|
Повезло.
Генерал фон Мелентин упоминал в своих мемуарах о том, что поляки убивали немецкое население территорий, с которых отступали, а также сочувствующих им в тюрьмах.
Интересно, а в каком городке сидел Бандера в тюрьме польской ? Есть свидетельства немецких военных (от рядового до генерала) о том, что происходило в городках при подходе немцев - трупы в тюрьмах находили.
я одессит, но Львов и Львовщина мне дороги по разным причинам - ссориться незачем, но рекомендую обратить внимание на то, что факты остаются фактами, нравятся ли они нам или нет
можно, конечно, и не поверить, пожалуйста,подивіться сторінку назад,я знайшов данеі про факт звільнення.
но эту историю с освобождением я впервые узнал из близкого окружения Стецька - врать им было совершенно незачем
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Вибачайте а яким чином утворилася Радянська Росія.Не після бунту групки п"яних революційних матросів,на чолі з сифілітиком,який на ті ж німецькі гроші тримав в Німеччині підпілля.Чи можливо був загальноросійський референдум,чи просили дозволу в (забув як точно називалась організація,щось по типу ООН-амбасаданта чи якось інакше).Такі тоді були часи.Чи хтось питав дозволу в українського народу входити йому в склад Радянської Росії а потім в СРСР? Так що вельмишановний ALKA,це очко за Вами не зараховую.![]()
Шановний magentis.Я чув про таке,тільки то було не в Польщі а на території ЗУ.Після окупації німці почали видавати газету українською мовою,в яких печатали фотографії на якихї були зображені тисячі трупів,яких вони находили в застінках КГБ.Моя покійна теща,була з Чернігівщини.Иак от вона мені це розказувала в 1985 році.Її в симпатіях до бандерівщини не можна було звинуватити.Вона приїхала на ЗУ в складі вчителів зі Сходу України.Так от вона про ті газети мені розказувала і казала що вони не вірили думали що це німецька пропаганда,але коли Огоньок(журнал) розпочав писати про ті факти в 1985 році вона мені про це розказала.
Возз’єднання обох українських держав було проголошене 22 січня 1919 р. у Львові. Декларація возз’єднання була схвалена Установчими Зборами, скликаними з представників усіх регіонів України.
У лютому 1919 р. уряд Радянської України відмовився від назви, впровадженої Центральною Радою (УНР) та запровадив нову – Українська Радянська Соціалістична Республіка (УРСР). Також назву уряду було змінено на Раднарком, за зразком Москви. Уряд очолив Х.Раковський, один з провідних діячів Другого Інтернаціоналу, який опинився в Росії після приходу більшовиків та запропонував їм свої послуги.
Вибори до рад робочих, червоноармійських та селянських депутатів були проведені навесні 1919 р. В результаті маніпулювання нормами представництва, більшовикам вдалося отримати повну перевагу. Ради слугували лише прикриттям диктатури РКП (б) – КП (б)У, яких підтримували армія та Надзвичайна Комісія. Згідно конституції УРСР, створеної за моделлю конституції Радянської України, найвищим законодавчим органом став Всеукраїнський з’їзд рад, між засіданнями якого його функції здійснювалися Всеукраїнським центральним виконавчим комітетом (ВУЦВК).
В заяві уряду відмічалося, що УРСР об’єдналася з РСФСР на принципах „соціалістичної федерації”. Сутність цього поняття не розшифровувалась, проте програма РКП (б), прийнята в березні 1919 р., зазначала, що Федеративний Радянський Союз є перехідною формою до повного об’єднання. Партія більшовиків прагнула якомога швидше централізувати військове та економічне управління. 1 червня 1919 р. Всеросійський центрвиконком проголосив декрет про „військово-політичну злуку”. Найважливіші аспекти державного управління в більшості радянських республік було передано до московських органів.
та какие там все представители - что вы, на самом деле
22 січня 1919 р. в Києві на Софіївському майдані було проголошено возз'єднання УНР та ЗУНР в єдину соборну державу ("акст злуки"). Наступного дня було оголошено відповідні постанови Трудового Конгресу. 3 цього часу ЗУНР дістає назву – Західна Область УНР (ЗОУНР). Але через воєнний час практичне об'єднання обох державних організмів відкладалося на майбутнє. Це питання остаточно мали вирішити Всеукраїнські Установчі Збори.http://narodna.pravda.com.ua/history/4b476a5d70a38/Спроба возз'єднання двох українських держав залишилася декларацією. Польські війська методично витісняли армію ЗУНР з території Галичини. Існування УНР також ставало дедалі більш проблематичним з огляду на вторгнення радянських військ.
Фактично керівництво як УНР так і ЗУНР надалі продовжували діяти на власний розсуд. Лише на міжнародній арені були випадки плідної співпраці (спільні делегації, спільні звернення до міжнародної громадськості. Між лідерами обох держав існували протиріччя та взаємні підозри
а вот современный официальный источник
http://www.mfa.gov.ua/czechia/ua/14851.htmВозз’єднання обох українських держав було проголошене 22 січня 1919 р. у Львові. Декларація возз’єднання була схвалена Установчими Зборами, скликаними з представників усіх регіонів України. Однак до повноцінного возз’єднання не дійшло.
так что вот так это расценивается даже современным руководством - есть предложение прекратить дискуссию ввиду абсолютного несоответствия доводов оппонента современным реалиям
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
http://sambirrda.gov.ua/content/view/258/75/З 1936 р. С. Бандера разом з М. Лебедем, М. Климишиним, Я. Карпинцем, Є. Качмарським, Р. Мигалем та іншими націоналістами перебував у в'язниці “Swięty Krzyż” (“Святий Хрест”) у Варшаві. Після розвалу Польської держави у вересні 1939 р. звільнений з тюрми.
http://lib.oun-upa.org.ua/bandera/r08.htmlА тепер ми знову можемо повернутися до Степана Бандери. Минають рік за роком, а він все ув'язнений. Переважно в одиночках. «Свєнти кшиж» змінюється Вронками, потім Брестом (тим самим, що його російський письменник С.Смирнов уславив книжкою «Брестська фортеця»).
Получается, освободился из Бреста, как и писал камрад RJK
https://forumodua.com/showpost.php?p=9151016&postcount=3011
хорошее, кстати, описание
Последний раз редактировалось Sklif; 11.01.2010 в 00:56.
Варшава в польскую компанию капитулировала в последних числах сентября. Если память не изменяет - 28 числа.
Кстати, из заключенных варшавских тюрем были созданы специальные отряды-истребителей танков. Польские заключенные активно туда записывались.
Вообще могли бы и кончит товарища в тюрьме, да и все тут.
В Варшаве нет продуктов и воды после начала осады - а тут террориста кормить.
Брест в польскую компанию держался некоторое время и против немцев, и против советских войск. В Брестской крепости самой тюрьмы не было. В городе Бресте была. Надо глянуть как польские части эвакуировались оттуда.
Вообще забавно все это с освобождением Бандеры.
Я тоже
Не изученное скорее.
Хотя на самом деле легко посмотреть некую хронологию. Он освободился где-то в районе 17-18 чисел, когда в Польшу вступила РККА.
Может он вообще в тюрьме на востоке Польши содержался ? И части РККА освободили Бандеру.
Пробел тут надо восполнить - завтра подумаю.
Освенцим был оккупирован частями Вермахта 4 сентября 1939 г.
В нем проживало около 10 тыс. чел. Сомнительно для того, чтобы в нем была тюрьма -слишком клопистый.
Какого числа вообще вышел господин Бандера ?
Вижу, что история официальная украинская ни хрена не знает и не дает никакой инфы.
Социальные закладки