Доброго дня!
Часто на форумі лунає пропозиція знайти можливість поїхати до Румунії і вчити мову у мовному середовищі в процесі повсякденного побутового спілкування. Дуже хороша пропозиція, але як її реалізувати практично?
Ситуація у нас із дружиною наступна: ми -- українці, досари подано у кінці грудня 2013 (52***/2013) та початку січня 2014 (1**) в Сучаві. Досари, судячи з номерів, які виходять у відкритих наказах, або вже "вистриліли", або от-от збираються це зробити. Ще у вересні 2014р. ми приїхали до Польщі по піврічних робочих візах, а пізніше подали документи на тимчасове перебування у зв'язку із навчанням. Дружині видали річний дозвіл на перебування, мені ж відмовили, за тиждень буде відомий результат розгляду моєї апеляції -- або такий самий дозвіл, або місяць часу на то, щоб залишити країну. Дозвіл дає можливість в'їхати до Румунії, але в жовтні почнеться навчальний семестр, і через два тижні відсутності нас на заняттях адміністрація навчального закладу, скоріше всього, передасть цю інформацію у Департамент у справах іноземців, і тоді наші дозволи на перебування скасують, тому у випадку переїзду до Румунії рано чи піздно, нам доведеться відкривати візи.
Отже, ми вирішили найближчим часом (серпень-початок вересня) переїхати до Румунії. У нас є невелика сума грошей, скажу навіть більше -- це настільки невелика сума, що більшості стало би смішно при її розголошенні. Тобто, ми не можемо собі дозволити арендувати розкішні апартаменти в центрі Бухареста і жити у своє задоволення, час від часу відволікаючись на вивчення румунської мови. Цих грошей вистачить на переїзд, на місяць оренди однокімнатної квартири, на харчування протягом цього місяця, такий собі сердитий міні-мінімум.
Програм переїзду бачимо дві з половиною:
1) в якості волонтерів за допомогою сайту www.helpx.net;
2) в якості заробітчан із орендою згадуваної кавалерки та пошуком роботи.
2.5) комбінація варіантів 1) (щоб хоч трошки заговорити) та 2) (коли зможу народжувати щось на кшталт "моя шукати квартирою" та "моя шукати працювала"

)
А далі починаються питання:
Загальні: як оціните наші "програми переїздів"? Чи є ще якісь варіанти?
На рахунок 1) -- чи будуть приймаючі сторони заморочуватись із виготовленням запрошень, чи їм простіше прийняти європейців із відсутністю проблем із в'їздом та перебуванням? Я розумію, що про це краще питати самих приймаючих, але мені це буде коштувати 20 євро (вартість реєстрації на сайті), може хтось має досвід спілкування із тими, хто приймає волонтерів?
На рахунок 2) -- в які двері стукати? Які є інтернет-ресурси із пропозиціями роботи в Румунії та оренди помешкань? Чи реально орендувати квартиру та, головне, знайти роботу (зрозуміло, що некваліфіковану) без знання румунської, (так, у Польщі із мінімальними знаннями польської я працював на будові, на автомийні, на книжковому складі, дружина на кухні в ресторані, на сортуванні секонд-хенду і на тому самому книжковому складі). Яким є працевлаштування в Румунії на подібні роботи -- безпосередньо працедавцем чи за посередництвом кадрових агентств? Чи реально домовитись про виготовлення робочого запрошення із потенційним працедавцем ще до приїзду?
Социальные закладки