|
Что бы не выглядеть невеждой,советую сходить в Одесский краеведческий музей и своими глазами почитать результаты переписи населения в Херсонской губернии во второй половине 19 века.
А если хотите в процентах,пожалуйста:
Отже, .важливою характерною рисою заселення Новоросії було те, що вона з самого початку становила арену інтенсивних міжнаціональних процесів. В них активну участь убрали представники ‘ багатьох різних народів, суттєво відмінних один від одного за звичаями, характером, рівнем і національної само-свідомості, господарського та культурного розвитку. Як відзначалось в звіті Херсонського губернатора за 1852 р., “жодна губернія не являє такої різноплемінності, як .Херсонська. В ній, крім гостей різних національностей, що становлять значну цифру, постійну осілість мають малоросіяни, великоросіяни, білорусці, серби, болгари, молдавани, греки, вірмени, німці, караїми і євреї”. Далі в документах згадуються також поляки, шведи, цигани, литовці, грузини, татари, ногайці, казахи, італійці, французи і мордва, загалом 22 націо-нальності. Кожен з цих народів вніс свої неповторні кольори в широку й різнобарвну палітру особливостей культури та побуту, господар-ського життя краю. Більш детально про кожного з них буде сказано нижче.
Інша важлива особливість формування населення Причор-номор’я полягала в тому, що протягом всього періоду заселення краю переважну більшість в національному складі, переселенців становили українці. Вперше його було визначено ще в 1779 р. Тоді українці становили 64,76% всього населення Новоросії, молдавани — 11,3%, росіяни — 9,85%, греки — 6,31%, вірмени — 4,76%, грузини — 0,45%, інші — 2,57%. Це був найнижчий процент українців за всю історію заселення краю. З 80-х рр. він швидко зростає, оскільки приплив іноземних колоністів скорочується, а переселенський рух з сусідніх українських губерній різко посилюється. В результаті український народ зіграв вирішальну роль в заселенні та освоєнні цього регіону, який, таким чином, приблизно з кінця XVIII ст.. приєднався до основної української етнічної території. З цього часу єдино правомірною стає його назва — Південна Україна.
До середини XIX ст., незважаючи на активне переселення німців, молдаван, євреїв, питома вага українців на півдні зросла до 73,52%. В 1858 р. найбільше українського населення було в Верхньодніпровському (9835%), Новомосковському (94,75%), Олександрійському (91,07%), Павлоградському (86,09%), Катеринославському (77,01%) повітах, найменше — в Тираспільському (54,11%) повіті /8/. Тобто українці переважну більшість становили в повітах, що примикали до Лівобережної України, але в усіх повітах Новоросії — більше половини населення.
Последний раз редактировалось bobbob; 30.12.2009 в 12:56.
Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.
что, боббоб, так и написали - украинцы?становили українці![]()
можно не свидомый источник информации? желательно старше 18 летЗ цього часу єдино правомірною стає його назва — Південна Україна.
и результаты переписи 1858 года с графою "украинец"
а то слишком смешно - 98, 35 % ...
Я вообще смотрю, что украинская история - очень перспективное направление. В плане карьерного роста. Главное - побольше фантазии и поменьше совести. У кого эти черты есть - будут очень востребованным украинскими историками.
вот все национальности (включая малороссов) перечислили - и остались только украинцы - причем 98,35 %постійну осілість мають малоросіяни, великоросіяни, білорусці, серби, болгари, молдавани, греки, вірмени, німці, караїми і євреї”. Далі в документах згадуються також поляки, шведи, цигани, литовці, грузини, татари, ногайці, казахи, італійці, французи і мордва, загалом 22 націо-нальності.
совести не то что поменьше - она вообще в отрицательных числах...
Глеб Леони́дович Бобро́в
что Луибертазу опять не так?Живет в Луганске (Украина). Женат, двое детей.
ну, написал гражданин унтиутопию. не знаю, хорошую или нет, не читал.
я так понимаю, что за роман 1984 Оруэлла (по мысли Луибертаза) надо было выслать из Великобритании, а авторов фильма 2012 - вообще сослать на Луну.
и вообще, про Украину как про мертвого - либо хорошо, либо ничего.
да никак.впервые услышал об этом авторе сегодня от тебя.Я розумію вам подобається Бобров,Считаю Оруэлла весьма посредственным писателем. 1984 - высер старого троцкиста.але порівнювати його з Оруеллом це якось того...занадто![]()
гражданина Боброва не читал, не исключаю, что мне понравится.
но специально искать не буду, фабула романа неня не особенно заинтриговала.
Та да,конечно...Если вы думаете,что под названием "малороссы" подразумевались албанцы или венгры,то дальнейшая беседа лишена всякого смысла. Вообще то,выглядит очень смешно,когда в качестве контраргумента,начинают говорить,что тогда и Украины то не было,и украинского языка и украинцев. Ну очень убедительно звучит.
Эх...Поговорить не с кем...
Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.
Социальные закладки