
Сообщение от
Ustas
Та тю на них) Щоб продати, і не те придумають)
Але, якщо вже питання є, спробую відповісти.
Для початку, треба сінхронізувати терміни і назви:
По-перше, кондитерський виріб під назвою Panettone має багату історію, за легендами - не менш 500років.
Але, той самий відомий нам сьогодні варіант, солодка важка здоба з цукатами - йому десь 100років
Вперше зробили його в 1920х роках на кондитерській фабриці Анжело Мотта, в вигляді Паски в паперовій формі. Таку форму він теж вперше застосував (робив зазвичай круглі тортики).
Так почалася історія виробничего панеттона, яка триває досі.
По-друге, Італія - це країна насамперед домашної кухні (на відміну від Франції, яка символ високої професійної кулінарії),
і рецепти італії - це величезне різноманіття регіонів, міст і навіть маленьких селищ, всюди свої особливості.
За традицією, в кожному домі на Різдво робили панеттоне, один великий - не багато маленьких, а один!
Бо нікому в голову не прийде йти, наприклад, до кума або сусіда на свята з панеттоном, бо там свій є.
І звісно, рецепти в кожній родині були свої, і не завжди схожі на виріб Мотта.
Це - домашній тип панеттоне, або як кажуть італійці - "Fatta in Casa".
І він теж існує зараз, і продовжує розвиток, завдяки відомим блогерам і майстрам саме домашної кухні.
По-трете, десь на початку 21го століття почав стрімко розвиватися новий тип - ремісничий.
Він-то був завжди, але саме в цей час популярізація національної кухні, і її яскравих представників дала неабиякий розвиток, і не тільки панеттоне - всієї кулінарії.
Саме завдяки цьому з'явились світові відомі імена, а сам виріб шагнув далеко за межі Італії.
Социальные закладки