США обіцяють завжди захищати Україну від Росії
31/07/2008 09:33
Незалежно від того, хто стане наступним президентом США, вони й надалі підтримуватимуть український «суверенітет, демократію та право обирати майбутнє». Про це заявив заступник держсекретаря США Деніел Фрід.
«Я не думаю, що буде якась різниця. Ми єдині як нація у своїх намірах підтримувати добрі відносини з Україною», - сказав він.
При цьому Фрід зазначив, що США так само не має «фаворитів» серед українських політичних сил і співпрацюватимуть з будь-яким українським урядом.
«Ми хочемо демократичного партнера в особі України. Мені все одно, який уряд українці оберуть, якщо цей уряд обиратимуть в демократичний спосіб і коли він залишатиметься функціональним. Ми хочемо функціональний сильний український уряд. Мені все одно, чи він буде помаранчевим, блакитним, різнокольоровим... Мені потрібен партнер, з яким я можу співпрацювати», - сказав Фрід.
«Жодна країна - ані Росія, ані будь-яка інша, яка не хоче до НАТО – не може ветувати рішення Альянсу (щодо надання Україні ПДЧ). НАТО саме ухвалює рішення», - додав він.
Социальные закладки