Сообщение от
Леонід Кривда
Я не згоден з цим твердженням. Вдячний адвокату, він продемонстрував намагання розібратись. Для мене важливою є наступна цитата із його пояснення:
"Ремонт та повірка водолічильників, що не перебувають на балансі виконавця, виконуються за рахунок абонента силами виконавця або спеціалізованої організації."
Для мене це означає що, якщо лічильники належать мені, їх повірка все-рівно виконуються не мною, хоч і за мій рахунок.
Тобто я не повинен видзвонювати когось, трепетно очікувати його появи, боятись, що мене кинуть. Я повинен забезпечити доступ для повірки, оплатити її і потім зберігати її результати до наступної такої повірки (зберігати пломби) періодичність якої повинна мати якусь логіку. Як на мене, орієнтиром може бути гарантія виробника, що зазначена в паспорті а також сумнів в правильності відліку, який я щомісяця знімаю для оплати. Порядок розв'язання сумнівів повинен бути обумовлений договором між мною і виконавцем, себто тим, хто постачає воду. І, власне кажучи, мене це влаштовує! На сьогодні. Тому що законно все повинно бути як з електропостачанням: я знімаю показники і плачу (можна читати це слово з наголосами на першому або другому складі - і те і інше звучання сьогодні актуальне). Заміна, повірка мене не обходить. Порівняно недавно електролічильники були замінені на якісь крутіші з точки зору постачальника, ну і на здоров'я. Якщо мені заманеться поставити собі ще крутіший - будемо домовлятись. Адже ж існує у нас знижений тариф в нічний час, в ньому зацікавлений я, тому і лічильник такий мені ніхто не поставить, хоч заборонити його встановлення в принципі не зможе. Тобто все можна вирішити, якщо діяти по-людськи. А ось цього у відносинах з постачальниками води та газу на сьогодні не спостерігається. І не з моєї вини. Залишається очікувати виконання обіцянок нової влади діяти по закону. Чи довго чекати?
Социальные закладки