Чи потрібний федеративний устрій Україні?
В різних топіках то тут, то там підіймається час від часу ця тема, тож пропоную централізувати її обговорення. А заодно проголосувати.
Вид для печати
Чи потрібний федеративний устрій Україні?
В різних топіках то тут, то там підіймається час від часу ця тема, тож пропоную централізувати її обговорення. А заодно проголосувати.
Я б не був собою, щоб не наробив помилок.
Тож вибачайте. )))
Третій варіант правильно - "Не визначився".
Якщо адміни можуть виправити - було б чудово.
Этого не будет ближайшее время точно.. Но проголосовал "За".
Может это поможет разобраться - где какая культура более "ридна", и поможет жить людям более комфортно
[QUOTE=Sasha!;1256010]Этого не будет ближайшее время точно.. Но проголосовал "За".
Может это поможет разобраться - где какая культура более "ридна", и поможет жить людям более комфортно[/QUOTE]
Яким цікаво чином допоможе?
Федерация в Украине невозможна. Перегрызуться все. Или раскол - или как есть.
[QUOTE=YOKO;1256013]Яким цікаво чином допоможе?[/QUOTE]
Я ему отвечаю на этот вопрос в другом топике, а парня осенило создать новый опрос.
[QUOTE=dam;1255997]Как же не ломалось, оно все давно уже трещит по швам. Почему самодостаточные регионы должны, например кормить бедные? Если они могут большую часть денег оставить себе. заодно научатся зарабатывать. Почему дядя из Киева должен решать, на каком языке я должен говорить, если это может решить сам регион. Да еще куча вопросов. Местные лучше знают проблемы, чем киевские чиновники. Не легче дать больше власти регионам? Чем не демократия.[/QUOTE]
Ага, як і очікувалося, замість конкретних і зумовлених реальністю фактів якоїсь необхідності в федералізації, одні стереотипи та емоції.
Ти ж мабуть дома під дуже товстою ковдрою російською розмовляєш, щоб не почув ніхто. Боїшся щоб не почув ніхто і не почав ще сильніше пригноблювати тебе і російську мову в тобі.:laugh:
Ані в кіно сходити, ані звернутися в якусь державну установу - всеж заполонила українська!
Відкрився новий семизальний кінотеатр - хоча б в одному з залів кіно російською показували - все ж з українським дубляжем йде! :laugh:
Щодо школи, то це питання деже добре розкрито, як і мифи та стереотипи, що переслідують його в темі про "російську мову" на нашому форумі (чит. пости Європа).
Цікаво послухати, про те, як хтось когось годує.
Я навть знаю хто і кого, Янукович і його команда дуже багато про це розповідали їздячи по Донбасу, та Півдні України.
Нажаль тільки це популярний в певних колах міф розбивається, якщо подивитися співвідношення дотацій та прибутків по областям. :)
Але ж і слово "область" швиденько замінили на "регіон", то хай тоді буде "по регіонам".
А по швам як ти кажеш у нас тріщить, так це саме тому, що ті політики-князьки рвуть і шматують унітарну державу. ЇМ ВИГІДНО ЦЕ ЕКОНОМІЧНО.
Тому і тріщить.
[QUOTE=YOKO;1256064]Нажаль тільки це популярний в певних колах міф розбивається, якщо подивитися співвідношення дотацій та прибутків по областям. :)
[/QUOTE]
YOKO, явите чудо и я уверую в Вас :)
[QUOTE=вразлет;1256083]YOKO, явите чудо и я уверую в Вас :)[/QUOTE]
Відразу після Вас. ;)
Хоть унитарное,хоть федеральное- жить надо по Конституции. А у нас так жить не привыкли.
[QUOTE]що ті політики-князьки рвуть і шматують[/QUOTE]
согласен
[QUOTE]унітарну державу[/QUOTE]
не согласен
По бумагам - унитарное государство, фактически - нет.
Провокаций конечно хватает! И тот же кинотеатр семизальный вместе с остальными до конца года переведут
[QUOTE]Согласно норме нового закона, объем дублированных иностранных фильмов на украинский язык до конца года должен составлять 100%.[/QUOTE]
Это действительно на руку политикам - ибо ...и востанут люди против галицких оккупантов!... А это понятное дело - куча голосов на выборах..
[QUOTE=YOKO;1256089]Відразу після Вас. ;)[/QUOTE]
Стало быть, опять голословщина. Очень жаль.
Наконец-то ты написал что-то стоящее! В чем-то ты прав, под ковром на русском я не говорю. Кино дублируется тоже на моем языке, но русскоязычного канала нет и не предвидится. Много датаций идет на восток? Да это так! Это, в основном газовые дотации-идут они на предприятия, в частности в металургию. А ты знаешь, что это наш основной экспорт, что он нас фактически спас в 90е годы. Даже рыбный порт им был завален. Металом, а не колбасой чи салом. Хотя сельхозпродукция должна быть по идее нашим главным экспортом.
[QUOTE=вразлет;1256105]Стало быть, опять голословщина. Очень жаль.[/QUOTE]
Ні, я з принципу не являю чудес першим.
Ось як явите - я відразу за вами. :)
[QUOTE=dam]Кино дублируется тоже на моем языке, но русскоязычного канала нет и не предвидится. [/QUOTE]
Це що жарт?
Як це немає російськомовного канала?!
[QUOTE=Sasha!][B][COLOR="Red"]...и востанут люди против галицких оккупантов![/COLOR][/B][/QUOTE]
Я надіюся, модератори дадуть належну правову оцінку твоїм словам.
Є чітко встановлена сувора норма форуму, яка забороняє подібні речі.
[QUOTE=Профессионал;1256024]Федерация в Украине невозможна. Перегрызуться все. Или раскол - или как есть.[/QUOTE] Как ни странно, но я соглашусь с вами.
Покажи мне хоть один украинский русскоязычный канал на 100%.
блин вся Россия держиться на федерациях живут нормально, кроме Чечни конечнои то с ней уже уже вроде тоже нет проблем...
[QUOTE=dam;1256161]Покажи мне хоть один украинский русскоязычный канал на 100%.[/QUOTE]
А на 200% не показати?
То для тебе російськомовний, це виключно той, де 100% трансляцій російською?!
[QUOTE=YOKO;1256169]А на 200% не показати?
То для тебе російськомовний, це виключно той, де 100% трансляцій російською?![/QUOTE]
как ни странно, но и для меня тоже. На Интере все больше слышна украинская речь, хотя изначально позиционировался как русскоязычный.
Давайте не будемо впадати в маразм.
Це ж абсурд - 100% трансляція НЕдержавною мовою.
А той же згаданий Інтер більшу частину доби "російськомвний".