Як думаєте, в яку суму оцінює життя українських військових генеральсько-депутатській холдинг, який вирішив заробити на крові та війні?
Приблизно в 100 мільйонів доларів лише на одній закупівлі засобів зв’язку! І це при тому, що війна з Росією триває вже 5-й рік!
Майже рік тому я заявив про корупцію в Міноборони під час закупівлі засобів зв’язку.
Тоді Міноборони мало можливість придбати найкраще обладнання ізраїльської фірми Elbit Systems, вироби якої стоять на озброєнні у 10 країн НАТО. Однак обрало турецьке обладнання Aselsan, яке виявилось лише на 1% дешевше, та, на думку багатьох експертів, значно гіршим.
Начальник Військзвязку Володимир Рапко повідомив мені, що просуванням турецької компанії "Aselsan" займались особисто голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський разом з секретарем РНБО Олександром Турчиновим, а також син Пашинського, який є директором департаменту контрактів державного підприємства «Спецтехноекспорт».
Зараз стало відомо, що турецькі станції занадто великі і не вміщаються в танки Т-64БВ, для яких їх закупили.
Виникає просте питання: куди дивились генерали і представники профільного комітету під час випробувань? Чи так хотілось покласти гроші собі до кишень?
Мені дуже шкода, що розмінною монетою в цій брудній оборудці стало життя простих військових, яке напряму залежить від якості і надійності засобів зв’язку.
Ми не можемо вдавати, що нічого не сталось. Я вимагаю притягнути винних до відповідальності!
https://magazine.nv.ua/…/3075…/sluzhili-dva-tovarishcha.html
Социальные закладки