Тема: Одессагаз и законодательство

Ответить в теме
Страница 1306 из 1339 ПерваяПервая ... 306 806 1206 1256 1296 1304 1305 1306 1307 1308 1316 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 26,101 по 26,120 из 26764
  1. Вверх #26101
    Не покидает форум Аватар для Ванилла
    Цитата Сообщение от Hbnfv Посмотреть сообщение
    Когда, в материалах дела какого года? В 2022 году у них и был этот юридический адрес, но сейчас 2024 год, и юридический адрес указан на их сайте - Запорожье. Банкротство - не новость, нас всех в 2022 году потому и перевели к поставщику последней надежды, что этот поставщик не мог дальше обеспечить предоставление услуг. У банкротов тоже остается какое-то имущество, за счет которого возвращают деньги кредиторам.

Гипотетически - да, но практически .... за два года не понять, что платишь не туда? Счета ж, наверное, от Нафтогаза приходили за это время. Идет ли речь о квартире, полученной в наследство - мы не знаем, вариантов может быть много.
    Про адреса спорить не буду, я не настолько глубоко в теме. Видела такое, поэтому и написала для информации.
    А вариантов может быть много конечно, но если человек умер - то все, что он делал при жизни, решать могут только его официальные наследники. Включая финансовые вопросы, лицевые счета, запросы и т.д.
    Дьявол кроется в деталях

2. Вверх #26102
    Посетитель
    Я теж сплачую через Приватбанк, квитанція за кожний платіж приходить окремо, навіть якщо сплачувати все одним кліком у корзині.
    Можливо, це зараз так роблять, бо борг вони нам кинули коли родичка ще була у лікарні, попросила її тоді зайти в приват, щоб я подивилася останню квітанцію, так там 100% все було разом зазначено. Ну і вони функціонал міняють згодом, наприклад раніше мені доводилось окремо завантажувати квитанції, зараз вони приходять на пошту автоматично щойно я провела оплату.

Я не дуже розраховую на відповідь, просто цікаво.
    Я цим персонально не займалася, але щомісяця допомагала родичці сплачувати рахунки через приват, тому бачила, що гроші йшли за лічильником. Ніяких боргів не було, навесні пройшла зміна до Нафтогазу, все ще ніяких боргів за новими нафтогазовими платіжками, на початку восени родичка потрапила у важкому стані до лікарні і саме в цей час нам раптово надсилають платіжечку на 9 тис. Нажаль, людина пішла з життя, тому було не до вирішення цих питань, коли я вже почала сплачувати рахунки зі своєї картки, то побачила, що дивним чином така сама сума у 9 тис. лежить переплатою на старому рахунку. Ну дивно, ні? Це лише моя здогадка, що чомусь платежі за майже 2 роки не врахувались і були повернуті переплатою на рахунок. І у сусідки така ж сама ситуація. Борг 6 тис. і переплата 6 тис. на старому рахунку. Сумнівно, що ГЕРЦ і Приват вирішили настільки точно прибрехати. Сусідка вже намагалася їздити до них і дізнатися звідки борг (про переплату не знала, бо в неї інший банк, який не надає цю інформацію), але приїждала майже у стані нервового зриву. Кілька разів писали заяву на перерахунок, кілька разів приїждали перевіряти лічильник, і тиша, лише купа щомісячних погроз від Нафтогазу. Тому я і кажу про якусь технічну переплату, бо одна квартира з 1 лічильником, 1 плитою і 1 колонкою фізично не може спалити за 1 літній місяць газ на 15 тис. грн, коли зазвичай це ~300 грн на обидві родини. Нажаль, ніякого доступу до акаунтів в мене немає.

P.S. А, і мені взагалі не потрібні від них фізичні гроші, лише щоб вони або самостійно передали їх до Нафтогазу, або щоб залишили собі і закрили питання боргу.
    Последний раз редактировалось Boiled Sky; 08.08.2024 в 13:47.

3. Вверх #26103
    Не покидает форум Аватар для Hbnfv
    Цитата Сообщение от Boiled Sky Посмотреть сообщение
    Можливо, це зараз так роблять, бо борг вони нам кинули коли родичка ще була у лікарні, попросила її тоді зайти в приват, щоб я подивилася останню квітанцію, так там 100% все було разом зазначено. Ну і вони функціонал міняють згодом, наприклад раніше мені доводилось окремо завантажувати квитанції, зараз вони приходять на пошту автоматично щойно я провела оплату.

Я цим персонально не займалася, але щомісяця допомагала родичці сплачувати рахунки через приват, тому бачила, що гроші йшли за лічильником. Ніяких боргів не було, навесні пройшла зміна до Нафтогазу, все ще ніяких боргів за новими нафтогазовими платіжками, на початку восени родичка потрапила у важкому стані до лікарні і саме в цей час нам раптово надсилають платіжечку на 9 тис. Нажаль, людина пішла з життя, тому було не до вирішення цих питань, коли я вже почала сплачувати рахунки зі своєї картки, то побачила, що дивним чином така сама сума у 9 тис. лежить переплатою на старому рахунку. Ну дивно, ні? Це лише моя здогадка, що чомусь платежі за майже 2 роки не врахувались і були повернуті переплатою на рахунок. І у сусідки така ж сама ситуація. Борг 6 тис. і переплата 6 тис. на старому рахунку. Сумнівно, що ГЕРЦ і Приват вирішили настільки точно прибрехати. Сусідка вже намагалася їздити до них і дізнатися звідки борг (про переплату не знала, бо в неї інший банк, який не надає цю інформацію), але приїждала майже у стані нервового зриву. Кілька разів писали заяву на перерахунок, кілька разів приїждали перевіряти лічильник, і тиша, лише купа щомісячних погроз від Нафтогазу. Тому я і кажу про якусь технічну переплату, бо одна квартира з 1 лічильником, 1 плитою і 1 колонкою фізично не може спалити за 1 літній місяць газ на 15 тис. грн, коли зазвичай це ~300 грн на обидві родини. Нажаль, ніякого доступу до акаунтів в мене немає.

P.S. А, і мені взагалі не потрібні від них фізичні гроші, лише щоб вони або самостійно передали їх до Нафтогазу, або щоб залишили собі і закрили питання боргу.
    Дійсно, дивно, і дуже багато чого не зрозуміло. Але Одесагаз-постачання та Нафтогаз між собою розбиратися та пересилати гроші точно не будуть, та ані банк, ані ГЄРЦ коректної, точної інформації щодо боргів/переплат теж не нададуть. А ще: в Одесі немає відділень Нафтогазу, і перевіряти лічильники не входить до компетенції Нафтогазу, цим займається Одесагаз. Щоб був доступ до акаунтів у Одесагаз, у Одесагаз-постачанні та у Нафтогазі, потрібно просто у них зареєструвати особистий кабінет.
    Последний раз редактировалось Hbnfv; 08.08.2024 в 14:39.

4. Вверх #26104
    Посетитель
    в Одесі немає відділень Нафтогазу, і перевіряти лічильники не входить до компетенції Нафтогазу, цим займається Одесагаз.
    Так, Одесагаз і перевіряли, типу для подальшого перерахунку. Коли Нафтогаз почав дзвонити щодо боргу, вони сказали, що їм лише гроші, а всі інші питання вирішувати з місцевим постачальником. Я буду увечері у сусідки питати щодо кабінету, в неї свій повинен бути, подивимося щодо переплати.

5. Вверх #26105
    Так, Одесагаз і перевіряли, типу для подальшого перерахунку. Коли Нафтогаз почав дзвонити щодо боргу, вони сказали, що їм лише гроші, а всі інші питання вирішувати з місцевим постачальником. Я буду увечері у сусідки питати щодо кабінету, в неї свій повинен бути, подивимося щодо переплати.
    Не існує наразі ніякого "місцевого постачальника". Є оператор системи розподілу (для споживачів в Одесі це - Одесагаз) і постачальник, якого споживачі можуть обирати, змінювати (наразі у більшості одеситів це - Нафтогаз, до травня 2022 року був Одесагаз-постачання). Допоки Ви не розберетесь, хто є хто, хто за що відповідає і кому за що платити, навряд чи зможете розібратись з боргами і переплатами. Не хочу Вас якось образити, але у Ваших постах настільки все заплутано, що краще би Ви просто виклали якусь квитанцію з боргом (знеособлену, тобто затерти особисті дані), або якийсь скрін з якоюсь об"єктивною інформацією, можливо, тоді стало би зрозуміліше. Ну, звісно, якщо Ви шукаєте допомоги на форумі, а так - це Ваша справа і на Ваш розсуд, які дані повідомляти та викладати.

6. Вверх #26106
    Посетитель
    Зайшли за посиланням, яке ви давали, переплата там теж є, Приват не брехав. До травня були клієнтами Одесагаз-постачання, потім Нафтогаз.
    За один місяць, у сусідів ~950 кубів, тобто разом більше 2000 кубів на одну квартиру за один місяць.
    Нажмите на изображение для увеличения
Название: 1111.jpg
Просмотров: 40
Размер:	76.6 Кб
ID:	13608899

7. Вверх #26107
    Живёт на форуме Аватар для ymtek4
    Вернувшись с работы обнаружил в двери счет на сумму 325,79 за плановое годовое комплексное техобслуживание. Офигеть, видимо работнички пришли в свое рабочее время, никого не застали (удивительно?!), обслуживание не провели и выставили счет. Вуаля!

8. Вверх #26108
    Не покидает форум Аватар для Ванилла
    Зайшли за посиланням, яке ви давали, переплата там теж є, Приват не брехав. До травня були клієнтами Одесагаз-постачання, потім Нафтогаз.
    За один місяць, у сусідів ~950 кубів, тобто разом більше 2000 кубів на одну квартиру за один місяць.
    Вложение 13608899
    Ну по этой квитанции не понятно, о какой переплате идет речь. Тут только видно, что выставлено сумасшедшее потребление и за эти кубы сумма по тарифу соответственно.
    С квитанции я вот не могу понять, это за месяц, или за какой-то период просто накопилось.
    Дьявол кроется в деталях

9. Вверх #26109
    Живёт на форуме Аватар для Игорь777
    Нафтогаз с нашими жуликами из поставки и расподила похоже, что в доле. Они поставке газ давали без контроля, те мутили как хотели, теперь прячутся. У меня по 5-ти объктам у всех родственников проблемы, самые большие у меня, больше 3 тыс. Я нафтогазу предложил подать на меня в суд, они не хотят, потому, что в таком случае соответчиком приглашу поставку с расподилом, которые все это замутили. Срок исковой давности 3 года, скоро это наступит, поэтому нафтогаз пытается денежки быстренько получить, а поставка тоже тянет, через 3 года можно к ним не обращаться.

10. Вверх #26110
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Игорь777 Посмотреть сообщение
    Нафтогаз с нашими жуликами из поставки и расподила похоже, что в доле. Они поставке газ давали без контроля, те мутили как хотели, теперь прячутся. У меня по 5-ти объктам у всех родственников проблемы, самые большие у меня, больше 3 тыс. Я нафтогазу предложил подать на меня в суд, они не хотят, потому, что в таком случае соответчиком приглашу поставку с расподилом, которые все это замутили. Срок исковой давности 3 года, скоро это наступит, поэтому нафтогаз пытается денежки быстренько получить, а поставка тоже тянет, через 3 года можно к ним не обращаться.
    Мутить місцевий одгаз.
    Куби спожити намалювали, нафтогазу передали, а де ці куби були спожиті ніхто не знає

11. Вверх #26111
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Ванилла Посмотреть сообщение
    Ну по этой квитанции не понятно, о какой переплате идет речь. Тут только видно, что выставлено сумасшедшее потребление и за эти кубы сумма по тарифу соответственно.
    С квитанции я вот не могу понять, это за месяц, или за какой-то период просто накопилось.
    Ну так попередня людина попросила саме з боргом, а не з переплатою. Переплата у старого постачальника, платіжка від нового. Це за один місяць, попередні були з нормальними показниками. В платіжках Нафтогазу спожиті куби завжди лише за минулий місяць, ніякого накопичення за період немає. Не кажу вже про той факт, щоб воно назбиралося в такій кількості, це скілька років треба було б не платити? І якимось чином отримувати квитанції без боргів? Маячня.

Цитата Сообщение от Игорь777 Посмотреть сообщение
    Я нафтогазу предложил подать на меня в суд
    Нам щомісяця судами погрожували, зараз вже заявляють про внесення до списку на відключення.

12. Вверх #26112
    User banned
    Цитата Сообщение от ymtek4 Посмотреть сообщение
    Вернувшись с работы обнаружил в двери счет на сумму 325,79 за плановое годовое комплексное техобслуживание. Офигеть, видимо работнички пришли в свое рабочее время, никого не застали (удивительно?!), обслуживание не провели и выставили счет. Вуаля!
    Значит у вас меньше поработали.Мне счёт пришёл на 345.23,за побрызгать водичкой на соединения.

13. Вверх #26113
    Вложение 13608899
    З Вашого скріну, я бачу, що є борг 9293.33 перед Нафтогазом, тобто там написано "До сплати 9293.33", і це борг надуманий, як витікає із Ваших пояснень. Скоріше за все, в тому місяці, коли нарахували таку суму, просто своєчасно не передали показники лічильника. Я Вам давала посилання на кабінет Одесагаз-постачання, Ви ж пишите, що там у Вас переплата нібито, і питання ставили саме про те, як повернути переплату. А це скрін з кабінету Нафтогазу, а точніше, мабудь, фото паперової квитанції від Нафтогазу. І де Ви там бачите переплату, якщо там написано "ДО сплати 9293.33 грн."?
    Последний раз редактировалось Hbnfv; 09.08.2024 в 07:41.

14. Вверх #26114
    Ну так попередня людина попросила саме з боргом, а не з переплатою. Переплата у старого постачальника, платіжка від нового. Це за один місяць, попередні були з нормальними показниками. В платіжках Нафтогазу спожиті куби завжди лише за минулий місяць, ніякого накопичення за період немає. Не кажу вже про той факт, щоб воно назбиралося в такій кількості, це скілька років треба було б не платити? І якимось чином отримувати квитанції без боргів? Маячня.
    Нам щомісяця судами погрожували, зараз вже заявляють про внесення до списку на відключення.
    Ну так от з боргом і стало більш-менш зрозуміло: така сума 9 тис. нарахована за один місяць, тому потрібно звертатися із письмовою заявою до Одесагазу (оператору системи розподілу), щоб вони у себе виправили кількість використаних кубів за Вашим особовим рахунком, потім Нафтогаз отримає цю інформацію і має зробити перерахунок (зняти зайві нарахування). А от із переплатою поки що нічого не зрозуміло.

15. Вверх #26115
    Посетитель
    З Вашого скріну, я бачу...
    Коли не своєчасно подають показники, то нараховують середній показник, а не 2000 кубів. Як можна нарахувати те, що фізично неможливо спожити?
    Все правильно, я почала питання з переплати, про причину боргу питали вже ви. І так, переплата висить, і яку квитанцію в цьому випадку треба подавати не зрозуміло.
    А ми зверталися до оператору ГРМ с заявами, і не один раз. Кожен раз приходили лічильник перевірити (напевно, на цілісність, що нічого не крутили), і все, тиша))

Мене дуже тішить кількість контор, які займаються однією комунальною послугою. Це скільки, 3? 4? Залишилось дочекатися, щоб було так само на світло, на воду, на опалення, на УББ, і буде все дуже просто і зрозуміло. Окремий бонус за нелюдські графіки роботи з понеділка по п'ятницю.

16. Вверх #26116
    Новичок
    Цитата Сообщение от Trout Посмотреть сообщение
    Так дело в том что я уже несколько лет ни какие данные ни пароли не вводил. Нажал одну кнопку и все входило.
    Сейчас заново вносил эмеил и пароль и все равно не пропускает. Это что надо опять регистрироваться заново?
    Так и не получилось войти и заново зарегистрироваться.Подскажите куда можно позвонить или обратиться за помощью.

17. Вверх #26117
    Постоялец форума
    Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України № 917-р від 22 липня 2020 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» визначена постачальником «останньої надії» (ПОН) у рамках відкриття конкурентного ринку газу для населення протягом трьох років.
    На початку липня 2022 р. ТОВ «Оператор ГТС України» (далі – Оператор ГТС), керуючись наказом Міністерства енергетики України від 08.06.2022 №198 (далі – Наказ), з 01.05.2022 включив до комерційного портфелю Товариства більше 8500000 побутових споживачів природного газу. Не дивлячись на ретроспективність такого включення, ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не залишило побутових споживачів та належним чином забезпечило природним газом в необхідній кількості для покриття їх потреб. Визначення об’ємів (обсягів) природного газу, спожитого абонентом, здійснюється Оператором ГРМ згідно з Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2494 (далі – Кодекс ГРС). Товариство проводить нарахування вартості спожитого газу на підставі остаточної алокації щодобових відборів по кожному окремо взятому побутовому споживачу, яка здійснюється Оператором ГРМ на основі даних про фактичний місячний відбір/споживання природного газу та надається Оператором ГРМ (АТ «Одесагаз»), через інформаційну платформу Оператора газотранспортної системи ТОВ «Оператор ГТС України» – IPlatforma. Тобто, визначення обсягів споживання здійснюється постачальником не самостійно, а виключно за даними Оператора ГРМ.
    Згідно з інформацією про фактичний місячний відбір/споживання природного газу, що надається Оператором ГРМ АТ «Одесагаз», через інформаційну платформу.
    Для врахування проведення Товариством коригування обсягів за Вашим особовим рахунком, Оператор ГРМ (АТ «Одесагаз») повинен надати відповідні коригування на інформаційну платформу Оператора газотранспортної системи ТОВ «Оператор ГТС України» - IPlatforma за ЕІС-кодом ...............
    Після отримання скоригованих даних, за Вашим особовим рахунком буде здійснено перерахунок заборгованості, але у наступному місяці після місяця отримання скорегованих об'ємів.

Маю точку входу/виходу до/з газотранспортної системи газифікованого об’єктув області (в селі).
    Нещодавно теж вирішував 2 проблеми:

Проблема №1: Не прийняла система(ні в боті телеги, ні на сайті оператора ГРМ АТ "Одесагаз") показники за грудень 2023р. Вони взяли і передали середні показники, а саме 500м.куб., при споживанні в межах щомісячно в залеж. від пори року 10-60м.куб.
    Звернувся за місцем в район з заявою, там кормили місяців 6(чекати треба, це довго дуже буде тощо..Можу сказати що тією заявою підтерлися десь)..Через місяць був візит працівника АТ «Одесагаз» за адресою, з метою фіксування та фотографування показів лічильника.
    І ВСЕ!!!!!!!!!!Пройшло місяців 4-5.....
    І тут отримав вимогу на сплату заборгов. від ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» бо подамо на Вас в суд.
    Підготував листа на АТ «Одесагаз» та копія в ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»(контакти можу надати як і зразок тексту) щодо надання на єдину платформу оператора ГТС інформацію про прирівняння обсягів газу за O/P .........., та повідомити мене про прийняте рішення(до цього листа прикріпив кольр. фото лічильника, історію показників та історія споживання з особистого кабінету АТ «Одесагаз».
    Оперативно відповіли обоє за 3-5 діб)..... на наступний місяць заборгованність була знята. Питання закрито.

Проблема №2: ТОВ«Одесагаз – Постачання».....Постало питання щодо повернення коштів...
    Треба звернутися до найближчої дільниці і написати заяву на повернення коштів за газ або лежачи на дивані подаємо необхідні документи за формою .
    З адреси [email protected] оперативно відповідають.
    Але, станом на 09.08.2024 після 2 тижнів очікувань знову написав з проханням повідомити терміни повернення коштів.
    Про що отримав відповідь: "Повідомляємо станом на теперішній час, з урахуванням об'єктивних та незалежних від Товариства обставин, що полягають у встановленні обмежень використання поточних рахунків Товариства, ТОВ "ОДЕСАГАЗ-ПОСТАЧАННЯ" не має можливості повернути кошти. Після усунення зазначених обставин, повернення надлишку сплачених коштів споживачам буде виконано."

Тобто, наші кошти лежать на рахунках, але там обмеженням)))))))

Щоб спроситити вирішення питань і черпати інфо для звернень в ТОВ«Одесагаз – Постачання»(наприклад довідка про стан розрахунків...), АТ «Одесагаз» раджу зареєстр. в кабінетах gazpostach.od.ua та gasolina-online.com

Далі буде....
    Последний раз редактировалось Dead Warrior; 09.08.2024 в 09:43.

18. Вверх #26118
    Коли не своєчасно подають показники, то нараховують середній показник, а не 2000 кубів. Як можна нарахувати те, що фізично неможливо спожити?
    Все правильно, я почала питання з переплати, про причину боргу питали вже ви. І так, переплата висить, і яку квитанцію в цьому випадку треба подавати не зрозуміло.
    А ми зверталися до оператору ГРМ с заявами, і не один раз. Кожен раз приходили лічильник перевірити (напевно, на цілісність, що нічого не крутили), і все, тиша))

Мене дуже тішить кількість контор, які займаються однією комунальною послугою. Це скільки, 3? 4? Залишилось дочекатися, щоб було так само на світло, на воду, на опалення, на УББ, і буде все дуже просто і зрозуміло. Окремий бонус за нелюдські графіки роботи з понеділка по п'ятницю.
    Не зовсім так. По-перше, 1140 - це все ж таки не 2000, думаю, це не дуже коректне "округлення". По -друге. Коли несвоєчасно подають показники, то можуть нарахувати за загальнобудинковим лічильником, якщо такий є (тобто все, що поза межами індивідуальних лічильників, розподілити на тих, хто без лічильників або не подав покази), або, що практикується останнім часом, нараховують кількість кубів за граничними нормами споживання, що передбачені Кодексом газорозподільних систем, або показники могли бути внесені невірно, або ж навіть просто Одесагаз "намалював із стелі" скільки хотів кубів. Все це не змінює суті справи, це питання цілком можливо вирішити, тим більше, що з Нафтогазом це значно простіше вирішити, ніж було з Одесагаз-поставкою. Щодо іншого: я питала якраз про те, як могла виникнути така переплата, а не про причини боргу, і чим далі, то більше схиляюся до думки, що ніякої переплати немає. Надалі, якщо Ви просто хочете висловити свої емоції, а не вирішувати питання, - то це без мене.

19. Вверх #26119
    Цитата Сообщение от Trout Посмотреть сообщение
    Так и не получилось войти и заново зарегистрироваться.Подскажите куда можно позвонить или обратиться за помощью.
    https://gasolina-online.com/ua/article/tekhnichna-pidtrimka

20. Вверх #26120
    Посетитель
    Не зовсім так. По-перше, 1140 - це все ж таки не 2000, думаю, це не дуже коректне "округлення".
    Ви неуважно читаєте. Це навіть округлення в меншу сторону, бо у нас 1140 і у сусідів 950 на один лічильник за той самий місяць. Будинкового лічильника немає. Навіть якщо припустити, що одна людина могла не так щось занести, то припустити що дві різні людини роками заносили все правильно, а потім вирішили не так щось занести, та ще у той самий період — це вже олімпіада ментальної гімнастики.
    "Питання можна вирішити" — можна, але вони не вирішують. Це ви чомусь ігноруєте.
    "Чим далі, то більше схиляюся до думки, що ніякої переплати немає" — кумедно, я вам написала, що на сайті постачання є переплата, а ви вже вирішили, що і вони брешуть)) То вірити можна лише вашим думкам?
    Ну, напишу відверто, я також схиляюсь до думки, що ніякого вирішення від людини, яка довіряє своїй уяві, а не тому, що каже мені кабінет постачальника, я не побачу. Звісно, ми все одно збирались звертатися за однією з адрес, я просто хотіла побачити ще якісь можливі ідеї тут на форумі. Гарного дня.

Ответить в теме
Страница 1306 из 1339 ПерваяПервая ... 306 806 1206 1256 1296 1304 1305 1306 1307 1308 1316 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права