-
Так, Ир.. Все Довженко может )) Просто назвав его советским, я говорил о периоде его работы.
А первое сообщение из темы исключительно о новом украинском кино - Помаранчеве, Штольня и т.п.
Довженко - очень украинский по духу режиссер, я согласен, его "Тени" - просто чудо!! Я его люблю. Не воспринимай слово советский как красную тряпку, я тебя прошу. Еще в прошлом сообщении я отметил, что этим словом я отметил период деятельности режиссера. Если тебя это так нервирует, я придумаю другие слова.
-
[QUOTE=Hrest;2167114]Так, Ир.. Все Довженко может )) Просто назвав его советским, я говорил о периоде его работы.
А первое сообщение из темы исключительно о новом украинском кино - Помаранчеве, Штольня и т.п.
Довженко - очень украинский по духу режиссер, я согласен, его "Тени" - просто чудо!! Я его люблю. Не воспринимай слово советский как красную тряпку, я тебя прошу. Еще в прошлом сообщении я отметил, что этим словом я отметил период деятельности режиссера. Если тебя это так нервирует, я придумаю другие слова.[/QUOTE]
Та я нормально ставлюся до всього радянського й до кіно у тому числі. Я просто не розумію, як можна говорити про сьогодення, викресливши минуле.
Це певною мірою фундамент того кіно, яке має бути зараз. Просто будують дуже довго.
Я ж не наполягала на тому, що треба говорити виключно про той період. Ти просто так категорично заперечив, що Довженко це не українське кіно..
До речі, "Тіні" не його, а Параджанова.:)
-
Да прости, я как раз книгу параджанова читаю ))))
***просто не розумію, як можна говорити про сьогодення, викресливши минуле.
Это вопрос к автору темы - он задал тон о современном. МОжно сделать еще одну тему, обобщенную.
-
[QUOTE=Hrest;2167172]Это вопрос к автору темы - он задал тон о современном. МОжно сделать еще одну тему, обобщенную.[/QUOTE]
Ну я, взагалі-то, зрозуміла цю тему як загальну, просто з більшим натяком на сучасність.
Тобто Було непогано, а що зраз...
В кінці ж стояло питання про те, хто шо думає про українське кіно. Сучасне не казалося. :)
-
[QUOTE=Alexandr;2158472]
Пока нормальную поддержку от государства не сделают, так и будем работать на все страны, кроме своей. [/QUOTE]
Это факт! Просто у нас сейчас кино государству не нужно. Тут вопрос и идеологии, и политики, и самоидентификации, и экономики, и менталитета. А сравнивать советско-украинское кино, так сказать, и современное почти нет смысла, имхо. Черпать у Довженко, Мыколайчука и т. д. конечно стоит и даже нужно, НО!
У нас сейчас определённое (а именно не определенное) положение в стране, при котором должно рождаться то кино, которое сможет выжить здесь и сейчас, которое будет строить современное понятие УКРАИНСКОЕ КИНО...
А вот именно это оччень сложно...И с материальной точки ззрения тоже.
Мда что-то странное написал... %)
-
ИМХО украинское кино умерло.
Его пытаются воскресить
Но пока ничего путнего не получается
Денег как всегда нет
-
Кожний сприймає вираз "Українське кіно" по різному, дехто сприймає і "тараса Бульбу" (США Югославія) та італійську "Тарас Бульба- козак" (чорно-біле і досить старе) екранізацію, як украінське кіно... Але це взагалі. Проблема вакууму фільмів - це і погано і добре. Погано - тому що доброго в відсутності якогось явища :-), А добре - тому , що певних штампів не має (вони вже досить застаріли) і можна творити що заманеться- спектр безмірно широкий. І це стосується і кіно як культурного явища, так і комерційної спрямованності. Іноді вакуум утворює вибух. і він обов*язково буде, а от хто буде першим? - побачимо...
-
а хочу поднять украинский кинематограф, надеюсь найду одобрение у богатых дядь, кому интересно в личке форум фильма, там сайт и трейлер. Делаю всё сам, сценарий самый уникальный, даже голливуд подобный не придумал ещё, поэтому пока всё в тайне.
-
Хорошая комедия с красивым Украинским языком, а не суржиком или польско-украинскм - Потерянная грамота
-
Недавно демонстрували по РТР "Кам*яний хрест" відповідно у дубляжі російскою. До речі раніше ніколи його повністю не бачив. Брондуков у ролі приреченого на смерть - неперевершений. І фільм змушує замислитись - еміграція більше ніж 100 років назад і зараз, а різниці особливої немає.
-
[QUOTE=serg-shs;2238799]Недавно демонстрували по РТР "Кам*яний хрест" відповідно у дубляжі російскою. До речі раніше ніколи його повністю не бачив. Брондуков у ролі приреченого на смерть - неперевершений. І фільм змушує замислитись - еміграція більше ніж 100 років назад і зараз, а різниці особливої немає.[/QUOTE]
Це за Стефаником?
Шкода, не бачила...
-
[QUOTE=Iрися;2238964]Це за Стефаником?
Шкода, не бачила...[/QUOTE]
здається так.
Можливо десь є в оригинальному виді на цифрових носіях. Але де я не знаю. От якби знайшовся той хто б оцифрував фільми ну хочаб з ТБ . Досить часто канали демонструють різноманітні фільми. Якщо є потреба- я міг би ті фільми, що є наприклад у мене залити у відео-клуб.
Українське кіно є ще анімаційне. Більшу частину з нього включають до збірок "Русские мультфильмы" Як то "капітан Врунгель", "ОСТРОВ СОКРОВИЩ" , "Айболит" - тоб-то відначально замислені як російскомовні. Ну і "Петрик П*яточкин" "золоте курча" та іньші. Доречі знайти україномовні мультфільми хоч в інтернеті хоч де - дуже складна річ. Їх не так вжей мало - наприглад "Ох" - цікавий мультик про "нечисту силу" (не знаю чи є він у українському перекладі)
Кажучи коротко! "ДАЬОШ УКРАЇНСЬКУ МАСЯНЮ" Хоч може й Масяню і не варто.... ;)
-
[quote=serg-shs;2138053]"Ще не вмерло Украінське кіно... "
Поставити чи то крапку чи то Знак запитання, якось не наважуюсь...
Як би там не було, українське кіно є. Є але не постійно - нагадує код Морзе з крапками та тире, але ніяк не непереривну лінію. Зараз утворилася така собі пауза після декількох крапок а-ля "Помаранчеве кіно" (чому не з*явилося "біло-блакитне кіно" досі загадка і результат видно у парламенті ;) ) певним "тире" стала стрічка "Штольня" не політичний "фільм жахів" - триллер. Остання стрічка дуже символічна, бо окупило себе тай ще принесло певні дивиденти, за свідченнням людей близких до виробників...
Взагалі, чи є якісь думки з приводу Українського кіно?[/quote]
В реальности Штольня облажалась по полной программе.
бюджет $500 000
сборы в мире $92 112
[URL]http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/387018/[/URL]
-
[QUOTE=вразлет;2348484]В реальности Штольня облажалась по полной программе.
бюджет $500 000
сборы в мире $92 112
[URL]http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/387018/[/URL][/QUOTE]
пол миллиона? вы что откуда там 500 000 баков? это лажа какая-то. 5 тон максимум. полтинник - это с больщим запасом. Ну разве что это могло пройти как отмывка денег... тогда и 50 лимонов - не придел.
-
[quote=serg-shs;2350324]пол миллиона? вы что откуда там 500 000 баков? это лажа какая-то. 5 тон максимум. полтинник - это с больщим запасом. Ну разве что это могло пройти как отмывка денег... тогда и 50 лимонов - не придел.[/quote]
Я не киношник, спорить не буду.
Другой пример: "Молитва за гетмана Мазепу".
Бюджет 4 миллиона долларов. 2,8 миллиона долларов были выделены на съемки из бюджета Украины (это едва ли не годовой бюджет Министерства культуры Украины) Богданом Ступкой.
"В первой сцене Петр Первый имеет солдатика в задний проход на могиле Мазепы, то и дело взвизгивая: "Я тебе покажу незалежность". Потеряв к солдатику интерес, он оскверняет могилу Мазепы и громогласно требует, чтобы тот воскрес, дабы употребить его аналогичным образом. Из могилы поднимается Богдан Ступка и начинает душить российского супостата"( конец цитаты).
-
Чекаю на "Сафо". Цікаво, що вийде.
А восени вийде "Тарас Бульба". Також чекаємо.
-
Да, "Сафо" очень заинтриговал. Но кажется над этим фильмом Украина работала совместно с Америкой.
Я когда трейлер смотрела, была уверена, что это французское кино, потому что Людмила Ширяева там - вылетая француженка. Ну вобщем, ждём-с)
-
[QUOTE=Valuta;2350796]Да, "Сафо" очень заинтриговал. Но кажется над этим фильмом Украина работала совместно с Америкой.
Я когда трейлер смотрела, была уверена, что это французское кино, потому что Людмила Ширяева там - вылетая француженка. Ну вобщем, ждём-с)[/QUOTE]
Знімав американець, і задіяні американські актори, але країна фігурує лише одна - Україна.
Сама коли бачила анонси, думала, що фільм європейський...
-
[QUOTE=Iрися;2350822]Знімав американець, і задіяні американські актори, але країна фігурує лише одна - Україна.
Сама коли бачила анонси, думала, що фільм європейський...[/QUOTE]
Главная героиня Людмила Ширяева - вылетая француженка. Никогда бы не догадалась, что она с Питера)
-
[QUOTE=вразлет;2350433]
"В первой сцене Петр Первый.... **** Мазепы, то и дело взвизгивая: "Я тебе покажу незалежность". Потеряв к солдатику интерес, он оскверняет могилу Мазепы и громогласно требует, чтобы тот воскрес, дабы употребить его аналогичным образом. Из могилы поднимается Богдан Ступка и начинает душить российского супостата"( конец цитаты).[/QUOTE]
краще одного разу побачити ніж 100 разів прочитати... Там дійсно бюджет побільше буде - костюм декорації, такі собі, батальні сцени. Але справа не в Петрі 1 чи чимось ще - фільм дуже слабенький... як на мене. Я всьому потрібна міра. До речі - є електронна копія (якість , мяко кажучи - теж не дуже)