|
Вуйку, Ви зайшли "з вулиці" у цю тему продемонструвати свої політичні знання та майстерність?
Демонструйте, але не примушуйте задля Вас (особисто) повторювати те, що було тут написане ще 5-6 місяців тому!
Раз зайшли, то хоч поверхнево полистайте тему, щоб бути у курсі справ, про що вже писалось і головне ким, а про що ще ні...
"Новороссы" - биологические остатки Российской империи...
Я згодний з цим висновком, але у чому ж "віртуозність"?
У тому, що за вказівкою стукача прийшли на квартиру, де Шухевич спав?
При цьому втратили офіцера й не взяли живим Головнокомандувача УПА, котрого хотіли виставити, як символ поразки, зробити показовий процес, на якому де тортурами, а де й відвертою брехнею спаплюжити сам рух і його керівників?
Шановний, це не "блискуча операція" НКВД була, а ганебна (як завжди) поразка і сталіна, і тих "лохів", що прийшли його брати!
Бо нічого цінніщого для сталіна не було, ніж взяти його живим та показово осудити у Москві! Бажано було ще щоб він вигукнув "Да здравствуєт вєлікій вождь сталін, отєц всєх народов і лучшій друг бандеровцев!" та признав величність ВКП(б) і свої помилки, закликавши всіх здатись на милість владі...
Последний раз редактировалось bobbob; 20.07.2012 в 13:25.
Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.
Не знаю як Вам відповісти, щоб Ви зрозуміли, а головне - не образились!
Ви розумієте у чому справа, дурень завжди задасть більше запитань ніж самий розумний відповідей на них!
Це аксіома і у цьому його перевага!
От тому, часто-густо дискусія протікає саме у цьому руслі!
Щоб не втягуватись у непотрібну балаканину з Вами (а головне - пустопорожню), наголошу на тому, що до УПА дійсно таки йшли самі, а от до ЧА - примусово мобілізували! При тому, відправляли до складу так званих "піджачників" (пошукайте, що цей термін означав) і намагались створити умови, щоб весь цей контингент був знищенний німцями. Цим дуже "прославився" Жуков щодо українців...
Для історика немає нічого головніщого ніж правда!
Не "вирахували", ще раз повторюю, а стуканули!
А раніше не могли, бо він був у лісі, а поряд не було стукача! Хоча і у лісі багато командирів забили саме агенти!
От і вирішили вони на певному етапі припинити набирати нових бранців до УПА (я наводив ці дані)!
Навіть не брали військовиків, що мали бойовий досвід і щиро бажали їм допомогти!
СБ не справлялась з тими, кого вже взяли, а брали людей з різних місць. Честь їм та хвала, що навіть за цих умов вони вираховували стукачів та розстрілювали їх!
Последний раз редактировалось Bivaliu; 20.07.2012 в 13:40.
Я спираюся на документи. Це факт. Було знищено багато непричетних...
А це людські долі...
Последний раз редактировалось bobbob; 20.07.2012 в 13:51.
Я і щодо цього писав, читайте уважніше...
Хочу наголосити, що мобілізація в УПА і у ЧА мала принципову різницю, якщо до ЧА "мели" всіх підряд, то до УПА...
Щоб не "товкти воду у ступі", почитайте, які обмеження були при призові до лав УПА, кого звільняли від нього та за яких умов!
Це багато про що розповість...
Доречі, не ідеї розсварювати всі українські рухи, а саме метушня навкруг деталей...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 20.07.2012 в 13:55.
Пане, Ви теж того...
Ви не наводьте цитати, які Вам (особисто) сподобались, а наводьте щодо суті розмови ("Ыксперд")!
Я Вам наведу ще з десяток "савецьких джерел" з різними цифрами щодо чисельності УПА та її втрат!
Тут головна правда у тім, що частину архівів падлота знищила, частину підправила (підчистила), а частину ще й досі тримає як "Цілком таємні"?????
Здавалося б, надай людям і нічого непотрібно пояснювати! Але ж ні, вигідніше саме пояснювати, а не надати народу право прочитати самостійно!
Ось Вам цитатка щодо діяльності "хероїв" НКВД та методів їх роботи: "Злочини спецгруп НКВД під маркою УПА проти мирного населення.
Попри знищення КГБ компрометуючих внутрішніх документів НКВД щодо використання спецгруп НКВД під маркою бандерівців, в архівах все-таки збереглися деякі окремі документи, котрі свідчать, що спецгрупи НКВД вчиняли злочини проти мирних жителів. Зокрема, в рапорті одного з головних організаторів спецгруп НКВД майора Соколова фігурують факти вчинення його ж спецгрупою під його ж керівництвом злочинів: вбивство голови сільради села Яблунів Станіславської області, побиття голови сільради села Комарувка Тернопільської області, грабування бойовиками спецгрупи майна, викрадання людей у ліс для допитів.:
"Наблюдая за спецгруппой, я видел, что пешая группа очень неподвижна и может делать небольшие рейды — поэтому я посоветовался с командирами группы и решил достать лошадей и повозки, делать конную группу было нецелесообразно, не все умели ездить верхом, да и седел трудно было достать. Когда батальоны занимались операцией, то мы пошли без прикрытия в село Яблунов, Станиславской области, ночью мы вошли в село и спросили у предсельсовета, есть ли у него в селе лошади и повозки, оставленные каким-либо куренем. Тот нам ответил, что у него в селе есть 15 лошадей и 8 повозок, оставленных куренем «Сталь», он же «Резун». Этих лошадей и повозки мы забрали, предсельсовету выдали расписку, что лошади и повозки забраны куренем «Быстрого» и станичного села /клички его не помню/, он стал с нами ругаться за лошадей, говоря, что он на нас пожалуется «Резуну», что мы забрали его лошадей, мы забрали с собой, убили его и бросили в колодец. /После я читал записку «Быстрого», в которой он оправдывался перед «Резуном», что он никаких лошадей в селе Яблунов не брал/. "
„В этой же операции мне сообщил Нач. Коропецкого РО НКВД о том, что предсельсовета села Комарувка имеет тесную связь с местной боевкой «Трегуба» и ничего о появлении боевки «Трегубы» в селе не сообщает. Взяв на прикрытие роту автоматчиков, я сделал рейд в это село. — Спецгруппой ночью мы вошли в село под видом банды, арестовали предсельсовета, как СБ, обвинив его в том, что он выдал весь контингент Советской власти, он нас уверял, что он ненавидит Советскую власть и всегда помогает бандитам, назвал клички бандитов, с которыми он поддерживает связь. Мы делали вид, что его хотим повесить, но потом простили, дали ему 30 палок и ушли, (…)“
«Когда я снова стал принимать группу, то увидал, что группа сильно разложилась, боевики стали воровать, ворованное продавать и пропивать, и спецгруппа стала иметь вид уголовной банды. Но все же это разложение имело и положительные стороны — на кражах и пьянках люди спаялись и желания бежать уже не было.»
„Я посоветовался с командирами спецгруппы, что не лучше ли будет нам изменить работу — не ходить по селам под видом банд, ища бандитов, а воровать из сел людей, стоящих на учете РО НКВД, как имеющих связь с бандитами, и их допрашивать под видом «СБ», обвиняя в сиксотстве“
Повний текст рапорта майора Соколова приведений на 272 сторінці книги американського історика Джеффрі Бурдса «Советская агентура»[29]
Передбачаю Ваш вереск щодо джерела інформації бо Вам ближча з НКВД...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 20.07.2012 в 14:20.
Bivaliu, боюсь, что в данной ситуации подтираться несколько поздновато...
Происхождение Ярого неизвестно. Тут на форуме Изя распинался, что он еврей. Не доказано.Биография Рико Ярого изобилует "белыми пятнами". Есть несколько основных версий его происхождения. Согласно одной, он был венгерским евреем[1], по другой - чехом. Вероятно, еврейкой была его мать. По утверждению знавших его людей во времена, предшествующие политической деятельности, судетский немец; по собственному утверждению - потомок украинского казака, раненого в 1683 при обороне Вены от турецких захватчиков. В 1933 году после проверки Ярого сотрудник гестапо, ссылаясь на то, что такой семьи никто не помнит в Жешуве, несовпадение записей в книге магистрата и т. д. утверждал, что это мог быть кто угодно.
Социальные закладки