Я не знаю кто и что сказал,но сегодня меняла в Наталке на пр.Шевченко, не помню вот какой там банк,но документы требуют
|
Я не знаю кто и что сказал,но сегодня меняла в Наталке на пр.Шевченко, не помню вот какой там банк,но документы требуют
Все будет офигенно...кому-то сразу,кому-то постепенно.......
6-го видела, как на Школьном сдавали с паспортом.
В общем менял в нескольких обменниках, в шутку спрашивают, есть ли документы, говоришь - нет, напишите: Иванов Иван Иваныч, меняют без проблемСпросил, не отменили ли этот идиотизм, сокрушённо отвечают: пока нет, да и скорее всего не отменят.
с 1 января будут опять ксерить паспорта при сдачи валютывступает в силу первоначальный закон который был принят в сентябре 2011года
![]()
Спрашивается, зачем менять в банк, если можно менять на книжке?
Человечество больше всего любит чужие тайны.
В банке сказали, что до 50000 грн любой документы, а после 50000 только паспорт.
Лучше ничего не делать, чем делать ничего.
На книжке порой еще то жулье. Несколько раз ловил их на том,что не до давали деньги, после чего просто решил менять в обменнике и все.
Лучше ничего не делать, чем делать ничего.
скажите почему при обмене валюты делают ксерокопию паспортных данны? ведь закон о передачи персональных данных никто не отменял.как в такой ситуации быть?
ксерокопии делают согласно 502 инструкции на банка , первоначальной, от 1 сентября 2011, потом в связи с евро 2012 ее сделали более лояльной, а теперь с 1 января вступила в силу первоначальная но с корректировкой
1.2. До валютно-обмінних операцій з іноземною валютою і дорожніми та іменними чеками (далі - валютно-обмінні операції) належать:
купівля у фізичних осіб - резидентів і нерезидентів готівкової іноземної валюти за готівкові гривні;
продаж фізичним особам - резидентам готівкової іноземної валюти за готівкову гривню;
зворотний обмін фізичним особам - нерезидентам невикористаних готівкових гривень на готівкову іноземну валюту;
купівля-продаж дорожніх чеків за готівкову іноземну валюту, а також купівля-продаж дорожніх чеків за готівкові гривні;
конвертація (обмін) готівкової іноземної валюти однієї іноземної держави на готівкову іноземну валюту іншої іноземної держави;
прийняття на інкасо банкнот іноземних держав та іменних чеків.
1.3. Банк (фінансова установа) має право здійснювати операції, зазначені в абзацах другому - шостому пункту 1.2 цієї глави, на суму, що не перевищує 50000 гривень, за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу. Працівник банку (фінансової установи) зобов'язаний зазначити прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію, у довідках та квитанціях, передбачених главою 5 цієї Інструкції. Відбиток штампа обов'язково має містити реквізит "дата" та проставлятися таким чином, щоб його частина розміщувалась на фотографії.
(абзац перший пункту 1.3 із змінами, внесеними згідно з постановою
Правління Національного банку України від 21.08.2012 р. N 349)
Під час проведення зазначених операцій на суму, що перевищує 50000 гривень, банк (фінансова установа) зобов'язаний(а) зазначити у довідках та квитанціях прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) особи, серію та номер паспорта (іншого документа, що засвідчує особу), дату видачі та орган, що його видав, місце проживання (реєстрації), реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).
Працівник банку (фінансової установи) зобов'язаний забезпечити зберігання копій сторінок документа, що посвідчує особу, які містять дані, на підставі яких здійснено ідентифікацію особи, у документах дня.
Вимоги, установлені цим пунктом щодо подання документів, які посвідчують особу, а також щодо ідентифікації особи під час проведення валютно-обмінних операцій, не поширюються на операції, які здійснюються через програмно-технічні комплекси самообслуговування (далі - ПТКС) банків (фінансових установ).
Сегодня проходила мимо обменника, стоит очередь из 4-х человек , у народа в руках паспорта, а у одной уже и ксерокс готовый.. Что-то мне совсем грустно стало и я пошла к менялам... Хочется надеяться, что отменят этот маразм с ксерокопиями)
Всем проблемам в жизни нашей- улыбаемся и машем:-)
Социальные закладки