Сообщение от
Iрися
Я на цьому форумі вже більше 1.5 року і завжди він мені дає приводи подумати над нормами поведінки. А саме, що є правильним, а що - ні. І чому.
От нещодовно була суперечка з приводу грамотності. Може я неправильно думаю, але, як на мене, інтернет наближений до живого спілкування, а значить не є правильним. Ну не розмовляю я абсолютно правильними конструкціями і завжди з правильними наголосами. Так, я намагаюся уникати неправильного, але трагедії з помилок не роблю. Навіть якщо людина написала на форумі трохи плутано, то я спробую її зрозуміти, якщо це мені треба бути. І звісно ж не подумаю, що вона мене аж невідомо як образила помилившись. Це ж форум, а не банальне листування. Тим не менш думки з цього приводу є різними.
А ще тут мені якось дорікнули, що це нереально неввічливо в темах, які започатковувалися російською мовою, відповідати українською. Тим не менш, у кількох темах, які я започатковувала українською мовою якось не дуже поспішали відповідати українською і неввічливим це не вважалося. Та й я і не наполягаю. Але якось нечесно виходить. І що ж цього приводу говорять норми поведінки?!
ну і ще я тут на форумі зустрічала ситуацію, коли певні люди чесно признавалися, що принципово не читають повідомлення українською мовою. Не тому що не розуміють, а просто не хочуть. Тому що.
Я навмисно вирішила започаткувати цю тему саме тут, бо тут не про політику, а про спілкування. Що є нормальним в спілкуванні, а що - ні.
Як на мене, головне - це щоб ми розуміли один одного. Мені не важливо, якою мовою людина висловила свою думку, з помилками чи без них. Якщо мені цікава думка цієї людина, я її зрозумію.
Чи може я неправа і у сіплкуванні на форумі головним є інше?!
Социальные закладки