-
[QUOTE=superprinter;57172134]Всё верно. Будет глобальная драка и новые результаты и правила, по которым мир будет жить дальше. Надо дождаться результатов, а пока расклад примерно такой как я описал, разумеется по моему мнению...[/QUOTE]
Не, то, что ты описал - это полная чушь. Попытка прикрыть великоросский шовинизм лоскутками постмодерна. Только вот у тебя шовинизм очень большой, а лоскутки очень маленькие и "очаговые", поэтому и торчит из всех дыр.
-
[QUOTE=НаСекундуЗагляну;57170359]та не.. элементарная зависть)
пока Ивано-Франковские IT-шники зарабатывают от [URL="http://biz.liga.net/karera/it/stati/2348475-bez-rozovykh-ochkov-kadroviki-otsenili-realnyy-spros-na-it-shnikov.htm"]$1,2 до $5 тыс. в месяц[/URL], даже не подозревая что для этого нужно знать русский язык , остальные мучаются вопросом как бы заработать зная только русский)))[/QUOTE]
не смешите, далеко не каждый в Киеве зарабатывает 4-5 тыс уе в месяц
и такие зарплаты это только аутсорсинг для иностранцев. соответственно нужен хороший английский (или немецкий, шведский)
я в теме этого рынка труда, т.к. сам айтишник
русский таки есть язык международного общения.
и это не обязательно "русские" (россияне в смысле). в Польше тут большинство русскоязычных которых я встречал, это украинцы а не россияне. почему они не розмовляют рiдной мовой? выходит русский более удобен, даже за границей
-
[QUOTE=victor_im;57172831] выходит русский более удобен, даже за границей[/QUOTE]
И это естественно, потому что русский был много лет языком международного общения, так как страна СССР занимала огромную площадь земного шара - выходит и кол во носителей много миллионов и соответственно это кол во уменьшаться не будет, а вот как переформатировать языковое пространство нашей страны в максимально украинскую - имея носителей примерно половину части Украины?_._._
-
[QUOTE=victor_im;57172831]не смешите, далеко не каждый в Киеве зарабатывает 4-5 тыс уе в месяц
и[B] такие зарплаты это только аутсорсинг для иностранцев. соответственно нужен хороший английский (или немецкий, шведский) [/B]
и это не обязательно "русские" (россияне в смысле). в Польше тут большинство русскоязычных которых я встречал, это украинцы а не россияне. почему они не розмовляют рiдной мовой? выходит русский более удобен, даже за границей[/QUOTE]
[B]Нужен хороший английский (или немецкий, шведский)[/B] - вот даже и не поспоришь)))
Касаемо "русский таки есть язык международного общения" - в Польше его кое-как знают те, кому сильно за 40 - он у них в школах был обязательным предметом. Для молодёжи - этот язык "ниочём", с таким же успехом к ним можно обратиться на языке коренных народов севера. А вот при помощи украинского - очень даже неплохо получается понять друг друга (если с английским пичалька).
Да что Польша - даже в Молдове много из молодых русский уже еле-еле воспринять может.
-
[QUOTE=фокс;57170291]в основном статьи научно - популярные с русского и английского на украинский, со временем, если потянем, возможно и с украинского на английский или русский.
если заинтересует в личку подробней[/QUOTE]
Киньте одну небольшую статью на русском языке.
Попробую.
Не помню с какого фильма, пароль: "Может и я на что-то сгожусь". :mosking:
Напишите в личку - свяжемся.
-
[QUOTE=superprinter;57170609]Если это вызывает движения какие-то и всё - дальше заниматься делом, а не [B]хернёй[/B]...[/QUOTE]
Во! "Теплее", как говорил Горбатый в "Место встречи ...".
Русский язык таки начинает проявляться.
Если умный человек напишет шо-то умное - неважно на каком языке он напишет - заинтересованные люди найдут его труд, переведут, и будут изучать.
-
[QUOTE=superprinter;57170774]Обосновать можете развитость ? За русским, английским, французским, немецким стоит огромная научно-технологическая база, и если владеть одним из таких языков, то ты как бы подключаешься к этой базе и легко прогрессируешь, поскольку твоя матрица мышления и матрица на которой построена база - совпадают. Если матрица базы не родная, всё гораздо сложнее и передовицу не то что не возглавить, догнать вряд ли получится. Вот для этого и надо иметь встроенную языковую мыслительную матрицу на одном из языков имеющим научно-технологическую и культурную большую базу. Кому легче английский, чем русский - лучше английский выучить.
К сожалению в силу сложившихся обстоятельств я не вижу этой базы на украинском языке, точнее она есть, но она несопоставимо мала. Достаточно зайти в библиотеки, научно-технические базы по документации и т.п. и посмотреть сколько на ком языке чего есть.[/QUOTE]
А смысл обосновывать?
Если вы вы априори записали украинский язык в что-то недоразвитое, то никакие обоснования не помогут.
Киса по этому поводу сказал "Торг сдесь не уместен".
А на украинский это переводится так (возможно кто-то посчитает это ненормативной лексикой - тогда ссылку не открывайте. Но с точки зрения науки это не мат):
[URL="http://risovach.ru/upload/2014/04/mem/paca_47801995_orig_.jpeg"]http://risovach.ru/upload/2014/04/mem/paca_47801995_orig_.jpeg[/URL]
-
[QUOTE=Ortodoks1;57176103]А смысл обосновывать?
Если вы вы априори записали украинский язык в что-то недоразвитое, то никакие обоснования не помогут.
А на украинский это переводится так (возможно кто-то посчитает это ненормативной лексикой - тогда ссылку не открывайте. Но с точки зрения науки это не мат):
[URL="http://risovach.ru/upload/2014/04/mem/paca_47801995_orig_.jpeg"]http://risovach.ru/upload/2014/04/mem/paca_47801995_orig_.jpeg[/URL][/QUOTE]
Ну как в чем смысл ? Может я мнение поменяю ? Я не упоротый не воспринимающий логику и факты.
Я Вам показал как я увидел большую развитость на данный момент русского языка. Вы ответили НИЧЕМ, и съехали путём "Что дурачку объяснять?", не хорошо это. Конструктива нет.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57172228]Не, то, что ты описал - это полная чушь. Попытка прикрыть великоросский шовинизм лоскутками постмодерна. Только вот у тебя шовинизм очень большой, а лоскутки очень маленькие и "очаговые", поэтому и торчит из всех дыр.[/QUOTE]
Вы батенька не горячитесь. Вы видимо отрывками читали, что я писал, и соответственно восприняли мою позицию как шовинистскую. Я соглашусь, что читая отрывками, к такой позиции не сложно прийти, поэтому ругаться с Вами не собираюсь. Заставить же Вас внимательнее или более целостно читать мои посты я тоже не могу. Поэтому это - тупик. Я останусь на рыночной так сказать позиции, а Вы на своей. И всё будет хорошо.
Продолжать диалог можно только, если стороны поработают над одинаковым материалом и будут говорить на одном понятийном языке (не путать с разговорным языком)
-
[QUOTE=Ortodoks1;57176017]Во! "Теплее", как говорил Горбатый в "Место встречи ...".
Русский язык таки начинает проявляться.
Если умный человек напишет шо-то умное - неважно на каком языке он напишет - заинтересованные люди найдут его труд, переведут, и будут изучать.[/QUOTE]
Полностью согласен, однако опять упрёмся в то, что Вы не хотите обосновать или опровергнуть - развитость. На развитом инструменте легче создать что-то умное, которое оценят на разных языках, да и умных будет появляться больше.. вот и всё... Больше умных, больше продуктов, больше покупают, больше у страны денег = процветание.
-
[QUOTE=Natika;57170802]А чего тут не понять. Человек, не знающий русского теряет русский рынок. Это относится не только к украинцам. Это не страшно. Нельзя объять необъятное и объять все рынки.
Речь просто о том, что при прочих равных условиях, как раз конкретно у украинца или там белоруса, а может казаха или армянина знающего хорошо русский будет некоторое преимущество. Даже в своей стране, поскольку довольно значительная часть работодателей тоже предпочтет общение на русском. Не все работодатели, знаете ли, любят общаться с сотрудниками на английском...И даже на украинском - не все. Такие привередливые...[/QUOTE]
А по ідеї,Росія на довгі- довгі роки випадає з життя, вона стає ізольованим суспільством на кшталт північної Кореї, з якою ні одна поважаюча себе країна не бажає мати нічого спільного. Отож, розкажіть навіщо буде нам російська у такому випадку і які там "при вередливі роботодавці" за колючим дротом будуть? Країна ізгой і, як наслідок, мова ізгой...деградація. Слідкуйте за світовими реаліями та не трясіть повітря лишній раз черговим пуком.
-
[QUOTE=superprinter;57176365]На развитом инструменте легче создать что-то умное, которое оценят на разных языках, да и умных будет появляться больше.. вот и всё... Больше умных, больше продуктов, больше покупают, больше у страны денег = процветание.[/QUOTE]
[QUOTE=superprinter;57176303]я увидел большую развитость на данный момент русского языка.[/QUOTE]
Не это главное.
Главное в том, что вы не увидели большую развитость украинского языка.
Один умник мне был написал:
[QUOTE]"Я не проти сільскої мови, її можна вживати дома, у звичайної розмові і піснях. Для чего же придумывать словесные уродцы для терминологии".[/QUOTE]
[QUOTE]"Да и какой смысл изучать просторечье. Что Вы будете на нём читать?".[/QUOTE]
[QUOTE]В [B]родном[/B] мне и моим предкам языке или "мове" сроду не было "похидных" [/QUOTE]
Это о математическом термине, по-русски "производные".
Вывод – научные термины, естественно, были лишь частью русского языка.
Там много ещё русского дерьма - не буду утомлять читателей.
superprinter пока не пишет столь откровенно, но суть его сообщений сводится именно к приведённым цитатам
-
[QUOTE=superprinter;57176342]Вы батенька не горячитесь. Вы видимо отрывками читали, что я писал, и соответственно восприняли мою позицию как шовинистскую. Я соглашусь, что читая отрывками, к такой позиции не сложно прийти, поэтому ругаться с Вами не собираюсь. Заставить же Вас внимательнее или более целостно читать мои посты я тоже не могу. Поэтому это - тупик. Я останусь на рыночной так сказать позиции, а Вы на своей. И всё будет хорошо.
Продолжать диалог можно только, если стороны поработают над одинаковым материалом и будут говорить на одном понятийном языке (не путать с разговорным языком)[/QUOTE]
А навіщо з Вами сперечатись? Усе що Ви пишете- це чистої води схоластика...роздуми про те скільки раз на рік линяють ангели. Ви стараєтесь "заговорити" тему...за великою кількістю слів прикрити свої шовіністичні настрої. Пабло це вірно підмітив...Та і доказати Вам щось неможливо, бо Ви не сприймаєте самі прості докази, як то: в Україні має бути одна державна мова, має бути значна підтримка на державному рівні поширенню мови в маси, відбуватись якісне викладання у навчальних закладах світових мов, таких, як англійська, французька...Російська мова має право на існування на теренах держави, як одна з факультативних, не обов'язкових для вивчення мов.(по бажанню)
-
[QUOTE=Ortodoks1;57176103]
[/QUOTE]
Киса так не мог сказать... А Ильф и Петров не могли написать такую фразу. Или это опять ваш "одесский пиджин"?
-
[QUOTE=victor_im;57172831]не смешите, далеко не каждый в Киеве зарабатывает 4-5 тыс уе в месяц
и такие зарплаты это только аутсорсинг для иностранцев. соответственно нужен хороший английский (или немецкий, шведский)
и это не обязательно "русские" (россияне в смысле). в Польше тут большинство русскоязычных которых я встречал, это украинцы а не россияне. почему они не розмовляют рiдной мовой? выходит [B]русский более удобен[/B], даже за границей[/QUOTE]
удобен тільки для таких україноненависників як ви. Сидіть собі краще там в Польші
-
[QUOTE=Vertep;57173445]И это естественно, потому что русский [B]был много лет языком международного общения[/B], так как страна СССР занимала огромную площадь земного шара - выходит и кол во носителей много миллионов и соответственно это кол во уменьшаться не будет, а вот как переформатировать языковое пространство нашей страны в максимально украинскую - имея носителей примерно половину части Украины?_._._[/QUOTE]
НІКОЛИ він НЕ був язіком міжнародного спілкування. НІКОЛИ не був і не буде. А як пеформатувати знає кожен українець. Для цього потрібен керівник-патріот української держави і через декілька років все докорінно зміниться. Сподіваюсь це нарешті станенться.
-
Шановні форумчани, ви звернули увагу на те, шо ця тема "оживає" тільки після чергової роздруківки прінтера?......................
-
[QUOTE=Mrs N;57178500]Шановні форумчани, ви звернули увагу на те, шо ця тема "оживає" тільки після чергової роздруківки прінтера?......................[/QUOTE]
то й що? тема створена для спілкування, що поганого в тому, що вона оживає? Завжди має бути альтернативна точка зору, наівть якщо вона Вам чи мені не подобається.
Ось і після Вашої роздруківки тема ожила)
-
[QUOTE=Natika;57177104]Киса так не мог сказать... А Ильф и Петров не могли написать такую фразу. Или это опять ваш "одесский пиджин"?[/QUOTE]
Читайте классиков.
Ссылку приводить не буду - найдёте самостоятельно.
-
[QUOTE=Ortodoks1;57180849]Читайте классиков.
Ссылку приводить не буду - найдёте самостоятельно.[/QUOTE]
Ссылку на учебник русского языка для 5-го класса? Вам полезно было бы почитать...
-
[QUOTE=superprinter;57155723] Создавать серьёзные продукты постиндустриальные, есть смысл при рынке 150 миллионов и больше. [/QUOTE]
Почему не 30 млн. или 90 млн.?
Откуда взялась эта цифра? От фонаря (причем, явно, кацапского фонаря)?
-
[QUOTE=Big525;57178272]НІКОЛИ він НЕ був язіком міжнародного спілкування.[/QUOTE]
як це ніколи не був? Можливо комусь би так хотілося, але треба бути об'єктивними. В Радянському союзі жили різні за національністю народи і між ними російська мова була мовою міжнаціонального та міжнародного спілкування. Окрім того, сьогодні - російська - це друга державна у Білорусі, офіційною мовою вважається згідно Конституції у Казахстані та Киргизстанї, також - одна з офіційних мов ООН. Про невизнані республіки промовчу. Та й більшість українців (маю на увазі українців за громадянством, тому як громадянство не залежить від національності ), а також гостей України, спілкується російською .
-
[QUOTE=Lania;57182309]як це ніколи не був? Можливо комусь би так хотілося, але треба бути об'єктивними. В Радянському союзі жили різні за національністю народи і між ними російська мова була мовою міжнаціонального та міжнародного спілкування. Окрім того, сьогодні - російська - це друга державна у Білорусі, офіційною мовою вважається згідно Конституції у Казахстані та Киргизстанї, також російська мова - одна з офіційних мов ООН. Про невизнані республіки промовчу. Та й більшість українців (маю на увазі українців за громадянством, тому як громадянство не залежить від національності ), а також гостей України, спілкується російською .[/QUOTE]
Нехай спілкуються, ніхто не забороняє...Але ж у тому і річ, що вони стараються усьому світу нав'язати, як свою мову, так і своє агресивне імперське, злодійське мислення. Ми не чіпаємо їх, бо не хочемо щоб смерділо , але і пхатись до нас без дозволу та з категоричними повчаннями не дозволимо...На жаль, ці нащадки шакалів, ніяк цього не хочуть зрозуміти... ось у цьому і біда. Висновок: якщо добром не розуміють- залишається лише надавати по наглій пиці.
-
[QUOTE=Владимир Ц.;57182621]Нехай спілкуються, ніхто не забороняє...Але ж у тому і річ, що вони стараються усьому світу нав'язати, як свою мову.[/QUOTE]
та це ж не тільки вони намагаються...російську мову для спілкування люди самі обирають, навіть на цьому форумі
-
"Одна з офіційних мов ООН" - цей реверанс (визнання російської однією з офіційних мов ООН") був зроблений в 1946 р. у знак поваги до Радянського Союзу (тоді) як переможця у Другій світовій війні (спробували б вони тоді цього не зробити).
Зараз поваги немає. Да і практичне значення використання російської мови в ООН наближається до нуля. Ще недовго їй зосталося там.
Шо стосується використання мови - погляньте на результати "ЕГЭ" з російської мови серед випускників самої росїї - це :facepalm: І це при тому, що цього чи минулого року вони знизили мінімальний поріг за балами.
Була - да. Перспектив не бачу.
-
Реально, русский язык - это язык гетто под названием "русский мир". Причем гетто деградирующего, достаточно посмотреть на уровень производимого продукта - литературы, музыки, кино...
-
[QUOTE=Mrs N;57182976]"Одна з офіційних мов ООН" - цей реверанс (визнання російської однією з офіційних мов ООН") був зроблений в 1946 р. у знак поваги до Радянського Союзу (тоді) як переможця у Другій світовій війні (спробували б вони тоді цього не зробити).
Зараз поваги немає. Да і практичне значення використання російської мови в ООН наближається до нуля. Ще недовго їй зосталося там.
Шо стосується використання мови - погляньте на результати "ЕГЭ" з російської мови серед випускників самої росїї - це :facepalm: І це при тому, що цього чи минулого року вони знизили мінімальний поріг за балами.
Була - да. Перспектив не бачу.[/QUOTE]
російська мова складніша, ніж українська, та й взагалі вважається одною з важких, особливо письмова. Думаю, що скласти цей іспит в Росії для мене було б теж важко, хоча все життя була відмінницею)
А те, що російська стала мовою ООН як реверанс у знак поваги, і те, що зараз поваги немає, не скасовує того, що вона є і залишується офіційною в ООН.
-
[QUOTE=fb_ua;57183075]Реально, русский язык - это язык гетто под названием "русский мир".[/QUOTE]
получилось интересненько, это как противоречащий сам себе лозунг)))))
-
[QUOTE=victor_im;57172831]
[B]русский таки есть язык международного общения[/B].
и это не обязательно "русские" (россияне в смысле). в Польше тут большинство русскоязычных которых я встречал, это украинцы а не россияне. почему они не розмовляют рiдной мовой? выходит русский более удобен, даже за границей[/QUOTE]
язык международного общения тех, кому "за ...". Попробуйте в Литве подойти к выпускнику школы и спросить что-нибудь по-русски. Или в Грузии. Вы будете весьма удивлены :laugh:
-
[QUOTE=pingui;57186016]язык международного общения тех, кому "за ...". Попробуйте в Литве подойти к выпускнику школы и спросить что-нибудь по-русски. Или в Грузии. Вы будете весьма удивлены :laugh:[/QUOTE]
а ви росіянка? Якщо ні, то все ж це мова міжнародного спілкування. Вам 29 років і ніхто не нав'язував Вам якою мовою спілкуватися, але Ви обрали чомусь російську, хоча згідно шкільної програми російська мова викладається 1 година на тиждень (можливо 2) вже багато років....
-
[QUOTE=pingui;57186016]язык международного общения тех, кому "за ...". Попробуйте в Литве подойти к выпускнику школы и спросить что-нибудь по-русски. Или в Грузии. Вы будете весьма удивлены :laugh:[/QUOTE]
А на каком языке нужно спросить, чтобы ответили?
-
[QUOTE=Lania;57186470]а ви росіянка? Якщо ні, то все ж це мова міжнародного спілкування. Вам 29 років і ніхто не нав'язував Вам якою мовою спілкуватися, але Ви обрали чомусь російську, хоча згідно шкільної програми російська мова викладається 1 година на тиждень (можливо 2) вже багато років....[/QUOTE]
ні, я не росіянка. Я не виступаю проти того, щоб російська звалася "международного общения". Хоч вселенського. Я лише зробила зауваження, що на пострадянському просторі вона втрачає популярність і молодь її майже не розуміє.
-
[QUOTE=Алиса_;57186584]А на каком языке нужно спросить, чтобы ответили?[/QUOTE]
Мы спрашивали на английском.
Справедливости ради, стоит отметить, что сначала задавали вопрос "Говорите ли вы по-русски?", а уже потом, получив отрицательный ответ, говорили на английском.
-
[QUOTE=pingui;57186626]ні, я не росіянка. Я не виступаю проти того, щоб російська звалася "международного общения". Хоч вселенського. Я лише зробила зауваження, що на пострадянському просторі вона втрачає популярність і молодь її майже не розуміє.[/QUOTE]
Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційною як в деяких пострадянських країнах?
-
[QUOTE=Lania;57186830]Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційній як в деяких пострадянських країнах?[/QUOTE]
А навіщо? Є державна, яку розуміють 100%. Більше 20 років була єдиною, всіх влаштовувало і я, наприклад, не бачу причин, з яких це потрібно змінювати.
-
[QUOTE=pingui;57186713]Мы спрашивали на английском.
Справедливости ради, стоит отметить, что сначала задавали вопрос "Говорите ли вы по-русски?", а уже потом, получив отрицательный ответ, говорили на английском.[/QUOTE]
А, я просто спрашивала на русском в Таллинне (Эстония) и мне ни разу никто не скривился и не промолчал в ответ.
А, вот в Киеве у моей знакомой случилась неприятная ситуация...
Так что все относительно...
-
[QUOTE=Lania;57186830]Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційною як в деяких пострадянських країнах?[/QUOTE]
В яких саме? Вірно, саме в тих, які знаходяться або в Митному союзі, або у великій залежності від Росії (Киргизстан, Таджикистан).
-
[QUOTE=Алиса_;57187155]А, я просто спрашивала на русском в Таллинне (Эстония) и мне ни разу никто не скривился и не промолчал в ответ.
[B]А, вот в Киеве у моей знакомой случилась неприятная ситуация...[/B]
Так что все относительно...[/QUOTE]
Ой, у Києві там взагалі самі бандери. Жуть просто.
-
[QUOTE=pingui;57186981]А навіщо? Є державна, яку розуміють 100%. Більше 20 років була єдиною, всіх влаштовувало і я, наприклад, не бачу причин, з яких це потрібно змінювати.[/QUOTE]
Причина така, що розуміють ВСІ дві мови. Спілкуються 50/50 (хоча багато хто з тих, хто спілкується українською, вважають, що їх менше, ніж 50 відсотків. Тому це було би справедливо, що хоча б російська була офіційною регіонально, як це було 20 років. Так ось і моє питання -навіщо це потрібно було змінювати?
Хоча нічого поганого чи жахливого би не було і у випадку, якщо вона була б другою державною, чи ні так?
-
[QUOTE=Lania;57187216]Причина така, що розуміють ВСІ дві мови. Спілкуються 50/50 (хоча багато хто з тих, хто спілкується українською, вважають, що їх менше, ніж 50 відсотків. Тому це було би справедливо, що хоча б російська була офіційною регіонально, як це було 20 років. Так ось і моє питання -навіщо це потрібно було змінювати?
Хоча нічого поганого чи жахливого би не було і у випадку, якщо вона була б другою державною, чи ні так?[/QUOTE]
Коли це вона була "офіційною регіонально"? І що це взагалі таке?
-
Закон 2012 р. [url]http://news.liga.net/news/politics/714791-odesskiy_gorsovet_obyavil_russkiy_yazyk_regionalnym.htm[/url] про 20 років помилилася...вибачте...
-
"Офіційною регіональною" вона НЕ була 20 років, а тільки з липня 2012 до сьогодні завдяки так званому закону Колесниченка, проти якого прокотилася хвиля протестів у той час, навіть голодували під Верховною Радою.
-
[QUOTE=Mrs N;57187351]"Офіційною регіональною" вона НЕ була 20 років, а тільки з липня 2012 до сьогодні завдяки так званому закону Колесниченка, проти якого прокотилася хвиля протестів у той час, навіть голодували під Верховною Радою.[/QUOTE]
так, згодна, але була.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187186]Ой, у Києві там взагалі самі бандери. Жуть просто.[/QUOTE]
Это было лет 10 назад....так что бандери тут ні до чого, як би Вам цього не хотілося.
Я, считаю, что если человеку нужна помощь, то не важно на каком языке он к тебе обратился (главное понимать)...и иметь возможность помочь. И нет разницы в какой стране или в государстве живет человек и какой государственный язык - важна лишь человечность и внутрення культура. И если бы это в нас присутствовало, вопрос языка в обще бы не стоял на повестке дня... (имхо)
-
[QUOTE=Алиса_;57187155]А, я просто спрашивала на русском в Таллинне (Эстония) и мне ни разу никто не скривился и не промолчал в ответ.
А, вот в Киеве у моей знакомой случилась неприятная ситуация...
Так что все относительно...[/QUOTE]
Да, в Киеве ужас-ужас. Хуже, чем во Львове. Там хоть только кривятся. Я вот со своим русским мелкими перебежками по городу перемещаюсь.
[QUOTE=Lania;57187216]Причина така, що розуміють ВСІ дві мови. Спілкуються 50/50 (хоча багато хто з тих, хто спілкується українською, вважають, що їх менше, ніж 50 відсотків. [B]Тому це було би справедливо, що хоча б російська була офіційною регіонально, як це було 20 років. Так ось і моє питання -навіщо це потрібно було змінювати?[/B]
Хоча нічого поганого чи жахливого би не було і у випадку, якщо вона була б другою державною, чи ні так?[/QUOTE]
Перепрошую, мій мозок занадто молодий для таких складний лексичних конструкцій. :)
По останньому питанню: було б погано в першу чергу для української мови. Зараз співвідношення 50\50 (умовно), а було б 5/95 (укр/рос). Така ж ситуація, як в Білорусі. Тому добре, що у нас одна едина українська державна мова :vvenkegif:
-
[QUOTE=Алиса_;57187417]Это было лет 10 назад....так что бандери тут ні до чого, як би Вам цього не хотілося.
Я, считаю, что если человеку нужна помощь, то не важно на каком языке он к тебе обратился (главное понимать)...и иметь возможность помочь. И нет разницы в какой стране или в государстве живет человек и какой государственный язык - важна лишь человечность и внутрення культура. И если бы это в нас присутствовало, вопрос языка в обще бы не стоял на повестке дня... (имхо)[/QUOTE]
А, так есть еще один прекрасный повод вцепиться друг другу в глотки:facepalm:
-
[QUOTE=pingui;57187436]Перепрошую, мій мозок занадто молодий для таких складний лексичних конструкцій. :)[/QUOTE]
Не зрозуміла...
[QUOTE=pingui;57187436]По останньому питанню: було б погано в першу чергу для української мови. Зараз співвідношення 50\50 (умовно),[B] а було б 5/95 (укр/рос)[/B]. Така ж ситуація, як в Білорусі. Тому добре, що у нас одна едина українська державна мова :vvenkegif:[/QUOTE]
Вважаєте люди настільки не хочуть українську????
-
[QUOTE=Алиса_;57187417]Это было лет 10 назад....так что бандери тут ні до чого, як би Вам цього не хотілося.
Я, считаю, что если человеку нужна помощь, то не важно на каком языке он к тебе обратился (главное понимать)...и иметь возможность помочь. [B]И нет разницы в какой стране или в государстве живет человек и какой государственный язык - важна лишь человечность и внутрення культура.[/B] И если бы это в нас присутствовало, вопрос языка в обще бы не стоял на повестке дня... (имхо)[/QUOTE]
Золотые слова :)
Так, может, не в двух государственных дело?
-
[QUOTE=Lania;57187374]так, згодна, але була.[/QUOTE]
На жаль, цей закон Є чинним. З того що ви пишете, в мене складається враження, що або ви тривалий час були відсутні в країні, або навіть зараз знаходитесь не в Україні, а деінде.
-
[QUOTE=Mrs N;57187531]На жаль, цей закон Є чинним. З того що ви пишете, в мене складається враження, що або ви тривалий час були відсутні в країні, або навіть зараз знаходитесь не в Україні, а деінде.[/QUOTE]
))))
-
[QUOTE=pingui;57187436]
Перепрошую, мій мозок занадто молодий для таких складний лексичних конструкцій. :)
По останньому питанню: було б погано в першу чергу для української мови. Зараз співвідношення 50\50 (умовно), а було б 5/95 (укр/рос). Така ж ситуація, як в Білорусі. Тому добре, що у нас одна едина українська державна мова :vvenkegif:[/QUOTE]
Господи, да за что ж вы так не любите украинский язык и так его унижаете?
Неужели все любители украинского немедленно перешли бы на русский язык, если бы русский стал вторым государственным? И даже укримноязычные граждане тоже? Я в это не верю. Полагаю, что ровным счетом ничего бы не изменилось.. те, кто говорили на русском продолжали бы говорить на русском и те, кто говорили на украинском тоже бы продолжали говорить на украинском.
-
[QUOTE=Natika;57187562]Господи, да за что ж вы так не любите украинский язык и так его унижаете?
Неужели все любители украинского немедленно перешли бы на русский язык, если бы русский стал вторым государственным? И даже укримноязычные граждане тоже? Я в это не верю. Полагаю, что ровным счетом ничего бы не изменилось.. [B]те, кто говорили на русском продолжали бы говорить на русском и те, кто говорили на украинском тоже бы продолжали говорить на украинском[/B].[/QUOTE]
Так и происходит, просто со временем русскоязычных будет становиться все меньше и меньше, а при втором государственном русском, соотношение было бы постоянным.
-
[QUOTE=Natika;57181345]Ссылку на учебник русского языка для 5-го класса? Вам полезно было бы почитать...[/QUOTE]
Зачем?
Или вы за слово "сдесь"?
Мне безразличны учебники русского языка, и те, кто им следует - в Одессе говорят так.
А как говорят на Капапщите мне без разницы.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187632]Так и происходит, просто со временем русскоязычных будет становиться все меньше и меньше, а при втором государственном русском, соотношение было бы постоянным.[/QUOTE]
И что плохого в соотношении постоянном? Получается заставлять? Ну ведь так? А мы еще и хотим чтобы Крым к нам запросился и желательно по-украински?) Как по мне так пусть будет любое соотношение, лишь бы в любви и согласии
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187632]Так и происходит, просто со временем русскоязычных будет становиться все меньше и меньше, а при втором государственном русском, соотношение было бы постоянным.[/QUOTE]
Ах, вот оно что... Ну, пока успехи в этом направлении невелики. Процесс очень уж повiльний
-
[QUOTE=pingui;57187521]Золотые слова :)
Так, может, не в двух государственных дело?[/QUOTE]
Да, дело совсем в другом.
-
[QUOTE=Ortodoks1;57187736]Зачем?
Или вы за слово "сдесь"?
Мне безразличны учебники русского языка, и те, кто им следует - в Одессе говорят так.
А как говорят на Капапщите мне без разницы.[/QUOTE]
Да я сразу так и поняла. )))
Могу себе представить ваши переводы с украинского на русский с "одесским акцентом". Я б на месте фокса серьезно бы призадумалась...
-
[QUOTE=Lania;57187738]Как по мне так пусть будет любое соотношение, лишь бы в любви и согласии[/QUOTE]
100%:)
-
[QUOTE=Lania;57187738]И что плохого в соотношении постоянном? Получается заставлять? Ну ведь так? А мы еще и хотим чтобы Крым к нам запросился и желательно по-украински?) Как по мне так пусть будет любое соотношение, лишь бы в любви и согласии[/QUOTE]
Что в этом плохого, я уже писал раньше. Это атрибут прошлого, атрибут зависимости от России. До событий с Крымом и Донбассом на это можно было закрывать глаза, сейчас, когда Россия показала себя во всей своей красе, стало абсолютно ясно и понятно, что бежать от неё надо быстро и далеко, по пути отсекая возможные каналы импорта "русского мира". А русский язык, точнее, тема двуязычия и второго госа (русского), - как раз таким каналом и является.
-
[QUOTE=Natika;57187760]Ах, вот оно что... Ну, пока успехи в этом направлении невелики. Процесс очень уж повiльний[/QUOTE]
Ну, я бы так не сказал ))
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187954]Ну, я бы так не сказал ))[/QUOTE]
И на когда планируется перемога украинского над русским?
-
[QUOTE=Natika;57187809]Да я сразу так и поняла. )))
Могу себе представить ваши переводы с украинского на русский с "одесским акцентом". Я б на месте фокса серьезно бы призадумалась...[/QUOTE]
Да, вы правы.
Задуматься есть дан чем.
Мой труд переводчика в прошлом году обсуждался в теме
[I][B]БЕССРОЧНАЯ АКЦИЯ!░░ "Одесса поднимает флаги!"░░[/B][/I]
Чтобы не давать цитату - даю ссылку на сообщение
[URL="http://forumodua.com/showthread.php?t=2258670&p=51015373&viewfull=1#post51015373"]http://forumodua.com/showthread.php?t=2258670&p=51015373&viewfull=1#post51015373[/URL]
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187945]Что в этом плохого, я уже писал раньше. Это атрибут прошлого, атрибут зависимости от России. До событий с Крымом и Донбассом на это можно было закрывать глаза, сейчас, когда Россия показала себя во всей своей красе, стало абсолютно ясно и понятно, что бежать от неё надо быстро и далеко, по пути отсекая возможные каналы импорта "русского мира". А русский язык, точнее, тема двуязычия и второго госа (русского), - как раз таким каналом и является.[/QUOTE]
но ведь оно по факту есть - я имею ввиду двуязычие! причем не в прошлом , а в настоящем! И, поймите, как говорят - сколько человек - столько и мнений. И всегда было принято разногласия решать голосованием. Не думаю, что Вам бы понравилось находится в обратной ситуации. А ведь так может случиться ( не в языковом вопросе допустим, а в любом другом принципиально важном конкретно для Вас)
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57187945]Что в этом плохого, я уже писал раньше. Это атрибут прошлого, атрибут зависимости от России. До событий с Крымом и Донбассом на это можно было закрывать глаза, сейчас, когда Россия показала себя во всей своей красе, стало абсолютно ясно и понятно, что бежать от неё надо быстро и далеко, по пути отсекая возможные каналы импорта "русского мира". А русский язык, точнее, тема двуязычия и второго госа (русского), - как раз таким каналом и является.[/QUOTE]
А может по другому было бы,просто никто не хочет проверить. Ведь если есть второй государственный,русские школы, есть возможность вести судебные процессы на русском и т.д.-где тут притеснение русскоязычного населения? А у нас наоборот,заставить,запретить,навязать, вот и получается вечная грызня и ненависть между людьми и возможность говорить о притеснении русского.
-
[QUOTE=glum;57188152]А может по другому было бы,просто никто не хочет проверить. Ведь если есть [B]второй государственный[/B],русские школы, есть возможность вести судебные процессы на русском и т.д.-где тут притеснение русскоязычного населения? А у нас наоборот,заставить,запретить,навязать, вот и получается вечная грызня и ненависть между людьми и возможность говорить о притеснении русского.[/QUOTE]
не видавайте бажане за дійсність. Ніякої другої державної мови в Україні ніколи не було і НЕ буде. Мова буде одна - українська.
-
[QUOTE=Big525;57188446]не видавайте бажане за дійсність. Ніякої другої державної мови в Україні ніколи не було і НЕ буде. Мова буде одна - українська.[/QUOTE]
навіщо стверджувати, що другої державної мови в Україні ніколи НЕ буде - цього Ви знати не можете, як і всі інші)
-
[QUOTE=Lania;57188699]навіщо стверджувати, що другої державної мови в Україні ніколи НЕ буде - цього Ви знати не можете, як і всі інші)[/QUOTE]
А Ви сумніваєтесь? Кацапська державна мова в Україні- взагалі нонсенс...Якщо і буде колись в Україні друга державна мова то уже ніяк не ця. Не та тепер Росія щоб з неї приклад брати та її мову вчити
-
[QUOTE=Lania;57188699]навіщо стверджувати, що другої державної мови в Україні ніколи НЕ буде - цього Ви знати не можете, як і всі інші)[/QUOTE]
[B]Путин советует всем учить русский язык[/B]
Сегодня, в 19:21«Главком»
Президент РФ Владимир Путин выразил уверенность, что нужно учить русский язык. Об этом он сказал на пресс-конференции по итогам саммитов БРИКС и ШОС в Уфе, сообщает «Российская служба новостей».
Отвечая на вопросы о перспективах развития БРИКС и о том, какой язык нужно изучать, учитывая усиление роли этого союза на мировой арене, Путин выразил уверенность, что нужно учить русский язык.
«Русский нужно учить», - сказал он.
Источник: РБК-Украина
[url]http://glavcom.ua/news/308166.html[/url]
[COLOR="#8b0000"]Ось тому нам російська мова зовсім і не потрібна, як і весь "русский мир" з його смердючими кишками...У нас є своя співуча, солов'їна...кому не подобається- поїзди ще ходять...На кожного такого "колорада" у нас іще, гадаю, знайдеться дихлофос[/COLOR]
-
[QUOTE=Владимир Ц.;57188950]А Ви сумніваєтесь? Кацапська державна мова в Україні- взагалі нонсенс...Якщо і буде колись в Україні друга державна мова то уже ніяк не ця. Не та тепер Росія щоб з неї приклад брати та її мову вчити[/QUOTE]
Які приклади? До чого тут поведінка керівництва Росії та російська мова? А твори великих поетів та письменників? навіть німецьку вчили, хоча на неї ніхто щоденно не розмовляв.....А сумніви є завжди - я не пророк. Рік тому я багато в чому була впевнена.
п.с. Навіть у ворога треба вчитися, якщо є чому
-
[QUOTE=Lania;57189094]Які приклади? До чого тут поведінка керівництва Росії та російська мова? А твори великих поетів та письменників? навіть німецьку вчили, хоча на неї ніхто щоденно не розмовляв.....А сумніви є завжди - я не пророк. Рік тому я багато в чому була впевнена.
п.с. Навіть у ворога треба вчитися, якщо є чому[/QUOTE]
До того, що російська мова в Україні, точніше, питання щодо її державності чи офіційності - важіль впливу російського керівництва на політику України. Так, напрошується висновок, буцімто якщо ми введемо другою державною російську, то цим позбавимо Кремль того важіля впливу. Але це хибні сподівання. Річ в тому, що переважна більшість російськомовних громадян, що виступають за введення другої державної російської, окрім саме позиції щодо державності, мають ще декілька особливостей, а саме: вважають українську другорядную, вважають Україну "недодержавою", вважають, що ми повинні дотримуватись тієї ж точки зору на історічні події, що й Росія тощо. Тобто, іншими словами, наданням російській статусу другої державної ми зрівнюємо в правах "патріотів" з "п'ятою колоною", а цього робити аж ніяк не можна, бо вони знов приведуть до влади чергового "януковича", а такий важіль впливу на Україну з боку Росії значно вагоміший, ніж мовне питання.
-
[QUOTE=Владимир Ц.;57182621]Нехай спілкуються, ніхто не забороняє...Але ж у тому і річ, що вони стараються усьому світу нав'язати, як свою мову, так і своє агресивне імперське, злодійське мислення. [/QUOTE]
от у вас баттхерт то. вони это кто - жители Харькова, Днепропетровска, Мариуполя, Херсона, Николаева? а может Одессы?
почему вы не можете признать тот факт что русский язык считают родным миллионы украинцев ?
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57190030] Річ в тому, що[B] переважна більшість російськомовних[/B] громадян, що виступають за введення другої державної російської, окрім саме позиції щодо державності,[B] мають ще декілька особливостей, а саме: вважають українську другорядную, вважають Україну "недодержавою", вважають, що ми повинні дотримуватись тієї ж точки зору на історічні події, що й Росія тощо[/B]. ........... цього робити аж ніяк не можна, бо вони знов приведуть до влади чергового "януковича", а такий важіль впливу на Україну з боку Росії значно вагоміший, ніж мовне питання.
[/QUOTE]
Ось ці декілька особливостей не прийнятні для країни і як це змінити я не знаю, але точно не мовою. Є люди які люблять країну, є інші - які її руйнують, і це не залежить від того, якою мовою вони спілкуються. І я не згодна з тим, що [B]переважна більшість[/B]російськомовних не люблять країну. Ідіотизм від мови не залежить...
п.с. з єдиною державною привести до влади можно кого завгодно, тому як право на голосування, згідно Конституції є в кожного, а ще й залишиться бажання мати такі другу державну
-
[QUOTE=Lania;57187738]И что плохого в соотношении постоянном? Получается заставлять? Ну ведь так? А мы еще и хотим чтобы Крым к нам запросился и желательно по-украински?) Как по мне так пусть будет любое соотношение, лишь бы в любви и согласии[/QUOTE]
а собственно если б не политизация языкового вопроса может и Крым бы никуда не ушел
выходит это так важно для людей
-
[QUOTE=Lania;57190402]Ось ці декілька особливостей не прийнятні для країни і як це змінити я не знаю, але точно не мовою. Є люди які люблять країну, є інші - які її руйнують, і це не залежить від того, якою мовою вони спілкуються. І я не згодна з тим, що [B]переважна більшість[/B]російськомовних не люблять країну. Ідіотизм від мови не залежить...
п.с. з єдиною державною привести до влади можно кого завгодно, тому як право на голосування, згідно Конституції є в кожного, а ще й залишиться бажання мати такі другу державну[/QUOTE]
Ви неуважно читали. Переважна більшість російськомовних, [B]що виступають за другу державну.[/B]
-
[QUOTE=victor_im;57190406]а собственно если б не политизация языкового вопроса может и Крым бы никуда не ушел
выходит это так важно для людей[/QUOTE]
Крым ушел? Ну-ну...
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57190630]Крым ушел? Ну-ну...[/QUOTE]
А теперь спит и видит, как бы вернуться. Да, Пабло?
-
Крым не ушел, Крым отжали. Соответственно, только таким образом он может быть и возвращен - отжимом. То что "они_захотят_вернуться_если_мы_их_полюбим" - это все бла-бла-бла.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57192148]Крым не ушел, Крым отжали. Соответственно, только таким образом он может быть и возвращен - отжимом. То что "они_захотят_вернуться_если_мы_их_полюбим" - это все бла-бла-бла.[/QUOTE]
Нужна им ваша любовь... Ты ж знаешь, что они захотят вернуться потому что мы будем мощной экономической и демократической европейской державой. А Россия к этому моменту совсем развалится. Это в обязательной связке. Одно без другого не может быть.
-
[QUOTE=Natika;57192410]Нужна им ваша любовь... Ты ж знаешь, что они захотят вернуться потому что мы будем мощной экономической и демократической европейской державой. А Россия к этому моменту совсем развалится. Это в обязательной связке. Одно без другого не может быть.[/QUOTE]
Ну, тут верно только то, что Крым вернется в состав Украины, когда развалится Россия. А их желание или нежелание тут абсолютно никакой роли не играет.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57192644]Ну, тут верно только то, что Крым вернется в состав Украины, когда развалится Россия. А их желание или нежелание тут абсолютно никакой роли не играет.[/QUOTE]
твое тоже.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57192644] А их желание или нежелание тут абсолютно никакой роли не играет.[/QUOTE]
Путин также про Чечню говорил....
-
[QUOTE=Lania;57186830] то чому вона не має права бути офіційною як в деяких пострадянських країнах?[/QUOTE]
Это Вы для себя спрашиваете, как человек ущемленный в правах или для людей, которые "что то там" не понимают на укр.языке?))
-
[QUOTE=Lania;57192799]Путин также про Чечню говорил....[/QUOTE]
И в итоге Чечня таки в составе России )
-
[QUOTE=Vertep;57193014]Это Вы для себя спрашиваете, как человек ущемленный в правах или [B]для людей, которые "что то там" не понимают на укр.языке?[/B]))[/QUOTE]
Я спрашиваю как человек, не понимающий упрямства в этом вопросе. Про людей насмешили. Кто не понимает - пусть учит. Но думаю умственнно отсталых, которые не понимают, не так уж много)
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57193461]И в итоге Чечня таки в составе России )[/QUOTE]
Да, но такой путь мы сами осуждаем и готовы были им помогать...мужчин ценить надо)
-
[QUOTE=Lania;57189094]Які приклади? До чого тут поведінка керівництва Росії та російська мова? А твори великих поетів та письменників? навіть німецьку вчили, хоча на неї ніхто щоденно не розмовляв.....А сумніви є завжди - я не пророк. Рік тому я багато в чому була впевнена. п.с. Навіть у ворога треба вчитися, якщо є чому[/QUOTE]
Чему учиться? "русский мир" деградирует, это заметно по качеству производимой им интеллектуальной продукции - кино, тв, литература, музыка
Арифметика здесь проста: больше "русского мира" - больше деградации.
-
[QUOTE=Big525;57188446]не видавайте бажане за дійсність. Ніякої другої державної мови в Україні ніколи не було і НЕ буде. Мова буде одна - українська.[/QUOTE]
Ну так потому и есть картинка для сми о притеснении русского языка,потому что бояться за ненужность украинского.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57192148]Крым не ушел, Крым отжали. Соответственно, только таким образом он может быть и возвращен - отжимом. То что "они_захотят_вернуться_если_мы_их_полюбим" - это все бла-бла-бла.[/QUOTE]
Вот интересно-пишите,что Крым отжали,тогда почему крымчане предатели,значит от них ничего не зависело?
-
[QUOTE=fb_ua;57193917]Чему учиться? "русский мир" деградирует, это заметно по качеству производимой им интеллектуальной продукции - кино, тв, литература, музыка
Арифметика здесь проста: больше "русского мира" - больше деградации.[/QUOTE]
Эта однозначность Ваша удивляет. У нас качество не лучше, и потому в этом пример мы брать не будем. Но чем плохи их писатели, поэты, музыканты, научные открытия? Тем что у них президент такой? Я бы не хотела, чтобы о нас судили только по власти...
-
[QUOTE=Lania;57193627]Да, но такой путь мы сами осуждаем и готовы были им помогать...мужчин ценить надо)[/QUOTE]
Для захвата чужих территорий - да, осуждаю. Для возвращения своих - одобряю.
[QUOTE=glum;57193997]Вот интересно-пишите,что Крым отжали,тогда почему крымчане предатели,значит от них ничего не зависело?[/QUOTE]
Я где-то писал, что крымчане - предатели? Я не считаю их предателями, потому что для того, чтобы стать предателем, надо обладать определенным набором качеств, свойств и чувств. Ну, например, нужно обладать чувством Родины, чтобы ее предать. А там этого нет, там желудки говорящие с русским телевизором вместо могов. Это касается тех, которые ратовали за "возвращение домой". Нет у них этого "домой", они что в Украине были приживалами, что в России такими же и остались. Все эти сказки о "большой и могучей стране" - не более, чем страдания по дешевой колбасе и полном отстутствии ответственности. Собственно, отсюда и не совсем верное суждение о том, что от них ничего не зависело. Да, от них не зависело, потому что у них нет чувства ответственности.
Впрочем, мы уходим от темы языка. Предлагаю вернуться к сабжу.
-
[QUOTE=fb_ua;57193917]Чему учиться? "русский мир" деградирует, это заметно по качеству производимой им интеллектуальной продукции - кино, тв, литература, музыка
Арифметика здесь проста: больше "русского мира" - больше деградации.[/QUOTE]
У нас с эти все нормально. Никакой - продукции - ни кино, ни тв, ни литературы и немножко музыки. (пресловутый ОЭ). Сплошной прогресс и процветание.
-
[QUOTE=Lania;57194140]Эта однозначность Ваша удивляет. У нас качество не лучше, и потому в этом пример мы брать не будем. Но чем плохи их писатели, поэты, музыканты, научные открытия? Тем что у них президент такой? Я бы не хотела, чтобы о нас судили только по власти...[/QUOTE]
Ну, современная русскоязычная интеллектуальная продукция в подавляющем большинстве действительно деградантсткая. Украинская (как русскоязычная, так и украиноязычная) зачастую тоже, но тут причина как раз в том, что мы идем "за Россией". По совковой привычке (ну, и не только по привычке, из-за денег тоже) наши "мытци" считают достижением выход на российский рынок, а это тупиковый путь.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57194171]Для захвата чужих территорий - да, осуждаю. Для возвращения своих - одобряю.
.[/QUOTE]
Это понятно. Но когда речь идет о Чечне - то тоже были свои территории для страны, но мне что-то это одобрять не хочется. Я вообще силу не одобряю
-
[QUOTE=glum;57193997]Вот интересно-пишите,что Крым отжали,тогда почему крымчане предатели,значит от них ничего не зависело?[/QUOTE]
Потому что кроме нескольких тысяч представителей упоротой русни, население было инертно и абсолютно равнодушно. "Русские? Окей, русские. Хоть Зимбабве, лишь бы деньги платили." И предатели, потому что не пошли и не разогнали кучку тех баб, которые грудью прикрывали "доблестных вежливых людей".
-
[QUOTE]Предлагаю вернуться к сабжу.[/QUOTE]
как слово сабж будет по украински?)
Сам отвечу:Пропоную повернутися до сабжу .
Родной язык-это колыбельная матери.Для кого-то по-русски,для кого-то по-украински,для кого-то по чукотский.
Что хотел сказать-если Путин-..ло,не означает,что язык ...вый.
-
[QUOTE=alex320;57194238]как слово сабж будет по украински?)[/QUOTE]
Так же, как и на русском. Потому что слово английское.
-
[QUOTE=Lania;57194235]Это понятно. Но когда речь идет о Чечне - то тоже были свои территории для страны, но мне что-то это одобрять не хочется. Я вообще силу не одобряю[/QUOTE]
Я тоже действия РФ в Чечне не одобряю. Потому что Россия - это оккупант и захватчик, но де-юре она действовала в рамках защиты своей территории.
-
[QUOTE=Natika;57194209]У нас с эти все нормально. Никакой - продукции - ни кино, ни тв, ни литературы и немножко музыки. (пресловутый ОЭ). Сплошной прогресс и процветание.[/QUOTE]
У нас ненормально. Именно поэтому и надо прекращать потреблять кацапские интеллектуальные помои.
-
[QUOTE=Pablo Escobar;57194231]Ну, современная русскоязычная интеллектуальная продукция в подавляющем большинстве действительно деградантсткая. Украинская (как русскоязычная, так и украиноязычная) зачастую тоже, но тут причина как раз в том, что мы идем "за Россией". По совковой привычке (ну, и не только по привычке, из-за денег тоже) наши "мытци" считают достижением выход на российский рынок, а это тупиковый путь.[/QUOTE]
так мы ж о русском в принципе, а не о современном или древнем. Уже обсуждали, что всегда лучше читать классику на языке оригинала. А в русской литературе есть очень много хорошего. И кстати по фильмам - а за кем идти то? я думаю вышли бы и на европейский рынок, если бы был спрос. И на российском рынке не так уж много наших фильмов, а вернее мало
-
[QUOTE=Lania;57194416]так мы ж о русском в принципе, а не о современном или древнем. Уже обсуждали, что всегда лучше читать классику на языке оригинала. А в русской литературе есть очень много хорошего. И кстати по фильмам - а за кем идти то? я думаю вышли бы и на европейский рынок, если бы был спрос. И на российском рынке не так уж много наших фильмов, а вернее мало[/QUOTE]
Если о "русском, в принципе", то мало, кто против. Читать на языке оригинала, по-моему, никто не запрещает. Читайте на здоровье, благо, интернет есть, да и в магазинах книги тоже.
По поводу спроса на европейском рынке. При вменяемом продукте будет и спрос. Как он есть, например, у грузинского, румынского, болгарского, хорватского и т.д. продуктов. Причем, хочу заметить, продукт этот на родном языке.