Результаты опроса: Ваше отношение к воинам ОУН - УПА ?

Голосовавшие
721. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Украинские патриоты сражавшиеся за независимость родины.

245 33.98%
  • Бандиты, пособники фашистов.

420 58.25%
  • Затрудняюсь с ответом...

56 7.77%

Тема: Поговорим об ОУН - УПА

Закрытая тема
Страница 154 из 607 ПерваяПервая ... 54 104 144 152 153 154 155 156 164 204 254 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 3,061 по 3,080 из 12131
  1. Вверх #3061
    Не покидает форум Аватар для капитан
    Цитата Сообщение от colocol
    зачем пустые разговоры.
    Еще раз говорю, ОУН-УПА это хорошо.
    Не бей в колокол, а лучше в бубен.
    Последний раз редактировалось капитан; 14.01.2007 в 09:26.

2. Вверх #3062
    местечковый историк Аватар для Братчик
    Цитата Сообщение от ALKA
    У Вас есть подтверждение что отказывались ?
    ОУН (Революційне) і УПА різко відмовились від яскраво вираженої антиросійської та анти єврейської політики. Навпаки, націоналісти використовували найменший шанс залучити до лав УПА євреїв і росіян, які не були задоволені радянською владою і тим паче „новим порядком” німецьких окупантів. Звернемось до слів очевидців, аби краще проілюструвати політику взаємовідносин УПА та „історичних ворогів”. Зокрема, відомий український історик Я. Дашкевич так пише про особливості ставлення до представників єврейства: "Євреї хоробро боролися у лавах УПА. Ми не знаємо випадків їх негідної поведінки". „Сьогодні в Ізраїлі проживає Стелла Кренцбах, яка працює в міністерстві і її підпис знає не один дипломат. Вона пообіцяла собі інформувати світ про українців та їхню геройську УПА. "Те, що я сьогодні живу й усю снагу моїх 38-ми літ віддаю вільному Ізраїлеві, я завдячую, очевидно, лише Богові і УПА. Членом героїчної УПА я стала 7.11.1943 р. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів".(http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukrayinarus105.html).

3. Вверх #3063
    Братчик, почитал я что вы знаете, где, и что в архивах можете найти. Ну так найдите, что - нибудь про хорошие дела бандеровцев. Расскажите, как они помогали сирым и убогим, как они бабушек через дорогу переводили. Желательно со ссылками на архив. А то выходит освобождали Украину от врагов, а как официально нигде выходит не зафиксировано. Получаются сказки, а не борьба.

4. Вверх #3064
    User banned Аватар для ALKA
    пользователь Братчик сказал что бандеру из концлагеря освободили союзники.Пользователь Норман что сами хфашисты.
    Кто из них заблуждается?.... или обманывает ?
    ЗЫ.Но ведь Братчик сказал что он историк с дипломом !

5. Вверх #3065
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Братчик
    Ну що ж бул дуже цікаво послухати розумну людину , але тепер моя черга аргументувати мою позицію

1. Ярослав Стецько -у квітні 1941 року обраний заступником голови проводу ОУН -Р , 30.06.41 року очолює українське державне правління -фактично уряд .
    2.Найвищим законодавчим органом ОУН був Конгрес Українських Націоналістів (в ОУН(б) - Великий Збір ОУН). Між Зборами такі функції виконувала Конференція. Керівним органом ОУH був ПУН - Провід Українських Націоналістів (в ОУН(б) - Провід ОУН), що складався з Голови Проводу (в ОУН(б) - Провідника ОУН) та восьми членів Проводу. До 1941 Голова ПУН мав титул Вождя та необмежені повноваження.

ОУH на території України (Край) охоплювала сукупність "рідних земель"-країв, таких як ЗУЗ, ПЗУЗ, ПСУЗ/ОСУЗ, ПівдСУЗ, а ті в свою чергу поділялися на Області (10) і Округи. Поза Україною ОУН структурно поділялася на Терени і Держави (відповідно до державних кордонів).

Округи ділилися на повіти, що збігалися з адміністративним поділом, повіти – на райони і підрайони, що включали 3 – 5 сіл. Hайнижчою організаційною клітиною були "п'ятірки" і "трійки", тобто 3 – 5 членів ОУH, завжди добре законспірованих так, що, коли в якомусь селі було дві "п'ятірки", то вони зовсім на знали одна одну. Якщо в якійсь місцевості не було належної кількості активістів руху, то там призначався станичний. В Організації панувала військова дисципліна. Для конспірації кожен член ОУH мусив мати псевдо, ніхто не вживав справжніх імен і прізвищ. Всі села і міста в системі інформації і зв'язку ОУH були закодовані. Коди й псевда часто мінялись.

Структурами ОУH в краю, в який входили Галичина і Волинь (у 30-і роки волинські землі виділилися в окремий Північно-Західний Край, а пізніше діяльність ОУН поширилася на всі українські етнографічні землі), керував Крайовий Провід, очолюваний Крайовим Провідником. Виконанням рішень Проводу займалася Крайова Екзекутива (від лат. слова – "виконувати") ОУН на західноукраїнських землях (КЕ ОУH на ЗУЗ), яка ділилася на ряд референтуp (військову, ідеологічну, пропаганди тощо).

3.Головою Крайового проводу ОУН в 1941 році на ЗУЗ був Іван Климів , псевдо "Легенда"

І що сходиться у капітана ? якщо Крайовий провід на ЗУЗ очолював Іван Климів , а не Ярослав Стецько ??????

Ой всі зараз історики , всі архівісти та мемуаристи .

Шановний Братчику!
    До чого тут Іван Климів?! Мова йде про Я.Стецько і Крайовий уряд!
    Давайте ще раз.
    1. Уряд Я.Стецько - це Крайовий уряд.
    2. Фонд містить документи Крайового проводу, тобто діяльності ОУН на Західноукраїнських землях! Подивиться ще раз назву фонду!
    3. Уряд Я.Стецько діяв на Західноукраїнських землях і тому документи Я.Стецька зберігаються в цьому фонді!

Повірте, я ж не просто так доставав вас своїми запитання. Просто я бачив масу різних публікацій про діяльність ОУН на західноукраїнських землях, де йдеться посилання саме на цей фонд!
    Ось вам ще один документ з цього фонду, текст якого правлено і підписано рукою Я.Стецько!

Документ іменується: "Звіт із Національніх зборів українців, які відбулися дня 30 червня 1941р."

"Дня 30 червня відбулися о год. 8-ій вечором у салях матірного Товариства "Просвіта" у Львові великі збори українців ("західних областей України" - закреслено), на яких проголосили святочно відновлення Української державности й скликання першого Краевого Правління (Виправлено з великої букви) на чолі з Ярославом Стецьком, Заступником Провідника (Виправлено з великої букви) Організації Українських Націоналістів.

Збори пройшли серед небувалого одушевлення.

Збори відчинив урочисто ("урочисто" дописано) промовою Заступник провідника ОУН Ярослав Стецько і передав привіт від Провідника ОУН Степана Бандери, візвав віддати честь борцям поляглим за волю України і відчитав святочний акт проголошення Української Державності.

Всі присутні бурею оплесків і сльозами радости вітали стоячи цю велику історичну хвилину та відспівали потім Національний Гімн.

Опісля о. Др. Гриньох, довголітній душпастир українського студентства, а тепер душпастир Українського Національного Легіону (виправлено з великої літери і затим закреслено слова "Степана Бандери") виступив у сірім вояцькім мундирі й передав привіт від Команданта (виправлено з великої літери) легіону, сотника Романа Шухевича і всіх українських вояків, котрі присягали віддати Україні свою кров і своє життя.

Наступно говорив делегат Краевого Проводу Українських Націоналістів, підкреслюючи жертвенну боротьбу цілої великої підпільної армії ОУН, яка положила безконечні жертви та бореться дальше - проте вже ситуація дозволяє, стає до безпосереднього державного будівництва.

Опісля відчитано перший декрет провідника ОУН Степана Бандери про покликання Краевого Правління Західних Областей України з головою Ярославом Стецьком на чолі - до часу створення (Дописано рукою Стецька: "З волі Українського Народу") Центральних областей у Києві.

Наступно о. Мітрат Сліпий привітав Збори в імені Митрополита Андрея Шептицького, що Митрополит витає цілим серцем і цілою душею цей великий історичний почин відновлення Української Державности та взиває всіх вірних і ввесь народ стати негайно до праці для цього великого діла.

Усі промови пройшли серед бурі оплесків і проявів найбільшого ентузіязму.

Збори вислали як вислів почувань Українського Громадянства - привіт провідникові ОУН Степанові Бандері.

Привіт Творцеві й Вождеві Великої Німеччини АДОЛЬФОВІ ГІТЛЄРОВІ (Виделіено великими літерами).
    Привіт Славній Німецькій, непобідній Армії,
    Привіт Митрополитові Андрєєві, й
    Привіт усім героям за волю України.

Заступник провідника ОУН та всі присутні вітали зокрема дуже горячо й щиро присутніх на зборах високих старшин німецької армії. (Цей абзац закреслено). Представник німецької армії, бувший полковник (Закреслено "полковник" і дописано "старшина") УГА, Прфоесор Кох привітав також присутніх на зборах і візвав до праці та якнайтіснішої співпраці з німецьою армією (Далі викреслено слова: "великого вождя німецького народу АДОЛЬФА ГIТЛЄРА".). Збори закінчено відспіванням національного гимну (Дописано: "і "Не пора.. .").

Далі рукою Стецька дописано: "Провірив. З Українських Національних Зборів". І підпис Стецька. (ЦДАВО України, ф. 3833, оп.1, спр. 4.).

Про те, що такі збори дійсно відбулися підтверджує і сам Я.Стецько в своїх спогадах "30 червня 1941". - Торонто - Нью-Йорк - Лондон, 1967

ТАК ЩО ШАНОВНИЙ БРАТЧИКУ! ДОКІМЕНТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ОУН НА ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЛЯХ, В ТОМУ ЧИСЛІ І ПРО ДІЯЛНІСТЬ ЯРОСЛАВА СТЕЦЬКА, МІСТЯТЬСЯ САМЕ В ФОНДІ 3833!

І не відмовлялися ОУНовці на той час від вбивств ані "жидів", ані "москалів", ані "поляків"!

6. Вверх #3066
    Правильно, всё подтверждается, бандеровци берегли врачей, формацевтов, медсестёр еврейской национальности и вы сами понимаете почему. Это связано с тем, что среди украинцев из-за политики поляков, эти профессии были в большом дифиците, а раненых бандеровцев нужно было лечить.Но вы забываете, что все они находились под охраной бандеровцев.

7. Вверх #3067
    Братчик, как вы все те кто поддерживает бандеровцев похожи друг на друга. Вы всегда правы даже если нет подтверждений. Уже сколько раз пишем одни и теже вопросы , а вы их просто стараетесь не замечать, в связи с тем, что ответить правильно у вас нет желания. Вы хотите видеть только белое, даже если оно чёрное. Вы скорее из тех бандеровцев, что самый класный у вас аргумент это оружие в ваших руках.

8. Вверх #3068
    Цитата Сообщение от ALKA
    пользователь Братчик сказал что бандеру из концлагеря освободили союзники.Пользователь Норман что сами хфашисты.
    Кто из них заблуждается?.... или обманывает ?
    ЗЫ.Но ведь Братчик сказал что он историк с дипломом !
    Весела ви людина АЛКА я від вас в захваті , ви ще припишіть Норману , ще щось поцікавіше , ну там про те що ОУН мало секретні вязниці в країнах Західної Європи . чи те що Бандера-це радянський агент ( такий собі Штірлиць) поки не побачу ,цитату слів Нормана про звільнення Бандераи німцями з вами розмовляти не буду.

9. Вверх #3069
    Постоялец форума
    ОУН (Революційне) і УПА різко відмовились від яскраво вираженої антиросійської та анти єврейської політики. Навпаки, націоналісти використовували найменший шанс залучити до лав УПА євреїв і росіян, які не були задоволені радянською владою і тим паче „новим порядком” німецьких окупантів. Звернемось до слів очевидців, аби краще проілюструвати політику взаємовідносин УПА та „історичних ворогів”. Зокрема, відомий український історик Я. Дашкевич так пише про особливості ставлення до представників єврейства: "Євреї хоробро боролися у лавах УПА. Ми не знаємо випадків їх негідної поведінки". „Сьогодні в Ізраїлі проживає Стелла Кренцбах, яка працює в міністерстві і її підпис знає не один дипломат. Вона пообіцяла собі інформувати світ про українців та їхню геройську УПА. "Те, що я сьогодні живу й усю снагу моїх 38-ми літ віддаю вільному Ізраїлеві, я завдячую, очевидно, лише Богові і УПА. Членом героїчної УПА я стала 7.11.1943 р. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів".(http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukrayinarus105.html).

Що це за посилання?

10. Вверх #3070
    поки не побачу ,цитату слів Нормана про звільнення Бандераи німцями з вами розмовляти не буду.
    Серьезно ? Давайте серьезно.А муха подойдет ? Еще круче.Ждите !

11. Вверх #3071
    Постоялец форума
    Весела ви людина АЛКА я від вас в захваті , ви ще припишіть Норману , ще щось поцікавіше , ну там про те що ОУН мало секретні вязниці в країнах Західної Європи . чи те що Бандера-це радянський агент ( такий собі Штірлиць) поки не побачу ,цитату слів Нормана про звільнення Бандераи німцями з вами розмовляти не буду.
    Давайте дамо слово самим ОУНівцям!

"Відчувши на своїй шкірі силу УПА, німці почали тоді шукати в ОУН-УПА союзника проти Москви. Тому в грудні 1944 року Бандеру та кількох членів ОУН-революційної звільнили з утриманням під наглядом, запропонували переговори про можливу співпрацю".
    http://www.stepanbandera.org/bandera_nabytovych.htm
    Последний раз редактировалось НаОгонек; 14.01.2007 в 09:56.

12. Вверх #3072
    Цитата Сообщение от НаОгонек
    Шановний Братчику!
    До чого тут Іван Климів?! Мова йде про Я.Стецько і Крайовий уряд!
    Давайте ще раз.
    1. Уряд Я.Стецько - це Крайовий уряд.
    2. Фонд містить документи Крайового проводу, тобто діяльності ОУН на Західноукраїнських землях! Подивиться ще раз назву фонду!
    3. Уряд Я.Стецько діяв на Західноукраїнських землях і тому документи Я.Стецька зберігаються в цьому фонді!
    1. Уряд Стецька не може бути крайовим , так як він проголошував незалежність всіх українських земель , а не лише Західноукраїнським , він ставав Головним Українським правлінням всіх Українських земель , тобто урядом України , а не лише краю -Західна України
    2. Фонд містить документи Крайового проводу на західноукраїнських землях , головою якого був Іван Климів Подивиться ще раз назву фонду!
    3. Уряд Я .Стецька проголошував дію на всіх теренах України . І фактично він не встиг і запрацювати , так як був розгромлений німцями.

13. Вверх #3073
    Постоялец форума
    1. Уряд Стецька не може бути крайовим , так як він проголошував незалежність всіх українських земель , а не лише Західноукраїнським , він ставав Головним Українським правлінням всіх Українських земель , тобто урядом України , а не лише краю -Західна України
    2. Фонд містить документи Крайового проводу на західноукраїнських землях , головою якого був Іван Климів Подивиться ще раз назву фонду!
    3. Уряд Я .Стецька проголошував дію на всіх теренах України . І фактично він не встиг і запрацювати , так як був розгромлений німцями.
    Шановний Братчику!
    Я для вас спеціально навів документи про Збори і спеціально для вас виділив з цього документу слова про уряд Я.Стецько! Подивиться ще раз!

14. Вверх #3074
    Цитата Сообщение от НаОгонек
    Давайте дамо слово самим ОУНівцям!

"Відчувши на своїй шкірі силу УПА, німці почали тоді шукати в ОУН-УПА союзника проти Москви. Тому в грудні 1944 року Бандеру та кількох членів ОУН-революційної звільнили з утриманням під наглядом, запропонували переговори про можливу співпрацю".
    http://www.stepanbandera.org/bandera_nabytovych.htm
    Классно, вы его!!. Может теперь будет своих опровергать? Интересно будет почитать, конечно, если не притвориться, что это он не видел.

15. Вверх #3075
    Человеку утверждающему что он историк, Братчик здравствуйте.
    Вы пытаетесь доказать что пользователь Норман меня обманул.Вынужден встать на его защиту.
    Тема Степан Бандера.Сообщение 187 от 25.12.2006, 12:17
    ALKA, німці випустили Бандеру з концтабору, за пів року до кінця війни, коли Німеччина вже була на грані краху. Тоді вже Бандера для них не складал небезпеки і Україна була вже давно поза впливом Рейху.

16. Вверх #3076
    Братчик, говорят в Историю входят или влипают. Мне кажется у вас мало аргументов в защиту УПА и вы вмести с ними начинаете влипать.

17. Вверх #3077
    Братчик, я же вам писал, что немцы освободили Бандеру за "приличное поведение в лагере". Что сделаешь они так часто поступали. Отсидел своё, исправился и выходи на свободу с чистой совестью. Да и ваще я понимаю, что Норман для вас не авторитет.

18. Вверх #3078
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от капитан
    Классно, вы его!!. Может теперь будет своих опровергать? Интересно будет почитать, конечно, если не притвориться, что это он не видел.
    У меня такое впечатление, что Братчик читает только современные агитационніе материалы ОУНовцев.

19. Вверх #3079
    Цитата Сообщение от капитан
    Братчик, я же вам писал, что немцы освободили Бандеру за "приличное поведение в лагере". Что сделаешь они так часто поступали. Отсидел своё, исправился и выходи на свободу с чистой совестью.
    Стенгазеты видно человек красивые рисовал....
    ЗЫ.Братчик Вы же на форуме,смотрите эту тему.Розмовляйтэ !
    Последний раз редактировалось ALKA; 14.01.2007 в 10:09.

20. Вверх #3080
    У меня такое впечатление, что Братчик читает только современные агитационніе материалы ОУНовцев
    Стенгазеты видно человек красивые рисовал....
    Помоему он не историк. Скорее всего любит просто истории про бандеровцев и сказки разные про иванов царевичей, которые с врагами боролись, боролись, а побороть не могли.
    Да и от темы часто отклоняется, в стрелочника пытается играть Мабуть он всё-таки железнодорожник
    Последний раз редактировалось капитан; 14.01.2007 в 10:15.

Закрытая тема
Страница 154 из 607 ПерваяПервая ... 54 104 144 152 153 154 155 156 164 204 254 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права