... Що він мав сказати?
«Їдьте на шашлики, все нормально»?
«Їдьте на лижі, все під контролем»?
Він уперше за весь час сказав правду без заспокійливих казок. Вам не подобається, коли з вами говорять як з дорослими? Окей.
Тоді нічого не робіть. Чекайте шашлики в травні. Не допомагайте ЗСУ. Не говоріть про те, що не працюють або не забезпечені цивільні групи вогневої підтримки.
А може, поговоримо про інше?
Про те, що пройобано повітряний простір. Що з ракетами ми ще якось справляємося, а з дронами — ні, бо росія їх апгрейдила, а ми — ні...
...Насправді Кличко сказав чисту правду: якщо є можливість виїхати туди, де є індивідуальне опалення, це зробити дуже бажано. Один мешканець багатоквартирного будинку – це 50-100 кВт сукупного споживання електроенергії на тиждень (дуже приблизно і усереднено). Тимчасове вибуття якоїсь кількості містян – це реальне полегшення місту, і я ще навіть не враховую зняття навантаження з транспорту, комунальних служб, травматологій, укриттів і поліції.
Проте я хочу звернути увагу на те, як жорстко Кличку притикають одну обережну, досить делікатну і виважену рекомендацію, і як Зеленському і його посіпакам сходить з рук відверта і безсоромна багаторічна сцянина в очі. Про шашлики в травні. І до них. І після них. І тупо весь цей час роками, зухвала, безцеремонна відбірна сцянина в очі!
Мене це обурює найбільше.
Чому так зручно вивітрилися з пам’яті цяцянки про вовин гігават, блекаут у Москві, «Чисте небо» над Києвом та 3000 фламінгів до кінця 2025? Чому так легко стерлася історія про “єбучі захисні” та “двушку на Москву”? Невже так важко всією країною 2+2 додати і побудувати простий наслідковий зв’язок?
Тут же настільки очевидно за вуха тягнуть Кличка у цапи-відбувайли, що тільки сліпий не побачить. Так само, як хрипате чмисько свого часу звинуватило у відсутності “єбучих захисних” звільненого за рік до того Кудрицького, а не свого липкорукого міністра енергетики Галущенка, так само це гімно намагається перекласти провину за свої провали в обороні столиці на мера з власноруч призначеного поцвілого екс-Мамедова, який очолює військову адміністрацію міста.
Зрозумійте. Ми надзвичайно стійкий, міцний, винахідливий та швидкоадаптивний народ. Але нас очолюють абсолютно профнепридатні, дефективні, косноязикі імбецили. Не здатні до навчання, бо не мають для цього необхідного мінімуму освіти та базових знань. Все, що вони вміють, – брехати в очі й спихувати на інших власну відповідальність.
І нічого не рушить з мертвої точки, допоки ми не зрушимо це кодло, яке сіло нам на голову і тягне з нас останні соки.
Социальные закладки