Тема: Отвечаем на вопросы по экономике, бухгалтерии и ведению бизнеса

Закрытая тема
Страница 129 из 1103 ПерваяПервая ... 29 79 119 127 128 129 130 131 139 179 229 629 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 2,561 по 2,580 из 22041
  1. Вверх #2561
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от Abnormal Посмотреть сообщение
    Здравствуйте! Ярешил заняться таким делом - прокат кальянов и продажа сопутствующих товаров(в частности кальянный табак, подакцизный товар) Меня интересую следующие вопросы:
    1. какие разрешения мне для этого понадобятся
    а. для проката кальяна
    б. для продажи табака углей и прочего
    2. будет ли вмешиваться СЭС если я храню кальяны дома
    3. насколько серьезны последствия если заниматься всем этим "не легально"
    заранее премного благодарен
    Покурил чуть законодавство и отвечаю вкратце:
    1. а. зарегистрироваться СПД или открыть фирму (единый налог не канает, пардон, обкурилсО) разрешение на размещение объекта тоговли/услуг, торговый патент (если услуги за нал, а не по безналу)
    1. б. лицензию
    2. да, и не только СЭС, но и пожарники и ОБХСЭС и соседи (если узнаютъ)
    3. Стаття 202. Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю

1. Здійснення без державної реєстрації, як суб'єкта підприємницької діяльності, що містить ознаки підприємницької та яка підлягає ліцензуванню, або здійснення без одержання ліцензії видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до законодавства, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, якщо це було пов'язано з отриманням доходу у великих розмірах, -

карається штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

...
    Примітка. Отримання доходу у великому розмірі має місце, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

2. Вверх #2562
    Центровой Аватар для auditor_ya
    мой дневник - создан для здоровья всех детей
    еще вот такие статьи есть:
    Стаття 204. Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів
    1. Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, -
    карається штрафом від п'ятисот до тисячі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.
    2. Незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, -
    карається штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.
    3. Незаконне виготовлення товарів, зазначених у частинах першій або другій цієї статті, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків, -
    карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.
    (Кодекс кримінальний, ВР України, від 05.04.2001, № 2341-III "Кримінальний кодекс України")
    Стаття 17. Відповідальність за порушення норм цього Закону
    За порушення норм цього Закону щодо виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами посадові особи і громадяни притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством.
    До суб'єктів підприємницької діяльності застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі:
    оптової (включаючи імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень;

зберігання спирту, або алкогольних напоїв, або тютюнових виробів у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру, - 100 відсотків вартості товару, який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 1700 гривень;

роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, - 100 відсотків вартості наявних у суб'єкта підприємницької діяльності тютюнових виробів, але не менше 1000 гривень;

(Закон, ВР України, від 19.12.1995, № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів")
    а налоговая считает, что есть какой-то спецтабак, наверное он не акцизный и поэтому моно на едином. Надо узнавать какой табак. Хотя лучше не рисковать с единым.
    ? Чи може фізична особа – суб'єкт господарювання, який надає послуги з ритуального куріння кальяну, застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності на умовах сплати єдиного податку?
    Порядок оподаткування доходів, одержаних від здійснення підприємницької діяльності за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності на умовах сплати єдиного податку, регулюється Указом Президента «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98 (у редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. № 746/99, зі змінами та доповненнями).
    Згідно з цим Указом фізична особа має право самостійно обрати спосіб оподаткування доходів за єдиним податком шляхом отримання Свідоцтва про сплату єдиного податку за умови, якщо у трудових відносинах з нею, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб, та обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. грн.
    Також ст. 7 Указу № 727/98 визначено перелік суб'єктів підприємницької діяльності, які не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Зокрема, дія Указу не поширюється на фізичних осіб, які проводять підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і здійснюють торгівлю лікеро-горілчаними та тютюновими виробами, пально-мастильними матеріалами.
    За роз'ясненнями, наданими Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва, фізична особа – суб'єкт господарювання, яка надає послуги з ритуального куріння кальяну, не може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності на умовах сплати єдиного податку, оскільки під час приготування кальяну використовується (продається) спеціальний тютюн з додаванням ароматизованих сумішей.
    Отже, у разі здійснення підприємницької діяльності з надання послуг з ритуального куріння кальяну (з використанням спеціального тютюну) доходи, одержані від такої діяльності, мають оподатковуватись у загальному порядку, встановленому розділом четвертим Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з громадян» від 26.12.92 р. № 13-92.

Відповідь підготовлено за сприяння
    Сергія Латиніна Заступника директора Департаменту оподаткування фізичних осіб – начальника відділу адміністрування податків з доходів фізичних осіб ДПА України
    Тетяни Добродій Начальника відділу розгляду звернень платників

«Вісник податкової служби України», грудень 2005 р., № 47 (377), с. 49 (www.visnuk.com.ua)
    Последний раз редактировалось auditor_ya; 24.06.2008 в 09:47.
    Да пребудет с тобою Сила!
    Превратим Конфузию в Викторию!
    аудитор, НЕ врач

3. Вверх #2563
    Новичок
    спасибо за оперативность и развернутость ответов! у меня еще пара вопросов
    1. (глупый ) если я не наработаю на 1000 и более минимумов (1700 грн и больше, если я правильно понял) то мне ничего не будет?
    2. на вскидку во сколько примерно выльется все оформление?
    еще раз спасибо

4. Вверх #2564
    спасибо за оперативность и развернутость ответов! у меня еще пара вопросов
    1. (глупый ) если я не наработаю на 1000 и более минимумов (1700 грн и больше, если я правильно понял) то мне ничего не будет?
    2. на вскидку во сколько примерно выльется все оформление?
    еще раз спасибо
    1. 204 УК, например, не говорит о "великих розмірах". Не переживайте в случае чего на вас найдется статья, есть еще мнго других
    2. см. здеся, это если официально: ПорядокЛицензТютю.zip
    а неофициально не скажу, не знаю.
    аудитор, НЕ врач

5. Вверх #2565
    Дом советов
    Добрый день Всем!, подскажите могу ли я оформить к себе на фирму официально студента? ( мой бухгалтер говорит что нет так как он на очной форме обучения)

6. Вверх #2566
    Patria Y Libertad
    Цитата Сообщение от *ОДА* Посмотреть сообщение
    Добрый день Всем!, подскажите могу ли я оформить к себе на фирму официально студента? ( мой бухгалтер говорит что нет так как он на очной форме обучения)
    Какой-то странный бухгалтер. Я официально работал, будучи студентом стационара.
    Pax vobis!
    Et cum spiritu tuo.

7. Вверх #2567
    Новичок
    возникли еще вопросики.

1. например. я купил партию кальянного табака в магазине "Укурим в хлам" оставил у себя чеки, а затем вместе с заказанным кальяном привез и продал табак по той же цене по которой покупал.
    Это все равно незаконно? ведь я не получил с этого прибыли.
    А если продать табак по той же цене но взять какую-нибудь фиксированную сумму за доставку?
    И вообще разрешена доставка табачных изделий на дом заказчику? Или разрешается торговля исключительно только из четко оговоренных фиксированных мест (ларек магазин и т.д.)?

8. Вверх #2568
    User banned
    Цитата Сообщение от El Comandante Посмотреть сообщение
    Какой-то странный бухгалтер. Я официально работал, будучи студентом стационара.
    Аналогично.

9. Вверх #2569
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Та ну ))) То булгахтер Ваш на форме обучения не знаю какой ))

Прийняття на роботу студентів очних відділень вищих навчальних закладів не являється сумісництвом, отже, вона передбачає ведення трудової книжки відповідно до загального порядку, що являється для даного працівника основним місцем роботи.
    (Лист, Державний департамент нагляду за додержанням законодавства про працю, від 20.08.2003, № 013-1229-22 "Щодо укладення трудового договору між працівником і фізичною особою")

10. Вверх #2570
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    возникли еще вопросики.

1. например. я купил партию кальянного табака в магазине "Укурим в хлам" оставил у себя чеки, а затем вместе с заказанным кальяном привез и продал табак по той же цене по которой покупал.
    А если продать табак по той же цене но взять какую-нибудь фиксированную сумму за доставку?
    И вообще разрешена доставка табачных изделий на дом заказчику? Или разрешается торговля исключительно только из четко оговоренных фиксированных мест (ларек магазин и т.д.)?
    От жиж єти курцы; всё неймёцца

ТОЛЬКО из специальных мест и только по безналу или через РРО (кассовый аппрат) - лицензия на МЕСТО выдаётся ибо.
    Прибыль или убыток - не курицца .

(Есть план (идея), но сюда не выложу, если серьёзно хотите реализовать и не забъёте - в личку пишите)

11. Вверх #2571
    я тоже не понял юмора:
    МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
    ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ
    ЛИСТ
    від 20.08.2003 р. N 013-1229-22
    Всеукраїнській молодіжній організації "Молодь проти корупції"
    Ляльці О. Л.
    01024, м. Київ,
    вул. Лютеранська, 27/29

Ваш лист розглянуто і повідомляємо.
    Статтею 9 Закону України "Про підприємництво" передбачено, що для здійснення підприємницької діяльності підприємець має право укладати з громадянами договори про використання їх праці. При укладенні трудового договору (контракту, угоди) підприємець зобов'язаний забезпечити умови та охорону праці, її оплату не нижче встановленого в республіці мінімального рівня, а також інші соціальні гарантії, включаючи соціальне й медичне страхування та соціальне забезпечення відповідно до чинного законодавства.

Згідно ст. 241 КЗпП України у разі укладення трудового договору між працівником і фізичною особою фізична особа повинна у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи зареєструвати укладений у письмовій формі трудовий договір у державній службі зайнятості за місцем свого проживання у порядку, визначеному Міністерством праці та соціальної політики України.

Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 року N 260 затверджено Форму трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка зареєстрована Мінюстом від 27.06.2001 р. N 554/5745.

Відповідно до п. 2.20-1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юстом і Мінсоцзахисту від 29.07.93 року N 58 (із змінами, внесеними наказом Мінпраці від 08.06.2001 року N 259/34/5), трудові книжки працівників, які працюють на умовах трудового договору у фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму, та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов'язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо), зберігаються безпосередньо у працівників.

Прийняття на роботу студентів очних відділень вищих навчальних закладів не являється сумісництвом, отже, вона передбачає ведення трудової книжки відповідно до загального порядку, що являється для даного працівника основним місцем роботи.

Тому студент, який прийнятий на роботу на підприємство і отримує за свою роботу винагороду (заробітну плату), вважається його основним місцем роботи.

...

В. о. начальника відділу
    контролю за додержанням
    трудового законодавства
    М. Шидловський
    а де написано шо низя?
    14. Згідно зі ст. 102-1 КЗпП працівники, які працюють за сумісництвом (виконують крім основної у вільний від неї час і іншу роботу на умовах трудового договору в того самого чи іншого роботодавця), одержують заробітну плату за фактично виконану роботу без обмеження її певним розміром. Сумісники мають право на оплату фактично виконаної роботи й тоді, коли було порушено встановлені для певної категорії працівників обмеження для роботи за сумісництвом. Такі порушення за певних умов можуть бути підставою для припинення трудового договору за сумісництвом.

Визначені Кабінетом Міністрів України відповідно до ст. 102-1 КЗпП умови роботи за сумісництвом, у тому числі щодо її тривалості, яка протягом місяця не повинна перевищувати половину місячної норми робочого часу, поширюються лише на працівників державних підприємств, установ і організацій.

Робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах.
    (Постанова, Пленум Верховного Суду України, від 24.12.1999, № 13 "Про практику застосування судами законодавства про оплату праці")
    аудитор, НЕ врач

12. Вверх #2572
    Дом советов
    я коенчно не специалист бухгалтер, но одно время работала с лицинзионным товарм и могу сказать, есле вы хотите доставлять клентаам на дом товар во првых у вас должен быть склад (где храниться товар) ну и соответствующй договор- аренда, затем получить лицензию на розничную торговлю( можн включить в свидетельство еще и доставка товара) тогда ожно взять в аренду автомобиль(?) по поводу четко оговоренных мест. нверное это связано с чековым аппаратом?( поправте меня есле это не так) но все же я думю что такая операция вполне законна ведь например таврия доставляет выбранный товар чеез инет магазин клиенту( предположим что н покупает спиртное и сигареты)
    но распространяется ли эта деятельность на Чепешника- не знаю
    Последний раз редактировалось *ОДА*; 24.06.2008 в 11:13.

13. Вверх #2573
    Дом советов
    Спасибо ТовариЩчи!!! я сама подозревала что ей прото не хоЧЧется возится,( шепотом она и еще моя подруга) вобщем оформляю сына. а то оболтус......

14. Вверх #2574
    Не покидает форум Аватар для Dominion
    возникли еще вопросики.

Чисто теоретически,Если организовать торговлю на СПД юрлице на едином 10% налоге, то можно:
    - принимать проплату безналом (банковскими картами) и доставлять уже оплаченный товар (тогда факт продажи состоится в месте, указанном в лицензии)
    - можно кроме фирмы организовать еще и СПД физлицо, которое будет принимать заказы по телефону и доставлять все на дом заказчику. Такое СПД физлицо может быть на едином налоге, правда, перед тем как взять деньги и вручить товар нужно дать подписать клиенту маленькую бумажку на которой будет набран обрезанный по самое никуда договор поручения, которым заказчик поручит СПД физлицу (Вам) преобресть для него и доставить товар (табак, кальян, уголь)... Таким образом, СПД физлицо купит у юрлица табак и заплатит ему безналом и доставит до клиента и получит нал... и можно даже кассовый аппарат на юрлице не иметь...

15. Вверх #2575
    Новичок
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    Могут помешать. Тогда - в суд. И первым делом там потребуются доказательства того, что учредителям было в установленный Законом срок предложено выкупить долю по цене, не выше чем та, за которую продаём постороннему. А они в установленный Законом срок отказались выкупать. Короче, нехорошая и дорогостоящая возня.
    Спс. Лучьше договариваться рассказав о перспективах...

16. Вверх #2576
    Посетитель Аватар для NATKA
    Добрый день! Подскажите, мы оказываем услуги садовому обществу....... какие документы от них требовать? на основании чего они действуют и есть у них код ОКПО?

17. Вверх #2577
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Цитата Сообщение от NATKA Посмотреть сообщение
    Добрый день! Подскажите, мы оказываем услуги садовому обществу....... какие документы от них требовать? на основании чего они действуют и есть у них код ОКПО?
    В первую очередь - документы, подтверждающие правоспособность общества и его представителя, подписывающего документы. Устав, протокол общего собрания о выборах головы, паспорт этой самой головы. Код ЕДРПОУ у всех зарегистрированных обществ есть. А с незарегистрированными советую работать только по предоплате .
    апд. Но в случае с предоплатой тоже лучче бы договорчик и актец с Дядей Васей Ивановым подписать. Для ясности.
    Последний раз редактировалось audit_n; 24.06.2008 в 16:00.

18. Вверх #2578
    Посетитель
    Здраствуйте. Хотим арендовать на рынке магазин. Торговля кожгалантереей. Нужны ли сертификаты на товар, где их брать, какие последствия в случае их отсутствия?

19. Вверх #2579
    Цитата Сообщение от T.V.M. Посмотреть сообщение
    Здраствуйте. Хотим арендовать на рынке магазин. Торговля кожгалантереей. Нужны ли сертификаты на товар, где их брать, какие последствия в случае их отсутствия?
    не знаю чем именно из кожи будете торговать и импортная или нет?
    Сейчас часть продукции подлжежит сертификации, часть подлежит декларированию на соответствие, а остальные без всего.
    если обувь кожанная то точно надо данные сертификата, если еще что, то смотрите здесь СертификацияПеречень.zip или здесь ДекларацияПеречень.zip
    Починаючи з 17 листопада 2004 року наявність у постачальників копій сертифіката відповідності (декларації про відповідність, свідоцтва про визнання відповідності) стала необов'язковою. Проте це не означало, що відпала потреба надання інформації про ці документи. Разом із цим з'явилася нова вимога, згідно з якою постачальник товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації, повинен у документах на відвантаження товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації, зазначати інформацію про сертифікацію продукції, тобто зазначати у відвантажувальних документах реєстраційні номери сертифікатів відповідності (та/або реєстраційні номери декларацій про відповідність).

Так, якщо вітчизняна продукція (товари, послуги) потрапляє до переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні (Перелік № 287), то на підтвердження факту проходження цієї процедури видається сертифікат. Зазначимо, що в ході сертифікації встановлюється відповідність продукції (товарів, послуг) обов'язковим вимогам нормативних документів.

На сьогодні виробники, як і раніше, повинні в документах на відвантаження товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації, зазначати у відвантажувальних документах реєстраційні номери сертифікатів відповідності. Відповідно, покупці (перепродавці) таких товарів мають стежити за тим, щоб у прибуткових документах було наведено інформацію про сертифікат.

Разом із тим низка товарів з «сертифікаційного» Переліку № 28 перекочував до переліку товарів, за якими виробники повинні подавати декларацію про відповідність (замість сертифікації). Стосовно таких товарів працює той самий принцип необхідності наведення інформації про декларацію в товаросупровідних документах.

Тобто тепер для того, щоб підприємцю – продавцю зорієнтуватися, чи потрібно контролювати товаросупровідні документи на предмет наявності в них інформації про сертифікати (декларації), слід ознайомитися з відповідними переліками товарів: Переліком № 28 та Переліком № 6.
    если это импорт, то сам бог велел иметь декларацию импортера или сертификаты качества.
    Т.е. брать сертификаты (данные о сертификатах), в случае чего у импортера или производителя.
    вот ответственность:
    Стаття 23. Відповідальність за порушення законодавства про захист прав споживачів

1. У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкти господарювання сфери торговельного та інших видів обслуговування, у тому числі ресторанного господарства, несуть відповідальність за:
    ...
    3) реалізацію продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, але у документах, згідно з якими її передано на реалізацію, відсутні реєстраційні номери сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності та/або декларації про відповідність, якщо це встановлено технічним регламентом з підтвердження відповідності на відповідний вид продукції, - у розмірі п'ятдесяти відсотків вартості одержаної для реалізації партії товару, виконаної роботи, наданої послуги, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі, коли відповідно до закону суб'єкт господарської діяльності не веде обов'язковий облік доходів і витрат, - у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
    (Закон, ВР УРСР, від 12.05.1991, № 1023-XII "Про захист прав споживачів")
    аудитор, НЕ врач

20. Вверх #2580
    Посетитель
    Цитата Сообщение от auditor_ya Посмотреть сообщение
    не знаю чем именно из кожи будете торговать и импортная или нет?
    Сейчас часть продукции подлжежит сертификации, часть подлежит декларированию на соответствие, а остальные без всего.
    если обувь кожанная то точно надо данные сертификата, если еще что, то смотрите здесь Вложение 146634 или здесь Вложение 146636

если это импорт, то сам бог велел иметь декларацию импортера или сертификаты качества.
    Т.е. брать сертификаты (данные о сертификатах), в случае чего у импортера или производителя.
    вот ответственность:

Товар буду брать на 7км. Сумки, ремни, кошельки (не только кожа). В перечнях сертификации и декларации этого не нашел. Но так как товар в основном импортный, то надо спрашивать декларацию импортера или сертификаты качества при закупке?

Закрытая тема
Страница 129 из 1103 ПерваяПервая ... 29 79 119 127 128 129 130 131 139 179 229 629 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права