Тема: А как там сегодня море ?

Ответить в теме
Страница 564 из 3993 ПерваяПервая ... 64 464 514 554 562 563 564 565 566 574 614 664 1064 1564 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 11,261 по 11,280 из 79844
  1. Вверх #11261
    Постоялец форума Аватар для Gilgamesh
    Цитата Сообщение от Lively Посмотреть сообщение
    Всем спасибо за приятную компанию. Предлагаю небольшое видео. По понятным причинам сам снимать не мог. Поэтому съемку поручил жене, которая очень неуверенно держит камеру в руках и считает, как оказалось, что самое важное - это птички на воде и ее закадровый комментарий всего происходящего. Тем не менее, из всего отснятого что то удалось выкроить. Самое главное, как мне думается - то, что этот ролик передает атмосферу и настроение происходящего..
    Ну, знаете ли, не каждая жена не только выговорит "в контражуре", но и будет знать, что это означает. Цените тех, кто с Вами рядом. Спасибо за (бес?)ценные кадры!
    Pons asinorum cum grano salis. Заклюю с любовью) Зовите меня Genmar Kraale.

2. Вверх #11262
    Частый гость Аватар для Lively
    Цитата Сообщение от Gilgamesh Посмотреть сообщение
    Ну, знаете ли, не каждая жена не только выговорит "в контражуре", но и будет знать, что это означает. ...
    Спасибо. Показал это жене . Улыбнулись
    Результат объяснений основ фотографии налицо ))

3. Вверх #11263
    Живёт на форуме Аватар для Олег.Л
    Немного контраста .25ноября 10года.Собачка.
    После трехчасового дождя встало вот Это Один конец исходил из Ланжерона и был уже под солнцем,причем яркость в самом начале столба была немыслимой.Второй конец уходил глубоко в море,в самое ненастье...
    Очень сожалел,что не было камеры.Мобильное фото не передает полутонов сочетания нависшей тяжести с радугой...
    Изображения

4. Вверх #11264
    Цитата Сообщение от Lively Посмотреть сообщение
    Спасибо. Показал это жене . Улыбнулись
    Результат объяснений основ фотографии налицо ))
    Как ни странно может показаться, понятие контражура возникло задолго до фотографии. Живописцы активно им пользовались, а Иеремия Бентам на этой основе построил свой проект "Паноптикума". Впрочем, это, кажется, оффтоп...

5. Вверх #11265
    Не покидает форум Аватар для Teenager
    Тоже хотел сегодня пообщаться с морем, но ветер явно был против) Ну хоть воздухом подышал, да на красоту посмотрел. Летом вода совсем не такая.
    Тут становится скучно

6. Вверх #11266
    Живёт на форуме Аватар для Кимура
    Всем привет! Фот много, советы принимаются с радостью.
    Последний раз редактировалось Кимура; 14.02.2011 в 05:08.

7. Вверх #11267
    Последний раз редактировалось Кимура; 14.02.2011 в 04:36.

8. Вверх #11268

9. Вверх #11269
    [

10. Вверх #11270
    Посетитель Аватар для vadik11.11
    Как всегда фото классные!! Спасибо)
    [MOD]

11. Вверх #11271
    Новичок Аватар для Аркадион
    Утром вода кристальная +4С, воздух -8С. Умеренный ветер загонял вышедших с моря купальщиков под брусвер на солнышко, где спокойно, не дрожа, можно было принять солнечные ванны...

12. Вверх #11272
    Посетитель Аватар для Ariada
    ух! ребята вы просто молодцы! приятно и холодно смотреть)))

А вот мои фото с Аркадии,вчерашнего дня)))

там даже где-то медуза была видна...

13. Вверх #11273
    Новичок Аватар для Вера Н.
    Да,эти дни море красивейшее!..Ребята,вступайте еще в клуб Одесских моржей вконтакте http://vkontakte.ru/club23102892

14. Вверх #11274

По умолчанию Радість кволого тіла.

Вчера многих здесь присутствующих одолевало чувство некоторой эйфории от того, что мы еще что-то могём, идя вразрез вовсе не ласковым по температурным показателям (хотя и очень ласковым с виду) волнам. Хорошо, что у всех у нас еще хватает здоровья не только радоваться, но и зарабатывать эту радость посягновением на "здоровенный образ жизни". Но есть и другие люди, которым это по определению дается гораздо труднее и которые поэтому, на мой взгляд, заслуживают еще большего уважения. Прошлым летом случился повод, и я написал небольшую заметку. Мне кажется, сегодня нелишне будет ее здесь привести. Для большего, так сказать, стереоэффекта в восприятии жизни. Надеюсь, все читают и понимают по-украински.

Кілька років поспіль я намагаюся використовувати райську нагоду жити в Одесі, як і годиться, для оздоровлення. Мій мало не щоденний моціон влітку полягав у тому, щоб зранку, поки не здійнялася зовсім вже скажена спека, пробігти кілометриків шість до пляжу на 10-й станції Фонтану, а потім проплисти ще кілометрика півтора-два. І вже тоді просто, з розслаблено замруженими очима, постояти з півгодини наодинці з морем під сонцем, промені якого, здається, спрямовані тільки на тебе – і тільки для тебе. Це такий спосіб перетворитися з «індивіда» або «соціальної одиниці» на мікрокосм. Відчути радість тіла, коли тобі здається, що ти не просто вловлюєш якісь вселенські ритми буття, але й пропускаєш їх через себе. Можливо, це ілюзія, і насправді ти відчуваєш просто ритм серцебиття. Але, як би там не було і не знаю як кому, мені це потрібно.

Щоправда, це інша тема. Справа ж у тому, що мій «морський шлях» пролягав між двома пірсами, розташованими приблизно у трьохстах метрах один від одного. Пляжна зона між ними розбита на три досить автономні секції, тому я уявлення не мав про те, що відбувається на більш південних секціях.

Зазвичай я шість разів перетинав цей простір вздовж берега і виходив на берег там, де й заходив у море. Якось вирішив зробити ще одну петлю, а коли досяг дальнього пірса, відчув, що вже досить сильно прохолов, тому вибрався з води, щоб повернутися пішки.

Йшов я таким собі живчиком, авжеж – після стаєрського забігу й такого самого запливу є причини бути вдоволеним собою. Аж тут натрапив на дивну, дещо навіть не від сього світу картину (ефект дещо подібний до того, що справила «Країна глухих» Валерія Тодоровського). Виявилося, що в третій, дальній секції, до якої ліньки було дійти абсолютній більшості відпочивальників, облаштували зону для старих, немічних і хворих людей – з іржавими металевими сходами прямо в море й швелерними пандусами для інвалідних візків.

Неподалік води стояв навіс від сонця й лежаки для відпочинку в декілька рядів. Здається, тут не було жодної фізично здорової людини, молодшої за сімдесят років (це вже я потім помітив, що за дуже хворими, як-от на церебральний параліч, доглядали люди середніх літ, скоріш за все їхні діти, судячи з розмов).

Думаю, неважко зрозуміти, що означає навіть для паралітика перебування у воді, де тіло стає майже невагомим і знову повертається певна здатність ним керувати. Всі сходи були буквально облиплі дідусями й бабусями, що, перемагаючи суцільний тремор слабеньких своїх тілець, спускалися до моря, ніби там на них чекало нехай і тимчасове й неповне, але визволення з недружніх обіймів хвороби.

Вочевидь їм було вкрай важко рухатись, але вони настирливо, неначе мурахи, долали не таку вже й далеку для здорової людини відстань. Для них же це було фактично подвигом, але напрям, здавалося б, надмірних і невиправданих зусиль був незаперечно правильний – подалі від смерті, від зневіри, від внутрішньої слабкодухості, яка зрештою й знищує організм сильніше від будь-якої хвороби. Навіть люди на візках намагалися без сторонньої допомоги дістатися води на «своїх двох» – колесах. І діставалися! І треба було бачити ту радість у їхніх кволих тілах, у порівнянні з якою мої стаєрські кілометри – це було ніщо. Треба було бачити їхні обличчя – жодного перекривленого болем чи відчаєм або злобою через те, що їм уже ніколи не дано буде тієї легкості буття, яку майже кожен із нас відчував у дитинстві й замолоду. Вони в повну силу цінували цю щасливу мить єднання з потужними стихіями води і сонця, вони теж були в цю мить не об’єктами соціальної допомоги (або відсутності такої), а мікрокосмами, зануреними у вселенські ритми надлюдського буття.

Чомусь стало соромно за те, що сам здоровий і в непоганій фізичній формі. Але як цьому зарадити? Не покалічити ж себе, аби зрівнятися з цими світлими старцями й розділити з ними вповні радощі життя – їхнього життя. Насправді чужого, тому що найбагатша уява не допоможе зрозуміти їхню швидкотлінну радість. Проходячи повз одного розбитого (на щастя, не зовсім) паралічем старого, я мимоволі простягнув йому руку, аби допомогти вийти з води, але той ввічливо подякував і відмовився, пояснивши, що для нього корисніше буде зробити це самому. Так само самостійними намагалися бути всі ці старенькі пляжники, що втратили об’єктивну здатність пересуватися самотужки, але зберегли потребу не втрачати віри в себе.

Коли я повернувся на «свій» пляж і озирнувся навкруги, побачив: там, де були лише самі старі каліки, життя й радощів від життя було в декілька разів більше, аніж тут, де якась маманя грубо сварила, а то й періщила дочку за те, що та лізла в «холодну» воду, а поряд здоровенний пузань жлуктив з горла двохлітровий пластиковий жбан гарячого «Чернігівського» і, видно, не уявляв собі ліпшого задоволення на березі моря. Хтось слухав MP3 в навушниках, хтось без упину теревенив по мобілі (ну, де ж, як не тут? Пам’ятаєте: «Ти де? Ги-ги. А я на морі!»). Молодесенькі дівчата влаштовували якісь жалюгідні private-made фотосесії, намагаючись картинно вигинатися й уявляючи себе топ-моделями на Гавайях. Якась зграйка томилася в черзі, аби покататися на «банані» – у їхній уяві це, очевидно, була вища з усіх можливих насолода від моря. Але абсолютна більшість просто тупо лежала – мляво, розморено, збираючись катувати себе літньою спекою чи не до останньої маршрутки і зовсім не збираючись по-справжньому зануритися в райські дари дармового «SPA-сервісу від природи».

Ні, це важко було назвати життям. Справжнє вміння жити продемонстрували якраз ті, в кому життя, здається, майже не лишилося. Їм дуже хочеться допомогти, але головне – в тому, що вони ще більше хочуть допомогти собі самі. І лише за такої умови чиясь стороння допомога їм буде чогось варта.
    Последний раз редактировалось Gilgamesh; 14.02.2011 в 17:06.

15. Вверх #11275

По умолчанию Поколєніє піва.

И для контраста. В конечном счете все это - звенья одной цепи.

Цьогоріч мені довелося змінити маршрут свого «моціону». Я влаштовую пробіжку повз Парк Перемоги до Аркадії, після чого Трасою Здоров’я добігаю до «двох куль» на вході в пляж «Ланжерон». Знов-таки справа не в мені, а в тому, що мимоволі доводиться спостерігати. Як правило, на аркадійську територію я потрапляю приблизно о сьомій ранку – і метрів чотириста вздовж Генуезької доводиться постійно маневрувати між людьми, поки не виберешся власне на саму Трасу Здоров’я. Ви думаєте, це так багато пляжників зрання збираються на море? Певна кількість таких є, але із десяти дев’ятеро – це хлопці й дівчата дуже молодих, просто молодих і вже не дуже молодих років, які чи то тільки повертаються додому з нічної гулянки, чи то продовжують чогось шукати – себе або пригод на свою голову чи інші частини тіла. Обминати їх не так вже й просто, адже багатьох сильно хилитає на всі боки й вони не дуже орієнтуються у просторі. Очі без виразу, дурне гоготання, матюки, розбірки мало не до бійок, нестримні до нестями п’яні, але не п’янкі поцілунки в такий засос, що й кращі вантузи обзаздрилися б. Кафе, шантани й решта забігайлівок іще чекають, коли відвалить «останній клієнт» – або підвалить перший. І замість свіжості морського бризу, якого слід було б очікувати – адже ось воно, море, прямо перед тобою, – густий пивний дух, що несеться як із забігайлівок, так і з горлянок тих, хто з цих забігайлівок заледве виплентується в пошуках нових «радощів життя». І найприкріше, що це – не «золота молодь», яка прожирає те, що нахапали їхні «прєдкі», а голота чи особи статусом «трохи нижче середнього», що тринькають на сумнівні принади «жизні в стілє Ріо-де-Жанейро» грошенята, які напевно знадобилися б на щось корисніше, – але ж і їм «так хочєтся блєснуть». Щоразу, продираючись крізь це безглуздя, згадую тих кволих стариганів з 10-ї станції й думаю: як добре, що вони відокремлені одне від одного й одне одного не бачать. Старим це не додало б оптимізму, а молоді старих навряд чи зрозуміли б.

Єдине, що бентежить – скільки ще часу протримається той закуток для інвалідів? Як скоро на його місці з’явиться щось чергове «чісто для людєй»?
    Последний раз редактировалось Gilgamesh; 15.02.2011 в 11:01.

16. Вверх #11276
    Посетитель Аватар для @prell
    Нажмите на изображение для увеличения
Название: IMG_32244444444.jpg
Просмотров: 120
Размер:	112.1 Кб
ID:	2249045Нажмите на изображение для увеличения
Название: IMG_3232222222222222222222222.jpg
Просмотров: 111
Размер:	88.9 Кб
ID:	2249046Нажмите на изображение для увеличения
Название: IMG_3225.jpg
Просмотров: 131
Размер:	89.5 Кб
ID:	2249048Море сегодня показалось теплым,по сравнению с температурой воздуха.Вода прозрачная,летом такую и не увидишь.

17. Вверх #11277
    Постоялец форума Аватар для волга
    Доброе утро!
    Сегодня в 5,30 на 8-й температура воздуха -10, воды 3 градуса. Небольшие совсем волны.
    Ветер северный. Небо чистое, иногда попадаются облака. Много звезд и над морем Венера.
    Когда уже весна, а то шо-то я подмерз сегодня...
    Сoito ergo sum.

18. Вверх #11278
    Постоялец форума Аватар для Vintyara
    Цитата Сообщение от @prell Посмотреть сообщение
    Вложение 2249045Вложение 2249046Вложение 2249048Море сегодня показалось теплым,по сравнению с температурой воздуха.Вода прозрачная,летом такую и не увидишь.
    ух ты откуда это фотки ? не с причала ли возле лесков ?
    Давай не будем обманывать друг друга! Ты (да, ты) все равно останешься им!

19. Вверх #11279
    User banned
    Цитата Сообщение от Gilgamesh Посмотреть сообщение
    И для контраста. В конечно счете все это - звенья одной цепи.

Цьогоріч мені довелося змінити маршрут свого «моціону». Я влаштовую пробіжку повз Парк Перемоги до Аркадії, після чого Трасою Здоров’я добігаю до «двох куль» на вході в пляж «Ланжерон». Знов-таки справа не в мені, а в тому, що мимоволі доводиться спостерігати. Як правило, на аркадійську територію я потрапляю приблизно о сьомій ранку – і метрів чотириста вздовж Генуезької доводиться постійно маневрувати між людьми, поки не виберешся власне на саму Трасу Здоров’я. Ви думаєте, це так багато пляжників зрання збираються на море? Певна кількість таких є, але із десяти дев’ятеро – це хлопці й дівчата дуже молодих, просто молодих і вже не дуже молодих років, які чи то тільки повертаються додому з нічної гулянки, чи то продовжують чогось шукати – себе або пригод на свою голову чи інші частини тіла. Обминати їх не так вже й просто, адже багатьох сильно хилитає на всі боки й вони не дуже орієнтуються у просторі. Очі без виразу, дурне гоготання, матюки, розбірки мало не до бійок, нестримні до нестями п’яні, але не п’янкі поцілунки в такий засос, що й кращі вантузи обзаздрилися б. Кафе, шантани й решта забігайлівок іще чекають, коли відвалить «останній клієнт» – або підвалить перший. І замість свіжості морського бризу, якого слід було б очікувати – адже ось воно, море, прямо перед тобою, – густий пивний дух, що несеться як із забігайлівок, так і з горлянок тих, хто з цих забігайлівок заледве виплентується в пошуках нових «радощів життя». І найприкріше, що це – не «золота молодь», яка прожирає те, що нахапали їхні «прєдкі», а голота чи особи статусом «трохи нижче середнього», що тринькають на сумнівні принади «жизні в стілє Ріо-де-Жанейро» грошенята, які напевно знадобилися б на щось корисніше, – але ж і їм «так хочєтся блєснуть». Щоразу, продираючись крізь це безглуздя, згадую тих кволих стариганів з 10-ї станції й думаю: як добре, що вони відокремлені одне від одного й одне одного не бачать. Старим це не додало б оптимізму, а молоді старих навряд чи зрозуміли б.
    Хватит завидовать !)
    Последний раз редактировалось crupie; 15.02.2011 в 09:54.

20. Вверх #11280
    Спасибо всем за добрые отзывы! Сегодня мороз и солнце.

По линии прибоя замёрз песок, и камни.

Ответить в теме
Страница 564 из 3993 ПерваяПервая ... 64 464 514 554 562 563 564 565 566 574 614 664 1064 1564 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права