Тема: Парковки в городе

Ответить в теме
Страница 100 из 253 ПерваяПервая ... 50 90 98 99 100 101 102 110 150 200 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,981 по 2,000 из 5043
  1. Вверх #1981
    Частый гость
    А я вот наблюдаю, как платные парковки исчезают. Например, Пушкинская\М.Арнаутская (с Пушкинской - направо) - буквально две недели назад была платная парковка (со знаком), сегодня уже знак обычной парковки. И еще много таких мест, где парковщики исчезли.

2. Вверх #1982
    Частый гость Аватар для Вячеслатор
    Да есть такое дело, вот в прошлые выходные парковался напротив рынка на глушко, так никого не было, а знак стоял.
    Постарайтесь понять одно - нет никакой ложки...

3. Вверх #1983
    Не покидает форум Аватар для Mystique
    Цитата Сообщение от Broken Sword Посмотреть сообщение
    А я вот наблюдаю, как платные парковки исчезают. Например, Пушкинская\М.Арнаутская (с Пушкинской - направо) - буквально две недели назад была платная парковка (со знаком), сегодня уже знак обычной парковки. И еще много таких мест, где парковщики исчезли.
    Зато в других злачных местах появляются Как в больницах запретили парковаться - возле 11-й (Слободка) нарисовалась "парковка" на пятачке возле ворот (частично - на земле рядом с пятачком), никаких знаков там нет, зато слегка проспиртованный дедушка ходит, денюжку тошнит. Правда, не слишком настойчиво и без лишних слов понимает, с кого денюжку даже напрягаться просить не надо

Странно ещё, что под Еврейской никто не нарисовался.. Хотя, там своя мафия - в больницу все равно пускают, но за лаве. Даже если врач и там работаешь)

Пы.Сы. Холодает. Парковщики сбиваются в стаи и неровные косяками мигрируют на юг)
    Glory to Arstotzka!

4. Вверх #1984
    Не покидает форум Аватар для Моня-Одесса
    Вот по Успенской возле "Жарю-Парю" нарисовалась платная парковочка. Раньше я там парковалась бесплатно, а вчера подбегает товарисч и деньгу просит, и все на знак указывает, типа платная стоянка стала.Пошла посмотреть и правда есть знак, но выглядит он как-то странно, из нескольких частей собранный.

5. Вверх #1985
    Посетитель
    Ну так надо парковщику дать бумажный рубль, из нескольких частей так же собранный

6. Вверх #1986
    Посетитель Аватар для GENRIX
    Цитата Сообщение от Моня-Одесса Посмотреть сообщение
    Вот по Успенской возле "Жарю-Парю" нарисовалась платная парковочка. Раньше я там парковалась бесплатно, а вчера подбегает товарисч и деньгу просит, и все на знак указывает, типа платная стоянка стала.Пошла посмотреть и правда есть знак, но выглядит он как-то странно, из нескольких частей собранный.
    так и летом подбегали

7. Вверх #1987
    Посетитель Аватар для Havana
    На Греческой у Афины продолжается беспредел! На пол часа оставила машину.Возвращаюсь , подбегает красавчег и говорит: Платите деньги, спрашиваю за ,что? За проезд. (видимо за день напахался ) Я спрашиваю за какой проезд? Я в трамвае? Он: короче, надо заплатить.Я: А талончик дадите? Он: нет талончиков. Я: А за, что я тогда должна платить? Мне на работе нужно предъявить документик на, что ушли денюжки. Короче, как в анекдоте. Нет ручечек нет и печеничка. Хузяин парковочки жмется на бумажечкилжеталончики. Минимум вложений, максимум подъем. Задолбали! Не платила и не буду платить!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8. Вверх #1988
    Не покидает форум Аватар для Лёля85
    Цитата Сообщение от Ольга А Посмотреть сообщение
    Да пару дней назад на спектакле у Музкомедии дали гривну..а то народ тут писал какие то страшные цифры типа 20 -30 грн .в честь любви к театру платят .так вот убедительно прошу не платите не балуйте вы народ,а то нам потом отдуваться)
    Были однажды в Музкомедии, при подъезде по Пантелеймоновской вижу кучу парковщиков, я возьми и припаркуйся на другой стороне на тротуаре (то есть не на парковке). Вижу один подбегает ко мне без бейджика, главное что жилетку нацепил, говорю:
    - Че надо?
    - Вы на спектакль?
    - Да и что с того???
    - Да ничего
    На том и распрощались. Зато когда после спектакля нужно было выехать, (а машин было наставленно так, что без помощи не выедешь, или жди пока кто-то другой выедет и место освободит) хоть один парковщик появился бы - так не было, а были же люди, которые наверяка заплатили за парковку!!!
    Анюточка-солнышко 12 марта 2015

9. Вверх #1989
    Постоялец форума Аватар для Пудра
    По теме парковки перед "Афиной" - довела до сказу парковщика однажды ))
    Паркуюсь, даю 5 гривен (меньше не было).
    Он мне - это за час. Вы сколько пробудете?
    Я - не знаю , думаю за час управлюсь...
    Он - ну ладно, я укажу время,когда вы приехали, а там разберемся.

Через часа 2-3 я вышла из "Афины" - и тут, откуда не возьмись, бегит ко мне мой рыцарь, в сверкающей жилетке.
    Он - с вас еще 10 гривен.
    Я - с какой радости?
    он - смотрите время на талоне, вы быди три часа на парковке.
    я - ну, во-первых, не 3, а 2.45 - остановка до 15 минут не считается стоянкой.
    он - если для вас критично 50 копеек...
    я - критично, мне с неба они не падают.
    он - те, кому критично 50 копеек на таких машинах не ездят...

Тут Остапа (меня ,тобишь) понесло...

Я не навязчиво попросила мне предъявить документы: удостоверение, уточнила его рабочее время, попросила мне сюда позвать его начальство, какой-либо документ, устанавливающий тарифы и определяющий участок парковки. На его несмелое "А шо я ... это горсовет...", я попросила показать решение горсовета соответствующее.
    И, на закуску ,попросила выписать мне талончик - как основание обращение в суд.

На талончиках 1991 года выпуска было написано: 1 карбованець.....
    Я сказала, что, пардон, у нас в славном государстве такая валюта неликвидна, не указан промежуток времени на талончике и попросила написать объяснение.
    Мне было предложено 15 (!!!) талончиков по карбованцу.

Темный человек парковщик...
    Конечно, грузить я умею особо одаренных, дело это не хитрое. Брать с него особо нечего...Так, попререкаться разве.

Но наглость, с которой парковщики как стервятники налетают,не успеешь из машины даже выйти, к сожалению других вариантов общения не оставляет.

В центре некоторые уже имели опыт общения со мной - возле Манго того же - больше не подходят даже.
    Как говорится, спасение утопающего - дело рук самого утопающего ))
    Эмансипированная экзальтированная женщина с эпатажным поведением.

10. Вверх #1990
    User banned
    А весёлая у нас всё таки страна........... Никуда я отсюда не уеду!!!!!

11. Вверх #1991
    Частый гость Аватар для Milalora
    "С 1 января вводятся новые правила парковки.Правила запрещают размещать площадки для парковки на улицах с 2 полосами движения шириной менее 7,5 м. При этом площадки должны быть обозначены дорожными знаками и разметкой".http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=14866
    А еще бы запретили паковщикам влеплять как можно больше машин возле Афины на дороге, и убрали таксистов которые занимают там и так узкий участок дороги. Каждый день заторы и почти "стресс", так как обитаю рядом, и проезжаю там по несколько раз.

12. Вверх #1992
    Частый гость Аватар для Aleksey-11
    Да и цены на парковку вырастут в 5-ть раз
    Стыдить лжеца,шутить над дураком и спорить с женщ.

13. Вверх #1993
    Посетитель Аватар для Базилика
    По теме парковки у муз комедии.
    Приехали на спектакль.Подходит парковщик.Даем денюжку.И через 15 мин видим такую картину.Парковщик снимает спец одежду и прямиком в кассы.Купил билетик и в театр.Вот так.

14. Вверх #1994
    Постоялец форума Аватар для Angelino4ka
    Вчера парковалась у Афины. Парковщика в поле видимости не было. Через минут40 пришла. С другой стороны бежит. В одной руке семечки, в другой растрепанная пачка бумажек. говорит:"оплатите стояночку." "а где же вы были, человек- парковщик? и сколько я здесь стояла?" отвечает, что "стояла - долго". "Раз время посчитано как долго и на него нет тарифов, то...счастливо оставаться" 1грн. съэкономила
    У меня нет врагов! А если Вы себя им считаете, то поздравляю: Вас нет!!!

15. Вверх #1995
    №2201-01р від 01.12.2009р.

Про результати роботи робочої групи з розробки механізму ефективного використання та експлуатації місць платного паркування у місті Одесі, затвердженої розпорядженням міського голови від 10.07.2009 року №1520-01р

Розпорядження
    Одеського міського голови
    №2201-01р від 01.12.2009р.

Про результати роботи робочої групи з розробки

механізму ефективного використання та експлуатації місць

платного паркування у місті Одесі, затвердженої розпорядженням

міського голови від 10.07.2009 року №1520-01р

З метою посилення контролю за ефективним використанням комунального майна та підвищенням управління комунальним майном територіальної громади міста Одеси, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Звіт про результати роботи робочої групи з розробки механізму ефективного використання та експлуатації місць платного паркування у місті Одесі взяти до відома.

2. Затвердити заходи з розробки схем розміщення парковочних місць по територіальних зонах, за видами парковки, залежно від розташування по відношенню до об'єктів з різним ступенем соціального попиту та паспортів місць платного паркування, а також підвищення розміру ставок збору за паркування (додаються).

3. Вважати такими, що втратили чинність розпорядження міського голови від 10.07.2009 року №1520-01р та від 30.07.2009 року №1610-01р.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Убірію В.Ш.

Е. Гурвіц

Додаток
    до розпорядження
    міського голови
    від 01.12.2009р. №2201-01р

ПЕРЕЛІК
    заходів з розробки схем розміщення парковочних місць по
    територіальних зонах, за видами парковки, залежно від розташування
    по відношенню до об'єктів з різним ступенем соціального попиту та
    паспортів місць платного паркування, а також підвищення розміру ставок
    збору за паркування

1. Провести інвентаризацію парковок міста Одеси, визначити відповідність їх розміщення та стану діючому законодавству.
    До 01.02.2010 року

Департамент транспортного комплексу та зв'язку Одеської міської ради.
    Управління дорожнього господарства Одеської міської ради.
    Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради.
    Відділ ДАІ м. Одеси при УДАІ ГУМВС України в м. Одеській області. Районні адміністрації Одеської міської ради.
    КП «Парксервіс-Одеса»

2. Надати пропозиції щодо зонального розподілу території міста Одеси та сумісно розробити проект рішення Одеської міської ради щодо зонального розподілу парковочних місць міста Одеси.
    До 26.02.2010 року

Управління економіки, інвестиційної політики та зовнішньоекономічної діяльності Одеської міської ради.
    Департамент транспортного комплексу та зв'язку Одеської міської ради.
    Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради.
    Районні адміністрації Одеської міської ради.
    КП «Парксервіс-Одеса»

3. Розробити схеми розміщення парковочних місць по територіальних зонах, за видами парковки, залежно від розташування зон по відношенню до об'єктів з різним ступенем соціального попиту та паспорти місць платного паркування
    І квартал 2010 року

Департамент транспортного комплексу
    та зв'язку Одеської міської ради.
    Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради.
    Відділ ДАІ м. Одеси при УДАІ ГУМВС України в м. Одеській області. Районні адміністрації Одеської міської ради.
    КП «Парксервіс-Одеса».
    КП «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ».

4. Надати пропозиції щодо перегляду розміру ставок збору за паркування на нічних та цілодобових парковках/стоянках міста у відповідності до Декрету Кабінету Міністрів України від 10.05.2008 року №145-17 «Про місцеві податки і збори».
    І квартал 2010 року

Управління економіки, інвестиційної політики та зовнішньоекономічної діяльності Одеської міської ради.
    Юридичний департамент Одеської міської ради.

Керуюча справами Т.М. Єршова

16. Вверх #1996
    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    ПОСТАНОВА
    від 03.12.2009 p.N
    Київ
    Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів!

З метою встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів Кабінет Міністрів України постановляє:
    1. Затвердити Порядок формування тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів, що додається.
    2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2010 року.

Прем'єр-міністр України

Ю.ТИМОШЕНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 03.12.2009 p. N
    Порядок формування тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів
    Загальні питання
    1. Цей Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з
    утримання місць платного паркування транспортних засобів (далі - послуги)
    і поширюється на осіб, які використовують транспортний засіб на законних
    підставах та здійснюють паркування транспортних засобів у місцях платного
    паркування (далі - користувачі), а також на суб'єктів господарювання, які
    надають послуги з утримання місць платного паркування транспортних
    засобів.
    Під час паркування транспортного засобу на місцях платного паркування користувачі сплачують збір за паркування транспортного засобу, розмір якого встановлюється органами місцевого самоврядування згідно із законодавством, а також вартість надання послуг з утримання місць платного паркування за тарифами, розрахованими відповідно до цього порядку.
    Збір за паркування транспортного засобу зараховується у місцевий бюджет у порядку, визначеному органами місцевого самоврядування.
    Плата за послуги з утримання місць платного паркування зараховується у встановленому порядку на поточний рахунок суб'єктів господарювання, які надають послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів.
    2. Розмір тарифів (нормативних витрат, пов'язаних з паркуванням транспортних засобів) визначається окремо для відведених місць паркування та спеціально обладнаних місць паркування залежно від кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного технічного, санітарно-гігієнічного, протипожежного стану місць платного паркування.
    3. Розмір тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів визначається з урахуванням виконання, як правило, таких видів робіт:
    періодична повірка, ремонт та технічне обслуговування паркувальних автоматів;
    ремонт та технічне обслуговування в'їзних та виїзних терміналів;
    енергопостачання паркувальних автоматів, в'їзних та виїзних терміналів;

експлуатація дорожніх знаків;
    нанесення та відновлення дорожньої розмітки;
    прибирання території;
    вивезення твердих побутових відходів;
    освітлення території місць платного паркування;
    прибирання та вивезення снігу;
    4. Під час формування тарифу на послуги повинна забезпечуватися прозорість усіх його складових з визначенням вартості кожної з них з розрахунку на 1 машино-місце за одиницю часу (1 година).
    5. Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад встановлюють тарифи на послуги, які надаються суб'єктами господарювання комунальної власності відповідної територіальної громади, та погоджують тарифи на послуги, що надаються суб'єктами господарювання інших форм власності.
    6. Суб'єкти підприємницької діяльності, що надають послуги з
    утримання місць платного паркування - юридичні або фізичні особи, які
    перейшли на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності,
    розраховують тарифи згідно з цим Порядком з врахуванням норм Указу
    Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та
    звітності суб'єктів малого підприємництва у частині сплати податків і зборів
    (обов'язкових платежів).
    7. У цьому Порядку терміни вживаються в такому значенні:
    витрати із здійснення капітальних вкладень - витрати, пов'язані з будівництвом, реконструкцією, модернізацією основних фондів, а також з придбанням нематеріальних активів, що підлягають амортизації згідно із законодавством;
    економічно обґрунтовані плановані витрати - витрати, планування яких здійснюється з дотриманням вимог стандартів, нормативів, норм технологічних регламентів, а також вимог щодо надання послуг визначеної кількості та якості з урахуванням економічних і природно-кліматичних особливостей регіону;
    операційна діяльність - основна діяльність підприємства, крім інвестиційної та фінансової;
    повна планована собівартість послуг - економічно обґрунтовані плановані витрати підприємства, що надає послуги (далі - підприємство), включаючи витрати з операційної діяльності, фінансові витрати, пов'язані з основною діяльністю;
    тарифи на послуги - вартість надання послуг із утримання місць платного паркування транспортного засобу виходячи з одного машино-місця за одиницю часу (1 година), розрахований на основі економічно обґрунтованих планованих витрат.
    Формування тарифів на послуги
    8. Розрахунок тарифів на послуги здійснюється відповідно до
    запланованого на рік обсягу надання послуг з використанням економічно

обгрунтованих планових витрат, визначених на підставі галузевих нормативів, техніко-економічних розрахунків, кошторисів, ставок податків і зборів (обов'язкових платежів) та прогнозованих цін на промислову продукцію і послуги у плановому періоді.
    9. Річний план надання послуг розробляється на підставі фактичного та
    прогнозованого обсягів надання послуг з урахуванням техніко-економічних
    факторів, зокрема таких, як:
    зміна обсягів надання послуг в результаті економічного розвитку населеного пункту, підвищення вимог щодо якості послуг;
    здійснення заходів щодо автоматизації та механізації місць платного паркування, дотримання всіх встановлених видів та періодичності технічного обслуговування, ремонту обладнання;
    підвищення рівня організації виробництва та умов організації праці шляхом удосконалення операційно-виробничого планування, систем управління, матеріально-технічного забезпечення господарської діяльності;
    поліпшення умов безпеки руху та охорони праці.
    10. Планування витрат, що включаються до повної планової
    собівартості послуг, здійснюється з урахуванням витрат з операційної
    діяльності та фінансових витрат, крім фінансових витрат, пов'язаних із
    створенням кваліфікаційного активу.
    До планових витрат операційної діяльності включаються: планова виробнича собівартість послуг;
    адміністративні витрати, витрати із збуту послуг та інші операційні витрати.
    11. Планування витрат здійснюється із застосуванням нормативного
    методу на підставі державних і галузевих нормативів використання
    матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм і розцінок з оплати
    праці, нормативів витрат з управління та обслуговування виробництва.
    Витрати, об'єктивне нормування яких неможливе, плануються з урахуванням економічно обґрунтованих планованих витрат за попередній рік, прогнозу індексів цін підприємства та на підставі планованих кошторисів.
    Перелік і склад статей витрат з надання послуг визначаються підприємством залежно від зони розміщення місць платного паркування у загальноміській схемі, рівня організації та автоматизації місць платного паркування.
    12. Калькулювання собівартості послуг здійснюється у розрахунку на
    рік.
    Повна планована собівартість послуг

13. До планованої собівартості послуг включаються прямі матеріальні
    витрати, прямі витрати з оплати праці, інші прямі витрати та
    загальновиробничі витрати.

14. До складу прямих матеріальних витрат включаються витрати,
    пов'язані з використанням:

електроенергії для живлення паркувальних автоматів, в'їзних та виїзних терміналів місць платного паркування тощо. Вартість витрат визначається на основі норм використання електроенергії та тарифу на електроенергію, встановленого відповідно до законодавства. У розрахунку витрат, пов'язаних з використанням електроенергії також враховуються витрати на зумовлену електромагнітною незбалансованістю електроустановок технологічно шкідливу циркуляцію електроенергії між джерелами електропостачання та приймачами змінного електричного струму (у разі відсутності приладів обліку величина її потужності визначається відповідно до нормативів);
    матеріалів, запасних частин, купованих комплектувальних виробів, та інших матеріальних ресурсів для забезпечення технологічного процесу (витрати визначаються на основі норм використання таких ресурсів та діючих цін (тарифів) на них з виключенням вартості зворотних відходів).

15. До складу прямих витрат з оплати праці включаються:
    витрати з основної заробітної плати виробничого персоналу (працівники місць платного паркування), діяльність якого безпосередньо пов'язана з наданням послуг, що визначаються виходячи з чисельності персоналу за штатним розписом, установлених на підприємстві тарифних ставок (окладів), відрядних розцінок для робітників та посадових окладів для керівників, фахівців, технічних службовців;
    витрати з додаткової заробітної плати виробничого персоналу, що визначаються виходячи з розміру встановлених доплат, надбавок, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, які відповідно до підпункту 5.6.1 статті 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» включаються до валових витрат, премій, пов'язаних з виконанням виробничих завдань і функцій, оплатою невідпрацьованого часу.
    16. До складу інших прямих витрат включаються:
    суми відрахувань на соціальні заходи для виробничого персоналу;
    амортизація основних виробничих засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів виробничого призначення; інші виробничі витрати, безпосередньо пов'язані з конкретним об'єктом витрат. Сума амортизаційних відрахувань для розрахунку тарифів на послуги визначається з урахуванням руху основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів виробничого призначення у планованому періоді.
    Для розрахунку амортизації основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів виробничого призначення застосовуються норми, встановлені Законом України "Про оподаткування прибутку підприємств".
    17. До складу загальновиробничих витрат включаються:
    1) витрати, пов'язані з:
    управлінням виробництвом, що визначаються виходячи з чисельності персоналу за штатним розписом і встановлених на підприємстві тарифних ставок (окладів) (основна і додаткова заробітна плата, гарантійні та

компенсаційні виплати, відрахування на соціальні заходи, оплата службових відряджень, витрати з підготовки та перепідготовки кадрів);
    утриманням, експлуатацією, ремонтом, страхуванням, орендою основних засобів та інших необоротних активів загальновиробничого призначення, пожежною і сторожовою охороною об'єктів виробничого призначення, оплатою послуг інших спеціалізованих підприємств, виконанням регламентних робіт, передбачених проектно-технічною документацією;
    опаленням, освітленням, дезінфекцією, дератизацією виробничих приміщень, вивезенням твердих побутових відходів, та інші витрати, пов'язані з експлуатацією виробничих приміщень, які розраховуються виходячи з обсягів зазначених робіт, послуг та цін на них;
    забезпечення охорони праці, дотримання вимог техніки безпеки, обов'язкове страхування водіїв транспортних засобів, послуги інших підприємств, послуги зв'язку);
    охороною навколишнього середовища.
    2) розрахована відповідно до законодавства амортизація основних
    засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів
    загальновиробничого призначення;
    3) податки, збори (обов'язкові платежі).
    18. До складу планованої собівартості послуг можуть включатися
    розподілені та нерозподілені постійні загальновиробничі витрати, розмір
    яких не може перевищувати їх фактичну величину.
    Адміністративні витрати
    19. До складу адміністративних витрат включаються витрати, пов'язані
    з обслуговуванням та управлінням підприємством, зокрема з:
    утриманням апарату управління та персоналу, зайнятого обслуговуванням адміністративної інфраструктури. Такі витрати визначаються виходячи з чисельності за штатним розписом і встановлених на підприємстві ставок (окладів) (основна і додаткова заробітна плата, гарантійні та компенсаційні виплати, внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, оплата службових відряджень, витрати з підготовки та перепідготовки кадрів);
    амортизацією основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів адміністративного призначення;
    утриманням основних засобів, інших необоротних матеріальних активів адміністративного призначення;
    оплатою професійних послуг (юридичні, аудиторські), послуг зв'язку, розрахунково-касового обслуговування та інших послуг банків, наданих відповідно до укладених договорів;
    сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), крім тих, що включаються до планованої собівартості послуг.

20. До складу адміністративних витрат включаються також інші
    витрати (використання малоцінних і швидкозношуваних предметів,
    канцелярські витрати, судові витрати, передплата періодичних професійних
    видань тощо).
    21. Адміністративні витрати включаються до економічно
    обґрунтованих планових витрат у розмірі, що не перевищує 15 відсотків
    планової виробничої собівартості. Темпи зростання адміністративних витрат
    не повинні перевищувати визначеного рівня інфляції.
    Витрати із збуту послуг
    22. До складу витрат із збуту послуг включаються:
    1) витрати з операційної діяльності, безпосередньо пов'язані з наданням
    послуг, зокрема з:
    оплатою праці та сплатою внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, оплати службових відряджень персоналу; оплатою інформаційних послуг; виготовленням розрахункових документів;
    2) амортизація та утримання основних засобів, інших необоротних
    матеріальних і нематеріальних активів, пов'язаних із збутом послуг.
    23. Витрати із збуту послуг визначаються із застосуванням
    нормативного методу або за результатами аналізу фактичного рівня витрат за
    попередні роки з урахуванням змін, які передбачаються у планованому
    періоді.
    24. Витрати із збуту послуг включаються до тарифів у розмірі, що не
    перевищує 5 відсотків планованої виробничої собівартості.
    Інші витрати з операційної діяльності
    25. Планування інших витрат з операційної діяльності здійснюється на
    основі їх економічного обґрунтування.
    26. До складу інших витрат з операційної діяльності включаються
    витрати на формений одяг працівників місць платного паркування.
    27. До складу інших витрат з операційної діяльності не можуть
    включатися:
    суми безнадійної дебіторської заборгованості; суми неустойки (штраф, пеня); суми нестачі та втрати від пошкодження цінностей; витрати, пов'язані з купівлею-продажем іноземної валюти, та втрати від операційної курсової різниці;
    суми спонсорської та благодійної допомоги; собівартість реалізованих виробничих запасів.

Фінансові витрати
    28. До фінансових витрат належать витрати з виплати відсотків за користування кредитами та витрати, пов'язані із залученням позикового капіталу для цілей інвестиційної (пов'язаної з основною) діяльності, крім фінансових витрат, пов'язаних із створенням кваліфікаційного активу.
    29. Розмір фінансових витрат визначається відповідно до кредитних та інших договорів і законодавства.
    Розрахунок тарифів на послуги
    30. До тарифів на послуги включаються витрати з ремонту, реконструкції та іншого відновлення основних фондів у межах, визначених законодавством.
    31. Розрахунок тарифу включає визначення розміру економічно обґрунтованих планованих витрат підприємства на одиницю калькулювання собівартості послуги з урахуванням потреби в кожному ресурсі у натуральному виразі.

32. Одиниця калькулювання собівартості послуги - 1 машино-місце за 1 годину.
    33. Розмір індивідуальної складової статті витрат (Bj) у грошовому виразі (вартість окремого ресурсу) визначається за формулою
    де Pj — потреба у відповідному ресурсі в натуральному виразі; llj— ціна одиниці відповідного ресурсу.
    34. Розраховані відповідно до п. 36 Порядку індивідуальні складові
    групуються в окремі статті витрат за формулою

де ВІ — рівень окремої статті витрат у грошовому виразі; т — кількість індивідуальних складових статті витрат.
    35. Розмір витрат за окремою статтею у грошовому виразі в розрахунку
    на одиницю калькулювання собівартості послуг (А І) визначається за
    формулою
    де Отап— запланований обсяг надання послуги, машино-місць. 36. Розмір групи витрат в розрахунку на одиницю калькулювання собівартості послуг (ГВК) визначається за формулою

де п — кількість статей витрат у кожній групі.
    37. Повна планована собівартість одиниці послуги (ПС) визначається за
    формулою
    лс=£гвк,
    і де £ ГВК — сума витрат за всіма групами витрат, гривень за 1 машино-
    місце за 1 годину;
    1 - кількість груп витрат.
    Економічно обґрунтований тариф (7) на послугу визначається за формулою:
    Т =ПС +П ,
    де Л — витрати із здійснення капітальних вкладень з відрахуванням податку на прибуток, гривень за машино-місце за 1 годину.
    38. Рівень рентабельності формується з урахуванням необхідності сплати податку на прибуток підприємств, та спрямування частини отриманого прибутку на технічне переоснащення підприємств і не повинен перевищувати в цілому по підприємству 12 відсотків.

39. До тарифів на послуги з паркування транспортних засобів включаються витрати із створення резервного капіталу, що спрямовується на капітальні інвестиції, гранична величина яких визначається з урахуванням обсягу коштів, необхідних для забезпечення відтворення і розвитку основних засобів та нематеріальних активів, які підлягають амортизації.

40. Витрати із здійснення капітальних вкладень, створення спеціальних інвестиційних фондів, забезпечення прибутковості інвестованого капіталу включаються до тарифів на строк не менше як п'ять років (у сумі, що не перевищує 20 відсотків загального обсягу витрат). У процесі формування тарифів підприємство визначає джерела фінансування капітальних інвестицій за рахунок амортизації та планованого прибутку.
    41. Тарифи, які встановлюються на рівні повної собівартості послуг, фіксуються на один рік.
    42. Тарифи, які включають витрати на здійснення капітальних
    вкладень, фіксуються на строк, передбачений для виконання програми
    розвитку підприємства, з урахуванням можливості зміни складових витрат на
    надання послуг з утримання місць платного паркування.
    Последний раз редактировалось Aleksey-11; 09.12.2009 в 22:43.

17. Вверх #1997
    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
    від 03.12.2009 р. N _____
    Київ

Про затвердження Правил паркування транспортних засобів

Відповідно до Закону України "Про дорожній рух" Кабінет Міністрів України постановляє:
    1. Затвердити Правила паркування транспортних засобів, що додаються.
    2. Міністерству з питань житлово-комунального господарства України у тримісячний термін розробити Порядок підготовки та проведення конкурсів щодо надання послуг з паркування транспортних засобів.
    Прем’єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від «03»12.2009р. N __

ПРАВИЛА
    паркування транспортних засобів

Загальні питання

1. Правила паркування транспортних засобів (далі – Правила)регламентують організацію та порядок надання послуг з платного паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів.

2. Ці Правила поширюються на власників транспортних засобів, а також осіб, які мають оформлене відповідно до законодавства доручення на право користування і (або) розпоряджання ними, водіїв, які отримують послуги з платного паркування транспортних засобів (далі – користувачів), а також на суб’єкти господарювання, які надають послуги з платного паркування транспортних засобів.
    3. Правила розроблені з метою вдосконалення регулювання відносин у сфері надання послуг з платного паркування транспортних засобів у населених пунктах шляхом впровадження, організації, функціонування і контролю системи автоматизованого платного паркування транспортних засобів.
    4. Ці Правила не поширюються на організацію та порядок надання послуг зі зберігання транспортних засобів (автомобілів, автобусів, мотоциклів, моторолерів, мотоколясок, мопедів та причепів), що належать громадянам, а також транзитних транспортних засобів, що здійснюють міжнародні та міжміські перевезення, що регламентовано Правилами зберігання транспортних засобів на автостоянках, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 22.01.96 р. №115.
    5. Суб’єкти господарювання, які надають послуги з платного паркування транспортних засобів, зобов'язані надавати ці послуги з дотриманням вимог Закону України "Про захист прав споживачів".
    6. Органи місцевого самоврядування визначають суб’єктів господарювання по наданню послуг з платного паркування транспортних засобів за результатами конкурсного відбору. Порядок підготовки та проведення конкурсів щодо надання послуг з паркування транспортних засобів розробляється центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

6. У цих Правилах терміни вживаються у такому значенні:
    автоматичний в'їзний та виїзний термінали – система пристроїв, призначена одночасно для пропуску транспортних засобів на парковку та, відповідно, випуску з парковки, обліку часу стоянки транспортного засобу, оплати послуг з платного паркування та перешкоджання виїзду транспортного засобу у разі несплати за послуги з платного паркування;
    відведені місця – це місця для платного паркування транспортних засобів, визначені дорожніми знаками, які мають відповідну дорожню розмітку і оснащені автоматичними пристроями для контролю часу та оплати послуг з паркування;
    заїзний "карман" – елемент автомобільної дороги, де здійснюється стоянка транспортних засобів;
    оператор(уповноважена організація) – суб’єкт господарювання, визначений згідно із конкурсом здійснювати надання послуг з платного паркування транспортних засобів, організацію і експлуатацію парковок на певній території;
    паркування транспортних засобів – тимчасова стоянка транспортних засобів у відведених або спеціально обладнаних місцях, визначених рішенням органів місцевого самоврядування, без відповідальності за зберігання транспортного засобу;
    паркувальний автомат (паркомат) - лічильник, призначений для обліку часу стоянки автотранспортного засобу, який показує час, до якого сплачено тривалість стоянки транспортного засобу, і забезпечує зворотний облік часу;
    паркувальний талон, квитанція - платіжні документи, що надаються паркоматами і посвідчують сплату за паркування автотранспорту;
    пластикова чіп-картка, смарт-картка - багаторазові платіжні засоби, за допомогою яких може здійснюватися оплата вартості паркування транспортних засобів через паркомат;
    платні місця для паркування (далі – парковки) - відведені або спеціально обладнані місця, призначені для паркування транспортного засобу зі стягненням плати за час паркування без відповідальності за зберігання транспортного засобу;
    послуги з паркування транспортних засобів - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення безпеки руху транспортних засобів та пішоходів, належного благоустрою територій населених пунктів відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, підвищення дисципліни сплати збору за парковку автотранспорту, встановленого чинним законодавством.
    спеціально обладнані місця – це місця для платного паркування транспортних засобів, розміщені за межами смуг руху проїзної частини доріг, які мають розмітку, обладнані дорожніми знаками, спеціальними технічними пристроями (огорожею, в’їзними та виїзними терміналами, приміщеннями для контролерів тощо).
    Інші терміни вживаються у значеннях, визначених Законами України "Про благоустрій населених пунктів", "Про автомобільні дороги", "Про дорожній рух".

7. Не допускається паркування транспортних засобів у зонах під`їзду спецавтотранспорту та за межами парковок.

8. Контроль за виконанням цих Правил здійснює Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України відповідно до своїх повноважень. Органи місцевого самоврядування контролюють, координують і узгоджують роботу з усіма учасниками діяльності системи платного паркування.Суб’єкти господарювання, що надають послуги з платного паркування транспортних засобів, зобов’язані забезпечувати належний контроль за відповідністю способу поставлення транспортних засобів на парковках.

Організація парковок
    9. Розміщення парковок здійснюється на підставі міських правил забудови. Розміщення парковок за окремими адресами здійснюється у встановленому порядку органами місцевого самоврядування. У випадку відомчої належності територій, на яких розміщуються парковки, обов’язковою умовою є погодження на це її власника (балансоутримувача).
    10. Парковки позначаються шляхом встановлення дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки згідно з Правилами дорожнього руху.
    11. Парковки є елементом благоустрою вулично-дорожньої мережі і мають відповідати вимогам норм, нормативів, стандартів у сфері благоустрою населених пунктів.
    12. Організація парковок має обов’язково забезпечувати такі умови:
    дотримання функціонально-планувальних і естетичних принципів;
    забезпечення безпеки дорожнього руху і безпеки громадян.
    13. Під час визначення можливості розміщення парковок на конкретній ділянці вулично-дорожньої мережі необхідно встановити:
    забезпеченість видимості у плані, профілі та бічної;
    наявність та характеристики комунікацій та інженерних мереж;
    умови для забезпечення безпеки дорожнього руху;
    параметри поперечних та поздовжніх ухилів;
    розташування зелених насаджень;
    стан покриття проїзної частини;
    умови для забезпечення збереження довкілля.
    14. Парковки слід розміщати за межами проїзної частини або у заїзних "карманах" (у місцях, де це дозволяє ширина тротуарів).
    15. Забороняється розміщення парковок на вулицях з двома смугами руху.
    16. Під час проектування, будівництва, реконструкції та експлуатації парковок обов'язково мають бути виконані вимоги, передбачені державними будівельними нормами, цими Правилами та технічними умовами.
    17. Залежно від конфігурації та розмірів території парковок, організації в'їзду - виїзду може бути прийняте одно- та багаторядне розміщення транспортних засобів з їх розставленням з одного боку проїзду та уздовж обох протилежних його боків, паралельно, перпендикулярно або під кутом до поздовжньої осі проїзду. При цьому повинна бути дотримана вимога раціонального використання відведеної території, забезпечення безпеки руху транспорту та пішоходів (розділення їхніх напрямків руху) у межах ділянки і на прилеглих вулицях та проїздах.
    18. На парковках має бути забезпечено облаштування спеціальних місць для паркування автомобілів та інших транспортних засобів, які перевозять інвалідів шляхом виділення спеціальних місць для паркування (в обсязі 10 відсотків загальної кількості, але не менше ніж одне місце) з їх позначенням відповідними дорожніми знаками та розміткою. Інваліди мають право користування цими місцями безкоштовно. Відстань від в'їзду на парковки до найближчого спеціального місця для паркування автомобілів та інших транспортних засобів, які перевозять інвалідів, не може перевищувати 50 м.
    Спеціальні місця для паркування автомобілів та інших транспортних засобів, які перевозять інвалідів, не мають право займати інші транспортні засоби.
    Обладнання парковок
    19. Парковки організують за умов обов’язкового обладнання їх:
    пристроями з обліку часу та оплати за послуги з платного паркування;
    за можливості, вбудованими технічними засобами, які перешкоджають виїзду транспортного засобу у разі несплати за послуги з платного паркування;
    засобами утримання території парковок згідно з вимогами цих Правил та інших нормативно-правових актів.
    20. На всіх парковках має бути розміщена інформація, яка включає:
    відомості про оператора (найменування підприємства, адреса, контактні телефони осіб, що приймають претензії щодо роботи парковок);
    відомості про режим роботи парковок;
    тарифи на послугиіз платного паркування транспортних засобів;
    порядок здійснення сплати коштів за паркування через технічні пристрої, який має знаходитися на лицевій частині цих пристроїв або інформаційній табличці в межах зони паркування.
    перелік категорій користувачів, що мають пільги;
    схему розміщення місць паркування, паркоматів, в’їздів та виїздів, в тому числі – у разі багаторівневої або підземної організації парковок;
    схему розміщення та особливості користування безоплатними місцями для паркування автомобілів та інших транспортних засобів, які перевозять інвалідів.
    21. Парковки, що організовані у відведених місцях вздовж тротуарів, позначаються дорожніми знаками та розміткою у вигляді безперервної (суцільної) білої (жовтої) лінії на проїзній частині і на бордюрній лінії у зоні дії парковок. Паркомати встановлюються на тротуарах на відстані 0,5 м від бордюрного каменю.
    22. Парковки, що розміщені у відведених місцях,обов’язково повинні бути обладнані:
    - паркоматами;
    - дорожніми знаками;
    - дорожньою розміткою;
    - пристроями, які перешкоджають виїзду транспортного засобу у разі несплати за користування місцем паркування.
    23. Спеціально обладнані місця для паркування транспортних засобів можуть бути наземними, підземними, багатоярусними.
    24. На в'їзді у парковки, що організовані у спеціально обладнаних місцях, слід влаштовувати контрольно-пропускний пункт (приміщення для обслуговуючого персоналу, туалету тощо),обладнаний майданчик для зберігання протипожежного інвентарю, встановлення контейнерів для збирання твердих побутових відходів.
    25. Парковки, що організовані у спеціально обладнаних місцях для паркування, обов’язково повинні бути обладнані:
    паркоматами;
    дорожніми знаками;
    дорожньою розміткою;
    автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.
    26. Парковки, що організовані у спеціально обладнаних місцях для паркування, за можливості, повинні бути обладнані системою відеоспостереження з передаванням відеосигналу щодо транспортних засобів, які в'їжджають та виїжджають з парковки, для запису та зберігання на сервері оператора протягом 1 місяця.
    27. Підземні парковки, розміщені у підвальних і цокольних поверхах громадських будинків, а також багаторівневі парковки підлягають обладнанню автоматичними установками пожежогасіння та пожежної сигналізації.
    28. Парковки можуть бути обладнані:
    пристроєм для стоянки не менше ніж п'ять велосипедів;
    засобами зв'язку для виклику аварійних служб та міськими і
    міжміськими таксофонами.
    29. Паркомати в залежності від їх технічних характеристик виконують функції:
    управління технічними засобами, що регулюють в'їзд та виїзд з парковок (шлагбауми, датчики наявності транспортного засобу, світлофори, інформаційне світлове табло, системи відеоспостереження тощо);
    обліку транспортних засобів, що в'їхали та виїхали, в тому числі – за типом і номером державної реєстрації;
    обліку часу в'їзду на парковку та виїзду;
    розрахунку величини оплати за паркування в залежності від часу стоянки і діючих тарифів;
    формування і видачі користувачу паркувального талону, квитанції.
    30. Вимоги до паркоматів:
    модульність конструктивного виконання;
    відкритість прикладного програмного забезпечення до нарощування (за необхідності) його функціональних можливостей;
    адаптованість до різних схем розрахунків, в тому числі – кредитними картками;
    можливість застосування для парковок різної місткості та інтенсивності;
    забезпечення надійності функціонування у складних погодно-кліматичних умовах;
    простота технічного обслуговування;
    мінімальне споживання електричної енергії, можливість живлення від автономного джерела;
    захищеність від зловживань з боку користувачів та персоналу.
    31. Паркомати встановлюють стаціонарно.
    Функціонуванняпарковок
    32. Оператор здійснює, за власний рахунок, оснащення парковок (встановлює паркувальне обладнання, проводить ремонт, облаштовує майданчики для паркування транспортних засобів, проводить монтаж дорожніх знаків тощо), експлуатацію і утримання парковок.
    33. Оператори парковок зобов'язані:
    обладнати парковки спеціальним устаткуванням, дорожніми знаками згідно з правилами дорожнього руху, виконати нанесення дорожньої розмітки;
    утримувати обладнання парковок у робочому стані, охорону обладнання, утримання території парковок;
    забезпечити наявність своїх працівників у парковках (протягом всього часу їх функціонування) з метоюконтролю за розміщенням транспортних засобів, за своєчасною і правильною оплатою;
    повідомляти співробітників ДАЇ УМВС України про користувачів, що порушують правила паркування транспортних засобів;
    інформувати користувачів щодо Правил паркування транспортних засобів;
    контролювати правильність використання пільг, які надаються окремим категоріям громадян і організаціям, щодо користування парковками;
    утримувати у належному технічному та санітарному стані частини вулично-дорожньої мережі, на якій облаштовуються перехідно-швидкісні смуги до парковок, з'їздів, під'їздів та проїздів на самому об'єкті;
    навчати персонал, який обслуговує парковки;
    вимагати від водіїв виконання Закону України "Про дорожній рух" в частині дотримання користувачами санітарного стану парковки.
    34. Оператор не несе відповідальності за зберігання транспортних засобів, розміщених на парковках.
    35. Користувачі парковок зобов'язані:
    встановити транспортний засіб на місце паркування відповідно до дорожньої розмітки та з дотриманням усіх вимог Правил дорожнього руху і Правил благоустрою міста;
    сплатити за час, протягом якого транспортний засіб буде знаходитися на парковці;
    розмістити у доступний для перевірки спосіб під вітровим склом платіжний документ;
    після закінчення часу паркування, за який сплачено, звільнити парковку або сплатити за продовження часу паркування.
    36. Режим роботи парковок установлюється за узгодженням з органами місцевого самоврядування. Час роботи парковок зазначають на дорожньому знаку згідно з Правилами дорожнього руху.
    37. Функціонування парковок може бути призупинено або припинено у разі:
    виробництва робіт з ремонту (реконструкції) вулично-дорожньої мережі;
    зміни схеми організації дорожнього руху;
    проведення спеціальних заходів у населених пунктах (святкові маніфестації, змагання тощо);
    інших випадках, передбачених законодавством.
    Рішення про призупинення або припинення експлуатації парковок приймають органи місцевого самоврядування.
    38. У разі паркування транспортного засобу з порушенням Правил дорожнього руху, а також нанесення, внаслідок порушення правил паркування, пошкодження шляховому господарству, зеленим насадженням, іншим учасникам дорожнього руху, обладнанню або іншому майну, створення загрози виконанню робіт з утримання доріг, зелених насаджень, будинків та споруд, розташованих уздовж дороги власники транспортних засобів несуть відповідальність згідно із законодавством.
    39. Після витікання сплаченого часу паркування допускається безоплатна стоянка транспортного засобу ще протягом 10 хвилин пільгового часу, який надається водію транспортного засобу для внесення плати за наступний час паркування.
    40. У разі повної або часткової несплати, а також неправильної оплати послуг з платного паркування транспортних засобів оператор парковки може перешкоджати виїзду транспортного засобу з парковки шляхом застосування відповідних пристроїв – шлагбаумів, стаціонарних автоматичних блокіраторів тощо до здійснення користувачем повної сплати вартості послуг з платного паркування.
    41. У разі відмови користувача парковки сплатити за паркування транспортного засобу оператор у присутності понятих складає акт про порушення користувачем Правил паркування транспортних засобів, у якому вказує розмір вартості послуг з платного паркування, які були надані користувачу. Акт складається у 2-х примірниках, один з яких передається користувачу. Оператор направляє акт до суду для стягнення зазначених вище коштів з порушника в примусовому порядку. Після складання акту оператор знімає перешкоди для виїзду транспортного засобу.
    Система оплати послуг з платного паркування транспортних засобів
    42. Система оплати послуг з платного паркування транспортних засобів включає безготівкові та готівкові форми розрахунків.
    Готівкова оплата за надання послуг з платного паркування транспортних засобів здійснюється виключно через паркомати.
    Безготівкова оплата може здійснюватись згідно з договором на надання послуг з платного паркування між оператором та користувачем.
    43. Придбання користувачами пластикових чіп-карток, смарт-карток на платне паркування транспортних засобів здійснюється у безготівковій формі або за готівку через мережу торговельних пунктів, розташованих поблизу платних місць для паркування. Чіп-картки, смарт-картки на платне паркування надходять в обіг із зазначенням оплаченого часу знаходження транспортного засобу на місці паркування.
    44. У підземних та багаторівневих парковках на в'їзному терміналі водій отримує талон, на якому зазначено час та вартість заїзду до парковки. Водій сплачує за повний час паркування на виїзному терміналі згідно з отриманим на в'їзді талоном. У разі несплати транспортний засіб не буде випущено з території парковки за допомогою закритого шлагбауму.
    45. Правом безкоштовного паркування користуються:
    транспортні засоби інвалідів за пред’явленням відповідних документів;
    спеціальний автотранспорт із службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов'язків у зоні місць для платного паркування (МВС, СБУ, пожежної охорони, швидкої допомоги, аварійний спецтранспорт міських комунальних служб тощо);
    транспортний засібнародного депутата України, яким він користується, за пред’явленням відповідних документів.
    46. Вартість послуги з платного паркування сплачується користувачами з отриманням платіжного документа про сплату.
    47. Вартість послуги з платного паркування стягується з користувачів за кожну годину паркування згідно із тарифом, що формується відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з платного паркування транспортних засобів.
    48. Вартість послуги з платного паркування включає збір за парковку автотранспорту, ставка якого встановлюється органом місцевого самоврядування згідно із законодавством.

18. Вверх #1998
    Додаток до Правил

АКТ
    про порушення Правил паркування транспортних засобів

_________ 200_ року
    Час складання акту ______год.______ хв.
    Місце розміщення парковки __________________________________________________ ___
    __________________________________________________ ___________________________
    (посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала акт)
    Відомості про особу порушника:
    _____________________ ___________________ _________________
    (прізвище) (ім'я) (по батькові)
    Документ, який засвідчує особу,____________________________________________ ______
    (назва документа, коли і ким виданий, серія, номер)
    Місце проживання________________________________________ _____________________
    _____________________________________________, телефон ___________
    Місце роботи, посада ______________, телефон ____________.
    Транспортний засіб, марка __________________________________,
    номерний знак _____________________
    Належність __________________________________________________ ________________,
    місце обліку____________________________________________ _______________(район),
    який відмовився від оплати послуг за паркування транспортного засобу, чим порушив Правила паркування транспортних засобів, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від __________________ № __________________.
    Транспортний засіб заїхав на парковку о_____год ___хвил. згідно з платіжним документом _______________________.
    Транспортний засіб виїжджає з парковки о ____ год. _____ хвил.
    Час перебування транспортного засобу на місці паркування _____год.
    Тариф на послуги з паркування транспортних засобів, затверджений органами місцевого самоврядування (номер та дата рішення про встановлення/погодження тарифу) ______ грн. за 1 машино-місце за 1 годину.
    Розмір оплати послуг за весь час паркування ________ грн.
    Порушником сплачено за послуги з паркування транспортних засобів за ____ год ____________ грн. згідно з платіжним документом __________________.
    Належить сплатити ______ грн.
    Протокол склав ___________________________
    (підпис працівника парковки)

Поняті:
    1.________________________________________________ ________________
    (прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, телефон)

2.________________________________________________ ________________
    (прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, телефон)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту постанови Кабінету Міністрів України
    "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів"

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта
    Розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів " розроблено згідно з пунктом 3 доручення Першого Віце-прем’єр-міністра України О.В. Турчинова від 28.11.08 № 51397/1/7/1-08 до листів МВС України від 26.1108 № 20914/Сн, від 18.11.08 № 20435/Сн щодо додаткового опрацювання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
    Відповідно до частини другої статті 52-1 Закону України «Про дорожній рух» правила паркування транспортних засобів установлює Кабінет Міністрів України.
    Необхідність прийняття акта зумовлена:
    - перевантаженням руху на вулично-дорожній мережі населених пунктів внаслідок зростання кількості транспортних засобів;
    - збільшенням кількості випадків порушення водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху в частині стоянки транспортних засобів, що перешкоджає дорожньому руху, роботі міського пасажирського транспорту та спеціалізованих автомобілів, створює аварійні ситуації, ускладнює виконання механізованого прибирання проїжджої частини вулиць, тротуарів, шкідливо впливає на стан здоров'я населення та довкілля;
    - недосконалістю організаційно-економічного механізму існуючої системи платного паркування – в переважній більшості випадків передбачено розрахунок готівкою на місці паркування, що призводить до зловживань з боку касирів-контролерів, які здійснюють продаж талонів (квитанцій) користувачам;
    - неналежним станом дисципліни щодо сплати місцевого збору за паркування.
    Крім того, на сьогодні фактично відсутня нормативно-правова база функціонування системи паркування, яка має передбачати комплексні узгоджені дії, права, обов'язки і відповідальність власників транспортних засобів, служби паркування та органів ДАЇ МВС України.
    2. Мета і шляхи її досягнення
    Метою розроблення проекту акта є:
    - забезпечення належного благоустрою вулично-дорожньої мережі населених пунктів;
    - збільшення пропускної спроможності проїзних частин вулиць населених пунктів (особливо їх центральної частини);
    - підвищення безпеки дорожнього руху та дисципліни водіїв, підвищення культури паркування;
    - збільшення фінансових надходжень до міського та районних бюджетів.
    Досягнення мети може бути здійснено шляхом:
    - впорядкування системи паркування транспортних засобів, організації парковок у відведених та спеціально обладнаних місцях;
    - переходу до безготівкової автоматизованої системи оплати за користування місцями паркування;
    3. Правові аспекти
    У цій сфері нині діють такі нормативно-правові акти:
    Кодекс України про адміністративні правопорушення, яким визначено відповідальність власників транспортних засобів за порушення правил стоянки (ч. 1 ст. 122 - штраф від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян); правил розташування транспортних засобів на проїзній частині (ч.2 ст. 122 - штраф від двадцяти п'яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху (частина 3 ст. 122 - штраф від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи);
    Закон України "Про благоустрій населених пунктів", яким встановлюється, що вуличні автомобільні стоянки з інженерними та допоміжними спорудами, технічними засобами організації дорожнього руху входять у вулично-дорожню мережу населених пунктів, а технічні засоби регулювання дорожнього руху є елементами благоустрою населених пунктів. У законі "Про благоустрій населених пунктів" також подано терміни, що використовуються у цьому акті, а саме: "вулично-дорожня мережа", "благоустрій населених пунктів".
    Закон України "Про дорожній рух", стаття 52-1 якого встановлює повноваження ДАЇ МВС України у сфері забезпечення дорожнього руху щодо здійснення контролю за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі, виконанням установлених Кабінетом Міністрів правил паркування транспортних засобів.
    Указ Президента України від 18.12.07 № 1228/2007 "Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями", згідно з яким має бути забезпечено вирішення в установленому порядку питання про виділення спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів людей з інвалідністю у місцях платного паркування транспортних засобів - не менше десяти відсотків загальної кількості місць.
    Декрет Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори", згідно із ст. 3 якого збір за паркову автотранспорту сплачують громадяни, які паркують автомобілі в спеціально обладнаних або відведених для цього місцях. Ставка збору за парковку автотранспорту встановлюється з розрахунку за одну годину парковки, її граничний розмір не повинен перевищувати 3 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян в спеціально обладнаних місцях і 1 відсотка - у відведених місцях. Збір за парковку автотранспорту сплачується водіями на місці парковки. Згідно зі ст. 18 органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють і визначають порядок сплати місцевих податків і зборів відповідно до переліку і в межах установлених граничних розмірів ставок. Органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції мають право запроваджувати пільгові податкові ставки, повністю скасовувати окремі місцеві податки і збори або звільняти від їх сплати певні категорії платників та надавати відстрочки у сплаті місцевих податків та зборів.
    Закон України "Про автомобільні дороги", згідно із яким управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів здійснюється відповідними органами місцевого самоврядування, у віданні яких вони знаходяться (ст. 17). При цьому одним з основних обов'язків органів місцевого самоврядування у частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів є забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів (ст.. 19, п. 1). У свою чергу, згідно з п. 1 ст. 20 цього Закону, одним з основних прав органів місцевого самоврядування в частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів є вимагати від учасників дорожнього руху виконання вимог нормативно-правових актів України, що регулюють функціонування вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, у тому числі забезпечення їх належного санітарного стану.
    постанова Кабінету Міністрів України від 10.10.01 № 1306 "Про правила дорожнього руху", у якій подано терміни, що використовуються у цьому акті, а саме: "стоянка", "транспортний засіб", "водій", "власник транспортного засобу", а також визначені правила стоянки транспортних засобів (розділ 15 "Зупинка і стоянка").
    Станом на цей час правила паркування транспортних засобів існують тільки в декількох великих містах України. Проте деякі положення цих Правил суперечать чинному законодавству. Так, правилами паркування транспортних засобів у мм. Києві, Чернівцях, Одесі тощо передбачено можливість блокування коліс транспортних засобів та їх примусове переміщення у разі порушення правил паркування транспортних засобів, що є порушенням законодавства.
    Відповідно до ст. 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним. Згідно із ч. 1 ст. 319 Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Таким чином, обмеження власників у здійсненні права власності на транспортний засіб шляхом блокування коліс транспортного засобу є незаконним. Окрім того, як випливає із змісту ч. 7 ст. 319 Цивільного кодексу України, обмеження щодо здійснення права власності можуть бути встановлені лише законом, а не рішенням органу місцевого самоврядування. Крім того, єдиним актом законодавства, що встановлює відповідальність за порушення правил дорожнього руху, зокрема і порядку стоянки транспортних засобів, є Кодекс про адміністративні правопорушення України. Відповідно до ч. 2 ст. 122 КУпАП порушення правил стоянки тягнуть за собою попередження або штраф. Жодним актом законодавства не передбачено прав органів місцевого самоврядування щодо встановлення додаткової адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки та стоянки. Законодавством України не передбачено також відповідальності за порушення правил стоянки у вигляді примусового переміщення транспортного засобу. Таким чином, у разі необхідності підсилення відповідальності учасників дорожнього руху за порушення правил паркування транспортних засобів необхідно вносити відповідні зміни до статті 265-2 "Тимчасове затримання транспортних засобів" Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо додавання до переліку статтей, порушення яких надає право працівнику Державної автомобільної інспекції тимчасово затримувати транспортний засіб шляхом блокування або доставляти його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, статті 122 у частинах порушення правил стоянки); правил розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху.
    Проект акта стосується прав і обов’язків громадян, які є власниками транспортних засобів, а також осіб, які мають оформлене відповідно до законодавства доручення на право користування і (або) розпоряджання ними, водіїв, які отримують послуги з платного паркування транспортних засобів.
    4. Фінансово-економічне обґрунтування
    Впровадження проекту постанови не потребує додаткових матеріальних і фінансових витрат.
    5. Позиція заінтересованих органів
    Згідно з п. 3 доручення Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2008 року № 51397/17/1-08 здійснюються заходи відповідно до вимог Плану Кабінету Міністрів України від 21.10.2008 № 51397/1/1-08 стосовно організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", в тому числі визначені Міністерства та відомства мають забезпечити підготовку та подання в установленому порядку Кабінетові Міністрів України проекту
    В зв’язку з тим, що згідно із статтею 52-1 Закону України "Про дорожній рух" Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України здійснює контроль за виконанням установлених Кабінетом Міністрів України правил паркування транспортних засобів, проект акта стосується Міністерства внутрішніх справ України, позицію якого викладено у листі від 22 грудня 2008 року № 22736/Сн.
    Крім того, проект акту стосується Мінфіну України, Мінекономіки України, Мінжитлокомунгоспу України та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, а також органів місцевого самоврядування.
    6. Регіональний аспект
    Впровадження акта дозволить поліпшити ситуацію з дотриманням правил дорожнього руху у населених пунктах України, підвищити обсяги надходження коштів до районних і місцевих бюджетів, шляхом проведення конкурсного відбору залучати на ринок надання послуг з паркування транспортних засобів суб’єкти господарювання, що мають необхідну кваліфікацію, досвід роботи та відповідну матеріальну базу тощо.
    Згідно із Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, в тому числі, управління парковками, які є підприємствами обслуговування, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню. Крім того, відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення зручного для населення режиму роботи підприємств комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад..
    До делегованих повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить здійснення відповідно до законодавства контролю за належною експлуатацією та організацією обслуговування населення підприємствами житлово-комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування, транспорту, зв'язку, за технічним станом, використанням та утриманням інших об'єктів нерухомого майна усіх форм власності, за належними, безпечними і здоровими умовами праці на цих підприємствах і об'єктах; прийняття рішень про скасування даного ними дозволу на експлуатацію об'єктів у разі порушення нормативно-правових актів з охорони праці, екологічних, санітарних правил, інших вимог законодавства.
    Усі ці положення враховані під час розроблення проекту акта.
    7. Громадське обговорення
    З метою громадського обговорення проект акта буде розміщено на офіційному веб-сайті Мінжитлокомунгоспу України.
    8. Прогноз результатів
    Результатами впровадження акта стануть:
    поліпшення умови дорожнього руху у населених пунктах шляхом збільшення пропускної спроможності проїжджих частин вулично-дорожньої мережі;
    підвищення безпеки дорожнього руху;
    упорядкування стану паркування транспортних засобів;
    покращення дисципліни оплати та забезпечення максимально ефективного обліку і контролю за проведенням розрахунків тощо.

Міністр з питань житлово-комунального господарства О.Ю.Кучеренко

19. Вверх #1999
    Аналіз регуляторного впливу
    до проекту постанови Кабінету МіністрівУкраїни
    «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів»

1. Визначення та оцінка важливості проблеми
    Розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів " розроблено згідно з пунктом 3 доручення Першого Віце-прем’єр-міністра України О.В. Турчинова від 28.11.08 № 51397/1/7/1-08 до листів МВС України від 26.1108 № 20914/Сн, від 18.11.08 № 20435/Сн щодо додаткового опрацювання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
    Відповідно до частини другої статті 52-1 Закону України «Про дорожній рух» правила паркування транспортних засобів установлює Кабінет Міністрів України.
    Проблема паркування транспортних засобів є актуальною у зв’язку із:
    - перевантаженням руху на вулично-дорожній мережі населених пунктів внаслідок зростання кількості транспортних засобів;
    - збільшенням кількості випадків порушення водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху в частині стоянки транспортних засобів, що перешкоджає дорожньому руху, роботі міського пасажирського транспорту та спеціалізованих автомобілів, створює аварійні ситуації, ускладнює виконання механізованого прибирання проїжджої частини вулиць, тротуарів, шкідливо впливає на стан здоров'я населення та довкілля;
    - недосконалістю організаційно-економічного механізму існуючої системи платного паркування – в переважній більшості випадків передбачено розрахунок готівкою на місці паркування, що призводить до зловживань з боку касирів-контролерів, які здійснюють продаж талонів (квитанцій) користувачам;
    - неналежним станом дисципліни щодо сплати місцевого збору за паркування.
    Крім того, на сьогодні фактично відсутня нормативно-правова база функціонування системи паркування, яка має передбачати комплексні узгоджені дії, права, обов'язки і відповідальність власників транспортних засобів, служби паркування та органів ДАЇ МВС України.
    2. Визначення цілей державного регулювання
    Метою державного регулювання є упорядкування правовідносин, що виникають у процесі надання послуг з паркування транспортних засобів, забезпечення належного благоустрою вулично-дорожньої мережі населених пунктів, збільшення пропускної спроможності проїзних частин вулиць населених пунктів (особливо їх центральної частини), підвищення безпеки дорожнього руху та дисципліни водіїв, підвищення культури паркування, збільшення фінансових надходжень до міського та районних бюджетів.
    3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей
    Як альтернативний спосіб досягнення зазначених цілей розглянемо:
    можливість залишити ситуацію, що склалася у сфері паркування транспортних засобів без змін
    можливість встановлення правил паркування транспортних засобів не на державному, а на місцевому рівні органами місцевого самоврядування як частини Правил благоустрою населених пунктів.
    Перша альтернатива не є прийнятною, оскільки залишаються невирішеними нагальні проблеми у сфері паркування транспортних засобів та забезпеченні належного благоустрою вулично-дорожньої мережі населених пунктів. Якщо не запровадити цей регуляторний акт у сфері паркування транспортних засобів, то це може призвести до появи значної кількості стихійних, нелегальних місць паркування, що забезпечить зниження безпеки дорожнього руху, пропускної спроможності проїжджих частин на території населених пунктів, недоотримання надходжень до міського бюджету від збору за паркування.
    Друга альтернатива не є прийнятною, оскільки у частині 2 статті 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) встановлено, що міські ради встановлюють відповідно до законодавства правила, за порушення яких адміністративну відповідальність передбачено статтями 152, 159, 182 КУпАП. Вказаний перелік статей є вичерпним і не містить, зокрема, посилання на статтю 122 КУпАП, де йдеться про порушення правил зупинки і стоянки.
    Таким чином, питання щодо паркування транспортних засобів можуть бути розв’язані тільки на державному рівні.
    Інших альтернативних способів вирішення порушеного питання немає.
    4. Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми, і відповідні заходи
    Для розв’язання проблеми пропонується механізм впровадження системи автоматизованого платного паркування транспортних засобів у населених пунктах.
    Впровадження системи автоматизованого платного паркування передбачає виконання таких заходів:
    створення парковок у відведених та спеціально обладнаних місцях;
    обладнання їх пристроями з обліку часу та оплати за послуги з паркування, за можливості, вбудованими технічними засобами, які перешкоджають виїзду транспортного засобу у разі несплати за послуги з паркування; засобами утримання території парковок.
    З метою стабілізації роботи місць паркування, та збільшення надходжень до місцевого бюджету планується надати суб’єктам господарювання право експлуатації платних парковок виключно на конкурсних засадах.
    5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта
    У разі прийняття регуляторного акта буде розпочато поступовий перехід до системи безготівкової оплати за послуги паркування, що дозволить:
    - створити економічні умови для подальшого розвитку цієї галузі господарської діяльності;
    - покращити естетичний вигляд та благоустрій населених пунктів;
    - збільшити надходження коштів до місцевого бюджету від збору за паркування за рахунок покращення контролю щодо справляння цього збору та збільшення кількості місць паркування.
    Найбільш вагомими зовнішніми чинниками, що впливатимуть на дію регуляторного акта, будуть зміни:
    - чинного законодавства у сфері місцевих податків та зборів, паркування, благоустрою тощо.
    Зазначені чинники мають значний вплив на результативність запропонованого регуляторного акта, тому буде впроваджено постійний моніторинг їх оцінки, за результатами якого до запропонованого регуляторного акта будуть внесені відповідні зміни для усунення їх негативного впливу.
    Позитивними факторами можуть бути:• збільшення обсягів послуг; поліпшення умов їх надання.
    6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта
    Визначення очікуваних результатів прийняття даного регуляторного акта проводили із застосуванням методу аналізу вигод та витрат у простій формі щодо трьох основних цільових груп, інтереси яких зачіпає дане регулювання, а саме:
    -- інтереси споживачів;
    -- інтереси суб’єктів господарювання, що надають послуги з паркування транспортних засобів;
    -- інтереси органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування.
    Для проведення аналізу вигод та витрат установлюється період – 1 рік.
    Витрати Вигоди
    Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування
    Часові витрати спеціалістів органів місцевого самоврядування на підготовку та проведення конкурсів на набуття права виконувати послуги з паркування транспортних засобів на певній території Створення належної конкуренції на ринку надання послуг з паркування транспортних засобів.
    Можливість залучення приватного капіталу до створення та експлуатації парковок.
    Збільшення надходжень до місцевих бюджетів збору за парковку автотранспорту.
    Суб’єкти господарювання, що послуги з паркування транспортних засобів
    Витрати, пов’язані з участю у конкурсах на набуття права виконувати послуги з паркування транспортних засобів на певній території.
    Витрати на створення проектно-кошторисної документації, обладнання парковок та їх утримання Підвищення якості надання послуг з паркування транспортних засобів, здійснення діяльності в прозорому нормативно-правовому полі, залучення додаткових коштів для підвищення ефективності господарської діяльності
    Споживачі
    Не призведе до додаткових витрат споживачів Підвищення якості надання послуг з паркування транспортних засобів, благоустрій місць паркування, покращення естетичного вигляду населених пунктів, забезпечення захисту від необґрунтованого збільшення цін на надання послуг з паркування.
    Ефективність даного регуляторного акта підтверджується перевищенням вигід над витратами.
    7. Обґрунтування терміну дії регуляторного акта
    Акт набирає чинності з дня опублікування його в засобах масової інформації відповідно до законодавства України. Термін його дії не обмежено.
    8. Показники результативності регуляторного акта
    Ефективність регуляторного акта буде оцінюватися за результатами відстеження динаміки надходжень збору за паркування до міського бюджету, впровадження сучасних методів організації місць паркування, покращення естетичного вигляду населених пунктів.
    Затвердження цього регуляторного акта надасть можливість органам місцевого самоврядування покращити благоустрій населених пунктів, збільшити надходження до бюджету, задовольнити підприємницький інтерес до цього виду господарської діяльності, сприяти вирішенню завдань із підвищення можливостей усіх суб’єктів господарювання в забезпеченні потреб у паркуванні, залучення інвестицій у його розвиток для досягнення сталих економічних умов.
    Впровадження цього акта дозволить підвищити відповідальність суб’єктів господарювання - операторів, які надають послуги з паркування, за якість послуг перед споживачами, забезпечити захист естетичних потреб громадян.
    З метою створення сприятливих умов для громадян та суб’єктів господарювання будуть своєчасно вноситися відповідні зміни до цього рішення.
    З метою відстеження результативності цього регуляторного акта визначено наступні показники:
    - збільшення кількості парковок та суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність у сфері надання послуг з паркування;
    - збільшення розміру надходжень до міського бюджету від збору за паркування.
    9. Відстеження результативності регуляторного акта
    Базове відстеження результативності регуляторного акта проведено на етапі його підготовки.
    Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено через рік після набрання їм чинності.
    Періодичне відстеження результативності регуляторного акта буде проводитись один раз на три роки починаючи з дня виконання заходів повторного відстеження.
    У разі виявлення неврегульованих та проблемних моментів шляхом проведення аналізу результатів дії цього акту, ці моменти буде виправлено шляхом внесення відповідних змін.
    Вказаний регуляторний акт публікується у відповідних офіційних виданнях країни, а також в електронному вигляді на відповідних сайтах.

Міністр з питань житлово-комунального господарства О.Ю.Кучеренко
    Последний раз редактировалось Aleksey-11; 09.12.2009 в 23:01.

20. Вверх #2000
    Частый гость Аватар для TheJove
    Вас убить надо за такие посты.

Вы о словах "под кат"/"скрытый текст" слышали?
    Как важно в наше время в поисках корму... (ц)

Ответить в теме
Страница 100 из 253 ПерваяПервая ... 50 90 98 99 100 101 102 110 150 200 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права