Сьогодні, під кінець моїх днів, я хочу сказати, що не тримаю ні на кого зла", - почав своє послання Аугусто Піночет. Повалення соціалістичного режиму президента Сальвадора Альєнде в 1973 році було “необхідним кроком, що дозволив запобігти розпаду Чилі і зробити країну головним гравцем в Латинській Америці”.
В неділю на 92-му році життя у Військовому госпіталі Сантьяго помер колишній чилійський президент Аугусто Піночет.
Аугусто Піночет (Augusto Jose Ramon Pinochet Ugarte) народився 25 листопада 1915 року в чилійському місті Вальпараісо. У червні 1973 року президент-соціаліст Сальвадор Альєнде призначив його головнокомандуючим збройними силами Чилі. 11 вересня того ж року Піночет очолив військовий переворот в республіці, в ході якого Альєнде загинув. У 1974 році Піночет призначив себе президентом і залишався на чолі держави до 1990 року.
Під час святкування свого 91-ліття він заявив, що бере на себе повну політичну відповідальність за всі події в країні за роки його правління, повідомляє.
”Сьогодні, під кінець моїх днів, я хочу сказати, що не тримаю ні на кого зла", - почав своє послання Аугусто Піночет. Повалення соціалістичного режиму президента Сальвадора Альєнде в 1973 році було “необхідним кроком, що дозволив запобігти розпаду Чилі і зробити країну головним гравцем в Латинській Америці”, – відзначив він.
Колишній президент засудив переслідування своїх сподвижників, заявивши, що “хоробрість і рішучість цих людей перетворили Чилі в найбагатшу країну регіону”. ”Вони врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники”, - підкреслив Піночет.
В кінці свого послання генерал висловив упевненість, що, “коли уляжуться всі політичні пристрасті, історія об’єктивно оцінить нашу роботу”.
Українські праві разом з чилійцями скорблять за цією видатною людиною, яка врятувала свою країну від хаосу та громадянської війни. Хай земля йому буде пером.
Социальные закладки