Результаты опроса: Якій історичній літературі найбільш довіряєте?

Голосовавшие
81. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Українській

21 25.93%
  • Російській

23 28.40%
  • Радянській

8 9.88%
  • Свій варіант

29 35.80%

Тема: Політика і історія.

Ответить в теме
Страница 10 из 19 ПерваяПервая ... 8 9 10 11 12 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 181 по 200 из 367
  1. Вверх #181
    Живёт на форуме Аватар для Liubertas
    Для чого ти наводиш ці факти?

2. Вверх #182
    User banned
    Цитата Сообщение от ArthurS Посмотреть сообщение
    2. 1656 р. Зрада Москви. Коли Польща була фактично розгромлена, Москва боючись підсилення України заключила з Поляками сепаратний Віденський мирний договір. Московський цар передає Б. Хмельницькому попередженням що буде „оружием защищать Польшу как бы и собственное отечество”.
    Рассмотрю этот пункт, потому что вы даже название договора написали неправильно-не "Виденский мир", а "Виленское перемирие". Видимо, в материалах свидомого агитпропа не все ладно с названиями.
    Суть перемирия в том, что Россия получала союзника в войне против Швеции(в виде Речи Посполитой), а гетман Хмельницкий конечно был недоволен, ведь
    к моменту подписания перемирия гетман успел пообещать Карлу X военную помощь против Речи Посполитой(хотя гетман декларировал готовность Войска Запорожского выступить вместе с русской армией в поход против Швеции

3. Вверх #183
    Новичок
    Цитата Сообщение от Liubertas Посмотреть сообщение
    Для чого ти наводиш ці факти?
    Думаю в Одесі з ними можуть не погодитись. Пропоную обговорити.

4. Вверх #184
    User banned
    1917-1959 р. Загальні людські втрати в СРСР були 110 млн. осіб. З них 66 млн 700 тис було страчено в мирний час.
    ОГО. Как же население-то росло до начала "демократических" перемен, если были такие потери?

1949 р. Поблизу одного з концтаборів на Колимі по наказу Москви було потоплено у болоті біля трьох тисяч українських дівчаток 13-14 років „чтоб некому было рождать бандэровцэв”
    Сталин и Берия съедали лично по несколько десятков детей в день, это уже баян, обсуждалось неоднократно.

5. Вверх #185
    Мистер Сарказм

Думаю в Одесі з ними можуть не погодитись. Пропоную обговорити.
    А что обговаривать? Прямые, как бараньи тропы, утверждения?
    Слава українським українцям української України!

6. Вверх #186
    Новичок
    Цитата Сообщение от Salexis11 Посмотреть сообщение
    Рассмотрю этот пункт, потому что вы даже название договора написали неправильно-не "Виденский мир", а "Виленское перемирие". Видимо, в материалах свидомого агитпропа не все ладно с названиями.
    Суть перемирия в том, что Россия получала союзника в войне против Швеции(в виде Речи Посполитой), а гетман Хмельницкий конечно был недоволен, ведь
    Найбільшу лють української старшини викликало укладення у Вільнюсі в 1656 р. миру між московським царем і поляками без усякої на те згоди українців; більше того, спеціально послану українську делегацію навіть не допустили до переговорів. Побоюючися, що московити принесуть у жертву українські інтереси, гетьман і козацькі полковники відкрито звинуватили царя у зраді й порушенні Переяславської угоди. У роздратованому листі до царя Хмельницький порівнював поведінку московитів з поведінкою шведів: «Шведи — люди честі: пообіцявши дружбу і союз, вони дотримуються слова. Проте цар, уклавши перемир'я з поляками і маючи намір повернути нас в їхні руки, вчинив з нами безсердечно».

7. Вверх #187
    User banned
    Найбільшу лють української старшини викликало укладення у Вільнюсі в 1656 р. миру між московським царем і поляками без усякої на те згоди українців; більше того, спеціально послану українську делегацію навіть не допустили до переговорів. Побоюючися, що московити принесуть у жертву українські інтереси, гетьман і козацькі полковники відкрито звинуватили царя у зраді й порушенні Переяславської угоди. У роздратованому листі до царя Хмельницький порівнював поведінку московитів з поведінкою шведів: «Шведи — люди честі: пообіцявши дружбу і союз, вони дотримуються слова. Проте цар, уклавши перемир'я з поляками і маючи намір повернути нас в їхні руки, вчинив з нами безсердечно».
    Так все-таки, как насчет этого:
    к моменту подписания перемирия гетман успел пообещать Карлу X военную помощь против Речи Посполитой(хотя гетман декларировал готовность Войска Запорожского выступить вместе с русской армией в поход против Швеции

8. Вверх #188
    Новичок
    ОГО. Как же население-то росло до начала "демократических" перемен, если были такие потери?
    Якщо маєш інші цифри, наведи.
    Сталин и Берия съедали лично по несколько десятков детей в день, это уже баян, обсуждалось неоднократно.
    Правда очі ріже?

9. Вверх #189
    Новичок
    Так все-таки, как насчет этого:
    А що Хмельницький не мав права мати зовнішні відносини з іншими державами? Він що не мав права об’єднуватись з іншими державами для боротьби з ворогами?
    Та він навіть не проти Московії об’єднувався, а проти Речі Посполитої.

10. Вверх #190
    Взагалі то для цих "дискусій" є гарний термін - історична політика.
    Може когось зацікавить стаття на цю тему російського історика Олексія Міллера
    http://www.polit.ru/lectures/2008/05/07/miller.html

Политизация истории – влияние на исторические исследования современной общественной ситуации, личных политических, религиозных взглядов, национальной, социальной идентификации исследователя, а также использование исторических аргументов в политике.

ПиСи. Якщо ліньки буде читати цікава цитата)))

"Чтобы вам было понятно, как это работает, покажу на более примитивном уровне. Зайдите на любой интернет-форум, где обсуждаются русско-украинские или русско-польские отношения. Вы обнаружите, что среди первых же постов объявляется какой-нибудь абсолютно зубодробительный, почти наверняка матом, почти наверняка такой, который дальше перетекает в поток взаимных оскорблений. Т.е. блокируется любая возможность нормальных дискуссий. В интернет-сообществах существует сильное подозрение, что этим занимаются специально нанятые люди, и это кое о чем говорит. Если это действительно так, то значит, кто-то дает на это деньги."
    Последний раз редактировалось Liubertas; 14.01.2010 в 22:53.

11. Вверх #191
    User banned
    Якщо маєш інші цифри, наведи.
    Всерьез веришь в эту херню? Дальше говорить не о чем.

Правда очі ріже?
    Да у тебя глаза, похоже, просто закрыты пропагандистскими листовками.

12. Вверх #192
    Мистер Сарказм

1917-1959 р. Загальні людські втрати в СРСР були 110 млн. осіб. З них 66 млн 700 тис було страчено в мирний час.
    Это секретный кремниевый мозг прикарпатской сборки придумал?
    В 1913 году население РИ составляло 175 млн. человек.

Следующая перепись населения была проведена в СССР только в 1959 году. Всесоюзная перепись населения СССР 1959 года показала численность населения СССР, равную 209 млн. человек.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%...A1%D0%A1%D0%A0
    Слава українським українцям української України!

13. Вверх #193
    Постоялец форума Аватар для Октябрина
    Что Відень, что Вільно - агитпроп с трудом улавливает разницу.

14. Вверх #194
    Новичок
    З 10 пунктів, які я навів про злочини Москви ледве відповіли на один.
    Пізніше продовжу, далі буде більше.
    Всі відповіді зводяться до слів брехня, не вірні цифри. Нема жодних аргументів у відповідь.

Розумію, що Вам важко перевірити історичні факти і тому ви просто вірите радянським підручникам.
    Давайте просто перевірим історію, яка була в минулому столітті. Подивимось на відношення до людей з боку радянської влади.
    1. 26.04.1986 р. Аварія на Чернобильскій АЕС. Через пару днів 1 травня людей в Києві виводять на демонстрацію.
    2. Покажіть мені радянський підручник, який говорить про депортацію кримських татар. А це факт, Крим від вас не далеко можете поїхати і запитатись. Чи легше тупо повірити радянським історикам.
    3. Аналогічно. 1939-41 р. Депортація до Сибіру і розстріли 1,5 млн. західних українців. Кому я маю вірити радянській пропаганді, чи людям які це пережиди і з якими я спілкувався.
    4. «Загнивающий запад». Черговий радянській міф і брехня. Так, у 1970 р. рівень споживання на душу населення в Радянському Союзі складав лише близько половини рівня Сполучених Штатів. Ця статистика не враховує безсумнівно нижчу якість товарів і послуг в СРСР. Інакше кажучи, у 1982 р. кошик звичайних щотижневих закупок, для оплати якого у Вашінгтоні потрібно працювати 18 годин, у Києві коштував близько 53 годин праці. Так хто «загниваєт». Чому в радянські часи було важко виїхати за кордон? Чи не для того, щоб людини не побачили на скільки СРСР відстає від цивілізації.

15. Вверх #195
    Новичок
    Цитата Сообщение от biafra Посмотреть сообщение
    Это секретный кремниевый мозг прикарпатской сборки придумал?
    В 1913 году население РИ составляло 175 млн. человек.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%...A1%D0%A1%D0%A0
    Правильно, Ви ж тільки і підтвердили мій пост.
    Тільки за війну загинуло більше 20 млн. (4 років) То чого ж Вас дивує, що за період 1917-1959 (40 років) загинуло 100 млн.

16. Вверх #196
    З 10 пунктів, які я навів про злочини Москви ледве відповіли на один.
    Пізніше продовжу, далі буде більше.
    Всі відповіді зводяться до слів брехня, не вірні цифри. Нема жодних аргументів у відповідь.
    Шановний Артур, я розумію коли пишуть про злочини "сталінізму" (для цього є своя тема), але писати про "злочини Москви" відносно 17- початку 18 століття, як мінімум смішно. Подібні злочини можна знайти в історії любої з країн і народів, так як для того часу подібна поведінка була скоріше правилом, а не винятком. Козаки також з євреями не сильне цацкались. Ну не прийняли на той час, ще "Женевської конвенції"

17. Вверх #197
    Новичок
    Цитата Сообщение от Liubertas Посмотреть сообщение
    Шановний Артур, я розумію коли пишуть про злочини "сталінізму" (для цього є своя тема), але писати про "злочини Москви" відносно 17- початку 18 століття, як мінімум смішно. Подібні злочини можна знайти в історії любої з країн і народів, так як для того часу подібна поведінка була скоріше правилом, а не винятком. Козаки також з євреями не сильне цацкались. Ну не прийняли на той час, ще "Женевської конвенції"
    Я на тих злочинах не зупинюсь, буду писати далі. Далі буде більше. Просто хочу показати всю історію відносин Москви та України.
    Я міг почати і з більш раннього періоду, але вирішив почату з 1654 р., з року підписання Переяславської угоди.
    Наприклад, 1169 р. Володимиро-Суздальский князь Андрій-Боголюбський пограбував Київ. Літопис писав «Суздальці так страшно зруйнували Київ, що татари не мали, що руйнувати в 1240 р.»

18. Вверх #198
    User banned
    Я на тих злочинах не зупинюсь, буду писати далі. Далі буде більше. Просто хочу показати всю історію відносин Москви та України.
    Я міг почати і з більш раннього періоду, але вирішив почату з 1654 р., з року підписання Переяславської угоди.
    Наприклад, 1169 р. Володимиро-Суздальский князь Андрій-Боголюбський пограбував Київ. Літопис писав «Суздальці так страшно зруйнували Київ, що татари не мали, що руйнувати в 1240 р.»
    так 1654 был до 1169

19. Вверх #199
    Новичок
    Вислови Росіян і чужоземців стосовно Росії

В.Ленін: «Такої дикої, такої темної країни, як наша Московщина, вже давно немає в Європі».
    В.Ленін: «На Россию мне наплевать, ибо я большевик».
    О.Пушкін: О Росії «Народ байдужий до найменшого обовязку, до найменшої справедлвості, до найменшої правди. Народ, що цілковито не визнає ні вільної людини, ні вільної думки».
    О. Герцен: «Мы не можем прывыкнутъ к этой страшной, кровавой, безобразной, безчеловечной, наглой на язык России, к этой литературе фискалов, к этим мясникам в генера-лъсъких эполетах, к этим кварталъным на университетских кафедрах. Ненавистъ отвращение поселяет к себе эта Россия. От нее гориш тем разлагающим, отравляющим стыдом, ко-торый чуствует любящий сын, встречая пъяную матъ свою, кутящую в публичном доме».
    1858-К.Маркс: «…У кривавому болоті московського рабства, а не в суворій славі норманської доби стоїть колиска Московщини. Змінивши імена та дати, побачимо, що політика Івана ІІІ і політика теперішньої московської імперії є не луше подібною, а й тотожною…. Припинити московський завойовничий порив є вимогою часу».
    1887- Георг Брандес- після подорожі по Росії писав: «С умственной жизнью в в Росии, а особенно в провинциалъных городах дело обстоит плачевно: карты и водка, водка и кар-ты».
    1709 р. Феріоль посланник французького уряду в Царго-роді, після геноциду вчиненого Петром 1 в Батурині написав: «Насильство Петра І над народом України це найжорстокіша беззаконність, бо народ країни козаків не був юридично чи іншим шляхом йому підлеглим. Козаки не є природними підданими царя, вони тільки піддались під його протекцію, і ніхто не може обвинувачувати їх за те, що бачучи, як нищать їх вольності, вони підняли повстання».

20. Вверх #200
    Не покидает форум Аватар для lens
    ArthurS, к чему вы все это здесь так старательно постите?
    И это пройдет.

Ответить в теме
Страница 10 из 19 ПерваяПервая ... 8 9 10 11 12 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права