Какая неприятность

Кто же надоумил Степанова сморозить такую глупость?!
"Насколько опасно распространение вируса, в эфире радиостанции Голос Столицы прояснил врач-эпидемиолог, заместитель генерального директора Центра общественного здоровья Украины Виктор Ляшко.
- Що це за генотип вірусу кору B3? Його прояви якось відрізняються від типового виду кору, що циркулює Україною?
— Його прояви нічим взагалі не відрізняються від вірусу кору, який циркулює в нас на території України. Оскільки це не новий вид вірусу, він давно відомий. Він давно зустрічається на території нашої країни, ми постійно відслідковуємо генотипи вірусу кору, які циркулюють на території нашої країни, виключно з однією метою — оскільки європейський регіон поставив собі за мету не допустити поширення вірус кору на території регіону. І для цього відслідковують кожен випадок кору, коли спорадична захворюваність, коли немає спалаху, щоб дивитися, це вірус кору, який з'явився внаслідок внутрішньої передачі, або це завізний генотип, який привезли з іншого материка.
- Чому саме цей вид кору зареєстрований саме в Одеській області? Яким чином його можна ізолювати в межах Одеської області?
— Дивіться, питання не в тому, що… Хтось дослідив генотип вірусу. Він подивився і сказав: опа, я перший раз за декілька місяців дослідила і в мене не D8 виявився, а B3. Це генотип, він прив'язаний до місця, де вперше його було виявлено, він має таке географічне значення. Для вірусолога це — винахід. Якщо вона вперше його дослідила, вона про це повідомила комусь. Потім хтось підхватив, і, можливо, в людини, в якої було досліджено, був тяжкий перебіг кору, і вони розпочали розкручувати, що цей вірус кору більш суттєво впливає на стан здоров'я, дає більш тяжкий перебіг цієї хвороби, але це — неправда. Будь-який вірус кору в однаковій мірі однаково впливає на організм людини і викликає один і той же прояв хвороби..."
Голос Столицы: https://gs.fm/texts/20180209/6881051.html
Социальные закладки