|
Добрый день, форумчане!
Как и многие случайно наткнулась на инфу про ПОН, Нафтогаз.
Бегом в кабинет Газолины, а там последние два месяца нет начислений по трем квартирам ( моя и родных). Проверила ЕІС код по трем адресам выдало такое:
1 Одесагаз N/A Наявність постачальника підтверджено. Газопостачання не припинятиметься 31.12.9999
Я так понимаю, все без изменений, да? Т.е. договор с Одесгазом в силе и никакой ПОН мне не страшен? Тогда почему нет начислений?
Я честно читала последние страницы темы, но такой дичи еще не видала. Помогите, пожалуйста, разобраться!
Я, конечно, не стилист, но мне кажется, с мозгами вам было бы лучше.
НКРЕКП прийме рішення для захисту споживачів природного газу постачальника "останньої надії"
9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні буде розглядати питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ «ГК «Нафтогаз України», а саме за ціною 7,96 грн за 1 м3 (з ПДВ).
https://www.nerc.gov.ua/news/nkrekp-...ostannoi-nadii
Красиво жить не запретишь. Но помешать можно.
Как люди попали в ПОН как раз понятно - перевод от обанкротившегося поставщика, в данном случае это Газ Текнолоджи.
А вот как люди попали к этому поставщику без заявлений о переходы - самый большой вопрос, который НИКОГО не заинтересовал.
Такое впечатление, что в доле все.
Танцуют все![]()
Вы просто не успели заметить, что два-три дня побыли абонентом Газтекнолоджи, потому что это произошло без Вашего ведома и согласия. В этом и криминал, в этом и схема заключается: из Одессагаз перевели в Газтекнолоджи незаконно, подделав заявку на перевод, и через неделю Газтекнолоджи обанкротили, всех абонентов - к Поставщику последней надежды.
Такие аферы проворачивают.... Я так понимаю что ни прокуратура ни какие либо другие органы власти никому не указ((( все в курсе и в доле.
Это просто дно(((
Слава Богу одесские мафиози не покидают меня ибо я мог расстроиться. Предоставляю некоторые фрагменты переписки с газовыми гнидами.
07 грудня:
"Феерические отписьки. Продолжайте в том же духе. Но напоминаю Вам, неуважаемым представителям Одесгаза, что я только что просмотрел календарь за 2021 год. Среди двенадцати месяцев такого месяца как "Наступний місяць" я не обнаружил. Возможно я невнимательно смотрел, а возможно такой месяц будет в следующем году. Хвала Ктулху следующий год скоро настанет. Надеюсь и на дальнейшую плодотворную переписку c вашей конторой.
7 грудня:
"На Ваше звернення,* щодо приведення обліку розподіленого та спожитого природного газу відповідно до фактичних показів лічильника газу, повідомляємо, що відповідно до глави 5 Договору розподілу природного газу та глави 4 розділу XI Кодексу газорозподільних систем, відповідне формування об’єму розподілу та споживання природного газу буде здійснюватися з урахуванням своєчасно наданих показань лічильника** газу у наступному місяці."
19 листопада:
"буде здійснюватися*з*урахуванням своєчасно наданих показань лічильника***газу*у наступному місяці.
Підтвердження про приведення до фактичних показів лічильнику буде відображено*в рахунку*Оператора ГРМ."
Последний раз редактировалось fantom; 07.12.2021 в 14:05.
Сижу, никого не трогаю, починяю примус.
К простым бытовым потребителя газа этот Кодекс не имеет отношения с 7 октября 2020 года.
К сожалению, до этой даты имеет.
Я Вам кратенько про процесс, длящийся с августа 2019. Не хотелось мне эту тему поднимать, чтобы дополнительно не баламутить народ.
Иск и апелляция были проиграны. Трактовки всего, что поэтому поводу наваяли Законами, кодексами и подзаконными актами дала Большая Палата Верховного суда и вынесла Постановление.
ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ 23 листопада 2021 року м. Київ Справа № 161/11800/19 Провадження № 14-119цс20
Велика Палата Верховного Суду у складі: ......
(из десятка страниц Постановления выбрала основное)
Дійсно, у законодавстві, яке діяло на час виникнення спірних відносин, а саме у пункті 5.3 розділу VТипового договору № 2498, передбачалося, що за розрахункову одиницю розподіленого та спожитого природного газу береться один кубічний метр (куб. м) природного газу, приведений до стандартних умов, визначених у Кодексі ГРМ. Також у пункті 6 глави 1 розділу ХVКодексу ГРМ передбачалося, що за відсутності корекції тиску та температури у ЗВТ, виміряний об`єм газу має бути приведений до стандартних умов за визначеною в цьому пункті формулою.
Отже, нормами Кодексу ГРМ та положеннями Типового договору № 2498, які затверджені регулятором, встановлено обов`язок оператора ГРМ проводити розрахунки по вузлах обліку, які не обладнані корекцією тиску та температури, шляхом приведення об`єму природного газу до стандартних умов за показами побутових лічильників у разі відсутності приладів для вимірювання температури та тиску газу, оскільки прямих вказівок на те, що ці норми поширюються лише на комерційних споживачів, у законодавстві немає, а така можливість стосовно побутових споживачів прямо передбачена актами самого регулятора.
Тобто на час виникнення спірних правовідносин не було передбачено жодних виключень щодо приведення об`єму природного газу спожитого побутовим споживачем до стандартних умов.
Лише 06 листопада 2020 року НКРЕКП прийняло постанову № 2033 «Про затвердження Методики визначення розмірів нормативних та виробничо-технологічних втрат/витрат природного газу при здійсненні розподілу природного газу та змін до деяких постанов НКРЕКП» (далі - постанова НКРЕКП № 2033), яка набрала чинності 07 листопада 2020 року та у якій було прямо зазначено, що приведення об`єму природного газу в точках комерційного обліку до стандартних умов поширюється виключно на випадки обліку природного газу, використаного споживачем, що не є побутовим.
От того, что они являются юридически ничтожными, никому легче не стало.
В вопросе приведения газа к стандартным условиям поставлена жирная точка. Теперь могут насчитать за прошлые периоды. Видимо, не случайно они регулярно считали и справочно указывали эти объемы газа в счетах.
Газ - это физические законы, уравнения газовые все учили в школе. А у потребителя есть счётчик газовый и цена за метр.
А газовые кодексы потребителю пофиг - это внутренние разборки тех, которые его качают.
Вы так классно защищаете беззаконие, это просто прелесть...
Да, и приведение газа к стандартным условиям - это учёт калорийности. Когда у потребителя будут стоять счётчики, которые фиксируют калорийность газа, тогда и будет всё приведено к стандартным условиям и будет видно, как потребителю разбодяживают газовую смесь.
Остальное - от лукавого.
Последний раз редактировалось GoodWool; 07.12.2021 в 15:40.
Социальные закладки