Ставка податку на промисел встановлюється в розмірі 10 відсотків указаної в декларації вартості товарів, що підлягають продажу протягом трьох календарних днів, але не менше розміру однієї мінімальної заробітної плати. У разі збільшення терміну продажу товарів до семи календарних днів ставка податку подвоюється.
Стаття 4. Порядок сплати та зарахування податку
Податок на промисел сплачується у вигляді придбання одноразового патенту на торгівлю, вартість якого визначається на підставі вказаної платником сумарної вартості товарів і ставки податку. Сума податку за невикористаним патентом поверненню не підлягає.
Мінімальний термін дії одноразового патенту - три, максимальний - сім календарних днів. Форма патенту встановлюється Головною державною податковою інспекцією України.
Податок на промисел зараховується до місцевих бюджетів за місцем придбання одноразового патенту.
Стаття 5. Обов'язки платників
Громадяни, які продають товари, повинні пред'являти на вимогу посадових осіб державних податкових інспекцій та органів внутрішніх справ одноразові патенти.
У разі коли продаж товарів здійснюється протягом календарного року більше чотирьох разів, така діяльність вважається систематичною і зобов'язує громадян зареєструватися як суб'єкти підприємництва відповідно до чинного законодавства України.
Стаття 6. Міра відповідальності платників
На громадян, які здійснюють продаж товарів без придбання одноразових патентів або з порушенням терміну їх дії чи здійснюють продаж товарів, не зазначених в деклараціях, начальниками державних податкових інспекцій та їх заступниками накладаються адміністративні штрафи в розмірі від одного до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за ті ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
(частина перша статті 6 із змінами, внесеними згідно із
Законами України від 06.04.95 р. N 126/95-ВР,
від 11.07.95 р. N 297/95-ВР)
Протоколи про адміністративні правопорушення складаються посадовими особами державних податкових інспекцій і органів внутрішніх справ.
Стаття 7. Оскарження дій посадових осіб державних податкових інспекцій та органів внутрішніх справ
Оскарження дій посадових осіб державних податкових інспекцій та органів внутрішніх справ провадиться в порядку, передбаченому законами України "Про державну податкову службу в Україні" та "Про міліцію".
Стаття 8. Заключні положення
1. Виконавчі комітети міських, районних у місті Рад народних депутатів, районні, районні в містах Києві і Севастополі державні адміністрації інформують населення про порядок продажу товарів за одноразовими патентами, визначають місця та створюють належні умови для його здійснення.
2. Контроль за додержанням Декрету покладається на державні податкові інспекції та органи внутрішніх справ.
3. Цей Декрет набуває чинності з 1 липня 1993 року.
Прем'єр-міністр України
Л. КУЧМА
Міністр
Кабінету Міністрів України
А. ЛОБОВ
м. Київ
17 березня 1993 року
N 24-93
© Информационно-аналитический центр «ЛІГА», 1991 - 2009
© ООО «ЛІГА ЗАКОН», 2007 - 2009
[/quote]</H2>
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Здравствуйте! Я стою на учете в центре занятости, получаю пособие по безработице. Нужно ли мне уведомить ЦЗ о том, что я беременна?
Социальные закладки