|
Купую квартиру. Укладено попередню угоду покупки квартири, внесено аванс. Звісно, ціна об’єкта перевищує 400 тис. грн. Розумію, що така угода підпадає під фінмоніторінг, коли його може бути застосовано?
У зв’язку з цим постає питання як правильно здійснити купівлю? Які документи про походження коштів для підтвердження свого доходу слід надати? Кому слід надавати підтверджуючі документи для розгляду?
АН пропонує декілька варіантів:
- з залученням до цього процесу банку (наскільки зрозуміли, відкриття цільового рахунку і (начебто) поетапне внесення на нього коштів впродовж, наприклад, тижня(?), після завершення угоди рахунок закривається);
- через нотаріуса (без участі банку, розрахунок готівкою).
Покупець раніше продав будинок, є в наявності Договір (2020 року) купівлі-продажу будинку отриманого у спадщину, сума котрого перевищує ціну квартири що купується. Чи достатньо цього для підтвердження законності коштів? В АН розповіли, наче та сума береться з коефіцієнтом «на прожиття» і тому стає дещо меншою, це так? Занижувати офіційну/реальну вартість квартири, що купується у договорі бажання немає.
Які існують ++/--, підводне каміння для кожного з запропонованих варіантів? А також чия, та яка відповідальність і в якому випадку вона може наступити?
Наче зрозуміло виклав, порадьте як тут правильно вчинити? Дякую!
Я считаю, что "бебебе" - беспроигрышный аргумент в любом споре.
Это уже таааакая накатаная схема...на сделку чел из банка принесет стопку квитанций, типа каждый день вносили, подпишете и всё...
Тем более что есть продажа ранее! ... Я бы вообще не заморачивалась...
А кто продает недвижимость и вообще уезжает из страны, тому это не надо. Просто у нотариуса получает наличку и всё.
Последний раз редактировалось Mrs.Gordon; Вчера в 22:10.
-Вы кто? -Добрая фея! -А почему с топором?! -Настроение что-то не очень...
Я маю кудись подавати Договір, той 2020 року, чи відповідні органи самі по реєстрах знайдуть потрібні їм дані?
Я считаю, что "бебебе" - беспроигрышный аргумент в любом споре.
Оно Вам надо?) "не суетитесь под клиентом")... очередь дойдет не скоро))
-Вы кто? -Добрая фея! -А почему с топором?! -Настроение что-то не очень...
Социальные закладки