| ||
Тема: Армия. Военкомат
---------- Сообщение добавлено 27.06.2026 в 05:19 ----------
[/COLOR] Звичайно що у Скелю))) Сумно це все....статус СЗЧ теж є різний..просто втік з частини..втік з позиції..втік без зброї..втік з зброєю і таке інше..Дуже важко перевестись кудись у інший підрозділ якщо є статус СЗЧ..Якись там адвокати щось типу вирішують за гроші немалі ..Я зараз на Купянському напрямку...важкій напрямок..ще вчорашні селища де жили собі люди ,евакуюють ,бо закидують кабами..і вже надивився і наслухався ціх історій сзч і всього іншого що вже гидко і від тих орків і ждунів і сирунів і всього всього..Наші були рік тому прикомандировані до 225 кі...це та сама Скеля але з зеків...на розказували такого що не віриться..Як на мене зверніться до Гончаренко ..контакти його юристів у неті..Йому піар і вам допомога ..Поговорить проконсультуйтесь як вам бути далі..СЗЧ дуже важко відмазати і як то кажуть зіскочити з нього..Може далі щось там будуть міняти у законі бо зараз це таке лайно що ні у яки ворота..У мене тут поруч є хлопці яки по три рази ходили у СЗЧ по 3-6 місяців і все одно повертались..Вдачи вам
Последний раз редактировалось Саня-городок; 27.06.2026 в 04:32.
Ви живете так, як обирали вчора...
Он на учете в ПНД состоит ещё с детства по одному заболеванию. Но негодяев из ТЦК-ВЛК это совсем не остановило, хотя им сообщалось об этом. И в части то же самое было.
---------- Сообщение добавлено 11.07.2026 в 23:12 ----------
Таке питання. Йому, як військовослужбовцю, місто Одеса повинно єдиноразово виплатити 20'000 грн. муніципальної підтримки. Але він не встиг її отримати, бо для цього треба зібрати декілька документів, а в нього на це не було часу та сил. Зараз він знаходиться у СЗЧ. Чи має він право та можливість отримати ці кошти, навіть знаходячись у СЗЧ?
---------- Сообщение добавлено 11.07.2026 в 23:33 ----------
Серйозно, без жартів?
А інші воякі кажуть, що вже нікуди не візьмуть: або списання, або обмежено придатний тільки до тилових...
Не повернувся із короткої відпустки "за межі гарнізону". Без зброї. Без присяги. Без уніформи (ні разу не вдягав). Без БЗВП. Просто був бусифікований та перебував у резервній роті. Дійшов "до ручки". Цілі місяці без сну, буквально. Стрес. Дах почав їхати.статус СЗЧ теж є різний..просто втік з частини..втік з позиції..втік без зброї..втік з зброєю і таке інше..
Це і так важко. І відношення не допомагає. Мінімум півроку в однієї частині - та й то часто пофіг...Дуже важко перевестись кудись у інший підрозділ якщо є статус СЗЧ..
Хабарі та зв'язки вирішують - і те не завжди...Якись там адвокати щось типу вирішують за гроші немалі ..
Блін, співчуваємо...Я зараз на Купянському напрямку...важкій напрямок..
Дуже дякуємо за пораду!!Як на мене зверніться до Гончаренко ..контакти його юристів у неті..Йому піар і вам допомога ..Поговорить проконсультуйтесь як вам бути далі..СЗЧ дуже важко відмазати і як то кажуть зіскочити з нього..Може далі щось там будуть міняти у законі бо зараз це таке лайно що ні у яки ворота..У мене тут поруч є хлопці яки по три рази ходили у СЗЧ по 3-6 місяців і все одно повертались..Вдачи вам
Бережить себе та своїх людей!
Последний раз редактировалось John_Kramer; 11.07.2026 в 22:36.
Буде звичайний статус сзч як у тисячи таких самих..Виплати від меріїї 20 тисяч не заплатять.Таи форму 5 потрібно , а у СЗЧ зрозуміло що не нададуть. У нього три варіанта .Просто тупо не попадатись і очикуватт кінця війни..Колись вона має ж закінчиться)) ну або ми закінчилось))..Ну я гадаю буде якась амністія чи штраф якийсь..Люди потрібні будуть на роботи, гадаю що всім спишуть все)) не зразу, але спишуть..проти економикі не попреш )) працювати потрібно буде комусь.. Вторий варіанти це адвокати...Як не є за гроші але якось вони вирішують питання, головне знайти того хто рулить ці питання з судами, влк і таке інше)) ..Ну і самий поганннькій варіант це десь перевестись у якийсь підрозділ у тилу...20-25 тисяч і сиди собі на праці рівно, ніхто особливо не чипає)) Але не всі хотять брати сзчшників і це таке 50на50...Як на мене краще адвоката і щоб допоміг але пройти і отримати обмеженно придатного, тоді набагато легше перевестись у тил..Нас тут посилали на роль нести груз по 20 кг на 20 кілометрів, так ті хто придатний і відмовлялись переводили у бойові роти яки на позиціях на нулі ..Багато хто попереаодились десь у Одесу і область з тих хто обмежений , не захотіли їхати..Перевели без проблем ..А ось хто придатний тих не переводять, або дуже важко переводять ..Нести БК та іжу на передок це ще той квест)) зараз зелень , а тут багато лісу посадок хоч є..у принципі не прям що капець, можна витримати)) Дві доби туди і назад, якщо все нормально..Дають потім два дні відпочинку , закривають як 3 дні на БР..Ризикової звичайно , але працює ..Сзчшникам дають шанси повернутись без проблем)) попрацювати осликом)) З кацапів реготали мов вони на ослах возять, тепер самі як осли)) Завжди говорив, що не потрібно підарів недооцінювати і шапкозакидальні пости смішать якщо чесно...Багато чого писати не можна з моментів безпекі, але це не така і тайна)) всі носять і підари і наші)) така ось війна дурна..Робот чи Вампір коштує 1-1,5 ляма..ГРК щось біля 20 лямів...вони для дронів пріоритет..А люди нецікаві ви)) так і воюєм. Так що Вдачи вам..Може не все, але Україна буде)))
Иду с магазина сегодня днем - останавливается бусик возле меня. Выходит тцкшник с полицейским. Представились, показывали какие то документы. Бодикамеры у обоих светятся красным огоньком. Глянули резерв, попросили подождать пока они дополнительно по базе проверят - я не стал им отказывать. За пару минут пришел ответ - пожелали гарного дня. Все было максимально чинно и вежливо.
Arrive ее guilpourra

Абсолютно верно. Документы в порядке, не быкуешь -- и к тебе у уполномоченных лиц вполне адекватное отношение. А когда быкуют, а ещё неадекватная толпа "группы поддержки" уклониста беснуется, когда при этом каждого уже надо задерживать за противоправные действия, только вот, не хватит сил для этого у патруля, задержать всю ораву в три и более раза больше патруля группы оповещения, и привезти всех их в кутузку, как это было на вещевом базаре пару лет назад, препятствие и злостное противодействие законным действиям группы оповещения. Там уголовными делами пахло для многих лиц подряд.
Последний раз редактировалось ПЧ.Петро Чорномор; 11.08.2026 в 17:40.
Даже большая королевская печать не сможет повлиять на реальность.
Стоит ожидать адекватных действий с обеих сторон. За все время проверок, ко мне только однажды первым подошел полицейский, предупредив, что ведется видеофиксация.
Часто, уже во время предъявления или после проверки документов интересовался - а где полиция? Ответ был - там, в другой машине... Которой не было.
А когда стоишь на месте, перед тобой тормозит бусик и вываливает куча народа, представляясь - ТЦК, то такое...
Порой мы видим многое, но не замечаем главного.
В Генеральному штабі ЗСУ обговорюють зниження мобілізаційного віку до 50-55 років.
Джерело: секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко в коментарі "Українській правді"
Пряма мова: "У Генеральному штабі обговорюють можливість зміни підходів до мобілізації з урахуванням віку, зокрема обмеження призову громадян старше 50 або 55 років, окрім військовозобов'язаних, які мають дефіцитні або критично необхідні для війська спеціальності".
Деталі: Костенко наголосив, що остаточного рішення немає. Наразі триває обговорення можливих варіантів. Він також уточнив, що для зниження мобілізаційного віку не обов'язково вносити зміни до законодавства – "достатньо відповідного управлінського рішення".
Секретар оборонного комітету вважає такий підхід правильним. Водночас Костенко наголосив, що остаточного рішення немає.
Пряма мова: "Щодо зниження мобілізаційного віку нижче 25 років – наразі це питання не розглядається. Реалізувати таке рішення без внесення змін до законодавства неможливо".
Петиция даже есть https://petition.kmu.gov.ua/petitions/10398
Муж проходит ВЛК в Днепре. Задача после прошлогоднего тяжелого ранения получить ограниченную пригодность и направление на стационар.
Основные проблемы с неврологией. Это, конечно, ппц. Килограмм бумаг - комиссия смотрит мельком. Годны почти все у них.
У кого какой опыт по этому поводу? Есть ощущение, что этот вопрос "надо решать". Просто так ничего не делают.
Насчет 55+ ситуация непонятная.
В июле забусярили моего знакомого. 56 лет, слабое зрение, больная спина, диабет. Полтора месяца просидел в учебке, и вот на днях повезли его на убой.
А буквально вчера к другому знакомому пристали 2 полицая. А он спортсмен, йог, офицер запаса, в общем мужчина в полном расцвете сил, еще и данные не обновлял никогда:
- Сколько лет? Почему не в армии?
- 56 лет.
- У-у-у-у... Документы то покажь... у-у-у-у... таки 56... ну, хорошего пути вам.
Остается вопрос, что делать с тцкашными опг, судить и сажать или тупо вешать и отстреливать?
— Верить в наше время нельзя никому. Порой даже самому себе. Мне можно! ©
Де ви блять ці дивні історії викопуєте?)) Куди його повезли? Пройшов бзвп? І у якої це бригаді прям так на убой відправляють? Можна подробиці? Ось тут ці басні пишете вже не раз..я за цією темою слідкую ще з моменту як зарегився на форумі , це з 2009 року))) як почалась повномасштабна, звідси здриснули всі хто був активним користувачем цієї теми)) Особисто ви ніколи не написали жодного конкретного факту)) знайомий знайомого , дядько тітки)) не бригада, не де бзвп проходив ..Я служу у бойової бригаді у 39 морської піхоти, ми тримаємо смугу під Купянськом...Ніхто проти волі нікого не посилає! Тим більш у 56 це автоматично обмежений! Хоча буває що абсолютно здоровий)) у мене у взводі є дядько як і я ,також 56 років, придатний...5 рік на війні..відмовився навіть йти на виході логистикі і нічого йому ніхто не пред,являв..І таких випадків біля мене купа!! Можна конкретніше?)) він мабуть гадав що пронесе і нічого не оформлював, я правильно розумію?
А за 55+ ситуація зрозуміла і проста)) коли хотять відволікти суспільство від якоїсь зерні, починають розмови про те що потрібно знижувати вік до 50))) ця ідея вкидається і народ починає це пережовувати і смоктати )) а насправді 50+ це відсотків 40 всієї армії...який хер буде це робити?)) на СПшку у 50 років цілком можливо ходити якщо зір більш меньш нормальний..Так це той самий нуль, але де немає великого скупчення ворога.. Загрожують тільки снайпера, дрони та арта з мінометами якщо спалять точку..Там також гинуть..Просто люди у нас гадають якщо йому 55 то він скаже що десь болить, мусить чи ще щось і його автоматично спишуть)) ні...це зручно всім ! І ніхто ніхера не буде міняти..так і буде 60 років граничний вік..Так це ганьба і ганьба не армії а суспільству..У нормальному здравому суспільстві Українців таких як я та інших обмежених хрен би хто у ту армію брав..А якщо беруть то що це означає?)) правильно що всі здорові сируни заробили бабла в Україні, понаобирали хуйні у 19 му році і побігли вивчати німецьку, польську, нідерландську)) або тут вже стали рахитами з довідками про інвалідність)) нажаль це реалії тому забудьте за 50 +..55+))) все буде і далі..Село вигрібли, прийшла черга міст)) тут більше грошей у тих хто не створений для війни))
---------- Сообщение добавлено 05.09.2026 в 11:43 ----------
Так а що дЬелать з сирунами і сцикунами?))) зустрічне запитання)) відкрити кордони ?)) ТЦК то зрозуміло що іхня робота вже непотрібна бо толку від неї Нуль!! Хоча тут багато тих кого паканули і привезли) якось служать..у основному ті самі пресловуті 50+ ..і жодного бізнесмена)) всі работягі..тобто йшов з роботи, а тут Добрий вечір ми з України, потрібна ваша допомога)) ..
Последний раз редактировалось Саня-городок; 05.09.2026 в 10:43.
Социальные закладки