В районе дерибасовской когдай-то был очень крутой дамский парихмахер Рабинович.
Женсчины за неделю к нему записывались.Надеюсь и сейчас здравствует.
Вид для печати
В районе дерибасовской когдай-то был очень крутой дамский парихмахер Рабинович.
Женсчины за неделю к нему записывались.Надеюсь и сейчас здравствует.
епт.. зарапортавался... Небоскребов это Хмарочесов ! а Кащеев это Чахлик-Невмерущiй :)
[b]КоБа[/b], [quote]
я не приезжал с Молдовы а как и мои предки родился здесь в Одессе и как у всех коренных жителей Одессы родной язык у меня русский.
[/quote]
[color=indigo][b]Хм... А мене вчили, що від дня заснування Одесу заселяли представники абсолютно різних національностей: німці, французи, болгари, євреї, росіяни, українці тощо. І тепер поясніть мені, гальму, яким чином для них для всіх рідною мовою буде російська?!
Чи у нас тільки росіяни є коріним населенням Одеси?![/b][/color]
[b]cryo[/b], [quote]
Расчет элементарный, на это и вашего интеллекта могло бы хватить:
украинские фамилии НЕ ПЕРЕВОДЯТСЯ и этнические украинцы, в большинстве своем оранжевые, голосуют нормально - за НСНУ, БЮТ, СПУ, вобщем - как НАДО.
Русский же электорат в основном голосует за ПР, Витренко, Не Так и т.д.
Перевод фамилий в первую очередь ударил именно по русским гражданам Украины, отобрав в основном голоса у оппозиционных партий.
[/quote]
[color=indigo][b]Ви знущаєтесь?! Мені яким шрифтом написати, що прізвища в Україні НЕ ПЕРЕКЛАДАЮТЬСЯ!!!! Ані українські, ані російські, ані китайські чи ще якісь...
Вам би не пости на форумі писати, а твори у жанрі наукова фантастика...[/b][/color]
[quote]
Мені яким шрифтом написати, що прізвища в Україні НЕ ПЕРЕКЛАДАЮТЬСЯ!!!!
[/quote]
Ирися сколько копий было сломано...коверкаются...ковекаются.
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]за правилами українського правопису прізвища не перекладається.
Те, що хтось там збочується над ними, то вже проблеми тієї людини і не треба їх вішати на українську мову, норми, закон тощо.
Мене правда потішила заява голови ПР в Криму... Бачте цього року списки були сзроблені українською мовою, а не російською і звідти багато траблів.
Та млинець, за стільки років незалежності ніхто не спромігся зробити списки державною мовою?! Я фігєю...
До того ж, хто кому лікар, що всі пофігісти і ніхто не хоче перевіряти наявність себе і списках. Голосувати хочуть всі, а перевіряти... :evil: [/b][/color]
[quote]
Те, що хтось там збочується над ними, то вже проблеми тієї людини
[/quote]
в эти "хтось" попало 30-40-50 % больше ? населения,по крайней мере многие мои друзья , росдсвенники ,вся моя семья.
[quote]
Та млинець, за стільки років незалежності ніхто не спромігся зробити списки державною мовою?!
[/quote]
вот именно не спромигся потому что чужая она ! Один выход-русский язык сделать вторым.
Как Вы не поймете что это будет ВЫГОДНО государству Украина. исчезнет напряг в обществе да и "заокеанские адвокаты"заткнуться.
....мочили мочили мочалу начинай сначало....
[b]ALKA[/b], [quote]
в эти "хтось" попало 30-40-50 % больше ? населения,по крайней мере многие мои друзья , росдсвенники ,вся моя семья.
[/quote]
[color=indigo][b]А піти на виборчу дільницю і перевірити було слабо?! [/b][/color]
[quote]
вот именно не спромигся потому что чужая она ! Один выход-русский язык сделать вторым.
[/quote]
[color=indigo][b]Та до чого тут чужа чи ні?!
Ви вважаєте нормальним той факт, що за СТІЛЬКИ років незалежності в державі немає списків державною мовою однієї з її чималих територій?!
До того ж, можна подумати, що це зробити ТАК важко...[/b][/color]
[quote]
і перевірити було слабо?!
[/quote]
А пофиг было ! Если бы не оказалось развернулся бы и ушел.
Это дело власти списки проверять они за это деньги получают. :twisted:
[quote]
Та до чого тут чужа чи ні?!
Ви вважаєте нормальним той факт, що за СТІЛЬКИ років незалежності в державі немає списків державною мовою однієї з її чималих територій?!
До того ж, можна подумати, що це зробити ТАК важко...
[/quote]
Ирися,для вас новость что не все законы работают ? Так вот украинский(какая там статья ?) тоже не работает.
Может не будем идти на поводу у кучки припадочных и вернемся в реальность !
[b]ALKA[/b], [quote]
А пофиг было ! Если бы не оказалось развернулся бы и ушел.
Это дело власти списки проверять они за это деньги получают.
[/quote]
[color=indigo][b]Ну якщо хтось такий пофігіст, то не треба потім задавати риторичні питання: а чого це пи так погано живемо?!
А от мені пофіг, за що влада отримує чи не отримує гроші. Голосувати хочу Я і тому моя безпосередня турботу, щоб Я проголосувала.[/b][/color]
[quote]
Ирися,для вас новость что не все законы работают ? Так вот украинский(какая там статья ?) тоже не работает.
Может не будем идти на поводу у кучки припадочных и вернемся в реальность !
[/quote]
[color=indigo][b]Повторюю питання: так важко за стільки років незалежності скласти списки державною мовою?! І це нормально, що це не було зроблено?!
Я просто хочу почути відповіді на питання.[/b][/color]
[quote]
від дня заснування Одесу заселяли представники абсолютно різних національностей: німці, французи, болгари, євреї, росіяни, українці тощо. І тепер поясніть мені, гальму, яким чином для них для всіх рідною мовою буде російська?!
[/quote]
Язык межнационального общения, однако!
[b]Проффесионал[/b], [color=indigo][b]так людина сказала про рідну мову коріного населення.
А не про міжнаціональну... :twisted: [/b][/color]
[quote]
Ну якщо хтось такий пофігіст, то не треба потім задавати риторичні питання: а чого це пи так погано живемо?!
[/quote]
а я и не жалуюсь...
[quote]
Повторюю питання: так важко за стільки років незалежності скласти списки державною мовою?! І це нормально, що це не було зроблено?!
Я просто хочу почути відповіді на питання
[/quote]
повторюю видьповидь державна мова не прижилась на украине как державна.
Молчаливый протест населения....это реальность.
[quote]
про рідну мову коріного населення
[/quote]
А это зачем? Если на твоем родном языке тебе нигде, кроме собственного дома не понимают, то родным для тебя автоматически становится язык межнационального общения.
[quote=Iрися]
[b]cryo[/b], [quote]
Расчет элементарный, на это и вашего интеллекта могло бы хватить:
украинские фамилии НЕ ПЕРЕВОДЯТСЯ и этнические украинцы, в большинстве своем оранжевые, голосуют нормально - за НСНУ, БЮТ, СПУ, вобщем - как НАДО.
Русский же электорат в основном голосует за ПР, Витренко, Не Так и т.д.
Перевод фамилий в первую очередь ударил именно по русским гражданам Украины, отобрав в основном голоса у оппозиционных партий.
[/quote]
[color=indigo][b]Ви знущаєтесь?! Мені яким шрифтом написати, що прізвища в Україні НЕ ПЕРЕКЛАДАЮТЬСЯ!!!! Ані українські, ані російські, ані китайські чи ще якісь...
Вам би не пости на форумі писати, а твори у жанрі наукова фантастика...[/b][/color][/quote]
Девочка, так ты просто "не в теме". Так и скажи, зачем же отнимать время у других? Мне не интересно общаться с некомпетентными людьми.
ПЕРЕВОД ФАМИЛИЙ В ИЗБИРАТЕЛЬНЫХ СПИСКАХ НА УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК БЫЛ ВВЕДЕН ПОПРАВКОЙ В ЗАКОН О ВЫБОРАХ. На Выборах-2006 ВСЕ ФАМИЛИИ БЫЛИ ПЕРЕВЕДЕНЫ НА УКРАИНСКИЙ.
И Верховной Раде, и ЦИК плевать было на "правила правописания украинского языка". Им нужно было отобрать голоса у оппозиции - они это сделали. И тебя, деточка, не спрашивали.
[b]cryo[/b], [quote]
Девочка, так ты просто "не в теме".
[/quote]
[color=indigo][b]Та ні, це схоже Ви не в темі. Повторюю: прізвища в українській мові НЕ ПЕРКЛАДАЮТЬСЯ!!!!!
Те, закон говорить не про ПЕРЕКЛАД прізвищ, а про списки з прізвищами українською мовою.
От у кожного в паспорті прізвище зазначено двома мовами. Так от, якщо російською прізвище людини звучить як Табачник, то українською мовою він залишатиметься Табачником, а не Тютюнником.
Так останнє і є перекладом прізвища і заборонено нормами української мови і законами.[/b][/color]
[quote]
Повторюю: прізвища в українській мові НЕ ПЕРКЛАДАЮТЬСЯ!!!!!
[/quote]
Но их тем не менее переводили программами-переводчиками.
Ирыся похоже путает трансляцию с транслитерацией :)
[quote=Iрися][b]Проффесионал[/b], [color=indigo][b]так людина сказала про рідну мову коріного населення.
А не про міжнаціональну... :twisted: [/b][/color][/quote]
Видишь ли, со дня основания и вплоть до большевистской революции Одесса была русским городом, городом в составе Российской империи.
Так уж сложилось, что в России основным государственным языком был русский, а не украинский, болгарский, греческий или еще какой. Сложилось ИСТОРИЧЕСКИ, веками.
И для людей, приезжавших сюда со всего света через 1-2 поколения русский язык становился родным.
"Украинской" эту землю объявили. Просто приказали считать ее украинской с 22-го года и все. Причем и после этого очередная попытка "украинизации" Украины, предпринятая в 26-30 годах, потерпела фиаско, хотя к 30-му году в Одессе, где украинцев было не больше 30% не осталось ни одной русской школы. Теперь вот очередные "радетели за державу" пытаются нас "нагнуть" и заставить говорить по-украински.
Подумай, что, кроме разжигания межнациональной розни, может принести насильная "украинизация" коренного одесского населения? Может, именно этого и добиваются те силы, которые стоят за украинизацией? Разделения запада и юго-востока? Внесения нестабильности в страну? Нагнетания напряженности между двумя титульными нациями современной Украины - украинцами и русскими?
[b]cryo[/b], [color=indigo][b]а якщо в мене інше трактування історії?!
Те, що якесь місто перебувало в Російській імперії ще не робить його апріорі російським.
Можна скільки завгодно бити себе кулаками в груди і доводити всім і вся, що Одеса місто російське, що єдина мова Одеси - російська, що все коріне населення Одеси - росіяни...
А сенс?!
Мені чесно кажучи паралельно що Ви там думаєте і вважаєте. Можна скільки завгодно повторювати слово цукор, але солодкіше чай не стане...
І останнє, титульна нація в Україні одна - українці.[/b][/color]
[quote=Iрися][b]cryo[/b], [color=indigo][b]а якщо в мене інше трактування історії?!
Те, що якесь місто перебувало в Російській імперії ще не робить його апріорі російським.
Можна скільки завгодно бити себе кулаками в груди і доводити всім і вся, що Одеса місто російське, що єдина мова Одеси - російська, що все коріне населення Одеси - росіяни...
А сенс?!
Мені чесно кажучи паралельно що Ви там думаєте і вважаєте. Можна скільки завгодно повторювати слово цукор, але солодкіше чай не стане...
І останнє, титульна нація в Україні одна - українці.[/b][/color][/quote]
Вот пока некоторые "украинцы" будут думать, что только они имеют право на земли, которые завоевывали НАШИ отцы и деды, на города, которые строили НАШИ предки, на культуру, которую рождал НАШ народ - до тех пор таких "украинцев" будут называть радикальными националистами и мира на этой земле не будет.
Мы просто так СВОЮ землю вам, кучке националистов, не отдадим.
А вашу псевдо-историю про Иисуса-украинца, гуцулов - изобретателей колеса и украинский язык, как праматерь санскрита - можете преподавать ВАШИМ детям. Но я против того, чтобы это БРЕД вливали в уши НАШИХ детей.
И поверьте - я отстою свое право.
[b]Hermann[/b],
Я так поняла, что позиция называется "2 государственных языка"?!Если это так, то соглашусь с Вами! Тем более для одесситов...Это как-то рациональнее будет! А 5-7 лет...ребята, вы до завтра доживите сначала!
Какая-то ерунда происходит с одесситами переехавшими в Киев. Корни свои теряют?
Намедни через Инет нашел однокашника. Не виделись лет 20. Так он в частную переписку умудряется вставлять украинизмы. Я не против многоязычия, хоть и предпочитаю украинский в виде застольных песен - не более. Но маниакальное желание навязать свое видение оставшимся дома одесситам напрягает. Тенденция, однако.
Iрися
[quote]
[b]Те, що якесь місто перебувало в Російській імперії ще не робить його апріорі російським. [/b]
[/quote]
То есть Одесса [b]какое то время?! [/b]находилась в составе Российской империи, но это
если исходить из непосредственного усмотрения истины — путём интеллектуальной интуиции ([b]априори по Лейбницу!) [/b]не делает его русским городом.
Я правильно пересказал Вашу мудрую фразу?
Может это не об Одессе, а о каком то другом городе?
Я кстати долго наслаждался другой подобной более ранней Вашей фразой:
[quote]
[b]Загальновідомий факт - це те, що Земля кругла.
А Ваш постулат ще треба доводити і доводити... Успіхів Вам у цьому... [/b][/quote]
Особенно восхитило что это "общеизвестный факт".
Спасибо, что еще не квадратная! И где три слона на которых этот круг лежит?
Понятия "куля", "сфера" и чем они отличаются от "круга" Вам знакомы или в нынешних украинских университетах и это отменили?
[quote]
[b]Хм... А мене вчили, що від дня заснування Одесу заселяли представники абсолютно різних національностей: німці, французи, болгари, євреї, росіяни, українці тощо. І тепер поясніть мені, гальму, яким чином для них для всіх рідною мовою буде російська?!
Чи у нас тільки росіяни є коріним населенням Одеси?! [/b]
[/quote]
Возможно из-за того что Вы родились в семье мигрантов ( я ничего не перепутал - ведь Ваши родители переехали в Одессу?)
Вы и задаете такие вопросы
но я уже раза три отвечал на этот вопрос, в том числе и лично Вам - перечитайте
[quote]
[b]Мені чесно кажучи паралельно що Ви там думаєте і вважаєте. Можна скільки завгодно повторювати слово цукор, але солодкіше чай не стане...
І останнє, титульна нація в Україні одна - українці[/b][/quote]
Честно говоря это очень даже хорошо заметно, что Вам паралельно "що ми тут думаєм і вважаєм" - только поясните вы имеете ввиду форум или Одессу
И кстати, а что такое титульная нация?
[b]cryo[/b], [quote]
Вот пока некоторые "украинцы" будут думать, что только они имеют право на земли, которые завоевывали НАШИ отцы и деды, на города, которые строили НАШИ предки, на культуру, которую рождал НАШ народ - до тех пор таких "украинцев" будут называть радикальными националистами и мира на этой земле не будет.
Мы просто так СВОЮ землю вам, кучке националистов, не отдадим.
А вашу псевдо-историю про Иисуса-украинца, гуцулов - изобретателей колеса и украинский язык, как праматерь санскрита - можете преподавать ВАШИМ детям. Но я против того, чтобы это БРЕД вливали в уши НАШИХ детей.
И поверьте - я отстою свое право.
[/quote]
[color=indigo][b]Зауважте, що претендувати на ЦІ землі, міста, культуру почалив Ви, а не Я...
Так що це ще велике питання, хто з нас радикал... :twisted:
Я не поділя Україну на МОЄ і ВАШЕ. Це зробили ВИ. І потім хтось буде звинувачувати у поділі України...
Слідкуйте за тим ЩО і ЯК Ви говорите.[/b][/color]
[b]КоБа[/b], [quote]
То есть Одесса какое то время?! находилась в составе Российской империи, но это
если исходить из непосредственного усмотрения истины — путём интеллектуальной интуиции (априори по Лейбницу!) не делает его русским городом.
Я правильно пересказал Вашу мудрую фразу?
Может это не об Одессе, а о каком то другом городе?
[/quote]
[color=indigo][b]Я сказала лише те, що сказала. І в текстах Каті Лєль можна знайти філософський зміст. От тільки навіщо?! :twisted: [/b][/color]
[quote]
Особенно восхитило что это "общеизвестный факт".
Спасибо, что еще не квадратная! И где три слона на которых этот круг лежит?
Понятия "куля", "сфера" и чем они отличаются от "круга" Вам знакомы или в нынешних украинских университетах и это отменили?
[/quote]
[color=indigo][b]Та нема за шо... :wink:
Правда ми тут говоримо про "загальновідомі факти"...
Геометрії мене вчити не треба, це зробили багато років тому за Вас. Я ж Вам не термін з астрології наводили. Хтіли прискіпатися до слів. Я також це можу зробити...[/b][/color]
[quote]
Возможно из-за того что Вы родились в семье мигрантов ( я ничего не перепутал - ведь Ваши родители переехали в Одессу?)
Вы и задаете такие вопросы
но я уже раза три отвечал на этот вопрос, в том числе и лично Вам - перечитайте
[/quote]
[color=indigo][b]Та ні, Ви пробували відповідати на це питання, але жодного разу не відповіли.
"ТОМУ ЩО" - це не відповідь й лити воду я також вмію. Не так давно була студенткою... :twisted: [/b][/color]
[quote]
Честно говоря это очень даже хорошо заметно, что Вам паралельно "що ми тут думаєм і вважаєм" - только поясните вы имеете ввиду форум или Одессу
[/quote]
[color=indigo][b]Особисто таких як Ви, які далі свого носа нічого не бачать. Які будуть роками стверджувати, що Одеса - російське місто, а ті, хто вважають, що воно українське - звичайні божевільні. Будуть стверджувати і не помітять, як навкруги в цій самій Одесі заговорять українською не тільки на вокзалах, ринках та уроках українською мови та літератури.
А так і буде. У мене в тому сумнівів нема. Якщо Ви чогось не хочете визнавати, це ще не значить що його не існує ВЗАГАЛІ. Воно не існує тільки для ВАС. От тому мені Ваша думка паралельна...
На жаль...[/b][/color]
[quote]
а что такое титульная нация?
[/quote]
[color=indigo][b]нація, яка дала назву державі.[/b][/color]
[quote]
нація, яка дала назву державі.
[/quote]
Соласен в СССР-сссэрцы.
Но как быть с
Швейцарией ?
Канадой ?
Великобританией ?
.........................
Пакистаном?
Бельгией ?
Ирися будьте осторожней в вашей проффесии.
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]тю... Так ніхто ж не стверджував, що це стосується КОЖНОЇ країни.[/b][/color]
[quote]
ALKA, тю... Так ніхто ж не стверджував, що це стосується КОЖНОЇ країни.
[/quote]
Не,вы ствержуете что это касается Украины.
Само понятие "титульная нация" бред сивой кобылы :evil:
[b]Iрися[/b], т.е. название "Украина" произошло от неких "украинских" племен, которые обитали в окресностях Киевской [b]Руси[/b]? Я то думал тут жили сарматы-казаки...
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]так, це стосується України.
Терміни не я вигадую... :wink: [/b][/color]
[b]Проффесионал[/b], [color=indigo][b]ми тут не про назву "Україна", а про титульну націю.[/b][/color]
[quote]
Терміни не я вигадую...
[/quote]
А кто-Тяниньбок ? :evil:
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]нє... Науковці... Цей термін ж не стосується тільки України і не в україні вигаданий...
І взагалі, всі питання не до мене... Не я цей термін ввела у дискусію... :wink:
Просто довелося пояснювати людині, що в України ну ніяк не може бути 2 титульні нації... :lol: :twisted: [/b][/color]
[b]Iрися[/b], ЧТО ТАКОЕ "титульная" нация??? Ты же говорила, что это мол та, которая дала название государству? Или наоборот, население государства называется так, как и названо государство?
[b]Проффесионал[/b], [color=indigo][b]Коротше, щоб не вважали цей термін моїми вигадками, цитата з закону РФ:[/b][/color]
[quote]
титульная нация - часть населения государства, национальность которой определяет официальное наименование данного государства;
Федеральный закон от 24.05.99 N99-ФЗ "О государственной политике Российской Федерации в отношении соотечественников за рубежом", ст.2 (СЗ РФ, 1999, N22, ст. 2670)
[/quote]
[quote]
Коротше, щоб не вважали цей термін моїми вигадками, цитата з закону РФ:
[/quote]
Уууууууууууууууууу москалька !
А выдержку из украинского закона?чтоб закончить разговор титульная нация только одна.
невероятно глупый, почти шовинистический термин "титульная нация". Это Путин небось придумал?
[quote=Проффесионал]невероятно глупый, почти шовинистический термин "титульная нация". Это Путин небось придумал?[/quote]На год взгляни? ;) Это скорее либерастическое изобретение...
[quote]
На год взгляни? Это скорее либерастическое изобретение...
[/quote]
А Путин разве не внучок либераста ?
[quote]
На год взгляни?
[/quote]
[b]Павлик-Морозов[/b], во-первых: в этом году Путин уже был премьером. А во-вторых: год не играет роли, так как в любое законодательство могут вноситься изменения. Год же издания самого нормативного акта остается неизменным.
есть такая пословица , "насильно мил не будеш" и это относится не только к человеку . а к [b]любой[/b] навязывемой ситуации как сечас и происходит с языком и вступлением в нато , а чтоб сдобрить както пилюлю это навязывают под соусом " защиты украинского языка" , хотя и многим непонятно от чего или кого эта защита
[quote=ALKA]А Путин разве не внучок либераста ?[/quote]С какого будуна? Либерасты это, например, наш Немцов или ваш Ющ.
[quote=Павлик-Морозов]С какого будуна? [/quote]
Тебе плохо?! Буууе и порядок :lol:
[quote]
С какого будуна? Либерасты это, например, наш Немцов
[/quote]
А Немцов это нелюбимый , опальный внучок либераста.
Павлик помните (1995 год?): "Я знаю кто будет следующим президентом РАсеи но не скажу".
[quote=ALKA]А Немцов это нелюбимый , опальный внучок либераста.[/quote]Они с Ющом друг друга правильно нашли. Немцу не удалось развалить Россию, так теперь на Украине отыграется - "лишь бы человек хороший попался" :)
"5 апреля министр по правам человека и национальных меньшинств Сербии и Черногории Расим Лайжик заявил, что с 1 июля украинский язык получит статус регионального языка и языка национальных меньшинств, сообщает «КоммерсантЪ-Украина».
Украинский язык получит статус регионального языка и языка национальных меньшинств, согласно Европейской хартии региональных языков и языков национальных меньшинств, принятой в 1992 году. Государства–члены Совета Европы обязаны ратифицировать хартию путем принятия закона в парламенте. Сербия присоединилась к хартии в прошлом году и, согласно этому документу, обязалась «содействовать и поощрять использование языков национальных меньшинств» и «создавать условия для нормального функционирования этих языков».
Как отмечает издание, региональные языки и языки национальных меньшинств уже существуют во многих странах Европейского союза. Так, например, во Франции существует четыре региональных языка – провансальский, баскский, бретонский и каталанский. В Испании таких языков также четыре, в Италии один – фриульский, на котором говорят всего в двух городах, а в Дании на фарерском языке общаются всего в одном городе на Фарерских островах"
А справжні українці проти? Чи за? Якщо за, то чому у себе в країні проти російської мови?
[b]Артонис[/b], [quote]
справжні українці проти? Чи за? Якщо за, то чому у себе в країні проти російської мови?
[/quote]
[color=indigo][b]Питання неправильне...
Ніхто не проти російської мови. Всі за всебічний її розвиток.
Проти лише якихось окремих статусів, які не зрозуміло навіщо і для чого потрібні...
А так, звісно шо за...[/b][/color]
[quote]
Украинский язык получит статус регионального языка
[/quote]
Неправильно,согласен с ирисей.Русский не региональный,им пользуются везде,начиная с пограничника в Борисполе "Здравствуйте".
[quote=Iрися][b]Артонис[/b], [quote]
справжні українці проти? Чи за? Якщо за, то чому у себе в країні проти російської мови?
[/quote]
[color=indigo][b]Питання неправильне...
Ніхто не проти російської мови. Всі за всебічний її розвиток.
Проти лише якихось окремих статусів, які не зрозуміло навіщо і для чого потрібні...
А так, звісно шо за...[/b][/color][/quote]
Тобто ми не проти, але вона нам не потрібна, так виходить?
Европа признає окремі статуси, а Україна така незвичайна країна, що невизнає ніколи?
А, це ж Іриська майстер перекручування! Звісно я запитував (в контексті це відно) не за, чи проти російської, а за чи проти придання їй статусу регіональної, як це робиться у Европі.
[b]Артонис[/b], [quote]
Тобто ми не проти, але вона нам не потрібна, так виходить?
[/quote]
[color=indigo][b]Ви яким місцем читаєте і розумієте те, що я пишу?! :evil:
МОВА нам потрібна. Не потрібні статуси...[/b][/color]
[quote]
Европа признає окремі статуси, а Україна така незвичайна країна, що невизнає ніколи?
[/quote]
[color=indigo][b]А навіщо статуси?! У Вас що, ставлення до якоїсь мови зміниться через надання їй якогось особливого статусу?!
До того ж, Європа до чого?! Якщо ми такі послідовні у законах Європи, то давайте забороним куріння в усіх громадських місцях чи скористуємося ще якимось корисними лвасне європейськими законами. Чи ми беремо лише ті, які вигідні нам?! :twisted: [/b][/color]
[quote]
[/quote]
И правильно ! человек идет в госучереждение,и обсуждуждает с чиновником бумажку написанную украйинською на русском языке.
(Ирися,или может в Киеве такое не типично ? :wink:)
Навищо они потрибни те исскуственно насаженные статусы.
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]нормальні люди порозуміються навіть якщо розмовляють різними мовами. Якщо ж люди неадвекватні, то жоден статус не допоможе...
Щодо Києва не знаю. Взагалі ніколи з проблемою мови не стикалася... Якщо є якісь проблеми, заходиш, посміхаєшся і так щиро і приязно просиш допомогти розібратися... ще ніхто ніде не відчилав і завжди допомагав...[/b][/color]
[quote]
нормальні люди порозуміються навіть якщо розмовляють різними мовами.
[/quote]
[quote]
Ви яким місцем читаєте і розумієте те, що я пишу?!
[/quote]
Я же пишу ОБСУЖДАЮТ ПО РУССКИ бумажку на украинском.
[quote]
Взагалі ніколи з проблемою мови не стикалася...
[/quote]
Я тоже, в киеве шарахаюсь с 87 года в подавляющем большистве чиновники говорят по русски
:twisted:
Вот и повторяю зачем нам этот исскуственный официоз. :angr:
[b]ALKA[/b], [quote]
Я же пишу ОБСУЖДАЮТ ПО РУССКИ бумажку на украинском.
[/quote]
[color=indigo][b]Хм... Не завжди... Й українською обговорюють також...[/b][/color]
[quote]
Хм... Не завжди... Й українською обговорюють також...
[/quote]
Кто ж спорит "ТАКОЖ".
так может ближе к народу ? ...А ? :wink:
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]я не розумію, в чому проблема?!
Перевести всі документи російською мовою?! так?!
А якщо людині легше українською?! А якщо китайською?!
До того ж, якщо народ слухає Сердючку, мені вважати ЦЕ мистецтвом?![/b][/color]
[/quote]
[color=indigo][b]Ви яким місцем читаєте і розумієте те, що я пишу?! :evil:
МОВА нам потрібна. Не потрібні статуси...[/b][/color]
Згоден!! Демократична Ви наша! Треба скасувати статус державної мови зовсім! Будемо самою демократичною країною! Ну як?
[/quote]
[color=indigo][b]А навіщо статуси?! У Вас що, ставлення до якоїсь мови зміниться через надання їй якогось особливого статусу?!
До того ж, Європа до чого?! Якщо ми такі послідовні у законах Європи, то давайте забороним куріння в усіх громадських місцях чи скористуємося ще якимось корисними лвасне європейськими законами. Чи ми беремо лише ті, які вигідні нам?! :twisted: [/b][/color][/quote]
Статус потрібен не мені, а таким як Ви, які полюбляють жований виноград, та навязують його іншим!
А питання куріння також треба перейняти, бо це правильне вирішення проблеми. І треба переймати тільки краще! А на Вашу думку треба переймати тільки дурне, наркотики там, дитяче порно...... ?
[b]Артонис[/b], [quote]
Треба скасувати статус державної мови зовсім! Будемо самою демократичною країною! Ну як?
[/quote]
[color=indigo][b]Статус державної мови потрібен, інакше документацію будуть робити й на суржику...
Порядок таки в державі має бути...[/b][/color]
[quote]
Статус потрібен не мені, а таким як Ви, які полюбляють жований виноград, та навязують його іншим!
[/quote]
[color=indigo][b]Стоп. Це ж не я вимагаю статуса, а ВИ... Тому це він ВАМ потрібен... :twisted: Це, по-перше.
По-друге, а що Ви називаєте "жованим виноградом" :shock: [/b][/color]
[quote]
А на Вашу думку треба переймати тільки дурне, наркотики там, дитяче порно...... ?
[/quote]
[color=indigo][b]А я це казала?![/b][/color]
[quote]
якщо людині легше українською?! А якщо китайською?!
[/quote]
То есть Вы Ирися за троеязычие ?...........пока не актуально(хотя кто знает,после россии и до украины доберутся :roll: )
[quote]
До того ж, якщо народ слухає Сердючку, мені вважати ЦЕ мистецтвом?!
[/quote]
вважайте не вважайте а свого "Заслуженного Украины" получит. :twisted:
[b]ALKA[/b], [quote]
То есть Вы Ирися за троеязычие ?...........пока не актуально(хотя кто знает,после россии и до украины доберутся
[/quote]
[color=indigo][b]Я за одну мову.
Я не розумію, Ви йдете до якоїсь державної установи проблеми вирішувати, чи обговорювати якою мовою документи складаються?! :shock: [/b][/color]
[quote]
вважайте не вважайте а свого "Заслуженного Украины" получит.
[/quote]
[color=indigo][b]Отож бо і воно... А рівень культури все падає і падає... Давайте і надалі прислухатися до народних смаків...[/b][/color]
Ну для меня вообще разговора нет ни какого. Живу в Украине и официальный язык должен быть украинский. Ведь в Англии нет спора по поводу официального языка. Во Франции тоже на эту тему не спорят. Прибалты заставили уважать свой язык, молдаване трудятся на этом фронте.
Почему у нас до сих пор спорят на эту тему, знание языка ни кому не повредит, Хотя и говорю себе во вред - украинским языком владею плохо. Надо будет в принципе, выучу и писать буду грамотно. Начини толлько давать статусы официального языка второму, появится и третий претендент и четвертый тоже будет прав и будет не страна, а восточный базар.
[quote]
Ви йдете до якоїсь державної установи проблеми вирішувати, чи обговорювати якою мовою документи складаються?!
[/quote]
так иногда приходится обговорювати!То я не знаю слова то чиновник "плавает" вот и трата времени.
Опять же Ирися Я Вам говорю,давайте вернемся в реальность,поближе к народу.а Вы все о своем "Держава,держава"...
[quote]
Перевести всі документи російською мовою?! так?!
[/quote]
А знаете как у нас в Одессе диссертации пишутся ? Не знаете ?.....
Ну например докторская. Творит человек с вдохновением,создает шедевр на 150-300 страниц...
Догадались какой следующий шаг ? Правильно! -[b]в бюро, перевод на украинский[/b]. :twisted:
Поговорим о защите ?...
ПС.это я про тех.науки (включая психологию и педагогику :roll: ),
конечно не относится к темам типа "Санскрит как диалект украинского языка" :roll:
[b]ALKA[/b], [quote]
так иногда приходится обговорювати!То я не знаю слова то чиновник "плавает" вот и трата времени.
Опять же Ирися Я Вам говорю,давайте вернемся в реальность,поближе к народу.а Вы все о своем "Держава,держава"...
[/quote]
[color=indigo][b]Хм... Коли я писала заяву у своїй виборчій дільниці, щоб мені видали відкріпне посвідчення, то в якості причини вказала "відрядження". Голова комісії мене перепитала, що це таке. Я завичла на хвилин 5, поки згадала як це слово перекладаються російською.
Давайте будемо ближче до народа і введемо документацію російською мовою. Тоді вже проблеми будуть в мене і таких як я, які навчалися українською мовою, і які вивчали саме українську ділову мову, а не російську.
так буде краще?![/b][/color]
[quote]
А знаете как у нас в Одессе диссертации пишутся ? Не знаете ?.....
Ну например докторская. Творит человек с вдохновением,создает шедевр на 150-300 страниц...
Догадались какой следующий шаг ? Правильно! -в бюро, перевод на украинский.
Поговорим о защите ?...
ПС.это я про тех.науки (включая психологию и педагогику ),
[/quote]
[color=indigo][b]Ви хочете сказати, що людина за СТІЛЬКИ років незалежності України не могла вивчити свій предмет українською мовою?! НЕ вірю... Не хтіла, можливо...
Я дуже добре пам'ятаю свою курсову на 1-му курсі, коли вся література була російською мовою і доводилось перекладати. Зненавиділа російсько-український словник. З тих пір знаю точно, що набагато легше написати одразу українською. Таких проблем не виникає у молодих спеціалістів. Вони успішно захищають дисертації українською мовою.
Правда доводилось чути від літніх людей, що як напевно важко було дівчині/хлопцю, який захищав дисертацію... Це ж треба було робити українською мовою. Коли питаєш безпосередньо цих дівчат/хлопців, то для них цієї проблеми немає.
Якщо людина чогось хоче, вона це зробить. Якщо не хоче, то знайти собі купу виправдань.[/b][/color]
Треба скасувати статус державної мови зовсім! Будемо самою демократичною країною! Ну як?
[/quote]
[color=indigo][b]Статус державної мови потрібен, інакше документацію будуть робити й на суржику...
Порядок таки в державі має бути...[/b][/color]
[quote]
[/quote]
[color=indigo][b]Стоп. Це ж не я вимагаю статуса, а ВИ... Тому це він ВАМ потрібен... :twisted: Це, по-перше.
По-друге, а що Ви називаєте "жованим виноградом" :shock: [/b][/color]
[quote]
А на Вашу думку треба переймати тільки дурне, наркотики там, дитяче порно...... ?
[/quote]
[color=indigo][b]А я це казала?![/b][/color][/quote]
Законодавча основа потрібна всім мовам, щоб забути про цю проблему і будувати країну, а не сперечатися!!!!
Ще раз кажу статус потрібен Вам тому, що як би не чипляли російську, то такіяк я мовчали б, тому статус треба для того, щоб Ваші однобічникі не наїзджали на російську мову, а розвивали українську!
Жований виноград, хіба Ви забули? Це Вам подобається переклад російських фільмів на українську, а я полюбляю натурель!
Про наркотики я питаю у Вас, а не стверджую. Погане ми переймаємо дуже швидко, а все гарне майже ні..
[b]Артонис[/b], [quote]
Ще раз кажу статус потрібен Вам тому, що як би не чипляли російську, то такіяк я мовчали б, тому статус треба для того, щоб Ваші однобічникі не наїзджали на російську мову, а розвивали українську!
[/quote]
[color=indigo][b]Я наїжджаю на російську мову?! Де?! Факти в студію.
Статус потрібен ВАМ, щоб розвивати російську мову. Чи не так?![/b][/color]
[quote]
Жований виноград, хіба Ви забули? Це Вам подобається переклад російських фільмів на українську, а я полюбляю натурель!
[/quote]
[color=indigo][b]Мені подобається?! Ви мене так добре знаєте?![/b][/color]
[quote]
Про наркотики я питаю у Вас, а не стверджую. Погане ми переймаємо дуже швидко, а все гарне майже ні..
[/quote]
[color=indigo][b]А критерії добре-погано де?![/b][/color]
[quote]
Тоді вже проблеми будуть в мене і таких як я, які навчалися українською мовою, і які вивчали саме українську ділову мову, а не російську.
[/quote]
вам талдычат уже год на этом форуме -ДВУязычие...
[quote]
що людина за СТІЛЬКИ років незалежності України не могла вивчити свій предмет українською мовою?! НЕ вірю...
[/quote]
не предмет а науку.Слышали о таком, Доктор наук.
Уж поверьте на слово...Да,ирися случай типичный,даже для гуманитариев, поверьте тоже.
[quote]
З тих пір [b]знаю точно[/b], що набагато легше написати одразу українською. Таких проблем не виникає у молодих спеціалістів. Вони успішно захищають дисертації українською мовою.
[/quote]
Знаете точно за всех ?
[b]ALKA[/b], [quote]
вам талдычат уже год на этом форуме -ДВУязычие...
[/quote]
[color=indigo][b]А куди зникнуть проблеми?! Я добре знаю українську, а чиновник російську...
Проблеми залишаться... В мене б все одно в дільниці запитали, що таке відрядження...[/b][/color]
[quote]
не предмет а науку.Слышали о таком, Доктор наук.
Уж поверьте на слово...Да,ирися случай типичный,даже для гуманитариев, поверьте тоже.
[/quote]
[color=indigo][b]Знов ж таки, просто небажання вивчити... Це не настільки катастрофічно складно...[/b][/color]
[quote]
Знаете точно за всех ?
[/quote]
[color=indigo][b]Для себе.[/b][/color]
[quote]
Правда доводилось чути від літніх людей, що як напевно важко було дівчині/хлопцю, який захищав дисертацію... Це ж треба було робити українською мовою.
[/quote]
Я с Вас фанарею !
" шановни члени комиссии дозвольте докладати росийскою мовою ?"
и строчите сколько хотите как из пулемета.
Ирися будьте ближе к реальности....
ПС.Если 36 летний доктор наук- литня людина тоди ой!
[/quote]
[color=indigo][b]Я наїжджаю на російську мову?! Де?! Факти в студію.
Статус потрібен ВАМ, щоб розвивати російську мову. Чи не так?![/b][/color]
[quote]
[/quote]
[color=indigo][b]Мені подобається?! Ви мене так добре знаєте?![/b][/color]
[quote]
[/quote]
[color=indigo][b]А критерії добре-погано де?![/b][/color][/quote]
1. Ви ж проти того, щоб російськомовні самі визначалися і мали свою мову як регіональну?
2. Ви мені пояснювали, що переклад це самодостатній твір, що це ізюм. А я кажу, що це жований виноград. Чи Ви пишете відписки, не по суті, тому і забуваєте їх?
3.Критерії? Ну це вже забовтати хочете, це як раз не по суті. вас послухати, то і критеріїв немає, виходить повинна бути анархія. чи це натяк що наркота це не є погано?
[quote]
А куди зникнуть проблеми?! Я добре знаю українську, а чиновник російську...
Проблеми залишаться... В мене б все одно в дільниці запитали, що таке відрядження...
[/quote]
Стоп ! Проблема таки есть ? (лень искать Ваши цитатки "нуй проблем").
Так давайте искать компроммиссс а не авторитарно задавливать вторую половину!
Вы ж демократка. :shock:
[b]Артонис[/b], [quote]
Ви ж проти того, щоб російськомовні самі визначалися і мали свою мову як регіональну?
[/quote]
[color=indigo][b]Я проти?! Я ніби завжди тільки за себе казала... Тобто я проти надання російській мові якихось статусів, бо не бачу реальної потреби того. В мене чимало російськомовних друзів, яким нічого не заважає себе вільно реалізовувати в цій державі російською мовою.[/b][/color]
[quote]
Ви мені пояснювали, що переклад це самодостатній твір, що це ізюм.
[/quote]
[color=indigo][b]Так, переклад - це самодостатній твір. Того більше, іноді переклади кращі за оригінал. І це не моя думка, так стверджує багато науковців.
Ви ж застосовуєте подвійні стандарти. Якщо переклад з російської - це погано. Якщо, наприклад, з японської (яку, як мені здається Ви не знаєте), то нічого кримінального в тому нема.[/b][/color]
[quote]
Критерії? Ну це вже забовтати хочете, це як раз не по суті. вас послухати, то і критеріїв немає, виходить повинна бути анархія.
[/quote]
[color=indigo][b]Бо критеріїв і нема. Ледь не на кожну подію можна трактувати як позитив і негатив.
Наприклад: людина померла - погано. Але людина померла, а не стражадала багато років від хвороби - добре.
Людина жива - добре. Але вона відчуває нестерпний біль і все одно помре - погано.
Ось бачите... Критерії погано-добре такі хиткі...[/b][/color]
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]ні, в мене проблем не буває. Але якщо у когось вони є, то вони нікуди не зникнуть...
Компроміс - це час. З часом людей, які погано розуміють українську мову буде все менше і менше... І проблеми всі зникнуть...
Час. Потрібен час.[/b][/color]
[quote]
Компроміс - це час. З часом людей, які погано розуміють українську мову буде все менше і менше... І проблеми всі зникнуть...
Час. Потрібен час.
[/quote]
Жестокая однако!
Сколько лет ?сто,двести....а как же жизнь человеческая ?
Второе. Российской империи удалось ? Советскому союзу удалось ? или русификации таки не было ?(лень цитатки ....)
И Последнее. А откуда уверенность что завтра не будет нового закона ?
"Не говори гоп пока не перескочишь"-украинская народная мудрость.
[b]ALKA[/b],[color=indigo] [b]жорстоко?! А в чому жорстокість?!
Жорстокість в тому, що в мене немає знайомих і друзів, в яких немає проблем через мову?! Ну вибчате, що в мене такі друзі. Якби в них у всіх виникали проблеми, я б інакше дивилася та цю ситуацію.
Я не бачу проблеми. Взяв книжечку "Український правопис" і вивчив. Багато часу не займе, а користі принесе багато.
Ввести двомовність, так одразу в Україні з'явиться нова одна державна мова - суржик називається...
Щодо Російської імперії та СРСР не зрозуміла. Що вдалося і чому саме аналогія з ними?!
І які закони?![/b][/color]
[quote]
Щодо Російської імперії та СРСР не зрозуміла. Що вдалося і чому саме аналогія з ними?!
[/quote]
так принудительная русификация была или нет ? Я таки ошибся,вы не вечный двигатель...
[quote]
Жорстокість в тому, що в мене немає знайомих і друзів, в яких немає проблем через мову?!
[/quote]
[u]Всем[/u] мама украинские песни у колыбели пела ? А когда человек от "мамы" отказывается это уже проблема(для него лично). :evil:
[quote]
Ввести двомовність, так одразу в Україні з'явиться нова одна державна мова - суржик називається...
[/quote]
Суржик уже рулит.А чем он плох ?
Владимир красно солнышко взбеленился бы услышав как мы старославянский "изго*нячили" !
Ничего вечного не бывает.
[quote]
І які закони?!
[/quote]
Не кокетничайте.Ведь это Ваш единственный козырь.
По дурости(или недомыслию) принятый при развале союза .И изменить его 300 человек достаточно,не загадывайте.
[b]ALKA[/b], [quote]
так принудительная русификация была или нет ? Я таки ошибся,вы не вечный двигатель...
[/quote]
[color=indigo][b]Русифікація була. Але русифікація не стільки на державному рівні, скільки на соціальному... Просто українською мовою було розмовляти "не престижно", ніби культурна людина може розмовляти тільки російською мовою. Це було набагато вагомішим чинником. Не бажаючи, щоб їх обзивали селом, українці переходили на російську мову...
І я ж відповіла Вам, що я вічне гальмо... А Ви не вірили...[/b][/color]
[quote]
Всем мама украинские песни у колыбели пела ? А когда человек от "мамы" отказывается это уже проблема(для него лично).
[/quote]
[color=indigo][b]До чого тут це?! Якщо мені мама-українка співала колискові російською мовою, зараз розмовляє українською і зі мною також, то де проблема?! Особиста?![/b][/color]
[quote]
Суржик уже рулит.А чем он плох ?
[/quote]
[color=indigo][b]Суржик - це загибель мови...[/b][/color]
[quote]
Ничего вечного не бывает.
[/quote]
[color=indigo][b]Мова модернізується, це природньо. А от суржик - це трагедія.[/b][/color]
[quote]
Не кокетничайте.Ведь это Ваш единственный козырь.
По дурости(или недомыслию) принятый при развале союза .И изменить его 300 человек достаточно,не загадывайте.
[/quote]
[color=indigo][b]Я насправді не розумію, про який закон Ви говорите.[/b][/color]
[quote]
Я насправді не розумію, про який закон Ви говорите.
[/quote]
Епсть!
Ирися меня уже нету! ......не отвечайте пжлста....угораздило же в черную дыру вляпаться.
"О державний мови."
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]тю... Так би й одразу... тут ж багато законів згадують. Я думки не читаю, щоб здогадатись, який саме Ви мали на увазі...[/b][/color]
[quote]
ALKA, тю... Так би й одразу... тут ж багато законів згадують.
[/quote]
[b]Iрися[/b],разорвал зубами коврик,проглотил мышку! Смилуйтесь,давайте остановимся!
..............Я думал разговор о статусе русского на украине,и что тут законы о расхищении государственной собственности как то не лепятся...
[b]ALKA[/b], [color=indigo][b]а закони про друковані видання та про телебачення та радіомовлення?![/b][/color]
[quote=ALKA]...угораздило же в черную дыру вляпаться.
[/quote]
Называли бы вещи своими именами. А то черная дыра, черная дыра.
Не знали с кем связались? Сочувствую...
[quote]
Не знали с кем связались? Сочувствую...
[/quote]
[b]Ant[/b],
Хе ! Я сам был такой , советы давал...."не ходи молодец налево ирися сцапает"
В защиту Ирыси ( хотя сама, было дело, с ней подискутировала по этому поводу :D ). Наверное у каждого из нас есть такие убеждения, затрагивание которых вызывает бурную реакцию. У нее вот эта тема, у кого-то другая. Вне ее- Ирыся очень милая девушка :D
Действительно? Не говоря о присутствующих - всегда остерегался фанатичных людей, даже не допускающих мысль, что они могут быть неправы. Шоры, мадам, не есть good.
Ви ж проти того, щоб російськомовні самі визначалися і мали свою мову як регіональну?
[/quote]
[color=indigo][b]Я проти?! Я ніби завжди тільки за себе казала... Тобто я проти надання російській мові якихось статусів, бо не бачу реальної потреби того. В мене чимало російськомовних друзів, яким нічого не заважає себе вільно реалізовувати в цій державі російською мовою.[/b][/color]
[quote]
Ви мені пояснювали, що переклад це самодостатній твір, що це ізюм.
[/quote]
[color=indigo][b]Так, переклад - це самодостатній твір. Того більше, іноді переклади кращі за оригінал. І це не моя думка, так стверджує багато науковців.
Ви ж застосовуєте подвійні стандарти. Якщо переклад з російської - це погано. Якщо, наприклад, з японської (яку, як мені здається Ви не знаєте), то нічого кримінального в тому нема.[/b][/color]
[quote]
Критерії? Ну це вже забовтати хочете, це як раз не по суті. вас послухати, то і критеріїв немає, виходить повинна бути анархія.
[/quote]
[color=indigo][b]Бо критеріїв і нема. Ледь не на кожну подію можна трактувати як позитив і негатив.
Наприклад: людина померла - погано. Але людина померла, а не стражадала багато років від хвороби - добре.
Людина жива - добре. Але вона відчуває нестерпний біль і все одно помре - погано.
Ось бачите... Критерії погано-добре такі хиткі...[/b][/color][/quote]
1. Це у Вас подвійні стандарти, ви не проти щоб російськомовні самовизначалися, але статусу їм законного не дамо!!!! Ви не бачите реальної потреби ? Зоркий сокол Ви наш. Все і за усіх Ви бачите! Стільки хіпіжу по мовному питанню в країні, а Ви не бачите. Тобто інші думки, не співпадаючі з Вашою, неправильні.
2. Переклад завжди гірше оригіналу, хоча б через те що це вже не оригінал. За картину Малевіча може і мільйон дадуть, а копію і на аукціон не візмуть, ну за саму кращу копію може 1000 дадуть. Їште свій жований виноград, та не навязуйте його іншим!
3. Майстер перекручування Ірися, якщо немає що відповісти, то треба перейти на іншу тему, наприклад почати розмовляти про відсутність критеріїв. Як в анекдоті. Студенту питання про Леніна, а він вивчив тільки про огірки і відповідає, Ленін велика людина, яка також полюбляла огірки, а огірки вирощують і т.д.
[b]ALKA[/b], [quote]
...."не ходи молодец налево ирися сцапает"
[/quote]
[color=indigo][b]Праворуч я б Вам також не радила ходити... І прямо... І назад... Я всюди... :twisted: :twisted: :twisted: [/b][/color]
[b]Oldmanша[/b]
[quote]В защиту Ирыси ( хотя сама, было дело, с ней подискутировала по этому поводу ). Наверное у каждого из нас есть такие убеждения, затрагивание которых вызывает бурную реакцию. У нее вот эта тема, у кого-то другая. Вне ее- Ирыся очень милая девушка [/quote]
[color=indigo][b]Дякую за зазист і за комплімент... Але Ви ще не бачили ті теми, які викликають в мене БУРХЛИВУ реакцію...[/b][/color]
[b]Артонис[/b]
[quote] Це у Вас подвійні стандарти, ви не проти щоб російськомовні самовизначалися, але статусу їм законного не дамо!!!![/quote]
[color=indigo][b]Я не зрозуміла, звідки претензії до мене?! Я що, вирішую це питання?! От коли буду я визначати давати чи не давати статуси мовам, тоді будете мені висувати якісь претензії. На разі я звичайний громадянин, який максимально що може зробити так це поставити галочку напроти позиції "Ні" на референдумі. Але я буду не одна така, і якщо російська мова пролетить в результаті референдуму, то висувайте претензії не тільки до мене, а й до більшості співгромадян.
Зараз я висловлюю лише СВОЮ позицію, від якої НІЧОГО не залежить на сьогодні. Чи це заборонено?![/b][/color]
[quote] Переклад завжди гірше оригіналу, хоча б через те що це вже не оригінал. За картину Малевіча може і мільйон дадуть, а копію і на аукціон не візмуть, ну за саму кращу копію може 1000 дадуть. Їште свій жований виноград, та не навязуйте його іншим! [/quote]
[color=indigo][b]Якщо Ви читаєте всіх авторів світу в оригіналі і фільми дивитеся мовою оригінала, хто б його не знімав - я за ВАс рада. А я не хочу і не буду відмовлятися дивитися фільми улюбленого режисера Альмадовара в російському перекладі (бо українського перекладу наскільки я знаю немає) і читати Умберто Еко також не в оригіналі. Так, я така.
Ви краще мене, ну то й молодець.[/b][/color]
[quote]Майстер перекручування Ірися, якщо немає що відповісти, то треба перейти на іншу тему, наприклад почати розмовляти про відсутність критеріїв. [/quote]
[color=indigo][b]А це тут до чого?! Ви хоч читали ту Хартію?! А я читала.. Я також читала, що ВСІ країни (окрім України, Арменії та ще якоїсь, які не мають власної думки) прийняли цю Хартію з великою кількістю поправок. Тобто та сама Європа вміє піклуватися про свої інтереси, і кожній країні краще знати, який пункт для неї є непрйнятним.
А Україні все пофіг... Нам все підходить... Такий універсальний цап відбувайло...
Давайте візьмемо приклад з Європи і також перечитаємо уважно ту Хартію і тоді одразу можна буде ухвалювати купу пунктів, з якими незгодні... Я не проти.[/b][/color]
[quote]
Праворуч я б Вам також не радила ходити... І прямо... І назад... Я всюди...
[/quote]
А к амбару Вы с кузнецом-пересыпским прийдете ?
[b]ALKA[/b], [quote]
А к амбару Вы с кузнецом-пересыпским прийдете ?
[/quote]
[color=indigo][b]По-перше, свідки мені не потрібні... :twisted:
По-друге, а шо я там забула?! :wink: [/b][/color]
[quote]
По-друге, а шо я там забула?!
[/quote]
На каждую крестьянку найдется свой Абдулов...
[b]Артонис[/b]
[quote] Це у Вас подвійні стандарти, ви не проти щоб російськомовні самовизначалися, але статусу їм законного не дамо!!!![/quote]
[color=indigo][b]Я не зрозуміла, звідки претензії до мене?! Я що, вирішую це питання?! От коли буду я визначати давати чи не давати статуси мовам, тоді будете мені висувати якісь претензії. На разі я звичайний громадянин, який максимально що може зробити так це поставити галочку напроти позиції "Ні" на референдумі. Але я буду не одна така, і якщо російська мова пролетить в результаті референдуму, то висувайте претензії не тільки до мене, а й до більшості співгромадян.
Зараз я висловлюю лише СВОЮ позицію, від якої НІЧОГО не залежить на сьогодні. Чи це заборонено?![/b][/color]
Це вже крок назад, нема чим крити!
[quote] Переклад завжди гірше оригіналу, хоча б через те що це вже не оригінал. За картину Малевіча може і мільйон дадуть, а копію і на аукціон не візмуть, ну за саму кращу копію може 1000 дадуть. Їште свій жований виноград, та не навязуйте його іншим! [/quote]
[color=indigo][b]Якщо Ви читаєте всіх авторів світу в оригіналі і фільми дивитеся мовою оригінала, хто б його не знімав - я за ВАс рада. А я не хочу і не буду відмовлятися дивитися фільми улюбленого режисера Альмадовара в російському перекладі (бо українського перекладу наскільки я знаю немає) і читати Умберто Еко також не в оригіналі. Так, я така.
Ви краще мене, ну то й молодець.[/b][/color]
Знов перекручування! Є оригінал, це краще, і тільки коли я не знаю мови я користуюсь перекладом! Але є бажання у деяких всіх примусити слухати тільки українську! Може самі і не проти оригінал подивитись, але із-за високих мовних ідей будуть переробляти усіх під себе. Стікі як комуністи!!!
[quote]Майстер перекручування Ірися, якщо немає що відповісти, то треба перейти на іншу тему, наприклад почати розмовляти про відсутність критеріїв. [/quote]
[color=indigo][b]А це тут до чого?! Ви хоч читали ту Хартію?! А я читала.. Я також читала, що ВСІ країни (окрім України, Арменії та ще якоїсь, які не мають власної думки) прийняли цю Хартію з великою кількістю поправок. Тобто та сама Європа вміє піклуватися про свої інтереси, і кожній країні краще знати, який пункт для неї є непрйнятним.
А Україні все пофіг... Нам все підходить... Такий універсальний цап відбувайло...
Давайте візьмемо приклад з Європи і також перечитаємо уважно ту Хартію і тоді одразу можна буде ухвалювати купу пунктів, з якими незгодні... Я не проти.[/b][/color][/quote]
Ще раз приклад
5 апреля министр по правам человека и национальных меньшинств Сербии и Черногории Расим Лайжик заявил, что с 1 июля украинский язык получит статус регионального языка и языка национальных меньшинств, сообщает «КоммерсантЪ-Украина».Украинский язык получит статус регионального языка и языка национальных меньшинств, согласно Европейской хартии региональных языков и языков национальных меньшинств, принятой в 1992 году. Государства–члены Совета Европы обязаны ратифицировать хартию путем принятия закона в парламенте. Сербия присоединилась к хартии в прошлом году и, согласно этому документу, обязалась «содействовать и поощрять использование языков национальных меньшинств» и «создавать условия для нормального функционирования этих языков».
Как отмечает издание, региональные языки и языки национальных меньшинств уже существуют во многих странах Европейского союза. Так, например, во Франции существует четыре региональных языка – провансальский, баскский, бретонский и каталанский. В Испании таких языков также четыре, в Италии один – фриульский, на котором говорят всего в двух городах, а в Дании на фарерском языке общаются всего в одном городе на Фарерских островах. Несмотря на то, что численность людей, использующих в повседневной жизни региональные языки, иногда составляет всего несколько тысяч, на этих языках издаются газеты и книги, в некоторых странах организовано теле- и радиовещание.
[b]Артонис[/b], [quote]
Це вже крок назад, нема чим крити!
[/quote]
[color=indigo][b]А можна подумати є що крити. :twisted:
"А король то голый"... :lol:[/b] [/color]
[quote]
Але є бажання у деяких всіх примусити слухати тільки українську!
[/quote]
[color=indigo][b]Деякі це хто?! Імена, прізвища, паролі, явки.[/b][/color]
[quote]
Ще раз приклад
[/quote]
[color=indigo][b]Ну і?!
Я Вас ще раз питаю. Ви Хартію читали?! А читали зауваження, з якими кожна країна ухвалювала Хартію щодо регіональних мов?![/b][/color]
Да, Ирысю пора...
[b]Проффесионал[/b], [color=indigo][b]а Ви договорюйте, договорюйте...
Мені завжди приємно слухати компліменти на свою адресу... :roll: :wink: [/b][/color]
Смотрите , у Ирыси уже есть сдвиги в миоощущениях - она уже не против референдума !
[quote]
На разі я звичайний громадянин, який максимально що може зробити так це поставити галочку напроти позиції "Ні" на референдумі. Але я буду не одна така, і якщо російська мова пролетить в результаті референдуму, то висувайте претензії не тільки до мене, а й до більшості співгромадян.
Зараз я висловлюю лише СВОЮ позицію, від якої НІЧОГО не залежить на сьогодні.
[/quote]
Ирысьо , движетесь в правильном направлении !
[b]artur_105[/b], вы не поняли,она запугивает:
[quote]
то висувайте претензії не тільки до мене, а й до більшості співгромадян.
[/quote]
Ирися а не боитесь ? На нашем пофигистском южном форуме 55% а на востоке("желудке украины") миллионов двадцать живут.Ведь регины то победили(то что их прокинут другая песня).
[b]artur_105[/b], [color=indigo][b]хм... а я й ніколи не була проти проведення референдуму...
Я просто наголошувала, що не бачу доцільності в ньому... Але якщо буде вирішено його провести, то я не проти...[/b][/color]
Ирыся , ну и Слава Богу , что Вы не против . А доцильнисть скоро вылезет сама , как шило из мешка . Если ребенок-министр Кириленко продлжит свои экзерсайсы . Тобто , вправы.
[b]artur_105[/b], [color=indigo][b]нє, не вилізуть...
Не вилізли раніше і надалі не вилазитимуть... Молодь підростає...[/b][/color]
Тягныбокюгенд ?
[quote]
Молодь підростає...
[/quote]
русскоговорящая...и украинские школы не спасают.
[b]artur_105[/b],[color=indigo] [b]в тому числі...
Величезна кількість молоді, з якою я знайома і з різних регіонів України вже проукраїнська. І в Донецьку, і в Луганьску, і в Харкові, і в Одесі підростає молодь, яка орієнтується саме на українське.
Ступінь екстрімізму різний. Хтось за Тягнибока, хтось за Костенка-Плюща, хтось за НСНУ, хтось за БЮТ... Але я знаю лише одиниць, які підтримують проросійські сили.
І якщо зважити на те, що з кожним роком все більши цих дітей набувають право голосу, то з кожним роком шансів у такого референдуму менше й менше...
На мою думку, вже зараз доцільності в ньому немає. Це і розуміють політики, які лише на словах кричать про його проведення, але жодного реального кроку не зробили.[/b][/color]