Совсем недавно на Одесском ж/д вокзале появились "паркоматы". Кактусовский чиновник Владислав Танкевич, (директор КП «Одесстранспарксервис») презентовал абсолютно непонятные электронные ящики, которые он по каким-то причинам назвал "паркомат".
Однако в Постанові Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1342 в Загальній частині, есть пункт 4, в котором четко дается пояснения о термине паркомат:
паркувальний автомат - технічний пристрій, призначений для сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування за допомогою спеціальних платіжних карток та готівкою;
Заметьте, в законе написано что оплата должна производится двумя способами - при помощи спец. карт и наличными. Я не зря выделил букву И (по укр. ТА), чиновники мерии почему-то увидили вместо и - ИЛИ (укр. АБО).
В той же постанове дается разъяснения по поводу платежных карт:
спеціальні платіжні картки - багаторазові платіжні засоби, за допомогою яких здійснюється сплата збору вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування;
Многие одесситы уже знают, что в одесских "паркоматах" ни о каких платежных картах и речи не идет. По сути там поставили пополняшки которые даже сдачу не дают. Я как законопослушный гражданин к этим ящикам даже подходить не буду (что и вам советую).
Вот способы оплаты по закону
пункт 29 той же постановы. Сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування здійснюється:
у безготівковій формі шляхом придбання паркувального талону з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначається дата та час розміщення транспортного засобу на майданчику для платного паркування;
готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через паркувальний автомат чи автоматичний в'їзний та виїзний термінали.
У разі сплати та вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через автоматичний в'їзний термінал користувач отримує паркувальний талон, на якому зазначено час в'їзду на майданчик для паркування, та сплачує за час паркування на автоматичному виїзному терміналі відповідно до паркувального талону з отриманням фіскального чека.
Социальные закладки