А я понял сразу ! 1991 год. Признаюсь провоцировал,подводил на поводке к желаемым ответам.Сообщение от STK
Ничего личного,удачи в сознательной одностороннести.
| ||
Тема: Поговорим об ОУН - УПА
А я понял сразу ! 1991 год. Признаюсь провоцировал,подводил на поводке к желаемым ответам.Сообщение от STK
Ничего личного,удачи в сознательной одностороннести.
ALKA, зрозуміти, про що ви пишете дуже тяжко, тому сперечатись більш не буду, але подивіться хоч на історичні карти, вам корисно
http://www.ostu.ru/personal/nikolaev/ww2ussr.html
Краще згинути вовком, ніж жити псом!
----
Последний раз редактировалось ALKA; 13.12.2006 в 11:23.
СТК,исчо !!!!Сообщение от STK
Ваш односторонний взгляд видно преграда к пониманию виденного.
откройте любую из 5 карт и прочитайте сверху:
Вторая мировая война СССР в 194... г.Понимаете ? Государство СССР,если не знаете то оно подверглось нападению другого государства.
карты военных действий и отображены...в динамике.Ваши любимые Рейхскоммисариаты всего то навсего структура управления ОККУПИРОВАННЫХ территорий.
Кстати советую вглядеться.Пересекая все фронты гордо написано:СССР
ЗЫ.Я Вас на украинском понимаю прекрасно.Подучите русский...
ЗЫЗЫ.Личный сайт 2006 года.АРГУМЕНТ !!!!!Пишите исчо !![]()
Последний раз редактировалось ALKA; 13.12.2006 в 11:22.
Можу знайти карти, де кордони будуть інші, але це вже інша тема (і нічого це не міняє, Союз, якщо не знаєте, захопив частину сусідньої держави так само, як і Німеччина), ви краще на Румунію, яка захопила Німеччину подивіться (то де там Одещина?Сообщение от ALKA
)
Последний раз редактировалось STK; 13.12.2006 в 14:34.
Мінський історик Володимир Гуленко досліджує діяльність на території Білорусі рухів опору під час і після Другої світової війни: радянських партизанів, польської Армії Крайової, Української повстанської армії, білоруських національних рухів. Він свідчить, що в лавах УПА, яка діяла тут до 1953 року, було багато білорусів.
Володимир Гуленко викладає курс історії Другої світової війни у Білоруському державному університеті. Він був першим науковцем, який написав про діяльність ОУН-УПА в Білорусі; зараз цією темою займається ще низка білоруських авторів.
За часів війни вплив бандерівців на півдні сучасної Білорусі був великий, стверджує Гуленко. Зіткнення у неоголошеній нещадній війні між польською Армією Крайовою та УПА були саме на території Білорусі: «Брест, Пінськ, південь Білорусі, північ України — тут загони УПА та Армії Крайової сходились напряму. Ішла боротьба на виживання. І ця війна українсько-польська підтримувалася спецслужбами і радянськими, і німецькими за принципом: поділяй і володарюй».
В історії УПА були періоди, коли вона співпрацювала з радянськими партизанами і коли брала зброю в німців, каже мінський історик Володимир Гуленко: «Все-таки їхньою метою була незалежна Україна. А Сталін вчинив із бандерівцями так, на мій погляд, як би бандерівці вчинили зі сталіністами. Інша справа, що це все-таки була народна війна: загальна кількість радянських партизанів і бандерівців у Білорусі була приблизно однакова — не менше ніж півмільйона».
За підрахунками Гуленка, від рук НКВС на території України і Білорусі загинуло 170 тисяч вояків УПА, 70 тисяч втекло на Захід, взято в полон і вислано понад 200 тисяч.
Білоруси в лавах УПА
Серед вояків УПА було багато білорусів. У Дивинському районі Брестської області у 1944 році до Радянської Армії мобілізували лише 50 чоловік із 5 тисяч — решта втекла до бандерівців.
Діяли спеціальні білоруські проводи УПА: «Молодечо частково, Пінськ, Барановичі — там загони УПА були. Крім того, що тут були спроби створювати на зразок загонів УПА формування білоруських націоналістів. Білоруська делегація їздила на з’їзд ОУН восени 1943 року. Вони теж спробували створити рух антифашистсько-антирадянський».
Проте білоруси не змогли реалізувати цих планів.
Тим не менше загони УПА діяли на території сучасної Білорусі до кінця 1953 року, стверджує мінський історик Володимир Гуленко, і вели партизанську війну з радянською владою.
Причому в їхніх лавах діяли переважно місцеві, білоруські громадяни: «10 років після війни бандити вижити не можуть. Це не бандитський рух. Тут, безумовно, була масова підтримка місцевого населення».
Володимир Гуленко каже, що з загонами УПА на півдні Білорусі радянська влада покінчила лише завдяки великим військовим спецопераціям та вивезенню в Сибір цілих сіл, у яких підтримували повстанців.
Любая страна создана на захватах.Мягких и пушистых государств нет. Российская империя для Украины Крым(и не только) захватила. У Вас к ней есть притензии ? Так турки ждут Вашего справедливого решения !Сообщение от STK
О той же бессарабии Ваши румынские протеже смотрят с вожделением.Отдадим захваченные проклятыми большевиками земли ? А ? Жду ответа.
Я Вам про исторические и географические реалии а Вы мне про обиды и казусы.
Про "немецько-румунських загарбникiв" тут уже говорено-переговорено
пролистните форум,у Вас там румынский солдат экзотика а в Одессе это рассказы пожилых людей.
Карту таки покажите.Исчоооо !!!!
Союз захопов західноукраїнські землі, почав відбирати в людей землю і майно (хоч і не з перших днів), незадоволених садити, люди почали боротись проти окупантів, а зараз їх називають бандитаи, зрадниками і т.д. От вам і історичні реалії.Сообщение от ALKA
Що я бачу, ви вже знаєте, що Одеса була окупована Румунією
Одесса же была территорией Германии ! Румыны немцев завоевали ???!!!...
СТК.Не увиливайте.Отдавать Крым туркам а бессарабию Румынии или нет ?
"Очистимся от позорного коммунистического прошлого !!!!"
ЗЫ.Как то промелькнул у вас смайлик сарказм,но видно по-ошибке.Покопайтесь в форуме поглубже(месяцев так 6) найдете много моего о румынской оккупации в Одессе.Удачи...
Да. Именно на него я и хотела указать.Сообщение от magentis
Крим не комуністи захопили в турків (і не зовсім в турків)Сообщение от ALKA
![]()
Якби там більшість населення були турки і румуни, то можна було віддати (при умові, що Україні віддвадуть всі етнічні землі), а так чого ми маєм їм щось віддавати?
Цікава ви людина, спочатку казали, що Одеса була під німецькою окупацією, а тепер кажете, що під румунською )
Опять про этинических завели пестню ? Среди гагаузско-молдавско-болгарско-русскоукраинской мешанины западной части одесской области много ЭТНИЧЕСКИХ украинцев найдете ?
Отдаем ? Да и какие -такие условия ?
"Ведь нажито нечестным коммунистическим трудом !" "Убийцами,мучителями !"
Ладно уговорили,не спорим по мелочам, не турки.Татары. Крым признаем геноцидной зоной этнических татар, отдем им, а славян(признаем как оккупантов по прибалтийскому сценарию) на воздух.СТК давайте уж "историческую справедливость" восстанавливать не только в отдельно выгодном для Вас уезде.Вперед ?
Последний раз редактировалось ALKA; 13.12.2006 в 20:50.
Якщо в Криму буде більшість татарського населення і вони захочуть свою державу, то ніхто не має права їм заборонити її мати! І так з всіма народами!Сообщение от ALKA
ALKA, я так зрозумів для вас теж люди, які воюють за створення своєї національної держави бандити?
STK! В свете Вашей последней фразы - поддержим результаты референдума в Приднестровье? Дадим признание и независимость?
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
Ой ли ! В крыму таки "бильшисть" к России стремится,причем подавляющая. Отпускаем ? От Вас все зависит ! Не медлите с ответом.Сообщение от STK
![]()
ЗЫ.Эххх. Квасной Этнос.Более медвежьей услуги и не представишь для Украины.
Пардон, пардон. Увлекся.
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
Відпускаєм, але про умови я писав вище.Сообщение от ALKA
Ми їм нічого дати не можемСообщение от Ant
Тим більш, що вони незалежності не хочуть.
Социальные закладки