Добрый вечер! Скажите пожалуйста: можно ли получить компенсацию от МТСБУ в случае ДТП с велосипедом.Он нарушил,пострадала моя машина.Застрахована по ОСАГО. Беда в том,что велосипедист скрылся до приезда ГАИ.И никто не знает о нем ничего
|
Добрый вечер! Скажите пожалуйста: можно ли получить компенсацию от МТСБУ в случае ДТП с велосипедом.Он нарушил,пострадала моя машина.Застрахована по ОСАГО. Беда в том,что велосипедист скрылся до приезда ГАИ.И никто не знает о нем ничего
МТСБУ за рахунок коштів Фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду на умовах, визначених Законом України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", відповідно до п.41.1 ст. 41, у разі її заподіяння:
- транспортним засобомм (ТЗ), власник якого не застрахував свою цивільно-правову відповідальність (крім шкоди, заподіяної транспортному засобу, який не є забезпечений полісом ОСЦВА, та майну, яке знаходилося в такому транспортному засобі);
- невстановленим ТЗ, крім шкоди, яка заподіяна майну та навколишньому природному середовищу;
- транспортним засобом, який вийшов з володіння власника не з його вини, а у результаті протиправних дій іншої особи;
- пільговою категорією громадян: учасником бойових дій, інвалідом І групи, інвалідом війни, які керують належним їм ТЗ; а також особою, що керує ТЗ належним інваліду І групи, у його присутності. Ці категорії громадян звільнені від обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласника;
- у разі недостатності коштів та майна страховика - члена МТСБУ, що визнаний банкрутом та/або ліквідований, для виконання його зобов'язань за договорами ОСЦВА;
- у разі надання страхувальником або особою, відповідальність якої застрахована, свого транспортного засобу працівникам міліції та медичним працівникам закладів охорони здоров'я згідно з чинним законодавством.
ЗеЭнд! Да я это читала. Только не поняла:1) попадает ли под эту категорию велосипед? 2) КАСКО нет,есть только ОСАГО.Можно на что то расчитывать или нет?
Всмысле нет. Страхуйте машину по КАСКО. Тогда Вам все СК будет возмещать
Эх! если бы её можно было застраховать по КАСКО-я бы с удовольствием.Спасибо
Социальные закладки