Сообщение от
senbernar
в принципі, для вільного володіння мовою якраз і треба думати цією мовою.
Я, наприклад, поки що не вільно володію англійською, тому що не навчився думати по-англійськи. А от з російською та українською мовами: коли жив у Вінниці, то переважно думав по-українськи, а коли переїхав до Одеси, - то по-російськи (щоправда це відбувалось впродовж семи років, адже я фактично був позбавлений вільного спілкування українською).
От, правда, мене непокоїть інше. В Україні проживає багато національних меншин, і вони спілкуються на своїй мові. Я усвідомлюю, що, можливо, переважна більшість громадян України спілкуються російською. То невже тільки через це слід російську зробити другою державною?
І до чого це, власне, призведе? Офіційна документація буде оформлюватися двома мовами, чи тією мовою, якій надано статус "регіональної" (як, наприклад, в Луганську та Харкові).
Я вважаю, що статус "офіційної" (державної) мови стосується виключно державного діловодства.
В освітніх закладах цю "проблему" можна вирішити шляхом опублікування підручників на двох мовах. Які ще є перепони на шляху становлення російської мови як другої державної?
Я так і не зрозумів, чому Маші не вистачає російської мови?
Социальные закладки