Тема: Хочу кондиционер :) ! Прошу совета.

Ответить в теме
Страница 1795 из 1795 ПерваяПервая ... 795 1295 1695 1745 1785 1793 1794 1795
Показано с 35,881 по 35,895 из 35895
  1. Вверх #35881
    Не покидает форум Аватар для Soxo
    Цитата Сообщение от maxx™ Посмотреть сообщение
    Прочитай уважно що я використовую. Я можу керувати кондиціонером навіть коли в мене взагалі нема інтернета. Все що мені треба від кондиціонера це його IP адреса котру видаю я. І ніяких проблема в мене немає, тому питань до вайфая в самому кондиціонері в мене немає. Якщо хтось використовує додаток та сервера від грее то може там й є якісь проблеми, але з керуванням кондиціонером по вайфаю я ніяких проблем не бачу.
    Ты можешь керуваты не выходя из дому, а выйдя из дому и все твое керуваннч закрылось.
    У него была дурная репутация - он всегда говорил то, что думал.

2. Вверх #35882
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Цитата Сообщение от Soxo Посмотреть сообщение
    Ты можешь керуваты не выходя из дому, а выйдя из дому и все твое керуваннч закрылось.
    Для цього в мене є впн до дому

3. Вверх #35883
    То с кондерами мура, а вот через тебе сервера когда слегло и Тн, от то больная голова от звонков.

4. Вверх #35884
    Для цього в мене є впн до дому
    Мес. Це роли не играет. Если сервер лежит управление ток по вай фай и вся статистика не пашет .За годы войны и у Шри ложились сервера и ще у двух заводов

5. Вверх #35885
    Макс, я не хочу спорить.. Ну у меня нынче возможности и должность напрямую у китайцев все выяснять, и слетевший сервер на их стороне решения не имеет. Если ты такой умный, отпиши в ЛС , решение такой проблемы при лежащем серваке 100 уев)), пока ни кто не решил )

6. Вверх #35886
    Это не так часто бывает, ну раз два в год и у китайцев бывают проблемы неделя, две.

7. Вверх #35887
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Мес. Це роли не играет. Если сервер лежит управление ток по вай фай и вся статистика не пашет .За годы войны и у Шри ложились сервера и ще у двух заводов
    Ну так мені й треба керування виключно по вайфай, а не через китайський сервер. Якраз заради того щоб бути від них незалежними бо завтра вони можуть взагалі назавжди вимкнути свої сервера чи вирішити що то платна послуга.
    Тому коли кажуть що глючний файфай треба пояснити що мається на увазі - вайфай без китайських серверів чи керування кондиціонером через додаток через китайські сервера. Мені складно уявити навіщо мати додаток котрий залежить від китайців коли поруч лежить пульт. А керування по файфаю у складі автоматизації дозволяє наприклад автоматично вимкнути кондиціонер коли зникло світло вночі та не розряджати акумулятор, чи автоматично увімкнути кондиціонер коли він тобі не дуже потрібний але світло вимкнули, а електроенергія пропадає. І саме це в мене й працює без китайців.

8. Вверх #35888
    К сожалению на сегодня мы выбираем а не нас выбирают.. И беря на заводе на тот же лям- пять, десять баксов, диктовать условие о не зависимости от их серверов не приходится.

9. Вверх #35889
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    К сожалению на сегодня мы выбираем а не нас выбирают.. И беря на заводе на тот же лям- пять, десять баксов, диктовать условие о не зависимости от их серверов не приходится.
    Можна почитати відгуки реальних користувачів і якщо без сервера ніяк - не брати той вайфай, точніше дивитись варіанти без нього якщо є. Я як кінцевий користувач зробив саме так.

10. Вверх #35890
    Можна почитати відгуки реальних користувачів і якщо без сервера ніяк - не брати той вайфай, точніше дивитись варіанти без нього якщо є. Я як кінцевий користувач зробив саме так.
    Думал может я чего то не знаю) и таки вы обошли смекалкой привязку производителя через свои серваки. Но тот же ИИ выдал что низя:

Обзор от ИИ
    Нет, напрямую без сервера производителя подключить тепловой насос к Wi-Fi, скорее всего, не получится, так как для удаленного управления и использования всех функций обычно требуется фирменное приложение производителя или сторонний сервис, которые обмениваются данными через их облачные серверы. Хотя Wi-Fi модуль может быть встроен или добавлен как опция, он все равно будет взаимодействовать с облачной инфраструктурой производителя для предоставления удаленного доступа.

11. Вверх #35891
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Думал может я чего то не знаю) и таки вы обошли смекалкой привязку производителя через свои серваки. Но тот же ИИ выдал что низя:

Обзор от ИИ
    Нет, напрямую без сервера производителя подключить тепловой насос к Wi-Fi, скорее всего, не получится, так как для удаленного управления и использования всех функций обычно требуется фирменное приложение производителя или сторонний сервис, которые обмениваются данными через их облачные серверы. Хотя Wi-Fi модуль может быть встроен или добавлен как опция, он все равно будет взаимодействовать с облачной инфраструктурой производителя для предоставления удаленного доступа.
    Щоб отримати від ШІ правильну відповідь треба правильно ставити запитання:
    Чи можна керувати кондиціонером gree без додатка від виробника через WiFi?
    Copilot said:
    Copilot
    Так, керувати кондиціонером Gree через Wi-Fi без офіційного додатку Gree+ можливо, але з певними умовами та обмеженнями. Ось основні альтернативи:

✅ 1. Home Assistant
    Кондиціонери Gree можна інтегрувати в систему Home Assistant за допомогою інтеграції Gree Climate:

Спочатку кондиціонер все одно потрібно підключити через додаток Gree+ або Ewpe Smart, щоб активувати Wi-Fi.
    Після цього можна додати пристрій у Home Assistant через Configuration > Devices & Services > Add Integration > Gree.
    Потрібно вказати IP-адресу, порт (зазвичай 7000) і MAC-адресу кондиціонера.
    Підтримуються функції: вмикання/вимикання, зміна температури, режимів, швидкості вентилятора, тощо1.
    �� Порада: після інтеграції в Home Assistant можна також керувати кондиціонером через Apple HomeKit або голосом через Siri.

❌ Без жодного додатку — неможливо
    На жаль, повністю уникнути використання додатку Gree+ (або Ewpe Smart) не вийде, оскільки:

Саме через нього відбувається перше підключення до Wi-Fi.
    Після цього можна видалити додаток і використовувати інші платформи (Home Assistant, Google Home тощо)1.
    Він розказав про хомасістант, в мене openhab, а ле то вже не принципово. Він сказав правильну послідовність - підключаємо кондиціонер до вайфая за допомогою додатка, а потім підключаємо в хомасистанм чи опенхаб, а додаток можна видалити.

Хоча от вже є варіанти як підключити його до вайфая без додатку від грее - https://github.com/arthurkrupa/gree-hvac-mqtt-bridge#configuring-hvac-wifi
    Последний раз редактировалось maxx™; Вчера в 16:45.

12. Вверх #35892
    Так керуваты сторонним можно по сути, но теюе же он ответил Урезанным функционалом. А это без решения ошибок, статистик и.т.д включил, выключил, температура. Интеграция в умный дом есть практически везде на платах, другое дело что без их фирменных прог и серверов тебе ошибки, поломки и.т.д удаленно не выяснить а равно на решение проблем в уйдет в разы больше времени.

13. Вверх #35893
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Так керуваты сторонним можно по сути, но теюе же он ответил Урезанным функционалом. А это без решения ошибок, статистик и.т.д включил, выключил, температура. Интеграция в умный дом есть практически везде на платах, другое дело что без их фирменных прог и серверов тебе ошибки, поломки и.т.д удаленно не выяснить а равно на решение проблем в уйдет в разы больше времени.
    Увімкнув, вимкнув, температура, режим. А більше нічого й не треба. Він для того й ставився, щоб його вмикати та вимикати.

14. Вверх #35894
    Увімкнув, вимкнув, температура, режим. А більше нічого й не треба. Він для того й ставився, щоб його вмикати та вимикати.
    Как для пользователя логика верная, но я уж сказал тут основной плюс когда аварийно в ошибку и с помощью родных приложух можно понять на 80% что за проблема, если глобальна приехать сервис на все готове и сделать за раз, а не растягивая на три раза без данных с сервера.

15. Вверх #35895
    Простой пример : продажа 2 года назад батареи литий ферум и инвертора, гарантия на батарею 10 лет.. не будь сервера мес бы решали вопрос с нервами и клиента и фирмы, сервак показал возможные ошибки по факту оказалось проблема со шнуром а дошло до замены батареи.

Ответить в теме
Страница 1795 из 1795 ПерваяПервая ... 795 1295 1695 1745 1785 1793 1794 1795

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права