|
А вообще любое действие, как известно рождает противодействие.
И чем больше львовские нацики будут муссировать темы "дваждызэк",
"холуй Москвы", "зрада национальным интересам" "душат бандеровскую свободу" тем больше их будут давить.
Януковича нацики так и так будут обвинять во всех смертных грехах, независимо от результатов его реальной политики, так что лучше уж быть (бить) чем слыть.![]()
Suum cuique
Визиту Януковича во Львов посвящается
http://www.versii.com/news/206687/
тут кто-то о стихах писал, ну давай почитаем:
"…на Схід дивились галичани.
На Москву дивись в надії, Львів..."
"…Як добре, що на світі є Москва,
Моя земля, столиця і надія!..."
"Я син простого лісоруба,
Гуцула із Карпатських гір.
Мені всміхнулась доля люба
У сяєві Кремлівських зір".
"До комунізму стрімки плаї -
Йде Україна - зоря моя.
Партія - серце її,
Ум її - партія!"
Партія - очі мої,
Партія - мова моя!"
"Ленін - здоров'я мого народу,
Ленін - майбутнє землі".
"...В ленінському слові, як у світлі,
Я сам себе очистив і відкрив..."
"Віра - це праця. Все інше - тля.
Дихаю Леніним до останнього подиху...
Навшпиньках завмерла сива земля
В передчутті вогнеликого подвигу".
кто это писал и клялся в любви к партии??
теперешний политический перевертыш, координатора "Народного комитета спасения Украины" Дмытро Павлычко..
и эти люди собираются оппонировать.?
Щодо віршів,в мене трохи інші...поети...яких я поважаю...і поділяю їх позицію....
Шакали знову ошукали,
тепер вони вже не шакали,
тепер вони: то «за», то «проти»,
то шахраї, то патріоти.
Доборолися! Добалакались!
Досварилися, аж гримить!
Україно, чи ти була колись
незалежною хоч на мить:
від кайданів, що волю сковують,
від копит, що у душу б»ють,
від чужих, що тебе скуповують,
і своїх, що тебе продають?!
Популяція! Нація! Маси!
І сьогодні, і вчора, й колись
українського пекла гримаси
упеклися мені. Упеклись!
Suum cuique
жаль мне этих девчат и мальчиков..........
страшно стоять по честному часовым и потом осознать, что охранял нужник.
страшно.
презираю тех, кто сталкивает людей в угоду своего гешефта.
отностится и к ярым "борцам за бандеру!" и ярым "сталинистам".
а этих дурошлепов...ну не ведают что творят.
я могу понять за что борятся те, кто имеет навар ...дотации там, титулы и прочее......но когда я вижу по сути детей неразумных.........не могу осознать.
как то так.
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
Президент Украины Виктор Янукович не исключает возможность перевода аэромобильного факультета Академии Сухопутных войск им. гетмана Сагайдачного Национального университета Львовская политехника из Львова в южный регион страны.
Об этом Янукович заявил сегодня журналистам во Львове, комментируя ситуацию вокруг обращения некоторых представителей общественности и духовенства Одессы к руководству государства относительно возвращения в город высшего военного учебного заведения, которое готовит специалистов для Сухопутных войск ВСУ.
Справедливость должна быть восстановлена и наша военная Академия должна быть возвращена из Галичины.
Точки над "і" расставлены предельно четко. О каком "Схид и Захид разом" может идти речь? Эти люди просто не способны физически воспринимать иную точку зрения, даже допустить возможность существования этого инакомыслия, но при этом они еще и хотят диктовать свои правила и взгляды всем.И не надо меня убеждать, что фарионы единичны, ведь их оказалось во Львовском совете 62 человека, а за этими 62 стоят избиратели, и если бы не было поддержки населения - не было бы и таких решений.Вот интересно, а найдется ли хоть один человек, который попытается в судебном порядке опротестовать это решение львовского облсовета? Ведь нашлись же в Одессе личность которая опротестовала попытки принять решения по языку, а некая мадам до сих пор судится с Одессой, требуя снести памятник отцам-основателям.Тільки для москаля війна була Вітчизняною"
Сьогодні, 06:47 | Політика | автор: Відголос.com | Gazeta.ua |
Поділитися:
У вівторок, 25 травня, львівська обласна рада заборонила вживати термін "Велика Вітчизняна війна" на території області. За проголосувало 62 депутати. Вони прокоментували Gazeta.ua причини прийняття свого рішення.
Ірина Фаріон, 46 років, фракція ВО "Свобода"
- Я, як і уся наша фракція, проголосувала "За". Цей термін придумав придворний історик Сталіна на прізвище Ярославський. Це зміна свідомості, яка потрібна українцям, щоб вони нарешті почали себе відчувати окремою нацією, а не частиною радянського народу. Це місцеве рішення. Статус "ветеран Великої Вітчизняної" зміниться на "ветеран Другої світової".
Величезні пільги потрібно переглянути. Адже здебільшого серед ветеранів є вояки з каральних загонів НКВД. Таких треба позбавляти усяких привілей. Це відповідь тим істотам, які зараз при владі. Краще говорити зі стовпами чи тваринами, аніж з ними. Закликаю освітян блокувати міністерські ноу-хау Табачника. Вчитель, як і в радянські часи, повинен читати крізь рядки. З книгами з історії не буде проблем. Якщо вчитель скаже, що це не правда, то дитина повірить і зрозуміє. Та й врешті-решт книги можна переписати.
Ростислав Новоженець, 54 роки, фракція Блоку Юлії Тимошенко
- В цій війні українці захищали не рідну неньку, а мачуху. Нею для нас була "родіна - совєтскій союз". Наших земляків в цій війні використовували, як гарматне м'ясо. Яка після такого може бути Велика Вітчизняна? Так називати Другу світову можуть лише невігласи і божевільні. Це для москаля вона - Вітчизняна. Окрім цього розумієм, що закон не перестрибнемо. Проте ми висловили свою позицію і зробили прикриття для вчителів, які хочуть навчати дітей об'єктивної історії. Тепер вони можуть просто посилатись на нас. Це випадок, що проголосували перед приїздом Януковича. Було б добре проголосувати за це ще перед 9 травням. Прикро що з голосами за таке важливе рішення ми ледь перевалили за половину. Просто депутати бояться за свій бізнес чи посади. Не розуміють, що згодом втратять перше, і друге. За 20 років незалежності маємо три підручники з історії. Один для Східної України, другий - Західної, третій - Центральної. Біда! Треба з цим боротися.
Олександр Старовойт, 44 роки, фракція НУНС
- Війна на території України почалась в вересні 1939 року. Термін "Велика Вітчизняна" два роки військових дій, в яких гинули українці, просто викреслює. Це не є правильно. Я шаную ветеранів Великої Вітчизняної, чи то пак Другої світової, не менше, аніж вояків УПА. Хоч зараз усі намагаються відзначати лише одну червону армію, ніби ніхто інший не захищав рідну землю. Ніяких протиріч в цьому нема. Дітям в школах треба пояснити, що була Друга світова війна. В ній брали участь понад 50 країн. І в ній брали участь українці.
зачем нам враги если у нас такие соотечественники
а вот это вообще отвратительно:
"Величезні пільги потрібно переглянути. Адже здебільшого серед ветеранів є вояки з каральних загонів НКВД. Таких треба позбавляти усяких привілей."
а кто онитакие чтоб пересматривать что-то?
"В цій війні українці захищали не рідну неньку, а мачуху." - что-то они часто за всех украинцев расписываются. много на себя взяли
"За 20 років незалежності маємо три підручники з історії. Один для Східної України, другий - Західної, третій - Центральної. Біда! Треба з цим боротися." - и всем раздать те что для захидной, я так понимаю![]()
Последний раз редактировалось Философ; 29.05.2010 в 07:32.
Нагадав собі статтю Івана Багряного
Я вернусь до своєї Вітчизни з мільйонами своїх братів і сестер, що перебувають
тут, в Європі, і там, по сибірських концтаборах, тоді, коли тоталітарна кривава
більшовицька система буде знесена так, як і гітлерівська, коли НКВС піде вслід
за гестапо, коли червоний російський фашизм щезне так, як щез фашизм німецький…Чому я не хочу вертатись до СРСР - Іван БагрянийЯ один із тих сотень тисяч людей-українців, що не хочуть вертатися додому, під
більшовизм, дивуючи тим цілий світ.
Я є українець, робітник з походження, маю 35 років, уроджений на Полтавщині (тепер
Сумщина), зараз живу без сталого житла, в вічній нужді, никаючи, як бездомний
пес, по Європі, утікаючи перед репатріаційними комісіями з СРСР, що хочуть
повернути мене на «родіну».
Я не хочу вертатись на ту «родіну».Нас тут сотні тисяч таких, що не хочуть
вертатись. Нас беруть із застосуванням зброї, але ми чинимо скажений опір, ми
воліємо вмерти тут, на чужині, але не вертатись на ту «родіну». Я беру це слово
в лапки, як слово, наповнене для нас страшним змістом, як слово чуже, з таким
незрівнянним цинізмом нав’язуване нам радянською пропагандою. Більшовики зробили
для 100 національностей єдину «совітську родіну» і навязують її силою, цю
страшну тюрму народів, звану СРСР.
Вони її величають «родіна» і ганяються за нами по цілому світу, щоб на аркані
потягти нас на ту «родіну».При одній думці,що вони таки спіймають і повернуть,в
мене сивіє волосся, і вожу з собою дозу ціанистого калію, як останній засіб
самозахисту перед сталінським соціалізмом, перед тою «родіною».
Для європейців і для громадян всіх частин світу (крім СРСР) дивно й незрозуміло,
як-то може людина утікати від своєї Вітчизни і не хотіти вертатись на неї. То,
мабуть, великі злочинці, що бояться кари за великі гріхи перед своєю Вітчизною?
Мабуть, тому до нас ставляться з такою ворожістю.
Дійсно, тут є чому дивуватися для тих, для кого слово «Вітчизна» наповнене
святим змістом. Що може бути милішого за Вітчизну, за ту землю, де народився і
ходив по ній дитячими ногами, де лежать кості предків, де могила матері.
Для нас слово «Вітчизна» також наповнене святим змістом і може більшим, як для
будь-кого іншого. Але не сталінська «родіна». Мені моя Вітчизна сниться щоночі.
Вітчизна моя, Україна, одна з «рівноправних» республік в федерації, званій СРСР.
Я не тільки не є злочинцем супроти своєї Вітчизни, а, навпаки, я витерпів за неї
третину свого життя по радянських тюрмах і концтаборах ще до війни.
Вона мені сниться щоночі, і все ж я не хочу нині вертатись до неї.
Suum cuique
Вы думаете?
Я вообще-то всегда думал, что поэты пишут для обычных людей, а не для спецов,только которым как избранным понятна эта поэзия...
Склоняюсь к мысли, что если поэзия понятна массам людей, как у того же Пушкина, то это поэзия с большой буквы, а если поэзию в так называемой поэзии видят только спецы, то это не поэзия, а выражение мыслей в какой-то завуалированной форме, предназначенные для узкого круга единомышленников, но к поэзии как таковой отношения мало имеющем. Я такие же стихи пишу (не в смысле патриотически националистические, а в смысле такие же бездарные из-за отсутствия таланта поэта)!
Я так понимаю, что восторг у вас вызывает не эта поэзия, для спецов, а те мысли, которые пытается донести автор через попытку изобразить их в поэтической форме.
Так это другой вопрос.
Для однодумцив эта поэзия будет бальзамом на их свидомую душу, и наоборот, как только автор ( к примеру) изменит вдруг свои взгляды на противоположные, то перестанет быть обожаемым поэтом, и однодумци уже вряд-ли будут видеть в новых текстах хоть намек на малейшую гениальность...
Все просто.)))
Я і не дивуюсь.
Якщо Ліні Костенко далеко до поезії...тут додати нічого.
Можу сказати словами іншого українського поета.
О вороже! Коли тобі проститься
Гик передсмертний і тяжка сльоза
Розстріляних, замучених, забитих
По соловках, сибірах, магаданах?
Державо тьми і тьми, і тьми і тьми!
Ти крутишся у гадину, відколи
Тобою неспокутний трусить гріх
І докори сумління дух потворять.
Казися над проваллям, балансуй,
Усі стежки до себе захаращуй,
Бо добре знаєш, грішник усесвітній
Світ за очі від себе не втече.
Це божевілля пориву, ця рвань
Всеперелетів – з пекла і до раю,
Це надвисання в смерть, оця жага
Розтлінного весь білий світ розтлити
І все товкти, товкти зболілу жертву,
Щоб вирвати прощення за свої
Одвічні окрутенства – то занадто
Позначено на душах і хребтах.
Тота сльоза тебе іспопелить
І лютий зойк завруниться стожало
Ланами й луками. І ти збагнеш
Обнавіснілу всеніщивність роду.
Володарю своєї смерти! Доля –
Всепам’ятка, всечула, всевидюща –
Нічого не забуде, не простить.
Suum cuique
Поэзия - дело очень личное, это как чувство восприятия живописи - многие люди проживают вполне полноценную жизнь, но без поэзии. Так устроен мир - люди разные, и поэты разныеЛина Костенка может быть талантливым поэтом, но для очень узкого круга избранных любителей и почитателей. Пока еще, слава Богу, у нас нет в законодательстве статьи о наказании за проявление нелюбви к поэзии Лины Костенко или Багряного. Но если вы сами ВНИМАТЕЛЬНО вникните в строки Лины Костенко, то поймете, что все что она пишет напрямую относится именно к вам - национальноозабоченным, квасным патриотам, раздирающим вышиванку на груди, но даже пальцем не пошевелившим, чтобы СДЕЛАТЬ что-то реальное для украинского народа и Украины.
А что касается желания жить при Советах или не жить, то жизнь уже сама многократно доказала, что в большинстве своем несогласные с режимом Советской власти больше заботились о собственном комфорте, чем о собственном народе.
Давайте жить сегодня и для будущего, попытайтесь хоть раз предоставить нам право на нашу собственную точку зрения, иначе ВЫ САМИ уничтожите ту Украину, которую получили в подарокот так нелюбимой вами советской власти и коммунистов.
Социальные закладки