Результаты опроса: Придать ли русскому языку статус государственного?

Голосовавшие
425. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Да

268 63.06%
  • Нет

157 36.94%

Тема: Придать ли русскому языку статус государственного?

Закрытая тема
Страница 16 из 622 ПерваяПервая ... 6 14 15 16 17 18 26 66 116 516 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 301 по 320 из 12427
  1. Вверх #301
    Посетитель
    Цитата Сообщение от JIacKaBbIu DywuTeJIb
    Цитата Сообщение от Скептик
    А Вы не хотите учесть, на минуточку, особенности развития страны? Расскажите мне, почему в других странах один гос. язык? Например, в России? Такубю штуку как этнос вы не учитываете? Почему в стране, которая называется Украиной должен быть другой язык? ЭИли Вы знаете канадский или австралийский, а может вам известен отдельный суданский? Или это такая Ваша "обычная" точка зрения?
    Скептик, очень хотим, особенно если брать во внимание исторический фактор. Разве такая страна как Украина воевала с Турцией за Крым, отвоЁвывала Измаил, строила Одессу ? Почему в других странах учли особенность исторического процесса и поэТому ввели даже по 3 гос.языка ? Такую штуку как этнос учли и поэтому там всЁ спокойно. Почему в стране такая как Украина, русскоязычным оказалась большая часть населения, не странно-ли если учесть исторический фактор развития нашей территории и кто вообще воевал за неЁ. Я не знаю кроме русского и украинского так досконально больше никаких, но раз ты такой сторонник одного языка так и общайся на нЁм. Или это ты так обычно общаешься, а в основном на украинском ?
    Давайте візьмемо до уваги історичний фактор Я залюбки з вами його обговорю!!!
    Давайте торкнемося таких тем як:
    - стримування українцями руйнівних сил турків та кримських татар на північному Причорномор’ї на протязі декількох сторіч
    - Кубань, національний, мовний історичний фактор, та будь який інший фактор
    - взяття українцями Хаджибея (Одеси) у Османської імперії
    - роль українців у взятті Ізмаїлу
    - Кримська війна 1854-1855 рр.
    - та взагалі національний стан Чорноморського козачого війська
    Повірте мені, ви будете виглядати не у дуже доброму світі. І ваш аргумент про “исторический фактор” розсиплеться у мить

Ну так що, будемо спілкуватися? Якщо так, то я дам фору – ходіть білими.
    Не пора, на пора, не пора
    Москалеви й ляхови служить!
    Довершилась Україні кривда стара –
    Нам пора для України жить!

2. Вверх #302
    User banned Аватар для Observer
    Цитата Сообщение от Shelton
    Не делайте ошибки в слове government!
    Google: "Результаты 1 - 100 из примерно 3 450 000 для goverment."
    http://www.bartleby.com/185/a1.html
    http://www.federal-grant-money.com/goverment_grants.htm
    http://www.franklincotn.us/
    Учи язык соседей канадский невежда!

3. Вверх #303
    Цитата Сообщение от mamay
    Повірте мені, ви будете виглядати не у дуже доброму світі. І ваш аргумент про “исторический фактор” розсиплеться у мить

Вашу, "Новейшую Украинскую историю" уже читал. Полный маразм, если найду ссылки скину сюда. Так вот там оказывается отводится некая символическая роль Суворову, а Измаил оказываетсявзяли наши козаки численностью до 3000 человек, а про потери русской армии до 22000 человек убитыми ни слова. Особая роль отводится голодомору в Украине , особенно точка зрения, что сделано специально, чтоб уничтожить украинскую нацию как класс, а про голод на Кубани, Волге, Сибири не слова. Я не помню ещЁ кучу маразма, но по поводу Крыма, вы хоть помните сколько Крымских компаний ? Не помните, могу подсказать - две. А чей флот и армия воевали помните, а какая численность украинских сил воевало и на чьей стороне ? Что-то Ваши новые учебники об этом мягко умалчивают. Вот так воспитываем новое поколение. Особенно цинично , что оказывается немцы покинули территорию Украины благодаря "Украинской повстанческой армии". А где и когда было хоть одно сражение, потери, численность человек и т.п., что-то не приводится и что вообще за армия такая на каких хоть фронтах воевала?. Оказывается глубокое подпольное движение той самой армии заставило фашистов покинуть Украинскую территорию, а Россия оккупировала еЁ вновь. Просто пипец. И кого вы выростите после этого, не националистов ?

И это я буду выглядеть в нехорошем свете ??? Ха-ха... На лживости и искажении истории вы очков себе не добавите. Странные Вы ей богу, для меня украинца благодаря таким как вы определение "хохол" скоро будет звучать как оскорбление. А раньше гордился, что я Украинец.
    мЁртвому - всё не по чЁм !

4. Вверх #304
    Посетитель
    Цитата Сообщение от db
    Русский вы знаете определённо лучше. A mamay употребляет свой родной язык.
    Ну и? Я вообще на одесском говорю.
    Для мене увесь час прикладом Одеські мови слугувала мова якою розмовляв Беня та інші и чисто Одеські герої Бабеля. Вони казали «смачно» (смачно), «чи мине здается» (чи мені здається), «отчини нам кассу» (відчини), «тикать с конторы» (тікати), «зайди к нам на двор» (на двір), «ратуйте, люди» (рятуйте), «я пришел до вас, как до родной мамы» (як до рідної мами), «С кем ты останешься, со смитьем?» (сміття), «обнимите умом» (осягнути мозком), …
    У вас, шановний db, зовсім інша мова :)

5. Вверх #305
    [quote="Iрися"]JIacKaBbIu DywuTeJIb,
    Разве такая страна как Украина воевала с Турцией за Крым, отвоЁвывала Измаил, строила Одессу ?
    А хто це цікаво за вашою версією робив?!
    [quote]
    Вот именно поэТому уважаемая ИрЫся с Вами спорить и не хочется, есть несомненно события, которыми Украина может гордиться, но приписывать себе исторические победы - это уже слишком. Наверное забыли под чей шляхтой находилась Украина и у кого попросила помощи ? "Благодарные" потомки утверждаю как видно из уст Вашего сторонника, предки отвоевали всЁ сами :twisted: Браво ! Даже спорить больше не буду, противно ей богу, завтра же где-нить предложу новейшую Французскую историю =)))

6. Вверх #306
    Живёт на форуме
    mamay, от не удержался, опять влез в этот топик. Ну и какова роль Украины (только факты подтверждающие существование такого государства сразу в студию ) в перечисленных Вами событиях? Только самостоятельная роль, а не действия в соответствии с волей императоров или царей империи? Про Одессу мы уже где-то говорили, можно не повторяться, там просто Ваша трактовка перевернута с ног на голову. А по остальным пунктам - очень интересно. И про союзы с татарами и турками, заодно, не забудьте туда-же вписать.

JIacKaBbIu DywuTeJIb, это бесполезный спор. Вот когда господам русским осознающим необходимость одноязычия для сохранения а то и возрождения ?!? украинского будут давать за русский на улицах по мордасам, вот тогда это станет проблемой. А так - никаких проблем. ЖКХ важнее. "Разве кто-то запрещает разговаривать на улицах?" или "В интернете почитать на родном"... Они позицию своего государства в отношении своего родного считают нормальной аргументируя свою позицию на бытовом уровне, так что тут ничего не докажешь...

7. Вверх #307
    Посетитель
    Цитата Сообщение от db
    Русский вы знаете определённо лучше. A mamay употребляет свой родной язык.
    Ну и? Я вообще на одесском говорю.
    Для мене увесь час прикладом Одеські мови слугувала мова якою розмовляв Беня та інші и чисто Одеські герої Бабеля. Вони казали «смачно» (смачно), «чи мине здается» (чи мені здається), «отчини нам кассу» (відчини), «тикать с конторы» (тікати), «зайди к нам на двор» (на двір), «ратуйте, люди» (рятуйте), «я пришел до вас, как до родной мамы» (як до рідної мами), «С кем ты останешься, со смитьем?» (сміття), «обнимите умом» (осягнути мозком), …
    У вас, шановний db, зовсім інша мова
    Этого пропустить нельзя!!! Со мной кто-то согласился!!! Я, што отрицаю существование украинских слов в одесском языке? А так же английских: Понт = Point и других языков мира.

8. Вверх #308
    Посетитель
    Повірте мені, ви будете виглядати не у дуже доброму світі. І ваш аргумент про “исторический фактор” розсиплеться у мить :)

Вашу, "Новейшую Украинскую историю" уже читал. Полный маразм, если найду ссылки скину сюда.

И это я буду выглядеть в нехорошем свете ??? Ха-ха... На лживости и искажении истории вы очков себе не добавите.

Странные Вы ей богу, для меня украинца благодаря таким как вы определение "хохол" скоро будет звучать как оскорбление. А раньше гордился, что я Украинец.
    Ну, тоді давайте будемо використовувати посилання виключно на російські джерела інформації, починайте!!!

З приводу фальсифікування історії звертайтесь на північ до часів Катерини 2-і яка поставила процес ПІСАНІЯ історії на конвеєрний рівень, а не до фактів Української історії які радянському союзу були не бажанні (але мали документальні підтвердження) і тому про них було не прийнято казати. Але ви цього не розумієте, ви виросли на радянському агітпропі, та з молоком матері увібрали в себе ідею єдністі українського, білоруського та російського народів і будь яку альтернативну (хоча і обґрунтовану) точку зору ви зустрічаєте у штики.

Вибачте, але ви не українець і навіть не хохол, такі люди як ви ідентифікують себе – людина малоросійської національності. Малорос - і саме від слова мало російський, а не мала руський.

9. Вверх #309
    Посетитель
    Цитата Сообщение от cape
    только факты подтверждающие существование такого государства сразу в студию
    Такі факти вас влаштують?
    - До 1240 року наша держава звалася Русь (Київська Русь), після 80-ти річної влади татар була взята Литовцями (білорусами).
    - До кінця 14-го сторіччя Українська держава називалась “Королівство Львівське” чи “Королівство РУСЬке” з центром у Львові
    - Визвольна війна українського народу 1648-1654 років, підписання Військом Запорозьким та Польським урядом Зборовської угоди, яка означала визнання Польщею Української державності.
    - Військова угода між Україною та Московією. Підписання договору по якому Україна заключила унію з Московією та входить до цього союзу з майже безмежними рамками автономії.
    - Скасування Української автономії, відміна Гетьманщини, руйнування Запорізької Січі 1775 року.
    -Початок 20-го сторіччя, 1918 рік 24 (11) січні - прийняття 4-го універсалу який проголошував незалежність України. Війна 1917-1922 років.
    - 1991 рік.
    Изображения

10. Вверх #310
    Ну, тоді давайте будемо використовувати посилання виключно на російські джерела інформації, починайте!!!

та з молоком матері увібрали в себе ідею єдністі українського, білоруського та російського народів і будь яку альтернативну (хоча і обґрунтовану) точку зору ви зустрічаєте у штики.

Вибачте, але ви не українець і навіть не хохол,.
    Вы уж извините меня, но чтоб не переходить на личности и не получать замечания я выражусь известной поговоркой : - " ДУРАКАМ ЗАКОН НЕ ПИСАН !!! ". Это про Вас. Если Вы учили историю, то должны помнить, что во временя польской шляхты за украинскую речь украинцам полагалась смертная казнь ! При чЁм тут еднисть Белоруссов, Русских и Украинцев до истории ? Кто дал свободу и обЪединил правобережную и левобережную Украину, когда во времена Богдана Хмельницкого Украина чуть не захлебнулось кровью собственных сограждан ? "Хороший" человек Вы на букву "М", если считаете, что всЁ было бы по-хорошему и неизвестно на каком Вы б языке сейчас говорили, на польском или на Украинском или вообще бы не говорили, если б не дай бог Германия победила во 2-й мировой. Это низко и падко искажать истину. Я ничего не имею против украинственности и культуры, но я против национализма в образе таких как Вы. Наверное классно, что украинская речь на западной Украине до сих пор похожа на польскую. У меня есть родственники , бабушка и дедушка жены, которые живут в Ровно и которые сохранили от своих родителей, а те от своих и т.д.. : "Навить як, пид смертною казнью боялысь украинською розмовляты, где малы право ходити, а де ни ." Такие как Вы просто сеят ненависть между людьми выдумками и искажением истории. Неуважаю таких людей и поэтому точно для себя теперь определился, однозначно пойду на выборы и проголосую , только за одну партию из тех кто ценит историю и не делит украинский язык на "свой" и "чужой" и точно так же русский. Ещё не хватало, чтоб мои дети из-за таких как Вы с оружием в руках когда-то стояли против своих же соотечественников или не дай бог против россиян.

11. Вверх #311
    User banned Аватар для Observer
    Цитата Сообщение от cape
    "Разве кто-то запрещает разговаривать на улицах?"
    Сейчас говорят так, через десяток лет будут говорить "Разве кто-то запрещает разговаривать на кухне?", а еще через десяток - "Разве кто-то запрещает разговаривать с собой под одеялом?" Все начинается с малого...

12. Вверх #312
    Живёт на форуме
    mamay, Киевская русь - была, спору нет. Как возникла, благодаря кому и откуда пришедшим, из каких народов того времени состояла - не важно, пропускаем.

Все остальное - извините, серьезными государственными образованиями назвать нельзя, при всем моем уважении к нашей славной истории. Нынешнее дает надежду на будущее, если особо патриотично настроенные не доведут до дурдома, есть намеки...

И какое отношение или подтверждение имею приведенные Вами факты к еще ранее перечисленным событиям, типа Одессы, Измаила, Крыма и прочих вещей?

Сечь очень интересный момент. И ее разгром тоже. Что по Вашему должен был делать самодержец с "незаконным вооруженным формированием" на территории своей державы?

Я оговорюсь сразу, что не пытаюсь ни оправдывать ни обвинять какую-то из многочисленных сторон участвовавших в дележе украинскиго пирога, я просто не хочу, чтобы из мухи надували слона и приписывали Христу украинское происхождение, образно выражаясь...

13. Вверх #313
    Цитата Сообщение от cape
    --Початок 20-го сторіччя, 1918 рік 24 (11) січні - прийняття 4-го універсалу який проголошував незалежність України. Війна 1917-1922 років.
    - 1991 рік.
    Заметьте, Украина называется Украиной лишь в 20-м веке - ух какая плохая Российская империя была, что признала госсударственность территории и разрешила гражданам говорить на том языке на каком им хочется .)) Больше всего мне понравилось: "Війна 1917-1922 років.- 1991 рік" . Вы маразматик !!! :twisted: Кто с кем воевал ? =))) Как-то в этой дате стЁрлись 1-я и 2-я мировые... Может приведЁте карту кому принадлежала Украина после окончания 2-й мировой ? Хорошая такая карта :twisted: Или кому после 1917-го ? А в чей состав входила Украина до 1917-го. Или нам надо было всЁ таки оставаться под польской шляхтой и неименовались даже автономией и не разговаривали даже на украинском ? Браво ! :twisted:
    Нет , ну вы посмотрите чему учат наших детей :"Війна 1917-1922 років.
    - 1991 рік." Что дальше ?

14. Вверх #314
    Посетитель
    Цитата Сообщение от cape
    --Початок 20-го сторіччя, 1918 рік 24 (11) січні - прийняття 4-го універсалу який проголошував незалежність України. Війна 1917-1922 років.
    - 1991 рік.
    Заметьте, Украина называется Украиной лишь в 20-м веке - ух какая плохая Российская империя была, что признала госсударственность территории и разрешила гражданам говорить на том языке на каком им хочется .)) Больше всего мне понравилось: "Війна 1917-1922 років.- 1991 рік" . Вы маразматик !!! :twisted: Кто с кем воевал ? =))) Как-то в этой дате стЁрлись 1-я и 2-я мировые... Может приведЁте карту кому принадлежала Украина после окончания 2-й мировой ? Хорошая такая карта :twisted: Или кому после 1917-го ? А в чей состав входила Украина до 1917-го. Или нам надо было всЁ таки оставаться под польской шляхтой и неименовались даже автономией и не разговаривали даже на украинском ? Браво ! :twisted:
    Нет , ну вы посмотрите чему учат наших детей :"Війна 1917-1922 років.
    - 1991 рік." Что дальше ?
    Придивитесь уважно до приведених мною мап початку 18, та середини 17 сторіччя. Слово Україна бачите? Особисто для вас, може звеличити?

Я маразматик ви кажете? Будьте більш уважним, бо “Війна 1917-1922 років.” це одне, а “ - 1991 рік“ це зовсім інше.
    “Війна 1917-1922 років” – Це війна коли Радянська Росія придушила молоду Українську державу.
    “1991 рік” - Розпад радянського союзу

15. Вверх #315
    Посетитель
    Цитата Сообщение от cape
    mamay, Киевская русь - была, спору нет. Как возникла, благодаря кому и откуда пришедшим, из каких народов того времени состояла - не важно, пропускаем.

Все остальное - извините, серьезными государственными образованиями назвать нельзя, при всем моем уважении к нашей славной истории. Нынешнее дает надежду на будущее, если особо патриотично настроенные не доведут до дурдома, есть намеки...
    Вибачте, але вважати етапи Української державності у різні часи - не дуже серйозними, це вже занадто. Чи не багато ви на себе берете роблячи такі висновки? І в загалі – історія не приймає таких підходів до історичного процесу як “серйозний/не серйозний”, “добрий/поганий” це навіть не дилетанство, а на набагато гірше.

16. Вверх #316
    Посетитель
    Цитата Сообщение от cape
    И какое отношение или подтверждение имею приведенные Вами факты к еще ранее перечисленным событиям, типа Одессы, Измаила, Крыма и прочих вещей?
    КАЗАКИ-ЧЕРНОМОРЦЫ В БИТВАХ ЗА ХАДЖИБЕЙ (ОДЕССУ) И ИЗМАИЛ

«Удары пехотинского штыка и казацкой сабли вызвали страх среди турецкого войска, которому не смог помочь и коран в руках великого везиря», — так описывали историки знаменитую победу Суворова с 25 тысячным войском над почти 100-тысячной турецкой армией возле реки Рымник, 11 сентября 1789 г. Среди подразделений, которые особенно отличились в этой битве, были Стародубский и Черниговский карабинерные полки, которые состояли из украинцев. Во время штурма турецкого лагеря первым ворвался на вражеские позиции именно Стародубский полк. Убедительная победа под Рымником дала возможность российским войскам завоевать Хаджибей (на его месте в скором времени была основана Одесса) и окружить одну из самых мощных турецких крепостей — Измаил.

Шесть полков казаков-черноморцев (три полка кавалерии и три пехоты общей численностью 3000 чел.) под командованием атамана З.Чепиги и общим руководством И.Де-Рибаса (Дерибаса) 14 сентября 1789 г. овладели Хаджибейской крепостью. Генерал Суворов способствовал превращению небольшой причерноморской крепости в большой портовый город. Этот процесс также не обошелся без участия казаков. 4 июля 1794 г. в специальном рапорте на имя генерал-фельдмаршала П.Румянцева Суворов предлагал использовать при создании местной команды моряков опыт и возможности тех украинских казаков, которые не отправились на Кубань. Собственно, 12 казацких «чаек» и стали основой одесской флотилии.

Значительным было участие казачества и во взятии суворовскими войсками хорошо укрепленной и одной из самых мощных в то время турецких крепостей на побережье Черного моря — Измаила. Казацкие подразделения находились в составе войск под командованием Де-Рибаса и атаковали Измаил со стороны Дуная. В первой колонне генерала Арсеньева их было 2000 чел., во второй центральной колонне под руководством атамана Чепиги — 1000 чел., в третьей во главе с генералом Марковым — 1000 казаков. В авангарде находилось еще 767 казаков. Вместе с казаками-моряками (1500 черноморцев-десантников атаковали на «чайках») украинское казацкое войско составляло 6267 человек. Под Измаилом российские войска из 31-тысячного войска потеряли 1830 чел. убитыми и 2433 ранеными, из них 160 убитых и 345 раненых — украинских казаков.

Согласно исследованиям известного русского историка Елены Дружининой, во время войны 1787—1791 гг. в различных операциях (а это — битвы под Кинбурном, Очаковом, Фокшанами, Рымником, Хаджибеем, Килией, Измаилом, Мачином, Бендерами и др.), принимало участие около 42 тысяч украинских казаков.

17. Вверх #317
    Посетитель
    Я не помню ещЁ кучу маразма, но по поводу Крыма, вы хоть помните сколько Крымских компаний ? Не помните, могу подсказать - две. А чей флот и армия воевали помните, а какая численность украинских сил воевало и на чьей стороне ? Что-то Ваши новые учебники об этом мягко умалчивают.
    Севастополь 1854-1855 рр. — чия слава?

Кримська війна 1853—1856 рр., коли війська Франції, Англії і Туреччини об'єдналися у боротьбі проти Росії, була спільним випробуванням для російського і українського народів. Однак донедавна вважалося, що героїчна 349-денна севастопольська оборона засвідчила міцність духу й військову майстерність солдата-росіянина. Тим часом уродженці України, яка входила тоді до складу Росії, брали в ній таку ж участь, як і призвані Ярославської, Курської, Московської та інших великоросійських губерній. У нічних вилазках проявили себе чорноморські пластуни — нащадки запорозьких козаків. Очевидці відзначали їхню винахідливість і незворушність у ситуації, схожій на справжнє пекло, яким ставав Севастополь під час артилерійських бомбардувань 1. Серед прізвищ солдатів і матросів, які відзначилися в боях, трапляється немало українських. Так, відомо, що лейтенанта Н. А. Бірюльова прикрив собою від ворожих куль матрос Гнат Шевченко*. Поряд з уродженцем Кам'янець-Подільської губернії матросом Кішкою відзначилися матроси Демченко, Кузьменко та ін. Діти матросів, у тому числі Коля Пищенко (10 років), Максим Рибальченко (12 років), брали участь у бойових діях і були удостоєні медалей за хоробрість2.

У центрі Севастополя біля музею Чорноморського флоту на стіні храму св. архістратига Михаїла, що був гарнізонною церквою в дні оборони, встановлено мармурові плити. На них перелічено воїнські частини гарнізону, які обороняли Севастополь, у тому числі Галицький, Чернігівський, Полтавський, Український, Подільський, Житомирський та інші полки. У їх формуванні брало участь і місцеве населення. Багато жителів України, зокрема й українців, вступило в ополчення. Наприклад, Полтавська губернія виставила 9,5 тис. чол.3

Багато українців служило у складі флотських екіпажів. У списках поранених, які публікував офіційний журнал морського відомства «Морской сборник», перелічено прізвища матросів із зазначенням губерній, з яких їх призвано. До початку 1855 р. серед поранених виявилося 64 чол. з Воронезької губернії, 11—Орловської, 1—Курської, З—Тамбовської, 2—Тульської і 133 чол.—з Херсонської губернії. Так, серед матросів, призваних з Олександрійського повіту Херсонської, губернії, названо П. Клименка із с. Байдаківки, якому ядром відірвало ліву ногу, І. Мойсеєнка — із с. Секретарівки, пораненого в праву ногу, О. Глущенка з Перетинців, якому осколок бомби влучив у ліве стегно, К. Шевченка — з Калачні, якому після поранення ампутували руку, Г. Шевченка — із Скоянки, пораненого в плече, та ін. З 87 матросів, набраних в Олександрійському повіті, 46 чол. мали українські прізвища 4.

Україна стала найближчим тилом армії, яка діяла в Криму. Звідси йшли продовольство, фураж, обмундирування, значні суми пожертвувань (так, лише у Волинській губернії до лютого 1855 р. зібрали 113 тис. крб.). Тисячі підвід було взято у селян для доставки вантажів. Луганський ливарний завод, як найближчий до театру воєнних дій, працював цілодобово і поставив для Севастополя 400 тис. снарядів. Шосткинський завод у 1855 р. давав 43% продукції всіх порохових заводів Росії5. Для заготівлі сіна, яке в першій половині XIX ст. відігравало для рухомого складу армії ту ж роль, що сьогодні бензин, прибули косарі з Полтавської губернії6. Після битв під Альмою і Балаклавою наприкінці жовтня 1854 р. 1500 поранених було евакуйовано до Мелітопольського повіту, та й згодом тисячі хворих воїнів лікувалися в українських містах і селах7. Для подання допомоги пораненим наприкінці листопада 1854 р. до Севастополя виїхало 13 киянок (до того часу в Хрестовоздвиженську общину сестер милосердя було прийнято 54 жінки з Петербурга і 4 — з Москви) 8.

Війна стимулювала антикріпосницькі виступи селян. Вони мали місце в 16 російських губерніях (Воронезькій, Саратовській, Рязанській та ін.). Тягар Кримської війни (підводна й постійна повинності, обов'язок постачати дрова та сіно, рекрутські набори) особливо ліг на плечі українських селян. Тому й боротьба за визволення значного розмаху досягла в Україні, зокрема на Київщині й Чернігівщині. Особливістю селянського руху тут став самозапис у козаки, що, на думку самих селян, звільняло їх від кріпосної залежності (очевидно, жила ще в народі пам'ять про реєстрове козацтво XVII і XVIII ст.). Навесні 1855 р. десятки тисяч кріпаків Київської губернії відмовилися працювати на панів, оголосивши себе вільними козаками. «Київська козаччина» охопила близько 500 сіл у дев'яти повітах (з 12). її було придушено внаслідок кривавої сутички селян з царськими військами. У 1856 р. «в Таврію за волею» вирушили тисячі селян з Орловської, Курської, Чернігівської, Полтавської і Харківської губерній. Цю спробу самочинного переселення в Крим було припинено тільки великими військовими силами 9. Поразка у війні і спільна боротьба російських та українських селяй змусила імператора Олександра II вже навесні 1856 р, визнати необхідність скасування кріпацтва «згори».

Таким чином, спільна слава російського і українського народів, якою вони себе вкрили під час героїчної оборони Севастополя у 1854—1855 рр., є складовою частиною національного духу, що у свою чергу створює основу культури. Визвольна боротьба українських і російських селян привела до.скасування кріпосного права в 1861 р., тобто сприяла зміні соціально-економічного ладу країни й розвитку обох народів. Кримська війна поклала початок формуванню дієздатної громадської думки. Одним з підсумків війни стало також зростаюче переселення росіян і українців до Криму, що стимулювало розвиток культури всіх народів, які тоді жили на півострові.

18. Вверх #318
    У їх формуванні брало участь і місцеве населення. Багато жителів України, зокрема й українців, вступило в ополчення. Наприклад, Полтавська губернія виставила 9,5 тис. чол.3

Багато українців служило у складі флотських екіпажів. У списках поранених, які публікував офіційний журнал морського відомства «Морской сборник», перелічено прізвища матросів із зазначенням губерній, з яких їх призвано. До початку 1855 р. серед поранених виявилося 64 чол. з Воронезької губернії, 11—Орловської, 1—Курської, З—Тамбовської, 2—Тульської і 133 чол.—з Херсонської губернії. .
    Многочисленное "Войско Украинское" =). Уважаемый, никто не спорит в том что украинские крепостные воевали и снабжение шло с территории Украины, было бы глупо поставлять продовольствие с Камчатки, но вы опустили "маленькую мелочь" - потери армии во время 2-х компаниий, человеческими жертвами и сравните с цифрами, что Вы привели. Интересно, что по поводу 1-й мировой, 2-й, Великой отечественной ? Не правда ли украинцы стояли против фашизма вместе с русскими, беллорусами, грузинами и т.д., или Вы опять припишите победу "УНА УНСО" или "Украинской повстанческой армии" ? История заключается не в присвоении услуг, а в Великодержавности наций и умением правильно толковать, а не "перетягивать рубашку". Я лично убеждЁн, не быть Украине без освобождения от польской шляхты, не быть Одессе, Крыму в составе Украины без "Российской импери" то есть без войн , которые она вела, да и вообще быть ли Украине с еЁ "повстанческой армией" не победив ли фашизм ? Я говорил выше и говорю, да есть люди события, которыми можно гордиться, но были бы они без... ??? Сами понимаете без чего и кого ? И сами вдумайтесь в название "Киевская Русь". Как поднималась Киевская Русь на борьбу, вставайте люди украинские или вставайте люди русские ? Вставайте СЛАВЯНЕ !!! Поляки словяне ? Турки словяне наверное ? Монголо-татары словяне ? Вот где ответ ищите. Баллоруссии тоже небыло как и России - Московское княжество помните ?. Так что уважаемый, учитесь быть ПАТРИОТОМ, а не националистом.

19. Вверх #319
    Посетитель
    Многочисленное "Войско Украинское" =). Уважаемый, никто не спорит в том что украинские крепостные воевали и снабжение шло с территории Украины, было бы глупо поставлять продовольствие с Камчатки, но вы опустили "маленькую мелочь" - потери армии во время 2-х компаниий, человеческими жертвами и сравните с цифрами, что Вы привели. Интересно, что по поводу 1-й мировой, 2-й, Великой отечественной ?
    Якщо у вас є такі данні то залюбки на них подивився, але не сумарні, а по національному составу. Данні Кримських компаній, та світових війн – в студію!
    Не правда ли украинцы стояли против фашизма вместе с русскими, беллорусами, грузинами и т.д., или Вы опять припишите победу "УНА УНСО" или "Украинской повстанческой армии" ?
    Я не знаю чому ви торкнулися УПА, але я можу сказати що я думаю з цього приводу. УПА програла коли у 1956 році советскі нквдісти добили останні спалахи спротиву советському режиму , повторюю ще – програла, але їх ідея про незалежну і соборну Україну через багато років перемогла. Я не віддаю перемогу якоїсь стороні, це робить історія!!!
    История заключается не в присвоении услуг, а в Великодержавности наций и умением правильно толковать, а не "перетягивать рубашку". Я лично убеждЁн, не быть Украине без освобождения от польской шляхты, не быть Одессе, Крыму в составе Украины без "Российской импери" то есть без войн , которые она вела, да и вообще быть ли Украине с еЁ "повстанческой армией" не победив ли фашизм ? Я говорил выше и говорю, да есть люди события, которыми можно гордиться, но были бы они без... ???
    Ви вивели якусь формулу у чому полягає історія :) У вашому розумінні “умение правильно толковать” це привести до російського великодержавного знаменника, а потім лягти під нього. Коли Запорізькі козаки воювали проти татар, та у унії з татарами, у той самий час Московія справно, до початку 18-го сторіччя платила данину спочатку Золотої Орді, а потім її правонаступниці Кримському ханству. А ви тут присвоюєте якесь майже Божественне значення до Росії, створюйте для себе ілюзорні міри у яких нічого позитивного не трапилось без Росії - тим самим займаєтесь “присвоением услуг” ,а звинувачуєте в цьому мене. Шановний, у історії немає сослагательного нахилення!!!
    Сами понимаете без чего и кого ? И сами вдумайтесь в название "Киевская Русь". Как поднималась Киевская Русь на борьбу, вставайте люди украинские или вставайте люди русские ?
    Вставайте СЛАВЯНЕ !!! Поляки словяне ? Турки словяне наверное ? Монголо-татары словяне ? Вот где ответ ищите. Баллоруссии тоже небыло как и России - Московское княжество помните ?.
    Любий мій друже, справа в тому що термін “Київська Русь” придумали історики на початку минулого сторіччя. До того його не існувало. Вдумайтесь краще у само слово Русь, яке стосувалось земель які були розташовані навколо Києва, радіусом у 200,250 кілометрів. Все, інші землі звалися, РУСЬкими землями, тобто землями які належать Русі. Якщо вони перестають належати Русі (тобто Києву) вони автоматично перестають бути Руськими :)

По друге, поляки це також слов’яни.

По трете, я не розумію чому вам так не подобаються монголо-татари, вони ж стояли у джерела народження Московії та всієї російської народності. Саме Орда сприяла зростанню та збагаченню Московського усула. Татари взагалі були фундаментом (разом з фінами) російської етнічної групи.

Так де мені шукати відповідь, у вашому хаотичному польоті думок, що саме ви пропонуєте брати за основу, за початок - з якого починати робити відлік?

Так что уважаемый, учитесь быть ПАТРИОТОМ, а не националистом
    Шановний, що ви маєте на увазі під націоналізмом, та виходячи з чого ви зробили висновок що я націоналіст (у вашому розумінні цього слова). Це принципове питання!!!

20. Вверх #320
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    db,
    Since you speak a foreign language to me, you may as well learn my language.
    Вам не пощастило, я англійську також знаю... І ніякі електронні перекладачі менні не потрібні... :twisted:
    I would have hard times to believe that. So far it seems you don't know much about geography.
    Показала б Вам заліковку, але що то змінить?! Ну можете у Скептика запитати, разом складали... :roll:
    Щодо власне вашої ремарки, то до чого тут географія?! Ми, здається, про етнологію вели розмову... Якщо б ще сказали етнографія, було б ближче до теми... Та й то, вона не тим займається... А от географія тут взагалі ні до чого.
    Обломс. :twisted:

And I thought that Ukraine was supposed to be aligned with Europe and US, so who are you aligned with? Russia? What actually do you know about Americans, our goverment and our culture. Close to nothing, your judgement is based on TV news.
    Я не зрозуміла, питаю ще раз, якого НЕЗАЛЕЖНА, СУВЕРЕНА держава як Україна має йти шляхом становлення будь-чого, який пройшла будь-яка країна Європи чи США?! Якщо мої сусіди повибивають у себе всі стінки, то як би я добре до них не ставилась, того робити не збираюсь...
    Андерстенд?!
    Щодо США, то, здається, не Я, а ВИ знаєте набагато менше про історію цієї країни. Корінним етносом цієї території були індіанці. Якби свого свого часу туди не понаприїжджало стільки народу з різних куточків світу, а вони у свою чергу розвивались і далі б ширилися цією територією, то цілком закономірним була б сьогодні наявність замість США країни, головними мешканцями якої були б індіанці з їх мовою та культурою. Але маємо те, що маємо.
    Щодо мови, тут знов ж таки все елементарно просто. Чимало часу США не були окремою державою, а підпорядковувались Англії. Хто хоч трохи знає політичну географію, пам'ятає, ске місце посідає англійська мова в країнах, які є частиною, або були Сполученого Королівства. Були б США "під" Іспанією була б там напоширенішою мовою саме іспанська.
    ну а щодо того, що саме так вирішено питання з мовою та національністю, то це і тупому зрозуміло, що це був найраціональніший шлях в конкретному випадку. Тим не менш, знаючи про США не тільки з ТВ, знаю, що "американці" й досі не забувають про своє коріння і завжди залишаються американськими "іспанцями", "ірланцями", "росіянами", "українцями", "мексиканцями", "китайцями" тощо. Свого етносу намагаються не забувати, а навпаки продовжують зберігати традиції.
    Гадаю на цьому цей історичний лікбез можна завершити і ще раз запитати: яким місцем і з якої радості це треба застосовувати в Україні, виходячи з історичних позицій та сучасних реалій?!

Same thing as you have no idea about Odessa and its culture.
    Наскільки я пам'ятаю, у вас в паспорті щодо національност вказано юнайтед стейтс оф амеріка?! Так от, в мене щодо місця народження та реєстрації вказано: Одеса.
    Тому це ще питання, хто з нас більше хев ноу айдіа. :twisted:

But who, Ukrainians? The ones who fought against Soviets and Americans? I hope, that the Nazi that we're deporting back to Ukraine will go to jail and not get any goverment rewards from Ukraine. Yes, Americans won the war, same as Soviets & Europeans.
    Як не чесно... Відповісти за мене на своє ж питання (до речі, відповідати питанням на питання також не дуже коректно) і одразу пошити мене у дурні.
    Я НЕ казала, що українці виграли Другу світову війну, але вони доклали не менш зусиль, аніж скажімо росіяни, білоруси та представники інших національностей, які складали Радянську армію.
    Американці собі б тихесенько і спокійненько споглядали б зі сторони, якби не Перл Харбор.
    До речі, а коли це українці встигли за часів Другої світової повоювати проти американців?! Просто цікаво...
    Американці ту війну не вигравали, вони вдало підмазалися... Другу світову, якщо вже брати реально виграв Радянський союз з Європою.

Quasar,
    Учи язык соседей канадский невежда!
    Взагалі-то "канадский невежда" правий... Це так, для довідки... :twisted:
    Так шо скористайтеся своєю ж власною порадою... :wink:

JIacKaBbIu DywuTeJIb,
    Вот именно поэТому уважаемая ИрЫся с Вами спорить и не хочется, есть несомненно события, которыми Украина может гордиться, но приписывать себе исторические победы - это уже слишком. Наверное забыли под чей шляхтой находилась Украина и у кого попросила помощи ? "Благодарные" потомки утверждаю как видно из уст Вашего сторонника, предки отвоевали всЁ сами Браво ! Даже спорить больше не буду, противно ей богу, завтра же где-нить предложу новейшую Французскую историю =)))
    Кхе-кхе... По-перше, я з Вами не сперечаюсь, адже головна мета суперечки зовсім не з'ясувати істину, а просто перемогти. Для мене перемога не важлива, тому для мене це дискусія.
    По-друге, наведіть мені, пліз мої слова, де б я "приписувала Україні історичні перемоги".
    От коли знайдедте, тоді і продовжимо. :twisted:
    По-третє, все ж таки не варто відповідати за мене. Я Вам до того задала цілком конкретне питання. Відповідати на нього наїздом на мене і "за мене" не робить Вам честі. :!:

Щодо решти питань, які тут зачепили, то ніхто не каже, що Ісус Христос народився на Україні, але й приписувати йому місцем народження Росію також не варто. :twisted:
    Навіть найкращі стають згодом катами

Закрытая тема
Страница 16 из 622 ПерваяПервая ... 6 14 15 16 17 18 26 66 116 516 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права