Не маю нічого проти ані мови , ані культури , ані Батьківщини . Я проти просування до влади людини , яка пропагує ксенофобські ідеї . А сам своє об'єднання назвав російською - письменні люди знають , що "свобода" українською - воля.
|
Не маю нічого проти ані мови , ані культури , ані Батьківщини . Я проти просування до влади людини , яка пропагує ксенофобські ідеї . А сам своє об'єднання назвав російською - письменні люди знають , що "свобода" українською - воля.
гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!
artur_105, Знов те саме де ксенофобія? Програма захисту українців ксенофобія? Виступ Тягнибока на яворині? Звісно там мовою Шевченка він добре описав хто панує в Україні Оточення Ющенко яке і на той час вала шалені важелі впливу, та Кучми, то то є ксенофобія?
Ні то є провакація !
artur_105, Стосовно слова свобода, його ніхто з словника української мови не виключав.
Вот именно .Виступ Тягнибока на яворині?
И можешь , как фарион , не доказывать , что жид и москаль на самом деле уменьшительно-ласкательные слова.
Cтепи мої запроданіСообщение от artur_105
Жидові, німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
А могили мої милі
Москаль розриває...
Т.Шевченко "Розрита могила"
Ну і що ви зараз скажете, українофоб ви наш вчений? Яка різниця між словами Тягнибока і Шевченка, за формальною ознакою, а не за змістом? :D
artur_105, Це була побутова зустріч а у побуті за ким міцне словце не пролине, а по-друге він оприлюднив лише етнічну належність злочинних угрупованнь, а не мав на увазі етнічні елементи цілого суспільства. Я не відмиваю його ім"я бо нема від чого а особисто вважаю що міг би і покручє висловлюватись і частіше.
Вчений у нас , муха , ти . Поясни термін формальна ознака .
Раз уж в Артуре проснулся здравый смысл, могу объяснить. Это не уменьшительно-ласкательные, это ЕДИНСТВЕННО правильные слова, характеризующие россиян и евреев в западноукраинской среде. Это особенность лингвистики того региона. Плохо это или хорошо - это другой вопрос. Скажем в Одессе Олег такого не скажет, так как у нас эти слова (особенно жид) звучат ругательно. На Западке же они вполне естественны и также, как в польском языке, НИКАКОГО ОСОБОГО негатива не несут.Вы понимаете разницу между нацистским "бей жидов" и свободовским "геть жидо-москальську владу"? Призыва к борьба с другими народами нет! Есть призыв к уничтожению мафии, которая волею судьбы имеет неукраинское происхождение.
Как я уже говорил - бандитов их национальность не спасёт, даже если они коренные украинцы.
And if you go,
I wanna go with you!
And if you die,
I wanna die with уоu!
(S.O.A.D. - "Lonely Day")
простите, но мне всегда казалось, что слово "москаль" во времена Шевченко означало солдата, вынужденного отслужить в армии - на москальщине - 25 лет.
если Тягнибок имел ввиду этих москалей, то никаких вопросов.
но если россиян, то тут совсем другой коленкор
ырше рфззуты
Спасибо , Веган , за объяснение . Это все я уже слышал .
NRG,
Ото церков Богданова.
Там то він молився,
Щоб москаль добром і лихом
З козаком ділився.
Кого тут має наувазі Шевченко? Потрібні, ще якісь докази?
NRG, Та не росіян ну яки же ви ... - бандитів з етнічною ознакою або , навіть українців з вказаним вектором прополітики.
artur_105, я маю на увазі те що Шевченко і Тягнибок вкладали в ці слова однаковий зміст. Я зрозуміло пояснюю?
muha, а может кто забыл, что москальщина - это было служение в российской армии, а козаки были отдельно, и именно солдат-москалей, вне зависимости от их национальности, посылали на разборки с "зарвавшимися" козаками?
Маяк, угу, не россиян. просто бандитов. почему тогда он не назвваает бандитов бандитами, а про- политиков - кремлевскими подстилками?
да и заодно именно россиян можно было легко назвать кацапами - слово тех же времен
ырше рфззуты
NRG, збираєтесь доказати те, що недоказуємо. Квадратура кола - до ваших послуг...
artur_105, Бобік - здох?
Коли немає аргументів - треба йти на перекур...
NRG, Тому що тобі нав"язали Яворину і ти не чув Тягнибока більше ніколи, я знаю його білше десяти років, як людину відверту і чесну яка неодноразово виступала проти несправедливості партократів безчинств криміналу і як ти си гадаєш голосували б за нього 82% людей на мажоритарному якщо він би гвоздичками виборців підкупав?
muha, а мну ничего доказывать и не собирался.
так, высказал свое отношение к сабжу, не сходное с уверениями, дескать, лидер Свободы белый и пушистый, россиян любит, и москалями называет только бандюков.
ырше рфззуты
NRG, А ми навпаки намагаємось тобі саме довести що він білий і пухнастий! :jumping:
Социальные закладки