Тема: ОУН-УПА: спогади та дискусії

Ответить в теме
Страница 1121 из 1519 ПерваяПервая ... 121 621 1021 1071 1111 1119 1120 1121 1122 1123 1131 1171 1221 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 22,401 по 22,420 из 30377
  1. Вверх #22401
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    Що сказати, були б Ви (вуйку) більш грамотним, то я б з Вами посперечався, а так: і не по темі (бо я доречі запитав пана), і рівень не той...
    Що Ви можете, як тільки не спробувати образити опонента? От невігластва та зухвалості Вам не займати!

Читайте, та набирайтесь знань: "25 апреля 1920 года польские войска атаковали позиции Красной Армии по всей протяженности украинской границы и к 28 апреля заняли линию Чернобыль — Казатин — Винница — румынская граница. Сергей Меженинов, не рискуя вступать в бой, отвел войска 12-й армии, части которой были разбросаны на большом расстоянии друг от друга, потеряли единое управление и нуждались в перегруппировке. В эти дни поляки взяли в плен более 25 тысяч красноармейцев, захватили 2 бронепоезда, 120 орудий и 418 пулеметов. 7 мая в оставленный частями РККА Киев вступила польская кавалерия, вскоре полякам удалось создать на левом берегу Днепра плацдарм глубиной до 15 км."
    Я так собі міркую, що такій людині, як Ви, і соромно не стане, бо для Вас ЗУ - це все те, що не відноситься до "новоросії"...
    Пане Біваліу, подивіться на карту (або мапу, як сьогодні кажуть). Ви її зовсім не знаєте. Якщо для вас ця лінія - половина України, то це значить, що ви так і не вилізли зі свого схрону. Вимкніть свій старий оунівський радіопередавач, його передачі застаріли років на 70.

Так, ЗУ займає досить невелике місце на території України, але смороду скільки. (

2. Вверх #22402
    Не покидает форум
    Що сказати, були б Ви (вуйку) більш грамотним, то я б з Вами посперечався, а так: і не по темі (бо я доречі запитав пана), і рівень не той...
    Що Ви можете, як тільки не спробувати образити опонента? От невігластва та зухвалості Вам не займати!

Читайте, та набирайтесь знань: "25 апреля 1920 года польские войска атаковали позиции Красной Армии по всей протяженности украинской границы и к 28 апреля заняли линию Чернобыль — Казатин — Винница — румынская граница. Сергей Меженинов, не рискуя вступать в бой, отвел войска 12-й армии, части которой были разбросаны на большом расстоянии друг от друга, потеряли единое управление и нуждались в перегруппировке. В эти дни поляки взяли в плен более 25 тысяч красноармейцев, захватили 2 бронепоезда, 120 орудий и 418 пулеметов. 7 мая в оставленный частями РККА Киев вступила польская кавалерия, вскоре полякам удалось создать на левом берегу Днепра плацдарм глубиной до 15 км."
    Я так собі міркую, що такій людині, як Ви, і соромно не стане, бо для Вас ЗУ - це все те, що не відноситься до "новоросії"...
    так тож польские войска....

3. Вверх #22403
    User banned Аватар для ALKA

паазвольте ! а где же УНР ?...неужели с балкона уже никто речи не толкал ?..айайай

4. Вверх #22404
    Политический аналитик
    Цитата Сообщение от Лабик Посмотреть сообщение
    Да я то знаю)))Что Чего Бывалого на Вуйко заклинило??))
    Походу, ты Ведмедь... это почетно!
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

5. Вверх #22405
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от sklif Посмотреть сообщение
    А Бывалый- грынжолы)))))

6. Вверх #22406
    Политический аналитик
    Возможно, первый существенный опыт на площині.
    Всякое могло случиться.
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

7. Вверх #22407
    Частый гость Аватар для Loker
    Семен, це Ви про ізувірів з НКВД?
    Ото вже бісові діти були та покидьки!
    Вони на стільки удосконалили свою "майстерність" щодо фізичних та моральних знущать над людьми, що рівних їм не було!
    Навіть самі гестапівці у 30-ті роки приїжджали до них досвід переймати щодо облаштування таборів смерті та проведення допитів...
    І що дивно, як воювати, так 10-ть проти одного, а як над беззахисними знущатись - то "херої" всі, як один!
    понеслась душа в рай! документиками подтвердите пожалуйста про "жорстокисть" ненавистных Вам НКВДшников. а ещё начните рассказывать сказки про волшебные переодевания сотрудников НКВД в "форму УПА". это один из моих любимых мифов, давно его не слушал
    Не потеряй меня в кровоподтёках дней...

8. Вверх #22408
    User banned
    Навіть самі гестапівці у 30-ті роки приїжджали до них досвід переймати щодо облаштування таборів смерті та проведення допитів...

Вы еще забыли рассказать, как Геринг учился летать в Липецкой авиашколе , а Манштейн постигал азы оперативного искусства в Академии Генштаба РККА...

9. Вверх #22409
    Новичок Аватар для shiver2005
    Цитата Сообщение от Loker Посмотреть сообщение
    понеслась душа в рай! документиками подтвердите пожалуйста про "жорстокисть" ненавистных Вам НКВДшников. а ещё начните рассказывать сказки про волшебные переодевания сотрудников НКВД в "форму УПА". это один из моих любимых мифов, давно его не слушал
    Це навіть На Росії визнають, ви пропустили події...

10. Вверх #22410
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от shiver2005 Посмотреть сообщение
    Це навіть На Росії визнають, ви пропустили події...
    А чего на России???

11. Вверх #22411
    Не покидает форум Аватар для Осавул
    Цитата Сообщение от sklif Посмотреть сообщение
    Почётно? )))

ЦІННОСТІ ЧУЖИХ СВІТІВ ПОТРІБНІ НАМ ЛИШЕ ЯК ТРОФЕЇ. ІКОНИ МИ НАМАЛЮЄМО САМІ.

12. Вверх #22412
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Ну що сказати? "ПроФФесор", як тільки повідомили йому, так тут же він (виявляється) уже давно все знає...
    "Новороссы" - биологические остатки Российской империи...

13. Вверх #22413
    Цитата Сообщение от George_S Посмотреть сообщение
    Пане Біваліу, подивіться на карту (або мапу, як сьогодні кажуть). Ви її зовсім не знаєте. Якщо для вас ця лінія - половина України, то це значить, що ви так і не вилізли зі свого схрону. Вимкніть свій старий оунівський радіопередавач, його передачі застаріли років на 70.

Так, ЗУ займає досить невелике місце на території України, але смороду скільки. (
    Вас певно що заціпило!
    Київ був у поляків і плацдарм у них був на лівому березі Дніпра!
    Чи для Вас Київ також ЗУ?
    Боже, невже у Вас це природня лють, щодо України? Землі на котрій Ви живете і в котру "зійдете"?
    Чи це партійне завдання таке, у інших розпалювати ворожнечу та лють, не вдаваючись у зміст того, що верзете?
    Важко Вам, а послухались би, то у нас (на Слобідці) Вам давно вже допомогли б...

14. Вверх #22414
    User banned
    А может- не надо? Уж оченно оно обрыдло..Тут пан поллитрук что-то про вырезанный злыми нквдистами госпиталь попытался провещать..да как-то не сложилось..Вот оно- было бы занятно послушать...

15. Вверх #22415
    А що це проблема?
    Читайте: "Після розгрому числених формувань УПА, НКВС змінив тактику, використовуючи у боротьбі з повстанцями спеціальні загони НКВС, відомі з літератури та документів як спецгрупи НКВС, агентурно-бойові групи АБГ НКВС, легендовані групи, лжебоївки УПА, перевдягнені НКВСисти, котрі складалися з партизанів, працівників НКВС[1] та колишніх вояків ОУН-УПА, що перейшли на сторону радянської влади. Спеціальні групи НКВД за своїм зовнішнім виглядом і озброєнням, знаннями місцевих побутових особливостей, мови і конспіративним способом дії нічим не відрізнялись від справжніх підрозділів націоналістичного підпілля, що дозволяло спецгрупам НКВД вводили їх в оману та вступати з ними в безпосередні контакти. Серед різних прийомів боротьби з підпіллям спеціальні групи застосовували захоплення ватажків ОУН-УПА, а випадку неможливості їхнього захоплення, спецгрупи знищували керівників підпілля під виглядом СБ ОУН.[2] Від самого початку свого існування вони носили протизаконний характер, а саме: їхня діяльність не була передбачена законом, а лише регламентувалась відомчими розпорядчими документами та листами; за допомогою компромату до їхньої діяльності залучали осіб, що раніше вчинили злочини проти населення.[3]

Крім боротьби з підпіллям, спецгрупи НКВС під маркою УПА скоювали злочини проти мирного населення. Попри знищення працівниками КГБ компрометуючих внутрішніх документів НКВС щодо використання спецгруп НКВС під маркою бандерівців, в архівах все-таки збереглися деякі окремі документи, котрі свідчать, що спецгрупи НКВС вчиняли злочини над мирними жителями. Зокрема, в рапорті одного з головних організаторів спецгруп НКВС майора Соколова фігурують факти вчинення його ж спецгрупою під його ж керівництвом злочинів: спалення хати, вбивство голови сільради села Яблунів Станіславської області[4], побиття голови сільради села Комарівка Тернопільської області, грабування бойовиками спецгрупи майна, викрадання людей у ліс для допитів[5]:

«Мы их всех перебили, схрон забросали гранатами, где тоже убили двоих — хату сожгли,(...)»

«Наблюдая за спецгруппой, я видел, что пешая группа очень неподвижна и может делать небольшие рейды — поэтому я посоветовался с командирами группы и решил достать лошадей и повозки, делать конную группу было нецелесообразно, не все умели ездить верхом, да и седел трудно было достать. Когда батальоны занимались операцией, то мы пошли без прикрытия в село Яблунов, Станиславской области, ночью мы вошли в село и спросили у предсельсовета, есть ли у него в селе лошади и повозки, оставленные каким-либо куренем. Тот нам ответил, что у него в селе есть 15 лошадей и 8 повозок, оставленных куренем «Сталь», он же «Резун». Этих лошадей и повозки мы забрали, предсельсовету выдали расписку, что лошади и повозки забраны куренем «Быстрого» и станичного села /клички его не помню/, он стал с нами ругаться за лошадей, говоря, что он на нас пожалуется «Резуну», что мы забрали его лошадей, мы забрали с собой, убили его и бросили в колодец. /После я читал записку «Быстрого», в которой он оправдывался перед «Резуном», что он никаких лошадей в селе Яблунов не брал/. »

«В этой же операции мне сообщил Нач. Коропецкого РО НКВД о том, что предсельсовета села Комарувка имеет тесную связь с местной боевкой «Трегуба» и ничего о появлении боевки «Трегубы» в селе не сообщает. Взяв на прикрытие роту автоматчиков, я сделал рейд в это село. — Спецгруппой ночью мы вошли в село под видом банды, арестовали предсельсовета, как СБ, обвинив его в том, что он выдал весь контингент Советской власти, он нас уверял, что он ненавидит Советскую власть и всегда помогает бандитам, назвал клички бандитов, с котоыми он поддерживает связь. Мы делали вид, что его хотим повесить, но потом простили, дали ему 30 палок и ушли, (…)»

«Когда я снова стал принимать группу, то увидал, что группа сильно разложилась, боевики стали воровать, ворованное продавать и пропивать, и спецгруппа стала иметь вид уголовной банды. Но все же это разложение имело и положительные стороны — на кражах и пьянках люди спаялись и желания бежать уже не было.»

„Я посоветовался с командирами спецгруппы, что не лучше ли будет нам изменить работу — не ходить по селам под видом банд, ища бандитов, а воровать из сел людей, стоящих на учете РО НКВД, как имеющих связь с бандитами, и их допрашивать под видом «СБ», обвиняя в сиксотстве“

Як видно, джерело і мова ваша рідна, а тому це вже для Вас не міф, а бувальщина...

16. Вверх #22416
    А чего на России???
    А що Вас так зачепило? А "На Україні" можна?
    Якщо це правило, то чому "в Узбекистані" та "в Удмурдії", а не "на Узбекистані", та "на Удмурдії"?

17. Вверх #22417
    User banned
    схрон забросали гранатами, где тоже убили двоих
    А в том схроне- мирные селяне труды Маркса и Ленина изучали?
    он нас уверял, что он ненавидит Советскую власть и всегда помогает бандитам, назвал клички бандитов, с котоыми он поддерживает связь. Мы делали вид, что его хотим повесить, но потом простили, дали ему 30 палок и ушли
    Талоны надо было на усиленное питание выдавать? И путевку в Гагры.За счет профсоюза..
    Жги , замполлитр,не останавливайся...

18. Вверх #22418
    Цитата Сообщение от Фельд Посмотреть сообщение
    А может- не надо? Уж оченно оно обрыдло..Тут пан поллитрук что-то про вырезанный злыми нквдистами госпиталь попытался провещать..да как-то не сложилось..Вот оно- было бы занятно послушать...
    Пане сантехнік, так достатньо і іншого матеріалу, було б бажання читати...

19. Вверх #22419
    User banned
    Пане сантехнік, так достатньо і іншого матеріалу, було б бажання читати...
    Не,дядя...ты не соскакивай.Ты про госпиталь давай,коль со спецгруппами у тебя сплошное обломлялово.Кстати- те группы сплошняком из кадровых офицеров НКВД состояли?

20. Вверх #22420
    Цитата Сообщение от Фельд Посмотреть сообщение
    А в том схроне- мирные селяне труды Маркса и Ленина изучали?
    Пане сантехнік, я розумію, що для Вас це буде складним завданням, але ж спробуйте задати собі запитання: "А що "славні" НКВС-ники ("херої" війни) робили в ЗУ, і чому вони там порядкували, вбивали народ, не давали йому жити як заманеться?"
    Невже цілої Росії було замало для будівництва комунізму, ще й ця земля їм знадобилась?
    І головне, хто їх туди запрошував? З ними воювали, а вони зухвало лізли, щоб втілювати свої погляди з приводу будування "химер"?
    Винищили стільки народу в ЗУ, у Криму, на Кавказі, а де то "свєтлоє будущєє" заради якого це все робилось?
    Питання це Вам буде складним, можете на нього не відповідати...
    Последний раз редактировалось Bivaliu; 27.08.2012 в 11:26.

Ответить в теме
Страница 1121 из 1519 ПерваяПервая ... 121 621 1021 1071 1111 1119 1120 1121 1122 1123 1131 1171 1221 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права