Ваш)Лучше смотреть фильмы на украинском-потому что он наш родной язык!!!
П.С. Государственный - не значит родной.
|
Ваш)Лучше смотреть фильмы на украинском-потому что он наш родной язык!!!
П.С. Государственный - не значит родной.
А Ви впевнені, що в російській мові є слово "СКАЧКОПОДОБНЫЙ"?!Сообщение от Montana
От мій орфографічний словник такого слова не знає... Та й нет відмовляється знаходити...
Російська мова не багатіше. Просто дехто її погано знає.
Доводилося стикати з інформацією з різних сфер: технічної, медичної, культурної, спортивної тощо. Ніде не було проблем з термінами. Якщо вже такі проблеми, то є словники, які завжди допоможуть...
До речі, мені здається, що тут багато хто плутає дві різні речі: дублювання та показ в кінотеатрах. Говориться про те, що 100% фільмів та дітей буде ДУБЛЮВАТИСЯ.
Приклад. Якщо за місяць в прокат виходить 5 фільмів, то на сьогодні дублюється, скажімо лише 2 українською мовою. Тобто решту 3 ти апріорі не можеш подивитися в кінотеатрі українською, бо він не дублювався. Зараз такий вибір буде стосовно всіх 5 фільмів. Але ж ніхто не казав, що ці 5 фільмів не будуть демонструватися російською мовою.
Навіть найкращі стають згодом катами
Ирочка, не заставляйте меня цитировать ваши украинские перлы) А слово это ректор диктовал. Со стажем 30 лет. И в русском языке это слово постоянно применяется по отношению к графикам. Не больно то вы и знакомы с профлитературой.А Ви впевнені, що в російській мові є слово "СКАЧКОПОДОБНЫЙ"?!
От мій орфографічний словник такого слова не знає... Та й нет відмовляється знаходити...
Російська мова не багатіше. Просто дехто її погано знає.
И вообще тема переводов - наверно отдельная тема, здесь мы ведь о дубляже?)
Последний раз редактировалось Montana; 22.02.2007 в 23:35.
Подготовка магистров -> Прикладная математика -> Перечень вопросов
Пуассоновский процесс, как скачкоподобный процесс с независимыми приростами.и т. д.Спутниковый интернет skyDSL на Украине
... так как именно это и приводит к скачкоподобному снижению скорости.
Ирыся,у Вас словарик не 19-го века ?
ЗЫ.А он у Вас случайно не украинско -> русский...может поэтому и нет !
О! Спасибо, я уж думала придется таки учебник открывать)и т. д.
Ирыся,у Вас словарик не 19-го века ?
ЗЫ.А он у Вас случайно не украинско -> русский...может поэтому и нет !
Ну... Викладачі і навіть ректори можуть багато що надиктувати... Може мав на увазі "Скачкообразный"?! Так це слово перекладається як скачкоподібний. Щось мені підказує, що Ваш ректор просто зробив одне суржикове слово. Таке буває, знов ж таки від моганих знань мови.Сообщение от Montana
Дублювання - це і є переклад. Тут просто багато хто висловлювався про погані українські переклади. Так от, проблема та сама - люди не знають українську мову, тому перекладають свої проблеми на проблеми мови. Легше ж сказати, що мова погана і в ній термінів немає, ніж вивчити мову...
Дякую, ці посилання я в неті також знайшла. І всі... Більш нічого...Сообщение от ALKA
Словник сучасний.
Скачок - вроде как стрибок переводится?) Самим слух не режет - "скачкоподiбний"! Суржик - не то слово.Ну... Викладачі і навіть ректори можуть багато що надиктувати... Може мав на увазі "Скачкообразный"?! Так це слово перекладається як скачкоподібний.
Сообщение от Iрися
Ирыся ну "сели в лужу" так имейте мужество признаться....Вы искали: скачкоподобный, найдено сайтов: 13, документов: 26
ЗЫ.Первый пример из списка вопросов по математике.Наука точная.
Тьфу ти... Поки в неті намагалася знайти та в словниках сама заплуталася.Сообщение от Montana
Так, саме стрибкоподібний. В науці так.
Є ще варіант стрибкуватий.
Мені гугл видає лише 2 сайти.Сообщение от ALKA
При чому, щодо першого посилання, то я запитаю в подруги, вона навчається саме на тій спеціальності, звідки екзаменаційні питання. Боюся, що російська версія сайту так само глючить, як українська версія ОНУ.
Все ! Понял ! гугл сел в лужу ! принимается.Сообщение от Iрися
![]()
Не іронізуйте. На цілком нормальне слово гугл знайшов б трохи більше посилань... Тим більше, що це не суто термін.Сообщение от ALKA
А как же другие поисковики? Или вы за эталон выдаете и принимаете только тот, который выдает подходящие вам результаты?) Тем более, что вы утверждали, что такого слова вообще не существует.Не іронізуйте. На цілком нормальне слово гугл знайшов б трохи більше посилань... Тим більше, що це не суто термін.
Ок, зайшла в яндекс. Там 20 сторінок. Зашибісь як багато.Сообщение от Montana
А на слово "копуста" (зауважу, що слова тако також не існує) знайшла 3 095 сторінок.
Так може все ж таки "скачкообразный"?! Тим більше, що 148 039 говорять саме за це слово.
Привіт ректору.![]()
Ок, зайшла в яндекс. Там 20 сторінок. Зашибісь як багато.
Смешная вы. Доказали ж вам, что слово существует, а вы все хотите и тут по-своему выкрутить. Прямо неинтересно стало, без толку) Приятных снов!А на слово "копуста" (зауважу, що слова тако також не існує) знайшла 3 095 сторінок.
Так може все ж таки "скачкообразный"?! Тим більше, що 148 039 говорять саме за це слово.
Привіт ректору.
Довели?! Не існує такого слова.Сообщение от Montana
Зайшла на грамота.ру. Ввела. Кажуть, що не існує такого слова.
Так шо, хто там буде останнім сміятися?!
О чем вообще спор? Если ректор не знает, как перевести какое-либо слово на ГОСУДАРСТВЕННЫЙ язык, то это уже проблема его грамотности, а не какого-то языка.Вы не уважаете украинский язык? Значит вы не уважаете эту страну
Уважение не приходит само. Его нужно заслужить!
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
та як виявилось, ректор й російську мову не знає...Сообщение от but4er
Социальные закладки