Zoya Kazanzhy
7 ч. назад возле Одесса · отредактировано
Перший раз була на апаратному засіданні в Одеській ОДА. Трохи сумно, тому що Радянський Союз

Мене, звичайно, "добило" вставання під час того, як Ігор Палиця заходив. Але я вже про це писала

Голова ОДА попросив більше так не робити

))
Співробітники мені сказали, що так добре розумівся на ситуації лише Арсеній Яценюк, коли був заступником голови у нас. Палиця і справді швидко ввійшов у курс справ. Тепер всі чекають на результати.
Кілька цікавих цифр. Бюджет області недоотримує більше 200 мільйоні гривень від оренди земельних ділянок через занижену оплату.
Комунальні підприємства дотуються із бюджету.
Туристичний збір складає станом на сьогодні 500 тисяч гривень. За минулий рік - 3, 8 мільйонів гривень. Спеціалісти кажуть, що це мало.
Державні закупівлі викликають багато питань. Рослинну олію, наприклад, закупили по 18-20 гривень, в той час, коли її красна ціна - 13, 6 гривень. До речі, вирішено створити конкурсний комітет з жорстким моніторингом. Щоб не було спокуси купувати ікру і овочі втридорога. Як про це вже писали, коли в березні-квітні закупали продукти для будинку прийомів.
Починається оздоровчий сезон для дітей. Голова ОДА Ігор Палиця наказав промоніторити всі дитячі заклади і доповісти про їх стан. Дітям має бути безпечно. Ніяких преференцій нікому не буде. І підписаних липових актів теж.
На приведення всіх служб в стан притомності відведено 1 місяць. За підсумками роботи в червні будуть зроблені висновки. В тому числі і кадрові.
Спостереження, яке мене засмутило. Всі, окрім Палиці і голови обласної ради Тиндюка, виступають російською мовою. Кажуть, що всі чиновники спокійно володіють українською. Але все залежить від "лінії партії"...
Висновок, який можу зараз зробити для себе особисто. Палиця може стати крутим лідером. У нього є для цього всі можливості.
Наостанок. Сьогодні, о 15.00, зустріч з ініціативною групою з приводу кадрових призначень. Будемо, мабуть, лаятися...

)))
Социальные закладки