У братчика видно все буквы на клавиатуре западают.Так долго друкуваты....
| ||
Тема: Поговорим об ОУН - УПА
У братчика видно все буквы на клавиатуре западают.Так долго друкуваты....
Наверне текст большой.Сообщение от ALKA
Опять Братчик пропал, а как всё хорошо начиналось.
1.Контраційний Табір " Заксенгаузен" заснований в 1937 році , знаходився в районі містечка Ораненбург північніше Берліна , діяв в основі на користь хімічного концерна "АУЕР" , увязнені займалися тим , що одна категорія з власних тіл робила свічки для освітлення немецьких землянок , а друга категорія робила взуття для вермахту . Склад табору : практично всі народи з окупованих німцями країн .В листопаді-січні 1945 року заводи хімічного концерну в Ораненбурзі були практично знищенні авіацією союзників , що призвело до часткової евакуації табору до більш захищених районів Німеччини - Баварії , та Чехії .
2.Степан Бандера прагнув незалежності України і вбачав в Німеччині союзника який зможе повернути Україні свободу , але виконавши домовленості перед союзником( участь в війні на боці Німеччини) провід ОУН намагався отримати борг- Акт про відновлення незалежності від 22 січня 1918 року .Але німці не поспішали це зробити , тому провід іде на відчайдушний крок проголосити незалежність самим та поставити Рейх перед фактом того , що або незалежність або війна з ОУН .
Але Адольф Гітлер -розробляючи свій "Майн Кампф" і не думав про альтруізм немецького народу заради українців , він думав про життевий простір для власної нації за рахунок словян.
Тому акт проголошений Ярославом Стецько , був прийнятий ворожо , оунівцям був данний час на роздуми: або хай буде все як є але без незалежності , або всі до гестапо .
Степан Бандера був заарештований 4 липня 1941 року у Кракові , коли остаточно відмовився відкликати акт про незалежність .
3. Провідник у таборі Знаходячись в таборі , чесно кажучи він був на більш доброму положенні ніж усі інші увязенні табору , він там знаходився за принципом , аби не накоїв лиха на волі .Він знаючи німецьку, польську , чеську мову , був перекладачем при табірній адміністрації .Але не наміть не припиняв боротьби , в таборі діяв провід ОУН передаючи на волі вказівки про продовження боротьби проти двох імперії .
4. В грудні 1944 року увязнені особливого блоку , через небезпеку бомбардувань союзниками , частиною були переведенні до спеціальної тюрми СД в містечку Розенхайм , де і опинився провідник з багатьма побратимами по ОУН , 9 квітня 1945 року в Розенхайм вступили американці , які і звільнили С.Бандеру .
Братчик, вы стали уходить по английски не попрощавшись. Раньше за вами такого не наблюдалось. Вы же розумна людына.
Братчик на пункт 4.пожалуйста источник.Вы же знаете на заборе много чего написать можно.
ЗЫ.Вы же понимаете что пока мы ни на сантиметр не продвинулись....
Проше прощения, что подумал плохо.
Позволю небольшой каментик.Сообщение от Братчик
Аж зависть берет.Немцев самих бьют как сидоровых коз а они узников переводят в безопасное место в связи с угрозой(!!!!) бомбандировок !!!!
Уфффф.......
Да меня тоже интересует пункт четвёртый. Да а почему не переводили бывшего канцлера Австрии и премьера Франции. Кстс\ати в этом лагере были собраны лучшие фальшивомонетчики Европы. Которые печатали фальуивые банкноты США и Англии.
Последний раз редактировалось капитан; 20.01.2007 в 22:24.
Багато авторів дійсно подають звільнення Бандери, як поступку німців , але вони плутають з Ярославом Стецько той дійсно знаходився в Заксенгаузен , і дійсно був звільнений німцями з під варти з метою домовитися , в грудня 1944 року рейх трищав та швидко відкидав копита , тому хапався за найменшу можливість врятуватися , тому і хотіли порозуміння та союзу з ким тільки можно , але час спливав , що призвело до того що в травні 1945 року охоронці Стецька просто втікли , чим і скористався пан Ярослв ( деякі автори пишуть про нахабну втечу з під носа Гестапо , але це не так) , який просто вийшов з порожнього відділу Гестапо та по прямував до Бізонії .
Братчик источники плиз.Топчемся на месте.Сообщение от Братчик
И по дороге,его кто-то тяжело ранил?Сообщение от Братчик
будь ласка джерела :
1.Літопис УПА том 2
2.Т.Гунчак Україна перша половина 20 сторіччя.
3. Ярослвав Стецько-біографія на сайті www.oun-upa.org.ua
Ні він просто сів на потяг до Мюнхена , де і сдався американським військовим , пояснивши хто він , пісяля чого до правлений до фільтраційного табору у Мюнхені , де отримав документи та був відпушений , з довідкою що є політичним вязнем нациського режиму .Сообщение от капитан
Биографию его я там читал. А вот господин Виктор РОг в интерьвю 24.01 2002 года газете Народна газета" пишет, что освободили Стецька немцы в 1944 году. И там есть фраза интересная"После освобождения, Стецько в отличии от других деятелей ОУН согласившихся сотрудничать с немцами бежал из под надзора гитлеровцев в американскуюзону, был по дороге тяжело ранен(""Верный сын Украины", к 90-летию со дня рождения Ярослава Стецько. газета №3)Сообщение от Братчик
Хотелось бы знать кто такие эти отдельные. Может всё- таки Бандера? Уж больно после войны они как-то не очень пересекались.
Я вам 20 предоставлю ваших же коллег,такой же пурги !
Слив не защитан..
Источники ненадежны,не независимые:
1."Тверда палітурка, 723 с., видання 1999 р".
2.Гунчак Тарас. Україна: перша половина ХХ століття. - Київ: Либідь, 1993. - 288 с.
3.ЖУРНАЛ "ФОКУС"-5 гривен.
Братчик
а)вы не знали что Бандеру освободили немцы.
б)Вы сознательно обманывали.
В обоих случаях историк неважный.
У Вас 20 минут.
Я вас не зрозумів про яких окремих іде мова , чи я щось пропустив , чи ви щось не дописали .Сообщение от капитан
АЛКАСообщение от ALKA
1. Я знав , що Бандеру звільнили созники є на це два посилання , які мають авторитет :http://nru.org.ua/print/?id=5203&t=news
http://history.franko.lviv.ua/Ib.htm-в розділі біографія
2. Я ніколи не обманюваю
3.Для мене ці видання є джеренлом , їх навіть ВАК НАНУ допускає до списку літератури та джерел при написані десертації та фахових робіт
4. Явідповів на ваше питання .
5. Я вас просив змінити аву , прошу в останій раз
Я вамдал выписку из статьи. Я думал вы знаите про каких. Фамилий в статье указано не было. Просто это характерно для ОУНовских писателей. Там где плохо замалчивать, а где чуь лучше то кричать на всех перекрёсткахСообщение от Братчик
В смысле в мае 45 сел на поезд до Мюнхена ? Охранники разбежались.... а он пошел на Берлинский вокзал где русские были "мне купейный, нижнюю полку" ....через фронты ....Братчик а Вы не про Индиану джонс читали ?Сообщение от Братчик
Последний раз редактировалось ALKA; 20.01.2007 в 22:53.
Социальные закладки