ну, мопед не мой... я это взяла из постановления суда
некие граждане Мензака Ігор Дмитрович и Лісоветченко Ніна Спиридонівна подали иск в Окружной админсуд г.Киева о признании этого постановления незаконным, цитата: "В обґрунтування своїх позовних вимог позивачі вказують на те, що вони є добросовісними споживачами природного газу, які своєчасно сплачують кошти за отримані послуги з газопостачання. У своїх домоволодіннях обидва позивачі користуються газовими плитами, водонагрівачем та колонкою. В обох випадках встановлені прилади обліку природного газу, за підрахунками позивачами спожитого газу однією особою в місяць було встановлено, що їх норма споживання природного газу значно перевищує норму споживання природного газу, встановлену оскаржуваною постановою, але для споживачів в яких відсутні газові лічильники та які так само користуються газовими плитами, водонагрівачем та колонкою. Тобто, споживачі природного газу, у яких відсутні газові лічильники, незалежно від реального обсягу споживання природного газу однією особою в місяць, згідно оскаржуваної постанови, сплачують за нього лише фіксовану суму, яка, на думку позивачів, в будь-якому випадку є меншою, ніж у споживачів, у яких установлені прилади обліку природного газу. На переконання позивачів, вони як абоненти з лічильниками газу власними коштами компенсують витрати природного газу осіб, які не мають приладів обліку газу.
Так, позивачі вважають, що зменшуючи норми споживання природного газу, Уряд умисно надав перевагу одним особам над іншими.
Таким чином, відповідач оскаржуваною постановою поставив споживачів природного газу в нерівні умови, одну частину населення він зобов'язав оплачувати природний газ у обсязі фактичного споживання та одночасно іншій частині населення, в якої відсутні прилади обліку газу, надав привілеї, які повинні проводити лише часткову оплату фактично спожитого газу."
Вы сами написали как у Вас было, не о каком законном взыскании задолженности в этом случае речи не идет...
учитывая нынешние масштабы таких вот "задолженностей" я не думаю, что они будут действовать такими методами, т.к. возможен большой резонанс, а вообще я наверно продолжаю жить в параллельном измерении, все еще надеясь, что законность хоть как-то тлеет и её можно реанимировать - если бы все было по закону и газовщики бы обратились в суд, то можно было бы смело в суде ходатайствовать о применении срока исковой давности, сославшись на ст.257 ЦКУ
Социальные закладки