Результаты опроса: Депозит,ваши действия

Голосовавшие
250. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • сниму досрочно

57 22.80%
  • сниму,по окончанию договора

139 55.60%
  • перезаключу новый

54 21.60%

Тема: Снять нельзя оставить(депозит)

Ответить в теме
Страница 115 из 169 ПерваяПервая ... 15 65 105 113 114 115 116 117 125 165 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 2,281 по 2,300 из 3367
  1. Вверх #2281
    Новичок
    РЕАЛЬНІСТЬ:

Далі я розкажу Вам, яким шляхом Ви можете піти для стягнення з банку в примусовому порядку своїх коштів.
    1. Напишіть заяву про дострокове розірвання депозитного договору. До прикладу:
    Начальнику _________________________

Пономаренка Валерія Ігоровича
    Адреса для листування:
    02160, м. Київ,
    проспект Воз`єднання, буд.1, кВ. 68
    ЮК «Ваш Юрист»
    Шановний __________________________!
    02 вересня 2008 року між мною, Пономаренко Валерієм Ігоровичем, та ______________________________ було підписано Договір банківського вкладу №_____________ в національній валюті з правом поповнення (далі по тексту «Договір»). Користуючись правом, наданим мені ст. 1060 ЦКУ та п. 2.4.4. Договору, прошу розірвати Договір та повернути мені Вклад.
    Нагадую Вам, що у відповідності до п. ___ Договору, Банк зобов’язаний повернути кошти, протягом 3 днів з моменту отримання заяви про дострокове розірвання від Вкладника, звідси виходить, що за коштами маю право звернутися 25 лютого 2009 року. Прошу видати мені гроші при моєму зверненні в зазначений день чи підготувати письмово вмотивовану відмову.
    Якщо Ви будете посилатися на якісь нормативні акти прошу надати мені відомості про їх назву, дату та номер реєстрації в Міністерстві юстиції України, а також копію даного нормативно-правового акту.
    Завчасно вдячний.
    З повагою, Пономаренко Валерій Ігорович ____________________________

2. Коли Ви отримаєте відмову, маєте право звернутися до суду з метою захисту своїх порушених прав. Маємо два варіанти: звернутися, в порядку наказного провадження і в порядку позовного провадження. Надаю Вам зразки:
    До Центрального районного суду
    міста _________

ЗАЯВНИК: ______ (П.І.П.)
    що мешкає: ________ (адреса)
    вул. ______ кв. ___
    тел. _________

для кореспонденції:
    тел._________________

про витребування суми депозиту в порядку
    наказного провадження

З А Я В А
    ПРО ВИДАЧУ СУДОВОГО НАКАЗУ

«»____2008 р. між ЗАЯВНИКОМ та структурним підрозділом БОРЖНИКА – Відділенням _________ (далі - БАНК) було укладено договір №____ на вклад "Заощадження" (з пролонгацією), згідно якого ЗАЯВНИК передав БАНКУ грошові кошти в сумі _____ грн (сума прописом): XXX,XX грн (квитанція №_____ від «»____2008), XXX,00 грн (квитанція №___ від «»____2008), строком на ___ днів, з умовою виплати Банком відсотків по вкладу.
    п. 8 вказаного Договору передбачено, у разі дострокового зняття (до «»____2009 р.) суми вкладу Вкладником за повний квартал відсотки нараховуються за ставкою згідно з Договором, а за період після капіталізації - за ставкою, що діє по поточному рахунку у відповідній валюті.
    «»____2008 року ЗАЯВНИКОМ на адресу банку була подана заява про дострокове розірвання договору та видачу вкладу в строк до «»____ 2009 року. Станом на «»____2009 року БАНК кошти не повернув, що підтверджується випискою по депозитному рахунку від «»____2009 р.
    На вказану заяву БАНК письмово відмовився повертати ЗАЯВНИКУ гроші, відмовившись, таким чином, виконувати й свої зобов'язання, передбачені Договором №_____ і законодавством. „Обґрунтовуючи” свою відмову, БАНК посилається на постанову №413 Правління Національного банку України за 4 грудня 2008 року і лист Національного банку України НБУ №22-310/946-17250 за 06.12.2008.
    Однак таке „обґрунтування" є неприйнятним принаймні з таких причин:
    по-перше, у відповідності до ч. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України, за договором банківського вкладу незалежного від його виду банк зобов’язаний видати вклад на першу вимогу вкладника. Умова договору про відмову від права на одержання вкладу на першу вимогу є нікчемною.
    по-друге, сама постанова Правління НБУ №413 не містить жодних вказівок про заборону дострокового розірвання депозитних договорів. Тому трактування в листі НБУ №22-310/946-17250 за 06.12.2008 змісту абзацу 5 пункту 2 постанови №413 як заборону дострокового повернення депозитів є НЕВІДПОВІДНИМ. Крім того, така форма як лист не може бути нормативно-правовим актом НБУ, оскільки відповідно ст. 56 Закону України "Про Національний банк", банк подає вичерпний перелік форм нормативно-правових актів НБУ: нормативно-правові акти Національного банку видаються у формі постанов Правління Національного банку, а також інструкцій, положень, правил, що затверджуються постановами Правління Національного банку.
    по-третє, таке „тлумачення" суперечить вимогам:
    - статті 41 Конституції України (Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним..)
    - частини другої статті 1060 Цивільного кодексу України (За договором банківського вкладу незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника.);
    - статті 629 Цивільного кодексу України (Договір є обов'язковим для виконання сторонами.);
    - статті 22 Конституції України (Конституційні права гарантуються і не можуть бути скасовані.);
    - статті 64 Конституції України (Конституційні права не можуть бути обмежені.).

У відповідності до ст. 526 Цивільного кодексу України, зобов'язання мають виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу України.

Згідно ст. 95 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення про стягнення з боржника грошових коштів чи витребування майна за заявою особи, якій належить право такої вимоги.
    У відповідності до укладеного депозитного договору, ЗАЯВНИК є споживачем послуг банку (клієнт банку) (ст. 2 Закону України "Про банки та банківську діяльність"), зокрема у сфері залучення коштів на депозитні рахунки, тому згідно зі ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів" споживачі послуг звільняються від сплати державного мита за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав.
    На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3, 95, 96, 98 ЦПК України, –
    п р о ш у:

1. Видати судовий наказ про витребування від БОРЖНИКА депозитного вкладу з відсотками по договору в сумі ____ гривень (сума прописом) на користь ЗАЯВНИКА.
    2. Покласти на БОРЖНИКА витрати ЗАЯВНИКА по оплаті витрат на інформаційно-технічне забезпечення.

Додатки на 16 листах.

1. Копія договору №____ на вклад "Заощадження" (з пролонгацією) від «»____2008 р.
    2. Копія договору №____ на відкриття та ведення поточного рахунку "Для виплат" від «»____2008 р.
    3. Копія квитанції №_____ від «»____2008
    4. Копія квитанції №_____ від «»____2008
    5. Копія заяви від «»____2008 р.
    6. Копія виписки по вкладному (депозитному) рахунку від «»____2009 р.
    7. Копія відповіді банку від «»____2009 р.
    8. Копія паспорту та ідентифікаційного номеру ЗАЯВНИКА
    9. Текст Постанови Правління НБУ №413 за 4 грудня 2008 року;
    10. Текст листа НБУ №22-310/946-17250 за 6 грудня 2008 року;
    11. Узагальнення судової практики розгляду судами цивільних справ у наказному провадженні
    12. Квитанція про оплату ІТЗ

«»____2009 року ___________________ X. X. Xxxxxxx
    (Зразок надано Едуардом Багіровим)

2. Вверх #2282
    Новичок
    Якщо Ви бажаєте вирішити спір в порядку позовного провадження:

01000, м. _______, вул. __________буд.______,
    тел. ___________________________________

Позивач: Петренко Петро Петрович
    01000, м. ____, вул. ___________буд.___, кв.__
    тел. ___________________________________

Відповідач: ______________________________філія
    Банку «__________________________»
    Код ЄДРПОУ ________, МФО ______________
    01033, м. ________, вул.__________буд._____,
    Тел. ___________________________________

Позовна заява
    про дострокове розірвання Договору банківського вкладу і видачу вкладу, компенсацію понесених витрат та відшкодування моральної шкоди
    Ціна позову _______ грн.
    ____________200_ року в місті __________ між відповідачем по справі – ____________ Банком "______" (далі по тексту Відповідач) в особі начальника ______________________________, та мною, позивачем по цій справі Петренко Петром Петровичем, було укладено Договір №_______ банківського вкладу (далі по тексту - Договір). Предметом Договору є розміщення мною у Відповідача депозитного вкладу в сумі ______________ гривень на строк _______ місяців з виплатою Відповідачем на мою користь відсотків на суму депозитного вкладу з розрахунку ___________ відсотків річних. Сплата процентів здійснюється Відповідачем щомісячно (в кінці строку, тощо).

_____________200_ року я виконав свої зобов'язання по Договору та вніс готівкою на депозитний рахунок _________________ гривень що підтверджується Заявою на переказ готівки №__ від ______ р. та випискою по рахунку №____________ від _________ р.

Керуючись положеннями пунктів ______ Договору та п. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України я повідомив Відповідача про свій намір достроково розірвати Договір на умовах, зазначених Договором, шляхом подання Відповідачу письмової заяви, яку вручив представнику відповідача ________2009 р. (копія додається). Відмітка про вручення міститься на заяві. Письмова заява містить прохання повернути мені суму депозитного вкладу готівкою з нарахованими відсотками.

__________ 200_ р. я отримав від Відповідача письмову відмову у видачі суми вкладу та нарахованих відсотків (у випадку відмови Відповідача надати письмову відповідь на заяву, факт неповернення вкладу може бути підтверджений Випискою історії операцій по відповідному рахунку, яку необхідно витребувати в банку).

Таким чином, на момент подання цієї позовної заяви Відповідач не повернув мені суму депозитного вкладу та нарахованих відсотків, чим порушив свої зобов'язання по Договору. Відповідно до ст.525 Цивільного кодексу України, є недопустимою одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов, якщо інше не встановлено договором або законом. Ні договором ні жодним законом Відповідач свої дії не обґрунтовує, оскільки діючі закони такого права йому і не надають. Постанови ж Національного банку України силу закону не мають. Своїми діями Відповідач порушив також вимоги ст.ст. 629 та 1060 Цивільного Кодексу України, пункт 3.3 Постанови НБУ від 03.12.2003 року №516 "Про затвердження Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами" (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2003 р. за N 1256/8577).

Також, відмова Відповідача від дострокового повернення депозиту спричинили мені фізичні та душевні страждання, тяжкі переживання щодо долі своїх багаторічних заощаджень. Впродовж останніх місяців я та моя родина знаходяться у скрутному матеріальному становищі. Порушився попередній уклад сімейного життя. Унаслідок матеріальних проблем та хвилювань стали виникати сварки, скандали, чого раніше у родині не було. Важко переживаючи обставини, що склалися, в мене останнім часом виникли систематичні головні та серцеві болі, порушення сну, депресія (якщо такі факти були, вони підтверджуються відповідними медичними довідками та чеками про купівлю ліків). Я вимушений витрачати свій вільний час на здійснення дій по відновленню свого порушеного права. Крім того, я не можу забезпечити належний догляд та умови життя своїй родині.
    Відповідно до ст.ст. 23 та 611 Цивільного Кодексу України Відповідач повинен відшкодувати мені нанесену моральну шкоду шляхом виплати грошової компенсації, розрахунок якої додається.

Крім того, неповернення Відповідачем мені суми депозитного вкладу і нарахованих відсотків призводить до необхідності здійснення мною витрат для відновлення свого порушеного права (витрати на відправлення поштових рекомендованих листів, оплати юридичних послуг, транспортні витрати, тощо). Керуючись ст. 22 Цивільного Кодексу України Відповідач повинен відшкодувати понесені мною витрати, розрахунок яких додається.

Враховуючи зазначене, на підставі та керуючись ст. 41 Конституції України, п.п. _______________________ Договору, ст.ст. 22, 23, 386, 525, 611, 615, 629, 1060 Цивільного кодексу України, п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про відшкодування моральної (немайнової) шкоди» №4 від 31.03.1995р., ст. 50 Закону України „Про власність”, ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів», п. 3.3 Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами, п. 37 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" від 21.01.93р. №7-93,

ПРОШУ

1. Достроково розірвати Договір № ___ банківського вкладу від ____ та стягнути з Відповідача на мою користь _________ грн. депозитного вкладу з нарахованими згідно умов Договору відсотками.
    2. Стягнути з Відповідача на мою користь_________ грн. заподіяної мені моральної шкоди та __________ грн. витрат юридичних, поштових та інших послуг для відновлення свого порушеного права.
    3. Звільнити мене від сплати держмита згідно з положеннями п. 37 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" від 21.01.93р. №7-93.
    4. Судові витрати покласти на Відповідача.
    Додатки:
    1. Розрахунки заборгованості Відповідача перед мною на ___ арк.;
    2. Копія Договору №___________ банківського вкладу від __________200_р.
    3. Копія Заяви на переказ готівки №__ від ________200_ р. та копія Виписки по рахунку №_____________ від _______________2009 р.
    4. Копія Заяви від ____________2009р. про дострокове повернення депозитного вкладу.
    5. Копія Листа Відповідача №_________ від _________2009р.
    6. Копія позовної заяви та додатків до неї для Відповідача.

Позивач Петренко П.П.
    ____________2009 р.
    Зразок отримано з сайту партії «Єдиний центр»

Інформація надана для безкоштовного користування.
    У випадку виникнення питань чи ускладнень, а також за допомогою прошу звертатися за телефонами: 8(044) 223-00-11, 8(098) 769-16-86 Пономаренко Валерій Ігорович, ЮК «Ваш Юрист»

3. Вверх #2283
    Конечный бенефициар
    Телец, а есть практические примеры выиграных судов/взысканных средств по описываемым случаям, известные вам?
    Пока я вижу бесплатный пиар юриста Пономаренко.
    А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.

4. Вверх #2284
    Не покидает форум Аватар для Dave
    Кто знает как поживает Универсал? Расстается ли с деньгами по хорошему особенно с депо типа мегагнучковый?
    В декабре забрал у них все деньги в предчуствии большой...., отдали без лишних вопросов, теперь думаю может положить обратно, тогда было не удобно что на валютный счет мегагнучковый карточку не выдавали только на гривневый, на сайте теперь висит объява что дают и по евро и доллару?
    Озадачили
    Невисцятий на картонку Верховный Асфальтоукладчик всея Украины

5. Вверх #2285
    User banned
    Надра с сегодняшнего дня выплачивает проценты по уже закончившимся депозитам по 12 долл !!!!!!!!!!! или по 100 гр !!!!!!!!!!! в день. Я понимаю, что положение тяжелое, но зачем же издеваться над людьми.
    CHERRY , скажите что-нибудь хорошее про Надру..

6. Вверх #2286
    Живёт на форуме Аватар для EugeneX9
    Цитата Сообщение от Телец Посмотреть сообщение
    Это банкирам выгодно, что-бы мы при моратории даже не рыпались.
    А на самом деле никакого отношения ВА и мораторий к нашим депозитам не имеет.
    У меня возникло ощущение, что все мелкие издохшие банки - это такое себе классическое МММ. В какой-то момент они поняли, что легче банк допотрошить, рассчитаться с кем следует и заняться чем-нибудь другим.
    Владельцы находятся в превосходном состоянии духа, такое ощущение, что потеря банка для них была выгодным предприятием.
    Государство сделало финт ушами в виде ВА и тупо тянут время, в это время ВА-управленцы доедают остатки банка. Владельцы депозитов в общем итоге думаю останутся с носом.

7. Вверх #2287
    Посетитель Аватар для bkjyf
    Цитата Сообщение от Звягин Посмотреть сообщение
    Вам и гривну дали ? Я уже несколько дней не могу ни копейки гривни получить...
    странно! вообще то проблема с долларом была.все дали в центр. отделении. были свои неувязки в связи с отсутствием девушки,которая должна была дать какую то бумажку.как выяснилось,через 2 часа, она пишет диплом и ее нет.вечером я позвонила ИО начальника отделения и все сказала на эту тему.она сказала что я могу подъехать или прямо сейчас или утром.и мне все отдали.

8. Вверх #2288
    Ураган страстей Аватар для Матрешка
    Владелец депозита при возвращении вклада с помощью посредника может потерять вклад http://www.segodnya.ua/news/14038583.html

9. Вверх #2289
    Не покидает форум Аватар для vlad11
    Цитата Сообщение от EugeneX9 Посмотреть сообщение
    У меня возникло ощущение, что все мелкие издохшие банки - это такое себе классическое МММ. В какой-то момент они поняли, что легче банк допотрошить, рассчитаться с кем следует и заняться чем-нибудь другим.
    Владельцы находятся в превосходном состоянии духа, такое ощущение, что потеря банка для них была выгодным предприятием.
    Государство сделало финт ушами в виде ВА и тупо тянут время, в это время ВА-управленцы доедают остатки банка. Владельцы депозитов в общем итоге думаю останутся с носом.
    Ну, ессно.Такие банки давно списали в убытки и щас вытягивают последние ликвидные активы. А ВА - это прикрытие против народных бунтов.
    я вмію налаштовувати BGP, ASN, IPv6, Linux та FreeBSD

10. Вверх #2290
    Политическая интриганка Аватар для Cherry
    Цитата Сообщение от Звягин Посмотреть сообщение
    Надра с сегодняшнего дня выплачивает проценты по уже закончившимся депозитам по 12 долл !!!!!!!!!!! или по 100 гр !!!!!!!!!!! в день. Я понимаю, что положение тяжелое, но зачем же издеваться над людьми.
    CHERRY , скажите что-нибудь хорошее про Надру..
    Скажу более, с сегодняшнего дня это не только по депозитам, по всем картам, кроме зарплатных и социальных. Хорошее - все это обещают временно.

11. Вверх #2291
    Живёт на форуме Аватар для EugeneX9
    Вот вообще песня http://korrespondent.net/business/770022
    Как сообщает Украинский кредитно-банковский союз, банки сами будут предлагать Нацбанку кандидатуры кураторов, задачей которых будет укрепление функций надзора в тех банках, где это необходимо ввиду проблем ликвидности.
    Теперь можно своего же управляющего сделать куратором и послать вкладчиков в лес. Красиво и незамысловато, в случае вопросов будут посылать к государству, а население давно привыкло, что с государства все как с гуся вода.

12. Вверх #2292
    Цитата Сообщение от Cherry Посмотреть сообщение
    Скажу более, с сегодняшнего дня это не только по депозитам, по всем картам, кроме зарплатных и социальных. Хорошее - все это обещают временно.
    простите не поняла! временно что-выплаты или трудности?

13. Вверх #2293
    Политическая интриганка Аватар для Cherry
    Цитата Сообщение от bkjyf Посмотреть сообщение
    простите не поняла! временно что-выплаты или трудности?
    ВЫ все правильно поняли. А от чего вам станет легче?

14. Вверх #2294
    нет! ну не убивайте мои надежды! вы так всех поддерживали в более худшие времена,а что ж теперь?

15. Вверх #2295
    Новичок
    Цитата Сообщение от Профессионал Посмотреть сообщение
    Телец, а есть практические примеры выиграных судов/взысканных средств по описываемым случаям, известные вам?
    Пока я вижу бесплатный пиар юриста Пономаренко.
    Похоже, что мой будет первым.

Забрать вклад из Одесса-банка если еще и можно, то только через суд, впрочем как и из других проблемных банков.

Если с помощью безплатного пиара Пономаренко мне удастся составить грамотный иск и выиграть в суде, мне будет все равно пиар это или еще что.

По крайней мере если только охать и ахать на форуме по поводу и без, то вкладов точно не видать как своих ушей без зеркала.

16. Вверх #2296
    Посетитель Аватар для MaTpocoB
    писал письмо по досрочному снятию депозита в укрсоцбанк, отвечали два месяца, отказали по причине письма нацбанка от 6/12/08 №22-310/946-17250, которое обязывает банк руководствоваться в работе постановлением правления нацбанка №413 от 4/12/08, только в суд как то ломает идти, быстрее наверно будет дождаться окончания срока депозита/моратория

17. Вверх #2297
    User banned
    Цитата Сообщение от MaTpocoB Посмотреть сообщение
    писал письмо по досрочному снятию депозита в укрсоцбанк, отвечали два месяца, отказали по причине письма нацбанка от 6/12/08 №22-310/946-17250, которое обязывает банк руководствоваться в работе постановлением правления нацбанка №413 от 4/12/08, только в суд как то ломает идти, быстрее наверно будет дождаться окончания срока депозита/моратория
    Завидую вашему оптимизму.
    Эт я о том,что мараторий закончиться раньше чем грохнутся банки.

18. Вверх #2298
    Посетитель Аватар для MaTpocoB
    Цитата Сообщение от Sapfir Nik Посмотреть сообщение
    Завидую вашему оптимизму.
    Эт я о том,что мараторий закончиться раньше чем грохнутся банки.
    по куче буковок из форума финанс, мораторий объявляется не больше чем на пол года? или я не правильно понял?

19. Вверх #2299
    Посетитель Аватар для stropus
    вчера закончился депозит в Дельта банке отдали без проблем правда уламывали продлить или открыть новый.
    Нежалею ни единого прожитого дня...

20. Вверх #2300
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от MaTpocoB Посмотреть сообщение
    по куче буковок из форума финанс, мораторий объявляется не больше чем на пол года? или я не правильно понял?
    Правильно поняли. В предыдущих постах цитировали статьи из ЗУ по этому поводу.

«Стаття 85. Мораторій
    З метою створення сприятливих умов для відновлення фінансового стану банку, який відповідав би встановленим цим Законом та нормативно-правовими актами Національного банку України вимогам, Національний банк України має право введення мораторію на задоволення вимог кредиторів під час здійснення тимчасової адміністрації, але на строк не більше шести місяців.
    Последний раз редактировалось Таки Да; 13.03.2009 в 07:12.

Ответить в теме
Страница 115 из 169 ПерваяПервая ... 15 65 105 113 114 115 116 117 125 165 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права