не поленюсь)
Ірина Фаріон: Люмпени Сходу України ніколи не стануть українцями.
![]()
17:24, Четверг, 28 июля 2011 г.
Скандально відома Ірина Фаріон вважає, що на Сході України живе багато люмпену, який ніколи не стане українцями, як розуміє цю націю сама член Політради ВО «Свобода».
У інтерв’ю сайту "Polemika" вона заявила, що саме наявністю люмпена пояснюється успіх Партії регіонів у східних областях країни.
«Етноструктура Сходу України стрімко почала змінюватися на початку ХХ століття, коли цей терен став центром індустріалізації. У цей центр індустріалізації їхав люмпен, у першу чергу з Росії. Цей люмпен, який там осів, на наших благодатних степових українських землях, народив своїх дітей. Ці діти ніколи не сприймуть української землі. Не лише тому, що вони чужинці, а тому, що їхній рівень культури нижче плінтуса, тому що вони походять із люмпену», - сказала Фаріон.
Цей пласт, на думку Фаріон, говорить «чужою мовою» та «молиться московським попам, «які не мають нічого спільного з християнством» та працюють на Федеральну службу безпеки Росії.
Мовне питання для Фаріон є принциповим. Тому вона, наприклад, не любить їздити відпочивати у Крим. Бо там їй «дають меню недержавною мовою».
«Якщо переді мною політик, який живе в Україні, є депутатом Верховної Ради або членом уряду і говорить мовою окупанта, даю на нього адекватну реакцію. Знаєте, чому? Тому що я власниця. Не просто самої себе, не просто свого помешкання, я - власниця цієї землі й ні на чию землю не претендую. Як власник, захищатиму це абсолютними методами. Сюсюкання тут ні до чого. Це з дітками треба ніжно, але ж не з людьми, які не розуміють що таке бути незалежними», - сказала Фаріон.
Як відомо, торік в Україні прогримів скандал, пов'язаний з візитом Фаріон в один із львівських дитячих садків. Фаріон провела в дитсадочку «урок грамотності», вичитавши малюків, які представилися «москальськими» іменами, і порадила їм їхати з Україною, якщо не виправляться.
Подія набула розголосу у ЗМІ та викликала неоднозначні відгуки. Про той похід вона не шкодує.
«Я ж вважаю це не скандалом, а банальним уроком з культури мовлення. Тому що «Ваня», «Маша» - це мерзенні форми українських імен, які не мають нічого спільного з культурою мовлення. Це суржик в антропонімному просторі. Так само, як існує суржик на рівні лексики - «тіпа», «кароче», «вабще». Якщо я відразу роблю своїм студентам зауваження з того приводу, що їхнє мовлення брудне, це також, напевно, треба повісити на сайти», - відповіла Фаріон, яка є кандидатом філологічних наук та доцентом НУ «Львівська політехніка».
«Якщо це настільки зачепило суспільство, отже, я все зробила так, як треба було зробити. Я влучила в ахіллесову п'яту. Влучила в те, з чим не хоче погодитися вільна людина», - додала політик.
не просто кому-то, а многим.
нацикам- как рупор и вдохновитель, власти - в качестве пугала.
Социальные закладки