-
Одеситам присвячується
Опитання дуже просте.
Я навмисне не використовував терміну "корінний", так як є деякі ньюанси його використання. Наприклад, корінний мешканець - це як мінімуй третє покоління.
Так що, дорогі мої одесити, голосуйте.
[COLOR="DimGray"]Мешканців інших міст і тим паче держав, зі зрозумілих причин прошу утриматися від голосування.[/COLOR]
-
Навсяк випадок підказую, що мається на увазі "народився і живу в Одесі".
Опитування анонімне.
-
Я родилась в Одессе, и моя мама родилась в Одессе, и бабушка тоже! :rose:
-
[QUOTE=Nutka]Я родилась в Одессе, и моя мама родилась в Одессе, и бабушка тоже! :rose:[/QUOTE]
Корінна одеситка. :)
-
ДА, а почему вопрос анонимный - информация интимного характера?
-
[QUOTE=Лола]ДА, а почему вопрос анонимный - информация интимного характера?[/QUOTE]
Ні, просто деякі люди страшно комплексують з того, що вони не народилися десь на Дерибасівській. )))
І від того, або не голосують, або обманюють.
-
[QUOTE=YOKO]Ні, просто деякі люди страшно комплексують з того, що вони не народилися десь на Дерибасівській. )))
І від того, або не голосують, або обманюють.[/QUOTE]
А я родился на Дерибасовской. Точнее, маму оттуда в роддом отвозили. И первые 2 года своей жизни именно там и прожил!:D
-
[quote=YOKO]Навсяк випадок підказую, що мається на увазі "народився і живу в Одесі".
Опитування анонімне.[/quote]
Я НЕ стесняюсь, а наоборот ГОРЖУСЬ званием коренная одесситка :D ! АМИНЬ!
Но честно говоря не понимаю этой самой... анонимности, выходит родится не в Одессе - это стыдно :rolleyes: :i_stupid: ?
-
Тоже родился в Одессе,как и мама,бабушка и пробабушка...Про остальных не знаю не спрашивал...
-
-
-
В Одессе! Супер город просто обожаю!!!
-
Мда) а те, кто не в Одессе ток голосуют и никто не отписывается)))
-
Я родилась не в Одессе. Считаю это тему не логичной. Название- фундаментальное и многообещающее...а смысл?
-
Я родилась не в Одессе, носейчас живу здесь и обожаю этот город. Он для меня - самый родной!
-
[quote=YOKO]Ні, просто деякі люди страшно комплексують з того, що вони не народилися десь на Дерибасівській. )))
І від того, або не голосують, або обманюють.[/quote]
А чего комплексовать что не на Дерибасовской...Я на Таирово родилась, точнее родилась в 7-ом роддоме,а там жила ...
-
Я здесь родился , здесь и живу ...
-
Да разницы нет где родился, главное в душе быть Одесситом!
-
[QUOTE=ZoooM]Да разницы нет где родился, главное в душе быть Одесситом![/QUOTE]
Золотые слова!:good:
-
[QUOTE=Мария]А чего комплексовать что не на Дерибасовской...Я на Таирово родилась, точнее родилась в 7-ом роддоме,а там жила ...[/QUOTE]
Та це я образно сказав. :)
Мається наувазі, "мєсний" чи ні. :)
[B]БМ- 13[/B]
[QUOTE]Я родилась не в Одессе. Считаю это тему не логичной. Название- фундаментальное и многообещающее...а смысл?[/QUOTE]
Чит. вище.
Назва така, щоб голосували тільки ті, хто живуть в Одесі.
А сенс у тому, щоб прикинути у процентному відношенні, стільки тут "місцевих" і тіх хто "понаєхалі"... :laugh:
зи. сам народився не в Одесі, але щиро полюбив це місто і не можу уявити, щоб я жив де інде.
-
Родилась в Одессе. В третьем поколении есть предки из Одессы.
-
YOKO а ти звідки понаїхав? :) Щось мова у тебе занадто щира навіть для нашої області.
-
[B]YOKO [/B], а давно ты в Одессе?
-
точно начиная с 3его колена все родились в Одессе, а скорей всего с 5го как мин.
-
Я родилась в России! Но когда первый раз побывала в Одессе поняла что жить я буду только здесь и живу теперь здесь.:good:
-
[QUOTE=Vero]Я родилась в России! Но когда первый раз побывала в Одессе поняла что жить я буду только здесь и живу теперь здесь.:good:[/QUOTE]
Правильный выбор!!!
Я тоже одессит, кстати, горжусь этим:D
-
[QUOTE=LINARA][B]YOKO [/B], а давно ты в Одессе?[/QUOTE]
П`ятий рік. :)
-
[QUOTE=YOKO]П`ятий рік. :)[/QUOTE]
И не привык к русской речи?
-
[QUOTE=LINARA]И не привык к русской речи?[/QUOTE]
Вільно володію (без акцента навіть) обома мовами + англійською і французькою.
Можу навіть московську вимову імітувати. А що?
-
[QUOTE=YOKO]Вільно володію (без акцента навіть) обома мовами + англійською і французькою.
Можу навіть московську вимову імітувати. А що?[/QUOTE]
так чего же ты розмовляєш українською, а не російською???
ты же в Одессе уже 5 год, пора перестраиваться на наш лад...:)
-
...Мужай, прекрасна наша мова,
Серед прекрасних братнiх мов,
Живи, народу вiльне слово,
Над прахом царських корогов,
Цвiти над нами веселково,
Як мир, як щастя, як любов!...
Максим Тадейович Рильський
-
[QUOTE=FG_clone]так чего же ты розмовляєш українською, а не російською???
ты же в Одессе уже 5 год, пора перестраиваться на наш лад...:)[/QUOTE]
Кхе кхе...
Я взагалі то розмовляю своєю рідною мовою.
Зауваж на такі обставини, українець в Україні розмовляє українською мовою.
зи. тобі 23 роки?
-
[QUOTE=YOKO]Кхе кхе...
Я взагалі то розмовляю своєю рідною мовою.
Зауваж на такі обставини, українець в Україні розмовляє українською мовою.[/QUOTE]
Тільки тут, чи ти і на роботі, і з знайомими на українську перейшов?
-
[QUOTE=Demagog]Тільки тут, чи ти і на роботі, і з знайомими на українську перейшов?[/QUOTE]
Українською розмовляю в родині, з усіма україномовними, з деякими російськомовними друзями, на базарі. Но роботі спілкуюся російською.
зи. хочу нагадати, що ця тема не про мови....
-
[QUOTE=YOKO] зи. хочу нагадати, що ця тема не про мови....[/QUOTE]
Дякую, що нагадав. :) Але моє питання відносно місця народження ти ігноруєш. Воно тебе ображає?
-
[QUOTE=Demagog]Дякую, що нагадав. :) Але моє питання відносно місця народження ти ігноруєш. Воно тебе ображає?[/QUOTE]
Пардон, запитання не побачив, але ніколи не робив з цього таємниці.
Я багато разів згадував у різних топіках, що я корінням з села одеської області (200 км від Одеси). Останнього разу я про це говори [URL="https://forumodua.com/showpost.php?p=904128&postcount=122"]тут[/URL].
-
[QUOTE=YOKO]
зи. тобі 23 роки?[/QUOTE]
Да, мне 23, а что???
-
[QUOTE=YOKO]Пардон, запитання не побачив, але ніколи не робив з цього таємниці.
Я багато разів згадував у різних топіках, що я корінням з села одеської області (200 км від Одеси). Останнього разу я про це говори [URL="https://forumodua.com/showpost.php?p=904128&postcount=122"]тут[/URL].[/QUOTE]
Зрозуміло. Мабуть ти писав це лише в політиці, а я туди не ходю.
-
[QUOTE=FG_clone]Да, мне 23, а что???[/QUOTE]
Та ні, нічого, згадалось просто запитання [B]LINARи[/B]...
[B]Demagog[/B]
[COLOR="Gray"]Я доречі знайшов твоє запитання...
Відповім докладніше. В житті моя мова набагато брудніша ніж на форумі.
Суміш суржика з українською. Але я взявся останнього часу за цей недолік і впроваджую щиру українську і в життя реальне, а не тільки віртуальне.[/COLOR]
-
[QUOTE=YOKO] [B]Demagog[/B]
[COLOR="Gray"]Я доречі знайшов твоє запитання...
Відповім докладніше. В житті моя мова набагато брудніша ніж на форумі.
Суміш суржика з українською. Але я взявся останнього часу за цей недолік і впроваджую щиру українську і в життя реальне, а не тільки віртуальне.[/COLOR][/QUOTE]
То я і бачу, що в тебе не побутовий варіант мови, поширений у наші області.
-
[QUOTE=YOKO]Вільно володію (без акцента навіть) обома мовами + англійською і французькою.
Можу навіть московську вимову імітувати. А що?[/QUOTE]
Интересно, прчему пишешь по-украински. Чтобы выделиться?:)
А по-одесски можешь?
-
[quote=LINARA]
А по-одесски можешь?[/quote]
А по-одесски - это как?)
-
Со специфическим акцентом.
-
[QUOTE=LINARA]Интересно, прчему пишешь по-украински. Чтобы выделиться?:) [/QUOTE]
Шановна, ти мабуть пропустила одну важливу річ...
[B]Я, українець[/B], розмовляю [B]в Україні українською[/B] ж мовою...
Важливі місця виділив.
Я розмовляю українською, тому що я розмовляю так з дитинства, невже це так важко зрозуміти?
І батька свого вже 26 років ТАТОМ кличу, повір мені, зовсім не для того, щоб виділитися чи ще якось вибрикнутися.
Це просто моя рідна мова, спробуй це переварити. Це не виклик суспільству чи ще там щось, це МОЯ МОВА.
Розмовляй як тобі подобається, я ж тебе не силую до української.
[QUOTE]А по-одесски можешь?[/QUOTE]
Без проблем, можу і так. :)
зи. якщо всі мовні питання вичерпано, давайте не будемо офтопити....
-
-
[QUOTE=LINARA]Да ты - агрессор![/QUOTE]
Да, да, а ще мабуть окупант і фашист. :)
А все через те, що набрався нахабства розмовляти рідною мовою.
-
ООООООООО, как всё запущено...
-
[QUOTE=YOKO]Да, да, а ще мабуть окупант і фашист. :)
А все через те, що набрався нахабства розмовляти рідною мовою.[/QUOTE]
неа, разговаривать на украинском языке и думать на нем же 2-е разные вещи...
я, например, разговариваю на русском, а в силу своей работы думаю на украинском. вот такие пироги...:D
-
[QUOTE=FG_clone]неа, разговаривать на украинском языке и думать на нем же 2-е разные вещи...
[/QUOTE]
Можливо, але так вже склалося, що і думаю і розмовляю я однією мовою - українською.
-
[QUOTE=YOKO]Можливо, але так вже склалося, що і думаю і розмовляю я однією мовою - українською.[/QUOTE]
Дас ист гуут!!!:) :good:
молодец, поддерживаю
не могу похвастаться тем, что думаю на украинском языке :(
-
[QUOTE=FG_clone]Дас ист гуут!!!:) :good:
молодец, поддерживаю
не могу похвастаться тем, что думаю на украинском языке :([/QUOTE]
Та це зовсім не привід хвалитися. :)
І взагалі, НайтЗеОнли усіх перебанить якщо не закінчимо з офтопом.
Тема топіку - ви "мєсний" чи ні з самого народження. :)
-
месный я, одессит я и горжусь этим
-
[quote=LINARA]Со специфическим акцентом.[/quote]
Жалкие попытки говорить тем одесским языком [U]сейчас[/U] выглядят пошло. Потому что притворяются, а слышат этот язык только от таких же, кто никогда не слышал его в оригинале.
-
-
[QUOTE=Оsanna]Жалкие попытки говорить тем одесским языком [U]сейчас[/U] выглядят пошло. Потому что притворяются, а слышат этот язык только от таких же, кто никогда не слышал его в оригинале.[/QUOTE]
Почему же? У коренных жителей это получается натурально, красиво и обворожительно.
-
[quote=LINARA]Почему же? У коренных жителей это получается натурально, красиво и обворожительно.[/quote]
Где же сий обворожительный певучий говор можно услышать?
-
[QUOTE=Оsanna]Жалкие попытки говорить тем одесским языком [U]сейчас[/U] выглядят пошло. Потому что притворяются, а слышат этот язык только от таких же, кто никогда не слышал его в оригинале.[/QUOTE]
Мне муж то же самое говорит.:)
Когда пошла в первый раз на привоз за акцентом - не нашла, где послушать.
-
[quote=oos]Мне муж то же самое говорит.:)
Когда пошла в первый раз на привоз за акцентом - не нашла, где послушать.[/quote] На Привозе - сплошь молдаване и жители окрестных сёл)) Там другие акценты :)
-
[QUOTE=Оsanna]На Привозе - сплошь молдаване и жители окрестных сёл)) Там другие акценты :)[/QUOTE]
И я о том. Эпоха Бабеля прошла., к сожалению...
-
[QUOTE=Оsanna]Где же сий обворожительный певучий говор можно услышать?[/QUOTE]
а вот это будет проблематично...
...на Молдаванке есть старые дворики, где остались настоящие "по-одесски говорящие" бабушки и дедушки...
...а вообще, кто ищет, тот всегда найдет!!!
нужно иметь терпение и вам воздастся:)
-
[quote=FG_clone]а вот это будет проблематично...
...на Молдаванке есть старые дворики, где остались настоящие "по-одесски говорящие" бабушки и дедушки...
...а вообще, кто ищет, тот всегда найдет!!!
нужно иметь терпение и вам воздастся:)[/quote]
Из серии "Документальный детектив" - фильм "Одесский говор" ))) Ищите и найдёте :)
-
[QUOTE=Оsanna]Из серии "Документальный детектив" - фильм "Одесский говор" ))) Ищите и найдёте :)[/QUOTE]
ну что-то вроде этого...:)
конечно в реальности услышать или даже поговорить с такими людьми - это масса впечатлений!!!:)
-
[QUOTE=Оsanna]Где же сий обворожительный певучий говор можно услышать?[/QUOTE]
Приходи ко мне на работу. Я в восторге, когда их слушаю!:)
-
Народилася тута. В Одесі. Й уявити не можу, щоб це було якесь інше місто.
-
[QUOTE=LINARA]Приходи ко мне на работу. Я в восторге, когда их слушаю!:)[/QUOTE]
Можно я тоже прийду к тебе на работу???:shine:
-
[QUOTE=Iрися]Народилася тута. В Одесі. [/QUOTE]
[COLOR="Gray"]І да сих пор не привикла к русскай речи?
Пара перихадить на наш язик.[/COLOR]
-
[QUOTE=YOKO][COLOR="Gray"]І да сих пор не привикла к русскай речи?
Пара перихадить на наш язик.[/COLOR][/QUOTE]
От тебя зацепило. :) Почему твой ник до сих пор латиницей написан? Какой ужас! :)
-
[QUOTE=Demagog]От тебя зацепило. :) Почему твой ник до сих пор латиницей написан? Какой ужас! :)[/QUOTE]
Та не звертай уваги, приколююсь я. :)
-
-
Родился в Одессе, как и мои прадеды. Учился за границей, работаю сейчас тоже. Но квартира здесь, паспорт украинский с местной пропиской, приезжаю всегда сюда. Скоро работать перестану, так вообще отсюда уезжать не буду, больше чем на месяц в году. Надеюсь...
-
Родилась и живу в Одессе...
-
А я приезжий. С Черемушек. :)
-
[QUOTE=YOKO][COLOR="Gray"]І да сих пор не привикла к русскай речи?
Пара перихадить на наш язик.[/COLOR][/QUOTE]
Я в цьому відношенні безнадійна... ;)
-
[quote=Iрися]Я в цьому відношенні безнадійна... ;)[/quote]
и правильно делаешь:)
-
Кореннее некуда. Минимум 4 поколение, о более глубоких корнях уже спрашивать некого.